- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu000
tag
Sziasztok,
Alza napok vannak az Alzánál 10-25% os kedvezmények vannak több fajta TV-re.
Feltételezem, de javítsatok ki, így a TCL 75C935 , 544-ért közel verhetetlen ár/érték arányban. -
joseph66
csendes tag
válasz pumatom #80901 üzenetére
Bocs a késői válaszért.
A Media Marktban volt alkalmam egy hosszabb ideje üzemelő 55coll Hisense 55U8HQ tévét megnézni. Sajnos mind a négy csücskében rossz volt a panel, fehér fénynél sötét maradt a panel a derékszögekben. Ezért fikázzák a Media Marktban a Hisense tévéket. A képe pedig jó lenne, de úgy tűnik, a panel nem bírja.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz samu000 #80952 üzenetére
A nyertes 75 colos, ilyen minőségben ritka mint a fehér holló.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
asprey
tag
Sziasztok! Ma az Alzánál megrendeltem a TCL 75P735
Pár infó, tapasztalatot szívesen olvasnék.
köszönöm! -
bigdady
nagyúr
Androidos tcl-en hogy lehet kikapcsolni a stand by fényt? Kiégeti a szemem
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Ezek kozul vaoamelyik ajanlott?
Hisense 43E7HQ
32" TCL 32S5400Af
32" LG 32LQ6300
Vagy melyik lenne ajanlottabb?
Elore is koszonom! -
balu.sch
csendes újonc
Sziasztok!
[Ez] most kedvezménnyel 433,790.
Már kb. 1 hónapja vacillálok, melyiket is vegyem, max 450 ezret tudok rászánni.
Szerintetek ez megéri, vagy ennyiért van sokkal jobb is ekkora méretben, és Oled?
Előre is -
Lidl
senior tag
Sziasztok!
Az augusztus elejei viharban tönkrement a kb. 10 éves LG tévénk. Ehelyett szeretnék egy újat (LG 42LA690S volt a típusa)
Igazából ez egy (alsó-)közép kategóriást tévé volt, de nekem teljesen megfelelt, szerettem. Leginkább DLNA-n keresztül néztünk filmeket rajta, valamint XBOX és HD Telekomos IP-TV-vel volt használatban.
Teljesen jó az LG, de más márka is megfelel, viszont most nem vagyok képben a jelenlegi tévé képességekkel, trendekkel, ezért kérem a segítséget.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Függ a biztosítótótl is, de ki is tudjuk pótolni egy kicsit. 150-250 között, esetleg.
Filmek NAS-ról, IP TV (HD) és XBOX. Eddig nem volt még 4K-s tartalmam, max FullHD
A fizikai határ az 50 coll. Ennyi fér a szekrénysorba. Ez ráadásul még előrelépés is a 42 után. Amúgy 1.5-2 m távolságból nézzük
Közepes megvilágítású szoba és minden napszakban nézzük (de többnyire este). Délután van olyan, hogy pont rásüt a nap, de akkor leengedjük a redőnyt.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
U alakban tudunk előtte ülni, a tévé az U szárán van. Többnyire kicsit szögben, nem teljesen szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, DLNA lejátszás. Valamilyen képernyő tükrözés (Miracast, WIDI, stb)
3 HDMI, Ethernet és WIFI, 2 USB a minimum. Optikát nem használok, de jó ha van későbbi fejlesztés esetére.
Ez teljesen mindegy. Eddig középen volt, ez kicsit jobban tetszik nekem, mint a szélső lábak.
Az LG-vel nagyon meg voltam elégedve. Ez meg is felelne nekem, de nem zárkózom el más márkáktól sem. Android oprendszert nem igazán szeretnék.
Jó lenne, ha minden videó formátumot támogatna. A régi nem ismerte fel a h265-öt, de vegyesen van minden formátumom. Kicsit furcsának tartom, hogy a mostani LG-knél azt írták tesztelésnél, hogy a DivX-et nem támogatja. Ez tényleg így van?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
A Magic Remot nagyon jó volt. Ha ilyen van egy adott modelnél, az előnyt jelent.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, garanciális.Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat.
Lidl -
kolosszus87
senior tag
válasz balu.sch #80959 üzenetére
Vedd meg nyugodtan, ekkora méretben ennyiért nincs alternatívája. Az LG A2 oledje van még hasonló áron (bár egy picivel még az is drágább), de az csak 60hz-es és kisebb fényerőt tud, szóval ez a Hisense attól jobb specifikációkkal rendelkezik. A jobb oledek meg drágábbak.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Ghostface
senior tag
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a következő típussal?
UD 40F5210
Ismeri valaki az UD márkát? Én nem találtam a brand-ről semmit sem sajnos.
Talán TLC, vagy LG-nek valami al márkája lenne?
Köszi előre is. -
eastern
csendes tag
Sziasztok.Kellene egy kis segitség.Adott ez a 4 tv.Melyik lenne a bestbuy?
1:Lg 55 nano 763 QA-169 999 FT
2:TCL 58P638-134 990
3:TCL 55C645-144 490
4:Hisense 55E7HQ-149 990
Elsödleges szempont RTL+,Disney+.Sky Showtime. alkalmazások.
Köszönöm a segitséget. -
Vhiktor
veterán
válasz eastern #80971 üzenetére
Én a nanot kerülném, egyikkel sincs jó tapasztalatom.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
s4tch
veterán
Sziasztok, édesanyámhoz keresnék vendégszobába tévét, alkalmi tévézésre. 50" fér el karcosan. Melyik lenne a jobb választás?
- TCL 50C643, emagnál ~150k
- HISENSE 50E7HQ, media marktnál ~130kA Hisense-nél úgy tudom, továbbra sincs HBO Max, de nem gáz, van valahol egy Xiaomi box itthon, legfeljebb beüzemelem azt. Külön-külön mindkettőből láttam az 55" verziót, a képminőség szerintem bőven jó lenne. Bármi kizáró ok az említett típusokkal kapcsolatban? Esetleg más tipp ugyanebben az árfekvésben?
-
s4tch
veterán
válasz rainman72 #80976 üzenetére
Köszi a választ! Képminőségben is jobb a TCL?
Illetve a kettő közül érdemesebb a C735-öt venni? A C643-ról nem nagyon találok semmit, de ha a terméklapon a cím pontos, akkor a C735 120Hz-es, és esetleg megérné a felárat...
[ Szerkesztve ]
-
holderes
tag
Bennfentesek...!!,kérdés?,a közelgő atlétikai vb kapcsán tudtok-e akcióról?, amit érdemes megvárni? A hsz-k alapján az 55 collos amit vennék TCL 835 vagy [link] ,a samu jobb lehet képmínőségben?
-
Nekem 55C645 van. Lehet 55C735 jobb lett volna, már azért is, mert a C645 hangja valami borzalmasan rossz, a C735 meg habár egy évvel régebbi modell, de eggyel magasabb kategória, s az abban lévő onkijó hang csak jobb, s megérte volna azt a plusz 20-30e forintot.
Majd később lehet írok még egy kicsit az C645-ről, csak nem az enyém, s még nem nagyon tudtam próbálgatni. Nem egy nagy eresztés, de árkategóriájához mérten sokak szerint a legjobb, ennyiért sehol nem kapsz QLED-et.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a következő típussal?
UD 40F5210
Ismeri valaki az UD márkát? Én nem találtam a brand-ről semmit sem sajnos.
Talán TLC, vagy LG-nek valami al márkája lenne?Köszi előre is.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz sesomaru1989 #80984 üzenetére
https://udtv.store/about-ud/
ez alapján cseh, esetleg cseh/ukrán vonalRedmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
ace05
senior tag
Heló!
Egy Samu 40mu6100-at váltanék le, mert már foltos. Én is felugranék a tcl vonatra, mert az fogott meg ebben, hogy 120hz-es elvileg. Csak pc monitorként használnám. Időnként játék, de leginkább film, youtube és böngészgetésre lenne hasznáévá. Mennyire ajánlott, mert az árukereseőnél van egy negatív vélemény, hogy nem ajánlott PC monitorként.[ Szerkesztve ]
-
bromi84
tag
KiÜdv. Régóta olvasom a hozzászólásokat és azok alapján vettem egy Tv-t, gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha segítek vele... Szóval a régi Tv Samsung 55Q60R, ez belépő Qled de már 120Hz Va panellel, nagyon szeretem amúgy. Az új pedig Samsung 65QN91A amit sokan ajánlottnak minősítettek itt most ár érték alapján.
Elsőre nyilván nem kérdés az újabb jobb, hiszen másik kategória is és nem csak méretben nagyobb. Jobban tesztelve 4k HDR a kép sokszor élesebb, részletgazdagabb a régi TV-n. Mindegyik nagyjából alapbeállitáson volt intelligens móddal. Arra gondolok hogy a fák levelei, fűszálak elmosódottak az új Tv-n, a régi élesebb minden tekintetben ami nagyon meglepő. Minden másban azt hiszem jobb, színek telítettebbek, fekete az szinte már Oled, blooming nem vészes. Viszont itt felmerül bennem, hogy ér e ennyit ez az új Tv, mert valójában csak nagyobbat szerettem volna?!
Van pár képem azért hogy a különbség érezhető legyen, főleg itt a feketére gondoltam, sorry a tükröződés miatt. [kép1] [kép2] [kép3] [kép4] [kép5][ Szerkesztve ]
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz AlyrArkhon #80985 üzenetére
Köszönöm, én ezt miért nem találtam meg..
Tapasztalat van esetleg ezzel a készülékkel?
Esetleg nézzek mást TLC,sharp?
-
rainman72
Topikgazda
válasz sesomaru1989 #80989 üzenetére
Van annyi ismert márka meg model miért egy zsákbamacska kell?
A méret/ár miatt?Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz sesomaru1989 #80992 üzenetére
Full hd-t el kellene már engedni.
Nem sok értelme van,nem is igazán gyártják már.
Venni kell egy alap Lg vagy Samu 43"-os 4K modelt ami boltban megtetszik és jó árban is[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
zmilaner
tag
Sziasztok! Az alábbiak alapján keresek tévét, linkeltem a végén eddig mire jutottam de teljesen nyitott vagyok bármiylen ajánlásra!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
170k nagyon nagyon max 200.000 Ft
Streaming fogyasztás + kábelről sport, főleg foci, F1
2.5 méterről, 43-50"
Többnyire este, de hétvégén foci és Forma1 kezdéstől függően reggel-délben-este, nem kifejezetten világos a szoba
Enyhén oldalról de megoldható full szemből is, 1-2 fő jellemzően.
Netflix, Twitch, HBO jó ha van
nincs preferencia, standalone TV lesz esetleg a későbbiekben soundbarral.
70x32cm-es állvány van jelenleg, nagyon boldog lennék ha ezen elférne, fogalmam sincs a lábak milyen távolságban vannak a tévéken ezért jobbára a középső konzolosakat néztem edddig.
Nincs kialakult preferencia, az boldoggá tenne ha a fenti szolgáltatások elérhetőek lennének és nem egy óra lenne mire bármit csinál a rendszer.
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?Első körben újban gondolkodom, de használt/újracsomagolt sem elvetendő
Gyors olvasgatás és keresés után 2 LG-t találtam és őszintén nem tudom jobb-e egyik mint a másik vagy egyik sem ajánlott:
LG 50UQ81003LB
LG 50NANO763QA
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest