- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Kliens-HTPC-t készítek, tehát a lejátszandó anyagot hálózatól vagy optikai meghajtóról kapná, viszont akkor is kell egy rendszer-vinyó.
Zaj okán vmilyen 2,5-ös vinyóra gondoltam, 80GB-nál nem nagyobbra. Most olyan 4-6k környékén mozognak itt a piacon.
Az a kérdésem, hogy ezek mennyire hangosak, illetve van-e lényeges különbség zaj és teljesítmény tekintetében az 5400-as és 7200-as példányok közt.
Köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ToxLee
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem,hogy ez a modell:
1Tb Western Digital 64Mb SATA, WD10EARS Caviar Green
2db 500 gigás tányérral van e felszerelve,mert a wd oldalon nem találtam erre vonatkozólag semmit!
Sorry vissza olvastam és megtaláltam a választ! (Korán van még! )
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz ToxLee #17753 üzenetére
Semmiféleképpen sem az XP saját particionálóját használd, bármi más jó kb. Jó a Vista/Win7 saját particionálója, de elvileg jó ha Norton Ghost-ot használod vagy valamilyen particiónálóprogramot akár WinXP alatt (pl. partition magic).
Próbáld ki és csinálj sebességtesztet ezután, aztán másold rá az adatokat. -
tomy_cz
senior tag
válasz ToxLee #17757 üzenetére
Ha a foglalási egység 4096 bájt-ra van állítva és mondjuk van egy 1650 bájt-os fájlod akkor is 4096 bájt-ot fog foglalni a lemezen, hiába nincs annyi a mérete.
Ha nagyobb a foglalási egység akkor gyorsabb az elérés, de ez a lemezterület rovására megy, bizonyos mértékben. (asszem így van és nem fordítva )
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Dzsekó
addikt
válasz ToxLee #17757 üzenetére
Az advanced format lényege a helyspórolás, azaz ugyanakkora fizikai területen nagyobb kapacitás létrehozása. Azért hozták létre, hogy később minél nagyobb tárkapacitású vinyókat hozhassanak létre könnyebben.
Ha te veszel egy 1TB-os vinyot, akkor nem fogsz hozzá ajándékba kapni 10%-ot. -
Veron
addikt
hello!
haver szeretne 2 HDD-t a zsír új konfigjában, a fórum alapján ezeket szemeltük ki:
rendszernek WD5001AALS Caviar Black 12.990,-
tárolónak WD10EADS Caviar Green 19.990,-
az első hszben ajánljátok az utóbbit, a blacket viszont nem. két kérdés ezzel kapcsolatban:
-ezek szerint a caviar blacket ne vegye meg? inkább szigorúan csak az első hsz-ben felsoroltak valamelyikét?
-a WD10EADS után még kell sasolni valami típusmegjelölést, vagy az összes WD10EADS jöhet?
köszönöm és bocsánat, ha erről már volt szó részletesen, akkor elsiklottam felette."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
-
Csorosz
aktív tag
WD eads 1t-s 2 tányéros vinyóm valami fura, folyamatos kerregő hangot ad ki.
Mi lehet az oka ennek? valakinek van ötlete?
Eléggé idegesítő, nam látom hogy bármilyen alkalmazás piszkálná, AVASt-ot lelőve is kerreget, (duruzsol).
Idegesítő."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
solika
tag
sziasztok!
az első hsz-ban nem látom odaírva, ezért kérdezem meg, hogy a WD20EADS típusnál mi kellene legyen a kódja, ha 4 lemezest (500 gb/lemez adatsűrűségűt) szeretnék venni belőle?
előre is köszi a választ!
üdv. -
betyarr
veterán
üdv!
szerintetek EZ vagy inkább a wd caviar black?
-
LGLuke
őstag
válasz betyarr #17771 üzenetére
Fel kell hívni az IPON-t, mert ha ez 7K1000.C, akkor én ezt venném, de ha 7K1000.B, akkor van olcsóbban is: parancsolj.
-
MrStokes
tag
Sziasztok!
Rendszer winchester választás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni.
WD Caviar Black-et néztem ki és az 500 GB-os és az 1 TB-os között vacilálok. Kérdésem az lenne, hogy van-e számottevő sebességbeli különbség a kettő között, amennyiben a tányérok mindkettőnél 500 GB méretűek? A sebességet szem előtt tartva érdemesebb-e a kisebbik verziót választanom?
[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
Britney Spears bőr Asus egérpadja gazdára vár!
Perillustris
-
LGLuke
őstag
válasz rinyovitsh #17780 üzenetére
Igazad van, tehát valóban az új verzió lehet.
Bár elfekvőben van még a legrégebbiből is sajna: és ez is 32MB cache-es.[ Szerkesztve ]
-
MrStokes
tag
Jol ertem, hogy a Hitachi 7K1000.C jobb vetelnek szamit a WD Caviar Black-nel?
Ez csak az ara miatt van igy, vagy van egyeb mas tenyezo is, ami miatt annak tartjatok? -
bozont
veterán
Amúgy azt hogy tudom megnézni a Hitachi vinyóknál hogy az most 7K1000.B vagy C? Néztem képeket de nem láttam feltüntetve a címkéjén.
-
Csorosz
aktív tag
válasz Oliverda #17769 üzenetére
Thx.
Megoldódott a dolog.
Van egy AC Turbo modulo memóriahűtő a vinyó elé, a VGA kártyára rakva. Így hűti a memóriákat, mert nem tudom a vízcsövektől a modulokra felhejezni. Szóval a két ventillátoros hűtő szabadon tud kószálni a házban, éshát picit beleért az egyik kábelbe...
Tuti ritmikus seekhangot produkálva.
(fura is volt, hogy biosban is csinálta)"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
proof88
addikt
Üdv,
vettem 2 db 250-es WD RE 2 winyót. Hát, azt hittem halkabbak lesznek. A seek-hangjuk is nagy szerintem, de ha van akusztika-menedzsment, azon tudok javítani. A másik gond, hogy motorhangjuk is van eléggé ... hajjajj... Ezeknek biztos ilyeneknek kell lenniük?
-
adyh
tag
Hali!
Megtudnátok mondani miért jó ha a WD külsőkben van ez a "WD SmartWare" és a "Automatic Backup" ?
Gondolom "Password protection and hardware encryption" segítségével meg letudom zárni..
köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
-
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy 500GB-os WD black-et, a típusa: WD5001AALS-00J7B1
Szerintetek milyen tányérok vannak benne? Neten nem találtam meg -
Gucunja
aktív tag
sziasztok erről a vinyóról mi a véleményetek? valakinek volt ilyen?
-
Agyas
aktív tag
Sziasztok
Hitachi 7k1000.c 1tb-os winchester-t szeretnék venni, az lenne a kérdésem mi a különbség ezek között:
Hitachi 7K1000.C HDS721010CLA332
Hitachi 7K1000.C HDS721010CLA362Tudnátok mondani egy megbízható webáruházat ahol lehet kapni?
-
bozont
veterán
A 362-es csak 16MB cache-el rendelkezik, de a Hitachi oldalán sikerült rátalálni erre a pdf-re, amiben le van írva a különböző jelölések jelentése. Én ma vettem 20k-ért iponból a HDS721010CLA332 verziót.
mod.: De ha jól látom, az 1TB-os változatból csak 32megás létezik.
[ Szerkesztve ]
-
Gucunja
aktív tag
valakinek van tapasztalata erről: Seagate Momentus 7200RPM 80GB SATA ????
notiba mennyire melegszik? mennyire hangos?
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest