- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi TV-vel van valakinek tapasztalata?
Hisense 48A85H 4K UHD Smart Gamer OLED TV
Leginkább PS5-höz használnám, a szoba elég világos bár általában inkább esténként játszok, és be is tudok sötétíteni ha kell. Ami nekem fontos hogy 48"-asnál nagyobbat nem tudok venni, és a 120hz-es képfrissítés, meg az ár. Ez most 250eFt ami elég jó ár érte, főleg mivel (ha jól tudom) ez is ugyanúgy LG panellel készül mint az LG TV-k amik meg bőven 300 felett vannak. Mivel alig pár helyen lehet venni ezt a TV-t, szerintetek bemutató darabot megéri megvenni OLED TV-ből, vagy inkább ne, mert esélyes hogy beéghetnek pixelek, ha a boltban sokszor ugyanaz ment rajta? Vagy ez a beégés téma is túl van kicsit tolva?
Előre is köszi a válaszokat!PSN: Nifty_Ghostface
-
Vhiktor
veterán
válasz Ghostface #80751 üzenetére
Bemutató darabot csak akkor ha bizonyítottan él rá a teljes körű garancia.
Rendeld neten, 2 heted van elállni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Ghostface #80754 üzenetére
Én akkor azt ajánlom, hogy hívd fel a hisense ügyfélszolgálatot és kérdezd meg hogy ha a tv bemutató darabnak volt használva az kizáró tényező e a garanciából.
Azért tanácsolom ezt, mert egyszer valaki valamelyik fórumba belinkelte, hogy az egyik márkánál ez kizáró tényező, de nem emlékszem a márkára.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tag
Sziasztok!
75" vagy afeletti TV-t szeretnék vásárolni 400-500 ezer ft körül. Samsung vagy LG-re gondoltam.
A Samsung.hu lenne talán a legjobb választás, mert az oldalon kuponnal letudok venni kb 150ezret egy 700 ezres tvből. Van-e ott esetleg olyan modell 700 ezerig, ami szóba jöhet?
Ezeket találtam a samsung oldalon:
UHD:
75" 460 helyett 353e UE75CU8002KXXH [link]
75" 600 helyett 461e UE75CU8572UXXH [link]
85" 600 helyett 461e UE85CU7172UXXH [link]
85" 659 helyett 507e UE85CU8002KXXH [link]QLED:
75" 549 helyett 423e QE75Q60CAUXXH [link]
75" 679 helyett 523e QE75Q70CATXXH [link]vagy valamelyik LG Nanocell
(Gondolom a qledet lenne érdemes)
Vagy esetleg van-e olyan, ami azonos árkategória, és megéri várni a készletre?
Az összefoglalót azért nem töltöttem ki, mert lakásberendezésre menne az egész, és nem én fogom használni.
Mi az, ami ebben az árkategóriában egy erős közép választás lehet minden szempontot nézve? Streaming , Tv nézés, Játék esetleg.
Válaszotokat/időtöket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz vRichárd #80757 üzenetére
Nekem van 55QN91A nagyon jó tv,szinte a legjobb azok közül amit eddig próbáltam(kb 25 model,köztük oled is)
Oledtől például a HDR a magasabb fényerő miatt sokkal fényesebb és látványosabb.A Dolby Vision hiánya se feltűnő a HDR10+ van olyan jó.
Blooming is minimális és nem zavaró.
Ha nem ez akkor a QN90B legyen,de szerintem felesleges 100ezret hozzá dobni.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
kolosszus87
senior tag
válasz Ducky92 #80758 üzenetére
Egyiket se, mindegyik túlárazott, még a Samsung oldalán kuponozva is, inkább árukeresőn nézd az árakat. A helyedben vetnék egy pillantás a TCL C745-re, ez már egy FALD-os VA panelos Qled lcd, az általad felsorolt Samuknál jobb és Emagnál jó áron van: [link]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
mr.dawe
csendes tag
válasz vRichárd #80757 üzenetére
Erdemes!
en is hasonlo tv-rol mint amit feljebb irtal valtottam qled-re (q70), volt valtozas de szamomra nem tul nagy. Aztan itteninajanlasok (es Samsung preferencia) miatt beruhaztam egy qn91-re… hat hu….. nagyon adja. probald ki (MM-ba asszem mar nincs, Euronics draga, 270 kornyeken erdemes megvenni) -
tag
válasz kolosszus87 #80762 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Ghostface
senior tag
válasz Vhiktor #80755 üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a hölgy szerint a bemutató darabra is teljeskörű garanciát vállalnak. Arra kérdésre hogy szerinte egy bemutató darab ami napi "X" órán keresztül üzemel a boltban, mennyire esélyes hogy hamarabb meghibásodik, vagy beég, értelemszerűen nem tudott válaszolni, de gondoltam hátha tud valami okosat mondani...
PSN: Nifty_Ghostface
-
toxicjew
addikt
Sziasztok! A kiszemeltem az 55 colos LG C2. Érdeklődnék, hogy mik a tapasztalatok, szoktak e lenni akciók véletlenszerűen, vagy csak a Black Friday meg a karácsonyi learazasok amikben lehet bízni? Most 400 a médiában, de nem lenne rossz majd picit olcsóbban hozzajutni Tudok várni.
-
Pokolika
tag
válasz rainman72 #80761 üzenetére
Teljes mértékben osztom a véleményed!
Pont mai nap húztam le róla a fóliát, na mondom ez marad!
Bár nem annyi mint nálad, de nálam is megfordult pár számomra is a legkiegyensúlyozottabb tv!
Kapott mellé egy hw-q60b sounbart, így a hang is egy csoda lett q-symphony módban! -
vottokar
senior tag
Sajnos egy villámcsapás miatt az örök vadászmezőkre távozott hőn szeretett Philips 65PUS8536-os TV-nk. Nagyon megszerettük az elmúlt fél év alatt, az igényeinket kielégítette. Helyette kellene valami hasonló.
Néztem az utódmodellt 65PUS8507-et (ami ugye most már szintén kifutó) de úgy 40K-val drágább, mint amiért tavaly a 8536-ot vettük és nem látok annyi fejlődést, ami ezt indokolja. (De cáfoljatok meg) Valamint az e*ag-nál találtam csak épeszű áron, de onnan elég rossz "értékeléseket" találok a TV-s vásárlások során. (Törött, sérült, alapból sz*r) Vettem már tőlük több minden kisebb dolgot, ott nem volt gondom.
Nem ragaszkodom a Philipshez (ambi és a android bejött), de kölkeim sokat használják egy SeriesS-hez nappal is. És nekünk a philips féle IPS is bejött este is. (Látni, hogy nem vagyunk vér fanatikus 4K film nézők)
Nézegettem a Hisense 65U7HQ-t de ahogy nézem az adatai jók. (QLED, FALD, 120Hz, MVA), de ódzkodok a Vidaa-tól (VLC nuku és nas-ról nézzük a filmeket) és mind ha mozgásmegjelenítési gondokról is lett volna szó anno a Hisenseknél.
A TLC 65C7xx túl van a lélektani határon, amit hajlandó vagyok érte fizetni, a C6xx és P6xx-ről meg nem igazán tudok semmit. És lehet, hogy nem jogosan, de tartok tőle, hogy lebutított RAM-processzor párossal nekem már túl dadogós lenne. (Lányom alap 40S5xxx-je nekem fájdalmasan lassú, és a fiam 43PUS7906-ja is jóval lomhább, mint az elhalálozott 8536-os Philipsünk.
Van még valami más alternatíva, vagy elsiklottam valami felett?"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Ghostface
senior tag
válasz Pokolika #80768 üzenetére
Látom nagyon megy ez a Samsung 55QN91A tv. Ahogy feljebb írtam most szeretnék egy 48"-as Hisense OLED-et, de ha az nem sikerül akkor lehet kénytelen leszek 55"-öst venni. Akkor viszont felmerült bennem a kérdés hogy PS5-höz melyik lenne a jobb, a Samsung vagy a Hisense?
PSN: Nifty_Ghostface
-
SlágerTibo
csendes tag
Sziasztok!
Itt is feltenném azt a kérdést, hogy a QE55QN91AATXXH tv tud e tv műsort rögzíteni hdd re?
Köszönettel! Tibor -
Vhiktor
veterán
válasz Ducky92 #80758 üzenetére
Nanocelt felejtsd el, valamelyik qled legyen.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kike675
újonc
válasz toxicjew #80766 üzenetére
2020 szeptemberében vettem a CX 55"-ös OLED-et 387e sztem az akkor parádé volt és eladtam 200felett idén, tavaly cseréltem a C2-t 65"-re de esélytelen volt 580 alatt, tapasztalatom szerint mindig a generáció váltást követően esnek lejjebb az árak, most,hogy kint C3 65" 500e körül már kapni C2-t és ahogy írtad az 55" 400e de találtam 350e a 4kshopon -https://4kshop.hu/ - de nem ismerem ,hogy az mennyire fain, 50e miatt én inkább a vadiújat venném.
Összegezve én azt javaslom,hogyha szeretnél OLED-et ne habozz, apósomnak QLED van és összehasonlíthatatlanul agyonveri a CX de a C2 meg depláne.MSI RAIDER GE66 Deluxe Edition 12UGS, i7-12700h, 32GB 4800Mhz, 2db 1TB SSD, Nvidia Geforce RTX 3070Ti
-
Pokolika
tag
válasz SlágerTibo #80772 üzenetére
Persze.
-
Pokolika
tag
válasz Ghostface #80778 üzenetére
Nem gondolnám hogy rossz választás lenne Hisense ha jobb opció a 48" nem is gondolkoznék azért csak Oled na!
Az hogy kiállított nem jelent semmit, volt nekem kettő is, egyiket máig szülők használják nappaliban közel 7 éves szerintem.
Ne legyen fizikai sérülés rajta azt kell jól megnézni, meg a távot.[ Szerkesztve ]
-
holderes
tag
Kérdésem: Hisense 55U8HQ pariban van/lehet a TCL 55C835-vel..?
-
Tomboy96
újonc
Sziasztok!
Új vagyok TV vásárlás terén, előre is köszi a segítséget.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
180e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
film, tv
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb. 1.7 méter. Szerintem 43 colos elég.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
sötét.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
zoutube,Netflix.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
qled vagz oled de ha van más jó minőségű Tv ilzen áron akkor nem kötelező.
Samsung QE43Q60CAU ezt a TV-t néztem ki, erről véleményt tudtok mondani?
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.
Köszi a segítséget előre is! -
balu.sch
csendes újonc
Sziasztok!
[Erről] a Tv-ről esetleg valakinek személyes tapasztalat?
A hang nem baj, ha gyenge, soundbar-ra lenne rákötve.
Ps5-höz lenne használva, meg sorozatok, filmek, Tv adás semmi. -
Vhiktor
veterán
válasz holderes #80782 üzenetére
Nincs, nagyon nincs.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Tomboy96 #80785 üzenetére
Vagy a Samsung Q60C vagy [ez a Philips 43PUS8507]
Utóbbit vinném inkább.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
sirdenis
tag
ÜDv!
Philips 806-hoz vennék egy FiiO D03K. Kérdés hogy ez müködni fog? Tud a tv PCM-re váltani. Mert én meüben nem találok semmi formátuváltót. -
kovacsit
tag
Sziasztok,
Létezik, hogy a 85" TCL tévékben nincs PVR?? Annyira alap dolognak gondolom egy félmillás (+) tévénél... Vagy csak én néztem be?
köszi!Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
BloodV22
csendes tag
Sziasztok!
Androidos TV-t szeretnék venni. Van valamilyen szolgáltató, akitől tudok filmeket kölcsönözni, és magyar szinkronos? Google Play filmeket használtam telefonon, de ott a legtobb esetben nincs magyar szinkron. LG, Samsung is szóba jöhet, ha azokra több ilyen lehetőség van, mind Androidra.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest