- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappkarcsi
senior tag
válasz pappkarcsi #60700 üzenetére
Sziasztok!
Továbbra is nagyon zavaró, hogy a fényerősség és a színek sem olyanok, mint egy 3-4 éves tévén. Nyilván nem egy kategóriában van a kettő, a nano753 200 volt, míg a uf851v meg 300.
Mi lehet az utóbbi tévének a megfelelője ma? Nem találtam most az az oltalt, amit rainman szokott linkelni, de érdekelne, hogy miért ekkora a különbség, miért ilyen spéci a az UF851V. Ti tudjátok? Köszi!Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Kiskutya
veterán
válasz pappkarcsi #60802 üzenetére
Az a gond hogy abba az időben sokkal nagyobb kategóriát képviselt a 8-as széria mint most. Szerintem alsó hangon 9es szériát kell nézned az újabb LG-nél azok talán elérik azt a szintet.
hmm...
-
zazenke
őstag
a gyári adatok alapján te egy kisebb fényerejű tvt vettél a régi 400cd/m2 a mostani meg 200 illetve csúcsban 270. ez már jelentős visszalépés ahhoz képest amit megszokott a szemed. Viszont a kontrasztod jóval jobb értékű de szerintem a fényerő az megadta a kegyelem döfést a képnek. vedd föl csúcs értékre és nézd teljes sötétben ha úgy is sötét akkor nincs mit tenni" megszoksz vagy megszöksz" .
-
Steady74
addikt
Ha lenne valakinek előrendelésből átadó gépe, privátban jelezze kérem szépen. Köszönöm.
-
Kiskutya
veterán
Ha 55 a méret ez itt most nagyon jó árban van szerintem ez talán eléri azt a szintet. [link]
hmm...
-
rainman72
Topikgazda
Melyik oldal,displayspec.?
Nekem volt tavaly ilyen tvm,sztem ez ugyan az ami a tied [55UF850v] .Komolyabb szerkezet volt mint most a Nano753.IPS után nekem is nehezebb megszokni a VA-t.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Vett itt valaki UE50AU9002-es modellt? Kapott hagyományos távirányítót is a csomagban?
Egyes Unboxing videókon mindkét távirányító látni, egyeseken pedig csak az újat...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
gulyasa
őstag
Ha nappali és esti fényviszonyok mellett is szeretnék tévézni, filmeket nézni és IPS panelnél jobbat szeretnék, akkor inkább OLED-ben gondolkozzak vagy jó lehet a VA panel is?
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
hp16
tag
Sziasztok
300e-ig van most jobb 55"-os tv most mint a sony 55xh9077? Samsung, Lg jöhet még szóba.
Konzol nem lesz rákötve, nem kell hdmi 2.1. -
Gabesz87
veterán
Ha én 300k körül akarok venni 100Hz-es, NEM IPS és NEM Edge LED-es TV-t 65" méretben, akkor kb. a Hisense U8QF és a Sony XH90 jön szóba, ha nem tévedek. Tudom, hogy a Hisense egy jó ár/érték arányú TV, nem is volna vele gondom, de van, amibenn jobb, mint a Sony, ami csak 27000-el drágább? Ha 300 alatt lenne az U8QF, akkor azt választanám tutira, de így elgondolkodtató. Májusban mondjuk volt 280k, de gondolom a jelenleginél lejjebb nem valószínű, hogy fog menni mostanság az ára. Konzolozás nem érdekel.
-
Golota
aktív tag
válasz erwin89 #60795 üzenetére
Pár napja vettem pont egy ilyen (TCL 55c728) TV-t. Röviden összefoglalom a tapasztalatokat.
Kivitel:
a keret szálcsiszolt fém(nek néz ki, valszeg az is). A talpa egyértelműen fém, nagyon stabil, masszív kialakítás: semmi billegés, a talpánál fogva húzhatod a helyére, nem fog pofára esni. Ez eddig a legjobb talp-kialakítás, amit láttam eddig. Az egész nagyon minőségi benyomást kelt, az egyetlen amibe bele tudnék kötni, ha nagyon kukacoskodni akarok, akkor a hátsó részen az alján a műanyag lehetne szebb. Ezzel együtt igencsak meggyőző a kivitelezés minősége.Kezelhetőség:
2 db távirányítót adnak, minkettő nagyon kézre esik, ergonomikus, tanulást nem igényel. A menü -gondolom- standard Android TV, nekem kb 2 perc volt beüzemelni. Minden működik, semmi inkompatibilitást nem tapasztaltam. Az appok/chromecast nem fagynak, a menü villámgyors és teljesen magától értetődő. Az egész kifejezetten gördülékeny és feljhasználóbarát.Hang:
Számomra ez teljesen másodlagos, összesen annyi elvárásom van, hogy ne legyen "dobozhangja". TV-hez képest kifejezetten jó hangja van, a hangprofilok jól használhatóak. Utálom, ha a beszédhangot elnyomják az effektek, de itt nagyon jól meg van oldva. Ezen túl különösebben nem teszteltem, zenét nem ezen fogok hallgatni.Kép:
Előrebocsátom: nincs nagy öüsszehasonlítási alapom a mostani konkurensekkel, csak amit a boltban láttam. Az eddigi VA paneles Samsunghoz képest érezhetően szebb képe van. A kalibrálás egyszerű, a motion effekt könnyen kapcsolható, így nem kell "telenovellát" csinálni a filmekből. Nekem az alap film profilnál kicsit visszavéve a szaturációt, természetes képet ad. Full HD és 4K gyönyörű képet ad, a SD adásoknál ezen a méreten már nem szép a kép, mutatja a hibákat. Tükröződés, ghosting, leaking nem jelenkezett. A fényerő nekem bőven elég 65%-on egy világos szobában.Konzolom nincs, nem teszteltem. Az eddigi benyomásaim kifejezetten pozitívak, tulajdonképpen semmibe nem tudok belekötni. Jó vételnek tűnik, főleg, hogy nekem még 250K volt az Euronicsban.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Golota #60817 üzenetére
Ránéztem a neten elérhető paramétereire.
Csak a mindennapos használat szempontjából én azért találok benne hiányosságot:
- nincs benne PVR funkció(?)
- csak 1 db USB (és nincs róla információ, hogy ennek esetleges bővítéseként tudna-e kezelni USB HUB-ot?)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
nem tudom, hol lenne érdemes kérdezni, így itt kezdem.
Olyan megjelenítőt keresek (lehetőleg 65" +/-5), amiben nincs semmi. Nem kell tuner, okostököm, 3D, fícsöráradat. Legyen normális panelja és működjön stabilan.
Nem az ára miatt nem kellenek ezek, hanem mert nem használnám, ellenben temérdek hibaforrás. Eddig csak szívtam okostévékkel.
Nem akarok folyton üzenetet, hogy állítsam be a csatornákat, nem hiányoznak YT/Netflix/rákutyen modulok, vollogó baromságok, lefagyó menü stb.
Legyen rajta 1db HDMI és 1db tápcsatlakozó.
Ha jól láttam, Vizio már elkezdte száműzni a tunert bizonyos modelljeiből. Van Európában is elérhető hasonló megoldás?
Köszi# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
rainman72
Topikgazda
-
-
Golota
aktív tag
válasz gulyasa #60819 üzenetére
PVR: nekem ugyan nincs rá szükségem, de tudtommal olyat töltesz a Play Store-ból, amilyet szeretnél, hiszen Android TV, ergo nem kell natív app erre.
USB: ennek sem látom értelmét. A TV tud bluetooth-t, ha perifériát akarsz rákötni. Egyébként meg mire használnám? HDD-t tutira nem fogok rádugni, hiszen hálózaton van, látja is a NAS-t.
-
gulyasa
őstag
válasz Golota #60829 üzenetére
Látom, nem kötötted össze a két dolgot. A PVR-t és az USB-t.
Én nem használok hálózati megosztást, kizárólag USB-ről megy a lejátszás. A második USB-re pedig olyan eszköz van kötve, ami a felvétel/timeshift funkcióhoz "szolgáltatja" a tárhelyet és azon az USB-n elegendő kakaót is tud biztosítani a tárhely eszköznek a működéshez.
Ha az utóbbira nem képes a tévé USB-je, akkor kell külső tápos megoldást használni.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
Dio9
csendes újonc
Sziasztok! A Tcl55c725 és a55c728 között gondolkozok. A 725 nek 330 dc/m a 728-nak 601 cd//m. Egy àtlag lakótelepi szobàba elég a 725 is? Valamint a 728nal szàmit a 120hz ha csak full hd filmeket nézek? 10 évig plazmàt néztem pana g30. Irjàk hogy jobb a 120hz de a hàtterek sokkal műanyagosabb "mű" szappanoperàsabb,sorozatos jellege lesz a filmeknek. Pont amiért anno inkabb a g30 vettem.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Golota #60835 üzenetére
Dehogynem mindennapos használat.
Amúgy az a beépített 24 GB nagyjából a telepített alkalmazásokhoz és egyéb fájlokra talán épp elég... Manapság egy okostelefonban is a sokszorosa megtalálható.
Műsor rögzítéshez nulla.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
rainman72
Topikgazda
Filmnézésre elég a C725 is a C728 inkább gamer tv,1 usb-vel,a C725-n van 2db,egy 2.0 és egy 3.0
A 300+ nit ma egy átlagos tv fényereje.
1080p-filmekhez tv adáshoz is elég,ha nem tul világos a helység.
120hz pedig jobb mozgás megjelenitést eredményez,de nincs ott baj 50/60hz-en se legtöbb tvnél.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kiskutya
veterán
A fényerő kB egyforma a 2 tv-n a 725-nek is 600 körül lehet a max fényereje. A 728 amennyivel drágább annyival jobb is. A különbség nagy részét játékoknál veszed észre viszont a 100hz ahogy fentebb rainman72 is írta mozgás megjelenítésnél jól jön főleg ha szereted a sport műsorokat.
hmm...
-
Dio9
csendes újonc
válasz rainman72 #60838 üzenetére
De az a 120hz "mozgás" csak játékoknál él vagy egy sima full hd filmél is? A helység nem világos még épület fólia is van ablakokon). De minntha azt olvastam volna hogy a C728 autómatikusan beállíja a fényerőt a szobához. Lehetséges , hogy a C725 ezt nem tudja?
Tehát a nagyobb fényerőt csak akkor használja ha szükséges vagy alapból jóval világosabb élesebb lesz a kép. És mondjuk átmegy zavaróba.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Dio9
csendes újonc
Köszönöm! A tcl topikot hogy találom itt?
-
Golota
aktív tag
válasz gulyasa #60837 üzenetére
Hát ebben nem értünk egyet. Szerinted a potenciális TV vásárlók hány százaléka akar nem 1, hanem 2 db külső drive-ot rádugni egy tv-re, hogy TV műsorokat rögzítsen/visszanézzen? A streaming szolgáltatók korában ez max sport közvetítéseknél lehet érdekes. Ha valakinek mégis ilyen igényei vannak, vesz egy NAS-t és probléma megoldva. A legtöbb szolgáltató beltéri egysége tud PVR-t, de amúgy minden műsor visszanézhető PVR nélkül is. Egyébként ott az USB, tehát eleve nem értem miért kellene egyszerre 2 drive, mikor 1 is elég arra, amit szeretnél. Felesleges telepakolni a TV állványt hardverrel.
Nekem amúgy tök mindegy. Ha valakinek mindenáron 2 db külső drive kell a mindennapi használathoz, az NE vegyen ilyen TV-t. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Botivagyok
csendes újonc
Sziasztok.
Új Tv vásárlás előtt állok, segítséget kérnék tőletek.
A TVre szánt összegem 160 ezer forint, és maximum 43" 108cm-es méret jöhet szóba. Leginkább YouTube, HBO GO, illetve sport események amiket nézünk. Túlságosan nem vagyok járatos a témában, ugyanakkor nem ragaszkodom a nagy márkákhoz, viszont szeretnék egy minél frissebb modellt választani. Előre is köszönöm a segítségeteket. -
rainman72
Topikgazda
válasz Botivagyok #60846 üzenetére
Ez a Philips ambilight model jó
ár/értékben 143e-ért.Egy opcionak tökéletes [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
So5ika
tag
válasz mr.dawe #60729 üzenetére
Sziasztok!
Közel két hónapos macera után, végre kicserélték a kijelzőt. Össze is spanoltam aszervizzel, így ameddig még él a 2 éves garanciám, addig ha lenne bármi gond, élből vihetem hozzájuk a készüléket cserére, javításra.
Az új panel most hibátlan, igaz az eredeti is az volt kb. fél évig.
A garanciából még hátravan 1 év és majdnem 3 hónap. Remélem több gond nem lesz vele legalább 5-6 évig.
Köszi, hogy velem tartottatok!
-
Dio9
csendes újonc
válasz Botivagyok #60846 üzenetére
Pont ezért vettem annó plasmát).
Igazából ez a kikapcsolás mód, milyen megjelőlésel névvel tüntetik fel? Igazából azt akartam kideríteni van e értelme a 100hz-nek vagy jobb e egy 55colban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest