- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz spleenszuru #80551 üzenetére
RCA audio out rég kiment a divatból!
Viszont jack van még az se minden márkán.
TCL-en lesz,egy RCA-Jack átalakítóval megoldható ez a dolog.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Rick4
félisten
gyári táv elő, BT pairing gomb, párosodik, működik..
Nem gyári távot használok, hanem egy logitech harmony touch-ot, és kétévente 1x kell ezt a funkciógombot használni, remélem két év múlva emlékezni fogok rá!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Adott egy Samsung qe50q60tauxxh. A kijelzőn hibát véltem felfedezni. A tévé közepén, bal oldalról kezdődve körülbelül a közepéig több kis csík jelent meg egyik napról a másikra, többnyire halványul, felerősödik. Mi lehet a probléma, orvosolható - e ez? Decemberbe lesz 3 éves a készülék, hetente kb 15-20 órát ment. Köszönöm a segítséget.
-
szupi92
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam június végén Tcl tévét és volt rá az extra garancia, ha regisztrálod a készüléket.
Ezt az emagon keresztül megcsináltam.
Nem kaptam semmi emailt vagy bármit is ,még jó hogy csináltam képernyőmentést.
Most sajnos ide-oda dobálják a labdát az emag és a tcl.
Valakinek van tapasztalata ezzel az extra garanciával kapcsolatban?
Hogy sikerült érvényesíteni ?Köszönöm.
Üdv, Bence -
dokee78
félisten
150k alatt van ajánlott smart UHD TV,ami legalább 50 inch és tudja a 100 Hz-et?
-
kukeee
csendes tag
válasz kolosszus87 #80555 üzenetére
Szia!
Borzalmas menürendszer.
Én játékrahasználtam és sajnos voltak olyan gamek ahol meghülyült a local dimming és villogtak a texturák.
TV és filmnézésre tökéletes de játékra alkalmatlan.
a Samsung Q70 is jobb volt végül oled lett azzal nincs ilyen gond hanem van más .
Egy technológia sem tökéletes, neten kell rendelni ,ki kell próbálni neked mia jó vissza kell küldeni ha nem oké.
Sajna ez a TV vásárlás ilyen macerás dolog -
kukeee
csendes tag
válasz soldi3r #80560 üzenetére
A helyedben ha tehetném feltornásznám idáig
[QN91 ÚJ]
[55" TCL735 Újracsom]
[65" TCL735 Újracsom]
[Hisense 55U7HQ ÚJ] nincs HBO MAX van Disney+, Netflix, Amazon Prime[ Szerkesztve ]
-
djhir
tag
válasz kukeee #80562 üzenetére
Ár/érték szempontjából egyértelműen a Hisense. Én is hallgattam az itteni véleményekre, így nagy reményekkel megvettem másfél éve a Tcl C725-öt. Sajnos nem vittem vissza 14 napon belül, azt hittem, a szemem majd megszokja a képi világát, a menüjét. Állítgatok rajta és jó lesz. Hát nem...Egy hónapja sikerült eladnom, és váltottam egy U7HQ-ra. Persze előtte ezt is "körbejártam", de ez minden szempontból megfelel az elvárásaimnak. Nagyon szép fekete színt tud produkálni még sötét szobában is. A képe nyugodt és egyenletes, a menüje gyors és informatív. Talán a távirányítója lehetne egy kicsit átgondoltabb, hogy a leggyakrabban használt gombokat sötétben is könnyebben meg lehessen találni.
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80559 üzenetére
Lehet fw bug volt. Én PS5-el játszok rajta, semmi baj nincs vele.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SunRise
csendes tag
Sziasztok!
Mivel gyakran elmegy az áram, félek szétkurja a tévét, ezért gondoltam veszek egy ilyet, szerintetek ér valamit? Általában csak pár másodperces áramszünetek szoktak lenni zivatarok esetén.
https://tulfeszultseg-vedo.arukereso.hu/apc/pme1wb-gr-p518255568/#
-
kukeee
csendes tag
válasz Vhiktor #80564 üzenetére
Kifejezetten diablo 4 ben volt gond.
Sötétebb részeken a fáklyák ugye vibrálnak villognak, hát a körülötte lévő texturák is amit a fáklya megvilágít sajnos.
Képtelen volt külön választani a kettőt.
Szerintem eleve a technológiából adódó probléma ez de igazából én nem értek hozzá.
Philipsen nem volt ilyen gondom IPS panel Direct led
Q70 VA Panellel sem Edge Led
Oled LG C1 itt is ok minden. -
Hajas Mao
tag
Sziasztok!
55’’-es oled tvket nézek Lg-ből. Mi a különbség az 55 C21 és az 55 B33 között? Árban, ahol néztem ugyanaz a kettő.
Előre is köszi!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Hajas Mao #80572 üzenetére
Több minden.
C2 2022 B3 meg idei model.
Főbb difi a prociban van a C sorozat alfa9-t használ a B meg alfa7-t ami kisebb tudású.
Fényerőben is többet tud minden évben a C series illetve jobb panelt is kapott idén már a [C3]
[rtings-n csak a C2-B2-t lehet egyenlőre összehasonlítani]
A B3-t még nem tesztelték.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz spleenszuru #80574 üzenetére
Nem sajnos
Samsungból min.a Q80B vagy fölötte.Talán még a Q70B megér egy próbát
De igazából jelenleg a QN91A modeljük a legjobb ár/értékben.
(akár használtban is a hardveraprón )[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Sziasztok TV vásárlásban szeretnék segítséget kérni. Köszönöm!
180.000
Számítógépen keresztül film nézés később esetleg játék ha bírja a VGA. (6700 XT, 4060 Ti)
55"
sötét, inkább estefele
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
enyhén oldalt konzolról falra szerelve csak én ágyból
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
netflix, youtube
WiFi
konzolon lesz
Samsung < HiSense < LG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi extra
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
újAmiket néztem eddig és viszonylag jó áron meg tudnám venni:
LG 55UQ751C
Hisense 55A6G
Hisense 55A6BG
Samsung UE55TU7022K -
rainman72
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
A Hisensentől sokkalta jobb lesz,de alp Lgtől és Samutól is.
Olvass utána kicsit a világ 3. tv gyártójává nőtte ki magát világ szinten.
Inkább az Usa meg Kina,India a legnagyobb piaca,az Eu nem annyira.
Saját panel gyártó leányválalata van a CSOT ami például a Samsungnak is szállít.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
Mert árkategóriájában a legjobb.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
djhir
tag
válasz adrian14 #80584 üzenetére
Szia! Ez egy C725 volt. Az újabbak már lehet hogy jobbak, ezt nem tudom. Nagy reményekkel vettem meg, még úgy először tetszett is, de aztán feltűnt hogy teljesen szemből nézve is nem olyan szép nyugodt a kép, és ha oldalra hajoltam, volt egy kis változás a képélesség tekintetében. A fekete az jó volt, de amúgy eléggé sárgás és fátyolos volt a kép. Még Vhiktort is megkérdeztem, és ezúton is köszönöm neki a tanácsokat. A gyorsasággal nem volt probléma, ezen még android futott. A menüjével annál inkább, nem volt kellően átgondolva hogy az komfortos legyen.
-
joseph66
csendes tag
Hali!
A Hisense okostévéi tényleg nem tudják az HBO Max-ot?
-
joseph66
csendes tag
Köszönöm. Nem gondoltam, hogy van olyan tévé Mo-on, amelyik nem tud egyes streaming szolgáltatókat. Nekem ingyen jár az HBO Max a műholdas előfizetéshez.
Az LG 75QNED863QA ajánlott vétel? Megbízhatók az LG-k? Dolby Visiont tudjon, DLNA-t és a streaming szolgáltatókat mind.
-
rainman72
Topikgazda
válasz joseph66 #80589 üzenetére
Jelenleg ez az egyetlen led az Lg-től ami valamire való
[rtings test]
Ahogy nézem már az ára is türhető.[ Szerkesztve ]
-
jameshun02
csendes tag
Sziasztok!
500e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék,
Filmezés, Xbox
65” Mert ekkora a max, ami elfér.4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Nappaliban lesz, van fény bőven, de van redőny és teljesen sötét lesz filmezéskor.
Szemből nézzük.
Netflix, YouTube, AirPlay
Nincs nagyobb igény.
Teljesen mindegy.
Samsung, LG
Nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet?
Csak új.Köszönöm a segítséget!
-
rainman72
Topikgazda
válasz jameshun02 #80592 üzenetére
Samu 65QN91A vagy 65QN90B
Lg 65Qned863
De lenne Hisense oled is 500e alatt.
[65A85H] Esetleges hátránya h nincs HBO MAX illetve kisebb fényerőt tud mint az Lg és Samu mini ledek.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz jameshun02 #80592 üzenetére
65 colos LG C2, azt a +50ezret megeri.
[ Szerkesztve ]
-
Fundiego
tag
Sziasztok!
Általánosságban a Samsung vagy LG modellek a jobbak? Mert ahogy olvasom a Samsung is az LG qled paneljait használja.
150-160e max
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék,
Filmezés, Xbox
100-110 cm
Világos van, de lehet sötétet csinálni
Szemből
Netflix, YouTube,HBO (egyébként egyik sem fontos annyira)
USB 3.1
Lényegtelen
Samsung, LG
Legyen távirányító
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet?
Csak új -
Vhiktor
veterán
válasz Fundiego #80595 üzenetére
Ssing általában va panel, lg meg ips. e tudok róla hogy lg panelt használnak, max csak ritka esetekben.
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék TV-t venni és ebben kérném a segítségetek:
mind1
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)filmnézés és tévézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?32 colos kb. 3-4 méterről
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?is-is, minden napszakban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?szemből, max 2 fő
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)netflix, hbo max támogatás mindenképp legyen és gyors legyen a menü lehetőleg
nincsenek
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?mind1
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)nincs preferált semmiből
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?új
Köszönöm szépen előre a segítségeket,
Gergő -
Anonymus23
veterán
200 e Ft (nagyon max 250)
Elsősorban számítógéphez csatlakoztatva 2. monitor egy 3060Ti VGA-val (HDMI 2.1 játszik), adott esetben excelezés/dokumentumok (Home office, nagy terjedelmű excelekkel dolgozok), de filmet/sorozatokat nézek rajta viszonylag sokat, Tv nézés ritkán, akkor is jellemzően sport. Játszani van egy 165Hz-es G-Synces Acer Predator (ez még a korábbi G-Sync chipes), a jelen 43" TV-nél zavaró a film közben a tearing, és a 2 kijelző közötti Hz eltérésből fakadó "szaggatás", ezért mindenképpen szeretném összhangba hozni a kettőt, akár kisebb (100-120 Hz) frekvencián.
~1-2 m, 50-55" (jelenlegi 43"-os LG az máshová kerül), esteleg gyerkőcök mesét/filmet néznek rajta 3-5 méterről.
Világos szoba, de szinte teljesen elsötétíthető lesz (redőnyök jönnek az ablakcserével)
Enyhén oldalról, de egy 7x4 méteres nappaliban lesz az egyik 4 méteres fal közepén.
Szinte semmi ilyen, a lényeg lenne, hogy a sync működjön nVidia VGA-val is.
Semmi extra, van egy BT képes Edifier polchangfal, adott esetben a TV-t arról nézem, de alapból a számítógépre van kötve a hangfal.
Mindegy, falon lesz 2 karos tartóval.
Van LG OLED-em is, annak tetszik a menüje/rendszere, hasonló letisztult logikus legyen, igazából ne legyen idegesítően béna.
nVidia VGA-val is menjen a sync (jelenleg 3060Ti van). De tetszik az LG-nél a hangalapú keresés pl a YT-on, meg a Magic remote, de mivel 95%-ban számítógépről lesz táplálva ez annyira nem szempont.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új leginkább.Előre is köszönöm az ajánlásokat, LG/Hisense/Sony/Samu-t tudok nagykerből vásárolni, de nem kötőtődök egyikhez sem, ha van más gyártótól tökéletes megoldás számomra, akkor simán benne vagyok
Előre is köszönöm!;) - The Power of the Light Side
-
Vhiktor
veterán
válasz Anonymus23 #80599 üzenetére
C735
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest