- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reorx
tag
Ezeket olvastam:
https://community.amd.com/thread/202410http://www.legitreviews.com/radeon-rx-480-pulling-much-pcie-power-killing-motherboards_183628
Ja meg aztán ezt is:
http://wccftech.com/amd-statement-rx-480-pcie-power/@BeZoI: Félreértés ne essék nem érdekel a villanyszámla mert ahogy te is rámutattál nem releváns a külömbség. De szerintem egy 970 1,5-2 év garival 72-75ért valid alternatívája lehet az rx 480-nak ha úgy alakul, hogy máshova kell az a 20-25k. r9 390-el is szemezek de még nagyon ráérek dönteni, csak gondoltam mindig jól jön egy másod vagy harmad vélemény
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Azt a k*rva mindenit! Nekem volt már alaplapom 6 évig és nem nézett ki így, pedig a gépház oldala 90%-ban le volt véve.
Az a csoda hogy nem gyulladt ki ennyi hajtól
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Olvasgattam a linkelt fórumot és ott a legtöbben a PSU hibájára gondolnak, mert állítólag olyat használt a srác ami már sokaknak ölte meg az VGA-t vagy MB-t ha kicsit megterhelték.
Meg példának hozták a GTX 950Ti -nek voltak olyan variánsai amik 90W-ot vettek fel PCI-E -ből és senkinek nem halt meg tőle az alaplap, vagy bármi.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Gubu0101
veterán
Alienware GTX 660 OEM használt 27k-t megér,játékra?
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
BeZol
őstag
Közben jöttek leakelt GTX 1060 3dmark eredmények. 5-10%-kal erősebb a referencia RX 480asnál, tehát míg az RX 480 picit volt erősebb a 970esnél, addig az 1060as a 980ashoz lesz közelebb.
Elvileg 250 USD-ről indulnak a 3GB-os 1060asok, míg az RX 480as 200 USD-ről indul 4GB-osként. Ez így +25%-os felár.
Ha ebből az arányból indulunk ki, akkor ha 100ról indultak az RX 480asokból a 8gb-osak, akkor 120-125ről fog indulni a 6GB-os 1060as...Ha napi 8 órában kockulnék, még akkor is jobban megérné az RX 480as, hiába fogyaszt 50W-tal többet, mert ennyire plusszköltség nem keletkezik 4 év alatt sem áramfogyasztásban.
-
Romvr
őstag
Az nVidia sosem a jó áráról volt híres. Az RX480-at meg már kapsz 85-ért (Ref), tehát akkor a 1060 Ref inkább 100-110 körül lesz.
Persze a "híres" magyar webshopokban ez is 150-el indul majd.Mondjuk ha tényleg csak 5-10% az előnye cserébe 100$-al drágább akkor vagy tökéletesen hűvösen és csendesen kell mennie még a Ref-nek is, vagy 3db AAA játékot adnak minden példány mellé ingyen. Ugyanis ilyen feltétel mellett csak az elvakult nV fanok veszik az RX 480 helyett.
-
BeZol
őstag
Pontosan, valszeg a custom hűtésű 8gb-os RX 480as árában érkezik a 3gb-os ref hűtős 1060as, ekkor pedig a teljesítményűk még azonos is lesz, csak 8gb vs 3gb, 160w vs 110w. Ha hüsi lesz az 1060as ref hűtővel, akkor még beleférhet, de a kacsacsőr most erősen amd irányába áll, főleg h míg az 1080/1070esnek volt hivatalos bemutatója és hogy mikortól kapni, majd végül alig lehetett kapni, addig az 1060ast eleve csak be akarják mutatni Lesz ez még jó augusztus vége mire boltokba kerül rendesen.
-
Romvr
őstag
válasz KAMELOT #83965 üzenetére
"Hol indulna annyitól mikor a ref 1070 156-160k."
R9 390-et 110-ért kapsz, erre 105-nél kezdődtek az Rx 480-ok. Tehát ha a 1070-es 160, akkor ez még simán indulhat 155-ről első nap. Webshop logika. Amúgy a reálisabb ár inkább 130-140 között lesz a kezdetekben, csak költői túlzást használtam
(#83964) BeZol
"Lesz ez még jó augusztus vége mire boltokba kerül rendesen."Csakhogy addigra már Custom hűtéses, OC-s RX480-asok is elárasztják a piacot. Tehát a 1060 még az 5-10%-os előnyét is elveszíti. Ráadásul ahogy te is mondod a 1070-1080-ból is készlethiány van, pedig abban van a nagy pénz, akkor a 1060-ból se lesz túl sok. Mire rendesen lehet majd kapni lesz az Szeptember vége, Október. Addig meg akinek volt 100 ezre VGA-ra már rég elköltötte egy maxra húzott 8 pin-es csatlakozós RX 480-ra...
-
Klemice
senior tag
Sziasztok, intel 6500-as procihoz keresek vga-t fullhd felbontáshoz.
Várom a 480-at mint a messiást, jól teszem? -
veterán
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy meg kell váljak a gépemben lévő R9 270X-től, és kellene helyette valami, mégpedig gyorsan. Az RX480 biztos jó lesz, de nem tudom, hogy szeretnék-e a normális árban lévő custom példányokra két hónapot várni.
Két kiszemeltem van: az R9 380X, illetve egy GTX970. Ha jól láttam, előbbi bő harminc százalékkal erősebb a mostani kártyámnál, utóbbi bő hetvennel. A gond az árral van: a GTX970 referencia hűtéssel, Palit ruhába bújtatva 89 körül van, értelmesebb hűtéssel már 96 ezer. Megéri ennyit adni egy kifutó kártyáért jelen pillanatban, vagy vegyek R9 380X-et, azon talán kevesebb lesz a bukó két év múlva, amikor majd eladó sorba kerül? iPonban nézegettem az árakat, egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz core i7 #83976 üzenetére
Bármi is volt, a link már nem él!
390-ben nem gondolkodtam, igazából a 970 is úgy jött, hogy volt 82-ért iPonon néhány napig Palit GTX970 JetStream változat. Viszont, mire eldöntöttem, hogy akkor 970 lesz, már elvitték. A 96 már nagyon a teteje annak az összegnek, amit erre tudok szánni.
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Nagyon eljárt az idő a 9600 GT VGA-m felett, megérett a cserére. A kérdés, hogy mire. Nagyjából 20 ezer forintot szánok a dologra, használtban gondokodok. elmúlt a gamer időszakom, de ha leülök játszani, valami értelmes beállítások mellett nem lenne rossz játszani.
Ati/Nvidia mindegy, a lényeg, hogy jelentős változás legyen érzékelhető, legyen csendes, esetleg passzív ( a mostan is az, ráaplikátam egy 12 cmes ventillátort, tehát a mobing nem probléma). Férjen be egy CM 690 házba. A fogyasztása se legyen horror.
A gép : Asus b85 plus LGA 1150 g3220, kingston 4gb chieftec 550
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
-
BeZol
őstag
válasz Peti78 #83980 üzenetére
Itt kb. csak olyan régi amd/ati kártya játszik, amiknél még nem volt érdemleges fogyasztásbeli különbség. Annyit lehet variálni, hogy nem veszel öregebb erős kártyát, hanem újabb gyengébbet, és akkor kisebb lesz a fogyasztás.
Én amiket találtam használtan, azok mind 4szer erősebbek a régi kártyádnál.
Itt egy GTA V teszt: [link]
Elég régi kártyák jöhetnek csak szóba, amik viszont ezek alapján GTX 750ti szintet tudnak, ami pedig 30ezertől már újonnan kapható, és nem fázhatsz rá a használt 3-4+ éves kártyára.
Használt 750ti lenne a legjobb, de annyira nem kutakodtam vele sokat.
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
válasz Peti78 #83980 üzenetére
Használtan: 6950/70 GTX 580 -ak már vannak PH-n ezek régebbi de csúcs kártyák több mint 1Giga vrammal új kártyákból pedig GTX 650 2GB is van 20 k körül esetleg ha kifogsz egy 750Ti-t vagy AMD oldalon HD 77xx HD78xx esetleg neadj isten r7 250/260 ilyen közül keresgélnék újonnan nem sok van 20-k ért talán 128 bit 1Giga GDDR5 -öt ös a legnagyobb amit találsz
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszönöm Mindenkinek a választ! Elqrtam, 500-as a tápom, rosszul emlékeztem:
CORSAIR Builder Series CX500W
Ezzel sajnos elszállt a kedvem az R9390-től, és számomra az is kérdéses, hogy a 4460 ki tudja-e tolni belőle a maximumot.
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Az R9 390-et elbírja, ha nem tuningolod, és nem futtatsz egyszerre Linx-et és Furmark-ot.
-Csak a VGA fogyasztása: [link]
-Egész gép fogyasztása(i7 5960X@4GHz, 1 SSD, Seasonic Platinum Fanless 520W, konnektor felől > belejátszik ezekbe az értékekbe a hatásfok - egy tápegység attól 500w-os, hogy annyi a hasznosan átalakított áram): [link]
A tápegységed egyébként 408W-ot tud 12V-on, míg az a Seasonic 516W-ot. Az R9 390X-et lazán elbírta, ~40w-tal fogyaszt többet, mint az R9 390, az i5 5960X meg ~40-50w-tal.
El kéne bírnia. Habár azért terhelés alatt nem lenne Hawaii a tápegységnek(csak Hawaii Pro ).
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest