- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intel q8200
senior tag
-
Dzsekó
addikt
válasz werszomjas #17949 üzenetére
WD10EARS-t vedd mert az biztosan 500GB-os tányérokból áll.
EADS-ből létezik 334GB-os tányéros. Továbbá EARS 64MB cache-el rendelkezik és advanced format is jellemzi, szektorok mérete már 4kB az 512B helyett.Viszont ha usb-s rackbe teszed, akkor mindegy melyiket veszed, mert az USB átvitele jóval lassabb, mint ezeknek a vinyóknak a sebessége.
-
Gaben01
őstag
Erre tudtok valami konkrétat mondani? [link]
Előre is köszönöm.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
rolixyz
tag
válasz Intel q8200 #17953 üzenetére
Igazából az új, 500Gb-os egytányéros WB Blue sebessége érdekelne, mert most nekem van egy 1TB-os Blackem, és nem tudom hogy vegyem-e a 640-es Blacket ami lényegében ugyanaz mint az 1terrás csak egy tányérral kevesebb van benne, van kerestessek szegény boltosokkal egy 500GB-os Bluet, aminek már nagyobb az adatsűrűsége. Csak nem tudom, hogy pl esetleg a blue nagyobb adatsűrűsége meg a black gyorsasága (két proceszoros vezérlés meg ilyenek) nagyjából egyenlő sebességhez vezet-e? Ebben kellene segítség
Ja és persze köszi a segítséget -
Dzsekó
addikt
-
Sas madár
őstag
A WD Green mennyire lassabb ?
Most adat tárolásra vennék 500 ast de ugye sosem tudni később nem-e kerül rá rendszer.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
luciferk
senior tag
válasz Intel q8200 #17952 üzenetére
Tudom, hogy jó a WD de drága
-
Dzsekó
addikt
válasz werszomjas #17959 üzenetére
Ha 500GB-os tányérosat veszel EADS-ből, akkor nem gyorsabb az EARS fizikailag.
Előny úgy jön ki eSata-nál, hogy mindkét vinyót ugyanolyan jól ki tudod használni sebességileg. A 64MB-os cache-től nem gyorsabb a vinyó, az advanced formattól sem, csak más srtuktúrájú az adathalmaz rajta. -
Dzsekó
addikt
válasz Sas madár #17960 üzenetére
Kb. 20MB/s sebességcsökkenéssel számolj, plusz egy hangyányit lassabb az elérése.
De elketyeg róla az op.rendszer azért. Egy régi 80GB-os vinyónál jóval gyorsabb.
Viszont WD5000AAKS is ajánlott, mert 500GB-os, 1 tányérból épül fel, nem is meleg, és nem is hangos. Pontos tipusai az 1.hsz-ben (kötőjel utáni rész a fontos). -
Intel q8200
senior tag
válasz luciferk #17961 üzenetére
De nem mind drága. A blue változat ugyanannyiba kerül mint a többi másik gyártó ugyanakkora tárhelyű winyója. A black igaz drágább, talán azért mert gyorsabb.
Mikor én megvettem ezt az 500gb-os black caviart akkor annyiért kaptam volna majd egy 750es blue-t. De én a sebessége miatt ezt választottam. (ami sajnos talán nem ért ennyi pénzt)iPhone 14 pro
-
-
Sas madár
őstag
válasz werszomjas #17966 üzenetére
Jó a kérdés,ugyanis van egy használatlan 2.5" külső tárolóm ami félreértés miatt lett beszerezve.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Dzsekó
addikt
válasz werszomjas #17966 üzenetére
Tulajdonképpen ha az ár/tárhely méret arány a fontos, akkor 3,5, de ha sok pénz áll rendelkezésre, akkor lehet nagyobb 2,5"-ost venni, előnye még ezeknek, hogy USB-ről táplálhatók, azaz nem kell külső tápot cipelni hozzájuk, mint a laptopok mellé.
USB sebességét bármelyik ma kapható vinyó tudja bőven, szal ez nem szempont.
Nekem 3,5"-os külső backup táram van, mert fixen 1 helyen van, nem hordozom, és olcsó volt (leselejtezett 500GB-os vinyó van benne). De ha hordozásra vennék külső tárat, akkor a 2,5" mellett tenném le a voksom a kisebb méret és a külső tápnélküliség miatt. Plusz még kevésbé melegszik, mint a 3,5"-os. -
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Lecserélném 320GB-os SATA2-es Maxtor dimondmax 21-es vinyómat,mivel borzalmasan hangos.Olyan mint egy kávédaráló.
Mit tudnátok ajánlani ebben a méretben. Seagate v WD vinyók közül. Esetleg 250GB-os is lehet. Lényeg,hogy csendes legyen és ne olyan lassú.Pl. ez a kaettő közül fingom sin,hogy mi a különbség a számozáson kívül.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
Hello!
NA szóval megvettem egy hitachi vinyót , hozzá egy 3.5-os sharkoon racket. összerak , bedug usb .
Amikor bedugom gépbe kiis irja hogy az eszköz telepítve , felismeri hogy hitachi stb stb
viszont a sajátgépbe nem látom sehol.
a nyomtatók és hardverekbe ottvan de nem tudom hol lehetne elérni.hogyan kell ezeket beüzelmelni nem tudjátok véletlenül? nagyon fontos lenne..
-
Dzsekó
addikt
Ez is megbízható, de nem biztos, hogy olyan gyors, mint a kiemelt 500-as WD-k.
Persze a régi vinyódat lenyomja sebességben bőven, és emellett csendes is.
Ha ezen tipusok valamelyikét veszed, akkor ezek 500GB-os tányérral szereltek:
WD3200AAKS-00M9A0
WD3200AAKS-00V1A0
A kötőjel utáni rész a fontos, ezt telefonon tudod megkérdezni a boltoktól.
Ja és úgy lesz ebből 320GB-os, hogy az 500GB adatsűrűségű tányér nincs teljesen tele.
Tehát ez is 1 tányéros és halk, valamint nagyon gyors. Maxtor után best buy! -
lorant80
tag
Szevasztok!
Visszaolvastam kicsit a topikban és úgy látom a WD5000AAKS (egy tányéros) még mindig ajánlott HDD-nek számít!
Először úgy volt, hogy egy 640-es Black-et veszek, de közben elfogyott és az üzlet azóta nem tud beszerezni ilyet!!!
Az 1. hozzászólásban láttam a "kiemelt" 500GB-os HDD-ket..., ha minden igaz akkor én egy ilyennel leszek gazdagabb WD5000AAKS - 00V1A0
Már előre tudom a választ, de azért megkérdezem....! Megtörténhet olyan, hogy ezzel a jelzéssel még sem 1 tányéros ez a bizonyos HDD???Előre is köszi a választ!
S.L
-
Intel q8200
senior tag
Látom, hogy 1 tányéros 500-as winyókról van szó.
Nekem WD5001AALS-m van, de mái napig nem tudom, hogy ez 1 tányéros?
Nem tudja valaki véletlenül?iPhone 14 pro
-
Directors066
tag
Szia!
Ennél a winyónál nem kell mást nézni csak a típusát ugye?
Mármint elég ezt nézni?:
Western Digital Caviar Blue (WD6400AAKS) -
LGLuke
őstag
válasz Intel q8200 #17979 üzenetére
Blackből nincsenek még 500-as tányérral szereltek, így biztosan 2db 320-as tányér van benne.
-
LGLuke
őstag
válasz Directors066 #17980 üzenetére
Nem, az 1. hsz-ban láthatod, hogy van 1 kötőjel utáni rész, ami meghatározza, hogy mekkora kapacitású tányérokkal van szerelve.
Én 640-eset nem vennék, mert az ugyanúgy 2 tányéros, mint a TB-os változat.
Szóval vagy TB-osat vagy 500-asat vennék. -
Geree
senior tag
üdv
csak úgy olvasgattam a fórumot és találtam egy érdekes dolgot ami számomra új:
"...nálam a torrent mellett elbírja a 1080p-t a WD Green.
Ráadásul még úgy is szoktam belekukkantani, hogy még nincs teljesen kész a letöltés, de már kmplayer játssza a videót."
ennyire szűk keresztmetszet lenne már egy 5400-as SATA2-es vinyó? azért kérdezem, mert htpc-t építek és egyelőre van egy 1TB samsung f2eg green vinyóm amin (eleinte) rendszer is lesz meg minden.
szóval én eddig nem gondoltam h. ennyire "hátrány" lenne egy 5400-as vinyó, de hogy is van ez?
én most is csak 5400-asokat nézek fogyasztás és zajszint miatt..a friend in need is a friend indeed
-
LGLuke
őstag
Dehogy hátrány, de HTPC-n amúgysem fut torrent.
100Mbit/s-os feltöltési sebesség esetén már nem lenne jó dolgozni vagy játszani a géppel, ha éppen egy friss torrentet töltenek tőled 8-10MB/s-os sebességgel, hiszen a torrentnél a különböző szeleteket folyamatosan seekelni kell, így hiába tud 80-85MB/s-ot átlagban a legtöbb új 5400-as HDD, leeseik a sebessége a töredékére a sok keresés miatt.4-6 éves merevlemezek esetében tényleg komoly gondot okozna, de szerintem ma már lazán elbírná azt is.
Egyébként ma Magyarországon a hosting helyeken kívül tudtommal egyik netszolgáltató sem biztosít 100Mbit-es feltöltési szálat. A Letöltésnél, meg annyira nem számít, mert 4GB-ot is leszedsz pillanatok alatt ilyen sebességgel, és utána már idle a rrendszer.
HTPC-kbe nyugodtan lehet rendszer HDD az 5400RPM-es lemez. Menni fog tökéletesen a legdurvább bitrátájú filmekkel is.
-
Geree
senior tag
-
Sas madár
őstag
Lassan belőttem magamnak milyen 500Gb vinyót vegyek.
Ha megvan mi az első teendő miután particionáltam?
Már akkor kell a teszteket futtatni 3 napon belül,vagy ott nem így van a gari?
Milyen progikat kell addig letöltenem készenlétre?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Tibbah
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne! Milyen 1TB-os winchestert ajánlotok 20e Ft környékén? Én a WD-t favorizálom igazából, de van több széria is belőle, ezért kérem a segítségetek. Az sem gond, ha nem WD, csak megbízható legyen és gyors.
Előre is köszi!
-
LGLuke
őstag
válasz Intel q8200 #17987 üzenetére
Hol írtam ilyet?
Én Blueról beszéltem. Blackből nincs 500-as tányérral szerelt szerintem itthon, de külföldön se nagyon.
Az 1. hsz-ban ott vannak a konkrét típusok, ha Neked nem olyan van, akkor 100%, hogy 2db 320-as tányér van benne.500GB Western Digital Caviar Blue (WD5000AAKS-00M9A0 ; WD5000AAKS-00D2B0 ; WD5000AAKS-00V1A0)
Kiemelt részek fontosak! Amennyiben ezek eltrének, akkor régebbi szériák!
-
pepe1970
tag
Üdv! Szeretnék venni egy külső merevlemezt, tudtok ajánlani valami megbízhatót? A sebessége annyira nem érdekel(van időm), fontos hogy menjen táp nélkül. Ez mennyire számít jónak? Toshiba StorE Art
-
potyi23
senior tag
hi. Mit jelent a hdd sentinelbe a smartban tarolt vizsintes vonal ott lent ?Raw read error rate.A netezos gepembe a 5 eves maxtorban teljesen vizszintes vonal van,mig a masik gepemben a seagate barracudanal teljesen mas,hol lent van a vonal hol fent!olyan mint egy dombra felmeno,domrol lejovo jármu gorbeje
-
betyarr
veterán
üdv!
valaki nem tudja véletlenül hogy a hitachi hdd-kben van a notouch ramp-hez hasonló technológia?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Kupon kunyeráló
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest