- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakalistvan
senior tag
Sziasztok!
Tönkrement a WD vinyóm,garanciába ezeket kapnám cserébe,szerintetek melyik legyen?
Seagate ST3160318AS
Western Digital WD1600AAJS[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz szakalistvan #18602 üzenetére
Én már jártam meg seagate-el, WD meg még mindig megy, szóval én a WD-t választanám.
-
Tompie
őstag
SAMSUNG 1000GB F2 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD103SI
erről valakinek tapasztalat? -
rszp
aktív tag
Közben megvilágosodtam. 32bites címzés 512B szektor mellett max 2TB a címezhetőség. A 4kB még eltolja néhány évvel a problémát mert 16TB kapacitás nem holnap lesz.
-
Monyesz
aktív tag
A Hita 7K1000.B 1Tb-ban meg szabad venni, vagy már annyira elavult hogy felejtős (vagy bármi más indok miatt) ?
-
Alex91
félisten
válasz Monyesz #18601 üzenetére
Pontosan . Ez ilyen, duplazni kell. (En kvazi 750 GB-ot Time Machine-olok 1 TB-re. Ha bovitek, akkor a Backup-ot is kell. Sajna, ez ilyen...)
Ha jo arban van, de ha 1-2ezerrel olcsobb, akkor nem hiszem, hogy jo arban van...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Külső USB-s rackbe milyen 500 GB winchestert érdemes venni?
Gondolom a gyors winyókat felesleges nézegetnem.
Segítségetek előre is köszönöm.PSN: sirarcheer
-
fenergie84
addikt
válasz sirarcheer #18609 üzenetére
2,5" vagy 3,5"?
Ha az utóbbi, akkor a samsung EcoGreen HD502HI vagy HD503HI tökéletes lenne bele.
De ha nem csak az usb-s házba szeretnéd, hanem kerülne rá op-rendszer valamikor, akkor inkább HD502HJ.
A többoldalú "alkalmazhatóság" figyelembevételével én az utóbbit venném, mivel árban minimális a különbség a 3 vinyó között... -
őstag
válasz sirarcheer #18609 üzenetére
Egy Green szériás WD szerintem bőven elég USB-hez, pl. a WD5000AADS. (és megbízható is)
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Chaser
legenda
Láttam a napokban valahol egy tesztet erről a hdd-ről: WD scorpio blue, 2.5", 5400rpm, 500GB, 8 mb cache, típusszámát most hirtelen nem tudom. Azt írták van olyan gyors mint a 7200-sek, de mellette igen halk és max 2.5W-ot eszik. Valaki használ ilyen hdd-t? Notebookba kellene, fontos hogy minél halkabb motor és seek hangja legyen.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ha a 320-as is hasonló képességekkel bír, az is tökéletes lenne, nem kell feltétlen 500GB tárhely, jelenleg 320-as seagate van, picivel lehetne gyorsabb meg halkabb. Nem hangos, csak a touchpad mellett bal oldalt kapott helyet és túl jó a hallásom hogy zavarjon. SSD-be még nem fektetek egy darabig.
-
Ripley
tag
Sziasztok!
Vinyó vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni, ezért a segítségetek szeretném kérni!
500Gb-s kellene minél halkabb legyen, de ez ne menjen a teljesítmény rovására, szóval a green szériák nálam most nem játszanak.
Amiket néztem:
Samsung HD502HJ 16Mb cache
Western Digital WD5001AALS Caviar Black 32Mb cache
Seagate Barracuda 7200.12 32Mb cacheMelyik a leghalkabb illetve a leggyorsabb a három közül, ki melyiket venné, illetve ajánlja?
... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...
-
fenergie84
addikt
válasz Ripley #18615 üzenetére
A samsung a leggyorsabb szerintem, valamint nálam a leghalkabb a 4 samsung közül...
Mivel más márkám most nincs, így nem tudom megmondani, és kevés a valószínűsége, h itt van olyan akinek mind a 3 lenne egyszerre.
Abból sokat nem tudsz leszűrni, ha mindenki azt mondja, h halk a vinyója, de nincs mihez viszonyítani. -
Ripley
tag
válasz fenergie84 #18616 üzenetére
Ez a legnagyobb bajom nekem is, hogy senki sem tud valós adatokat mondani, a honlapokon meg ugyan meg van adva egy érték, de ott is mindenki a saját lovát dicséri, szóval egy igazi összehasonlítás kellene.
[ Szerkesztve ]
... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...
-
fenergie84
addikt
-
somasz
addikt
Kézcsók!
Vinyót kéne vennem, most van 1 samu F1 750-esem, ez van szétpartícionálva.
Vennék egy másfeles F2 samut adattárolásnak, meg egy 500-as F3-at rendszernek. A 750-esemet eladnám.
Az első kérdés: jól tervezem a dolgot?
Második:
Milyen sorrendben vegyem meg a vinyókat szernitetek? Vegyem meg az 500-ast először, pakoljam rá a wint, 750-et tartsam meg adattárolónak, és majd ha lesz pénzem a nagyobbra, akkor majd másolgassak, vagy először a nagy vinyót, adatmásolás, és majd később a kisvinyó. Én az elsőre szavaznékEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz fenergie84 #18621 üzenetére
Okés, jó vagyok akkor
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Tálydi
senior tag
válasz fenergie84 #18619 üzenetére
hát, 8-10k /alá/ ha lehet, a lényeg hogy megbizható gyors halk legyen.
de,ha valamennyivel több az nem gond mert lesz itthon 40,80 ata +120 sata vinyóm eladásra[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Zadia
senior tag
Üdv mindenkinek.
Lányom gépébe cserélném jó öreg Maxtor Dimondmax8-as 80GB-os ATA133-as vinyóját nagyobb SATA-ra.
Max 10k-m van rá.Ezt megéri megvenni? [link] -
fenergie84
addikt
válasz Tálydi #18623 üzenetére
Akkor szerintem, ha tudsz nélkülözni 12e-t (igaz, hogy nem 8-10e) vehetsz egy F3 500gb-os vinyót rendszernek, ez gyors, "halk", nem rezonál....
Azért nem érdemes ez alatt gondolkodni, mert ár/érték arányban már nem éri meg a kisebb kapacitás. Arról nem is beszélve, h ez új, és 3 év garos.
Ha nem akarsz újat, és ragaszkodsz a kisebb tárkapacitáshoz, akkor az olyan samsungokat ajánlom amelyek kódja HJ-re végződik, ezek az 1 tányéros modellek.
Használtan a HD250HJ (250 gb 8mb), vagy a HD252HJ (250gb 16mb) 6-7e, a HD322HJ (F1 széria, 320gb 16mb) olyan 7-8e körül mozognak. Ezeket tudnám ajánlani, és csak is használtan, mivel újonnan vagy nem lehet őket kapni már, vagy nem éri megvenni boltból őket.somasz: Jó vagy bizony
[ Szerkesztve ]
-
Tálydi
senior tag
válasz fenergie84 #18625 üzenetére
köszi, nagyontartalmas választ kaptam
Igy könyebb lesz választaniA 320as samu is 1 tányéros ?
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Tálydi
senior tag
válasz fenergie84 #18627 üzenetére
Esetleg 1,5terrás vinyó? bár abból csak 5400rpm-s et láttam az meg szerintem kevés.
Zadia
[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
590227
aktív tag
Nekem van, az 500GB-os tányérokkal szerelt HDD-kből Samsung,és Hitachi,ami egy napos.A Hitachi hangja olyan kattogós,mint a régi vinyók.A Samsung hangját gyakorlatilag nem hallani.Ha éjjel,csak a torrent megy,nincs a ratata szerű hang,a Hitachin.Szerintem fő HDD-nek,csak Samsung F3,az általam ajánlott.A 1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C életéről,majd renszeresen irok.
-
Devid_81
félisten
válasz fenergie84 #18625 üzenetére
Meg egy voks a Samu F3-ra.
Nekem is olyan van, es tenlyeg szuper...
-
Tálydi
senior tag
válasz fenergie84 #18632 üzenetére
értem, a 320as 10k és kb annyi az 500as is használtan ph-n, szóval nehéz lesz a választás...
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Zadia
senior tag
Nekem eddig sajna csak öregebb tipusú vinyóim voltak.Most is.
Maxtor Dimondmax8 és 21.Hát az MTZ80-as traktorokat leveri hangba.
Edig akit kérdeztem,nem itt a ph-n vagy Seagate vagy WD vinyókat ajánlottak.
Most meg olvasgatom,hogy a Samsung a jó.Na igy,hogy döntsön az ember. -
590227
aktív tag
Az F2-es Samu mellé beraktunk egy 250GB-os WD-t,tartaléknak,ami üresjáratban is,egy törpe hőerőmű volt(kb:48c'),kiszereltem,eladtam.A Samsung új szériái,hüvösek hallkak.Az 5400f/perces F2-őn,2 oprendszer is volt,csak kifogtam egy gyárihibás darabot.A Hitachi melegebb,de nem forró(22c'-os helységben 31-32c'-os(F2:24C'),viszont a zajszintje zavaró,a Samsungéhoz képest.Hűtés nélküli gépben vannak,voltak.A WD-k hangjáról,melegedéséről,senki nem ír.Sajnos nekem privátban sem sok jót írtak a WD vételekről,itt most nem a tartósságról írok.
-
gg72
veterán
válasz 590227 #18636 üzenetére
Én a WD-k hangjáról már elég sokszor írtam, hogy nekem zavaró... Már volt többféle is, köztük notivinyó, ill. jelenleg egy 640 gigás green, de az 500 GB-os Samsung F3 mellett mindegyik hangosnak tűnik. Megbízhatóság szempontjából egyikre sem volt panaszom, de ez igaz az F3-ra is.
-
fenergie84
addikt
válasz Tálydi #18633 üzenetére
Egyre vigyázz, hogy ha vásárolsz, a pontos típust kérdezd meg, ne dőlj be annak, h oda van írva: "zsír új".
Mert az még attól lehet régebbi kiadás, ami már nem olyan jó, meg persze nem éri meg beruházni rá hosszútávon.
Ezek a jók: HD250HJ, HD252HJ (F1), HD322HJ (F1), HD502HJ (F3)
A hangsúly a HJ-n van mindig, mert van HD502HI-is ami EcoGreen és csak 5400rpm-en pörög...Zadia: Én elfogult vagyok e téren, de én a samsungot választanám, az biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
válasz fenergie84 #18639 üzenetére
Ezek a samu vinyók mennyire tartósak,mert nem 1 évre venném meg kiszolgál annyit mint a Maxtorom?Az jelenlegis hibamentes csak hangos.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Erre most írhatnám, hogy havernál a letöltő gépben van egy WD 2500AAKS rendszernek, és egy WD 5000AAKS a torrentre, és a gép havonta átlagban egyszer van kikapcsolva, vagyis 24/7-ben megy. A srác pedig mellette alszik, tehát csendes gép kellett. Még a procit (Intel E8200@4GHz) is passzívan hűti (Scythe Ninja2), a táp is ezért lett lecserélve Enermax Pro82+ 425W-ra, illetve a 9600GT-re is emiatt vett AC S1 rev. 2-t."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
590227
aktív tag
Nem is gondolod,hogy mennyit segitessz a munkáddal,itt,meg más fórumokon is.Nekem az új Hitachi hangja zavaró..A sors iróniája,hogy az én kedvenceim is a WD,meg a Seagate,de az utóbbi időben kerülöm őket.Remélem ez változik.Én nem leszek fórumlakó,csak néha beirom a véleményem.Sok ajánlott tipusról,lett nem ajánlott,ezért is merem a Samu F3-at ajánlani,mert nem egy elkapkodott kiadás,és igen jól sikerült.A baj csak az ára.Az EU-ban 8000ft-tól,itthon 10 000ft körül lehetett megvenni.Most??
-
Zadia
senior tag
válasz fenergie84 #18643 üzenetére
Akkor tudnál nekem írni olyan konkrét modellt amit még lehet kapni 10k-ig és csendesebb a Maxtornál viszont legalább olyan tartós?
-
Chaser
legenda
válasz elfelejtette #18641 üzenetére
Nekem volt 5000AAKS, nem hangos de annyira halknak se mondanám, az F1 320-as vinyóm halkabb volt, az 500-as F2 szintén de az 5400rpm, sajnos el kezdte gyűjteni a weaksectorokat, de bad még nincs.
szerk: Zadia: ez kell neked, ha 2k-val többet rászánsz akkor ez, én utóbbit venném.
szerk2: gg72: ha megadja magát az F2 akkor F3-ra cseréltetem, olyanom még nem volt, eredetileg is azt akartam venni, de sürge volt és akkor még nem volt elterjedve. F2-vel is olyan mintha nem lenne a gép bekapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Írhatnád, meg én is írom, amit én hallok, és így van ez jól...
-
590227
aktív tag
Akkor lessz egy véleményünk,a HDD hőfokokat is leírhatnád.A táp választás nagyon fontos,egy csendes nagyventis táp,gondoskodik a hűtésről,az egész gépben.Persze a Samsung új HDD-it,sokszor hallani sem lehet,szinte hihetetlen.Mintha nem lenne bekapcsolva a gép.
-
fenergie84
addikt
Vagy ez a HD252HJ F1 16mb
vagy ez a HD322HJ F1 16mbDe ez lenne a legjobb választás (csak ez több 2-3e mint a 10e, de jobban is érné meg mint a többi):
HD502HJ F3 16mbHümmm, tartósság terén szerintem jók, persze mindig ki lehet fogni rosszat, de az benne van a pakliban a lényeg a 3 év gar....
[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
válasz fenergie84 #18649 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm.
Sokat segítettetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Renault, Dacia topik
- Microsoft Excel topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest