- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukeee
csendes tag
Eddigi tapasztalataim:
Q70B>tcl835>Lg C1>Samu S95B itt tartok most igaz hogy az oprendszer ès testreszabás lehetősègei rosszabbak az összeszerelès ès anyagminősègről nem is beszèlve, de mind hang ès kèp tekintetèben idáig ez a legjobb.
Azt hiszem ez marad is -
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80803 üzenetére
Hát na, qd oled
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Gendi83 #80805 üzenetére
Mondjuk szerviz menu, futott órák száma, esetleg be volt e kapcsolva az üzleti üzemmód. Vagy rá van írva a papírra hogy az volt. De szerintem nem foglalkoznak vele, de inkább ne legyen senkinek kellemetlen meglepi.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz winters123 #80806 üzenetére
Apple tv+ van van droidon is csak a marketplace(áruház) füll hiányzik mert nem tudtak megegyezni a google-el.
Ezért ezeken a tv-n nem tudsz filmet venni illetve kölcsönözni csak megnézni ha vásároltál korábban(könyvtár)[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz Gendi83 #80812 üzenetére
Mondom, szerintem nem foglalkozik vele a kutya sem, de ha biztosra akarsz menni, akkor ezrt érdemes tisztázni, nehogy Te legyél az az 1 akinek visszadobják a tvjet.
Pl én biztosan belefutnék egy ilyenbe amilyen szerencsém van az elektronikai cikkekkel.[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a korábbi tippeket, két kiszemltem maradt.
Szerintetetk melyik jobb választás?
Hisense 55U7HQ
TCL 55C735Előre is köszönöm a segítséget
-
392mhz
csendes tag
Sziasztok,
lányomnak vennék 32" körüli TV-t
~100,000ig
~filmek, netflix, youtube, samsung telóról tükrözés, esetleg asztali sz.gp csatlakozás
~ 4m
leginkább este, néha nappal is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből , többnyire egyedül vagy ketten
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
streaming
asztali sz.gép (hdmi?)
falra szerelhető legyen
gyors legyen, megbízható, minél hosszabb garanciával, gagyikat kerülném
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi ilyesmi majomfogóra nincs szükségem
csak új, minél hosszabb garival.
Köszönöm a javaslatokat előre is. -
Hitchis
csendes tag
Sziasztok,
A kevesebb mint 3 év alatt elpusztult Samsung UE50 helyett keresnék új készüléket.
400 e Ft
Film, streaming
Kb. 2,5 méter. 55" a cél, eddig 50"-cal beértem.
Világos szoba, vegyesen használva.
Közel szemből
HBO, Netflix, Spotify, stb.
Semmi extra
Nem releváns, falra lesz szerelve.
Nincs.
Samsungtól a hiba illetve a márkaszerviz véleménye következtében távolodtam, pedig sok termékem van tőlük. LG-nél a légegér funkció tetszik, Philipsnél az ambilight, de egyik sem alap követelmény.
Alapvetően OLED vagy hasonló technológia érdekel.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új érdekel.Köszönöm a segítséget előre is!
-
rainman72
Topikgazda
válasz 392mhz #80819 üzenetére
32" már eléggé halott méret.
Ami még kapható és nem noname:
Lg 32LQ63006
Viszont 4m-re eléggé kicsi lesz
Gari 100e alatt 1év fölötte 2 év.
Hacsak a forgalmazó/gyártó nem nem dönt másképp.
[euronics-nál pl 12hónap jogszabályban meghatározott][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
zmilaner
tag
Sziasztok, érdekelne, hogy az alábbi igényekkel melyik TV lenne szerintetetek a legjobb választás?
400K Ft max.
Focimeccsek, Netflix
Kb. 3 méter, 65"-nak lett kialakítva a fal így ez a cél
Többnyire sötétben, este
Szemből, ketten.
Netflix előny
Nincs
Falra rögzítve
Nincs preferencia
Újat szeretnék -
Vhiktor
veterán
válasz zmilaner #80824 üzenetére
Azok amiket rainman72 is írt.
Bár én a C835/839-et tenném előre, mert szeirntem jobb a local dimming kezelése, kevesebb a blooming és a színei is jobbak. QN91A piros szín esetében alul szaturált (nem elég színes).
Valamint a TCL támogatja a Dolby Visiont is.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dreadloord
senior tag
válasz Vhiktor #80830 üzenetére
Én nemrég beszéltem szakszervizes emberrel, mondta, hogy tcl ugyanazon az árszinten jobb panelt ad, mint a samsung, de minden egyéb, főleg belső minőségben sokkal gyengébbek a tcl tv-k, sokkal hamarabb, és nagyobb arányban hibásodnak meg, mint a samuk.
Csak ez kívülről, meg a specifikációkból nem látszódik.
Szóval a kedvezőbb árnak itt van sajnos a hátulütője
És azért a 10-20% árkülönbözetért elég ciki, ha pl. 8 év helyett 4 évesen megy tönkre a tv... -
Saccco
nagyúr
válasz Dreadloord #80831 üzenetére
Ezt most csak úgy írtad, vagy adatok is vannak a dolog alátámasztásához?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Vhiktor
veterán
Erre bizonyíték is kell, mert ez így semmi.
Ismerek elég sok Samsung és TCL tulajt is, nekem nem tűnik úgy hogy a TCL-el több baj lenne.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dreadloord
senior tag
válasz Saccco #80832 üzenetére
Persze, biztos kiadnak szigorúan titkos adatokat... Hivatalosan egy mondatot le nem írhatnak a témában, nemhogy számokat.
De ha van pl. helyi műszaki boltos ismerősötök, hol adnak el évek óta tv-ket, ott is meg lehet kérdezni a visszaküldési/hibásodási arányokat, ha tényleg ekkora a különbség, akkor ott is elő kell jönnie.
Szerintem nem is a gari időn belüli hiba a gáz egyébként, azt javítani/cserélni kell, hanem a 3-5 évesen elromló tv-k, amik márpont nem garanciálisak.
-
Vhiktor
veterán
válasz Dreadloord #80834 üzenetére
Nekem van ismerősöm aki tvket javít főállásban. Ha elmész hozzá, ott pont azt látod, hogy hegyekben allnak a garancia lejárta utan samsung es lg tvk. Jelent bármit is ? Nem.
Biztos azokból adnak el a legtobbet így több a meghibásodás is. Arányszám kellene.
1 szervizes véleménye nem objektív. Meg kellene kérdezni vagy 20at.
De lehetne itt csinálni egy felmérést, hogy kinek milyen márkájú tvje ment tönkre, az már objektívebb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
almafa42
aktív tag
A meghibásodáshoz nem tudok hozzászólni, de egy dologban melléd tudok állni: a TCL távirányítóinak minőségérzete a fröccsöntött műanyag szintjén van az előző Sony-khoz képest
off: nem lehetne valahogy átprogramozni egy Sony távirányítót TCL tvhez?
-
Vhiktor
veterán
válasz almafa42 #80839 üzenetére
Főleg a háttér világítós a király
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #75123 üzenetére
Már régóta akartam írni, de most jutottam el idáig
Szóval ez a TCL 43C639 q nagy csalódás.
Az android része kb használhatatlan, lassú, akad, fagy. Újraindítás/reset látszólag segít, aztán fél óra múlva megint szar. Pedig csak a youtube/youtube kids/netflix app stabil működése kellett volna
Nagyon megbántam, hogy ez lett.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Fradipuma
tag
Sziasztok, Tv vásárlás előtállok és szeretnék egy kis segítséget kérni. Lg-t preferálom előnyben, de egy samsungot is nézegettem!
420K Ft max.
Sportközvetítések, streaming, blu-ray és 4k filmek nézése
Kb. 5 méter, 75"-ban gondolkodok
Többnyire napközben, világos szobában
Szemből, ketten.
Netflix,Disney+
Semmi extra, HDMI és társai.
Falra rögzítve
Lg, Samsung
Újat szeretnékAmiket nézegettem:
LG 75'' 4K HDR Smart NanoCell TV 75NANO763QA (339.000Ft)
LG 75UR78003LK UHD 75" 4K Smart TV (389.990Ft)
LG 75UQ91003LA smart tv, LED, LCD 4K TV, Ultra HD TV, uhd TV, HDR, webOS ThinQ AI okos tv, 189 cm (399.999Ft)
SAMSUNG UE75CU8002KXXH 4K Crystal UHD Smart TV, 189 cm (399.999Ft)Illetve szeretnék hozzá egy soundbart is. Vagy egy samsung HW-Q930C vagy pedig egy LG DS75QR-t. Ha valakinek van tapasztalata melyik jobb vétel kérem ne tartsa magában! Válaszokat köszönöm előre is!
-
Swami
senior tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Samsung QE65QN91AATXXH tvről? Esetleg TCL 65c835-tel összehasonlítva?
Utóbbiról, amikor jó ára volt, lemaradtam; most sajnos 450 körül van.
Köszi!Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
válasz Fradipuma #80844 üzenetére
LG-t csak akkor vennék ha nem ips paneles, különben ekkora méretben majdnem nézhetetlen lesz a képe.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nagyjából hasonlóak, de a c835 jobb valamivel.
-
demmer123
őstag
Szerintetek sok méretbeli különbség van 55 és 65 col között?
Megéri a plusz összeget a nagyobb?2m lenne nézve max 2.2m
Oled tv szeretnék vagy 55c2 vagy 65c2
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest