- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
válasz pecccccccca #60048 üzenetére
Azt hiszem az újabb sony tv-kben van airplay. Legalábbis az Xh9096-omban tuti. Bár android telefonos voltom miatt nem használom,de hátha valaki igen és több infót tud róla mondani.
-
rainman72
Topikgazda
Délután mgnézem neked ha addig nem irnak
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kiskutya
veterán
Tcl android rendszeren is van t-Cast lehetőség [link] ez elméletileg ios app hozzá de nem próbáltam esetleg a tcl topikba kérdezz rá!
hmm...
-
TOZ
addikt
"If you are using Chromecast-supported apps like Google apps, Netflix, etc. then you can easily cast your iPhone screen to Android TV. You will not have to make your Android TV AirPlay-compatible as these apps come with the built-in Chromecast feature. Just open any supported app (in my case, Google Photos) and look for the “cast” button. It usually sits at the top-right or the bottom-right corner. Now, tap on it. "
Szoval cc kompatibilis appokkal menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Ohh. Köszi a sok választ.
rainman72: Akkor, ha 100hz a cél nincs más választásom csak az Nanocell és a Qled, ha jól veszem ki a szavaidból? Igen köszi. Délután jó a válaszod. 😉
Selynelar: Igen azt néztem, hogy Sonyban van csak az a bajom, hogy Sony meg a Telekomnál nincs.
Kiskutya: Ahogy látom az app első értékelésénél, nem találja a tévét. 😃Lehet zsákutca lesz nekem tényleg az android tv. Na, de még informálódom úgyis.
Köszi mindenkinek.
Szerk.: TOZ.: Köszi. Lehet azt csinálom, hogy elmegyek egy áruházba és megkérem az eladót, hogy had próbáljam ki. Talán ez a legkézenfekvőbb. 😊
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
TOZ
addikt
válasz pecccccccca #60055 üzenetére
A próba sikere attól lesz kérdéses, hogy vajon van-e olyan wifi a boltban, amire az ios eszköz és a tévé is rá tud egyszerre csatlakozni, ez alapfeltétele a cc működésének. De, ahogy fent idéztem menni fog, de csak a cc kompatibilis appokkal.
AirPlay képes tévét nézz inkább, ha fontos a tükrözés iosról / nekünk van ATV a háztájiban így nem jelent gondot a natív tükrözés sem (azon keresztül). -
elistvan
őstag
Android tv esetén mindegyik gyártónak van alkalmazása amivela telefon légegérként működik? TCL 40ES560 illetve a Thompson 40FE5606 vagy a TCL S615 maradt versenyben.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Obyboy
addikt
Sziasztok.
Pár hete már kaptam segítséget tőletek TV választáshoz.
Röviden az igények: többségében TV (TelekomIPTV) és filmnézésre lesz használva, néha pedig munkavégzés céljából noebook kijelzőként, konzolról játszani tuti nem fogunk rajta.
Akkor a Hisense 55U8QF-re szűkült a kör. Ez a TV nagyon szimpi az általatok is jónak tartott VA panel, a Direct LED (FALD) és a 100/120Hz miatt. Mivel kicsi szobában néznénk alig 2 méterről félek, hogy nagy lenne az 55". Nyugtassatok meg, hogy nem lesz nagy az 55" vagy ha tudtok ajánljatok valamit 50" környékén. Eddig a Hisense 50U7QF-t néztem, hogy jó lehet de ez mindenben gyengébb egy kicsit.
A 2021-es modellek árai még szerintem magasak.
Számomra 150k körül lenne az ideális ár ~200k a max. Az 55U8QF ára jelenleg 210k, ez még épp belefér, az 50U7QF kb 150k körül van. Ár/értékben megéri a +50k-t az 55U8QF?
Előre is köszi."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
pecccccccca
őstag
válasz Obyboy #60059 üzenetére
Unokatestvéremnél van egy 55”-os tévé. Ott olyan 1,80-2m-ről nézik. Az én szememnek nem volt közel amikor néha ott épp néztünk valamit, de ő panaszkodott, hogy azért kell fejmozgás, ha épp pontosan meg akar figyelni valamit a kép széle felé. Alapvetően a képernyő közepét nézve talán épp határeset ilyen távolságból a kép széle, mármint beláthatóságot tekintve. Szerintem.
Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz pecccccccca #60061 üzenetére
Huhh. Most látom.
Bocsi a sok éppért.Humorban nincs helye tréfának!
-
Saccco
nagyúr
válasz pecccccccca #60062 üzenetére
Épp elment még.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
X@b3e
addikt
válasz AxBattler #60034 üzenetére
Köszönöm a választ!
A QE65Q70T jobb választás lenne? A paraméterek next gen játék (HDMI 2.1 4k@120Hz ALLM VRR), illetve filmnézés, TV-ben sport főleg.
QLEDet vagy Nanocellt szeretnék, 65" (esetleg 55")
LG vonalon ami szóbakerült még a 65Nano903NA illetve 65Nano913NA. Ugye ez másféle panel viszont full array led, kontra a Samsung ami edge led. Ez sokat számít egyébként? Illetve lehet még hasonló alternatíva?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Kezdek belekeveredni a jelölésekbe
LG OLED65BX3L vs LG OLED65BX3LB, mi a különbség a kettő között?A 3L-t meg tudnám venni 430ért. Jó vásár lehet? (ugye tudja a 4k 120hz-t?
-
rainman72
Topikgazda
válasz pecccccccca #60055 üzenetére
Philips tv nincs airplay,android, lányom igaz régebbi iphone 7 egyből tükröz,szimplán rányomva az ikonra a telón.
[ Szerkesztve ]
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem a fórumot , egy ideje, de még tanácstalanabb vagyok !
Tv vásárlás előtt állunk, a telekom kínálatából kellene választanom, de nem igazán tudunk!
Sötét szobában nézükk a telekom androidos boxon a tv adásokat esténként !
Illetve Hétvégenként apple tv 4k-n a 4K mozizás az szinte minden hétvégén!
Illetve xboxOneX van még ami karácsonyi, húsvéti szünetben értsd ritkán, de játszunk!
kb. 3 méterről nézzük a tv-t most egy 55" Lg alap 4k van ,
ami sarkos kérdés minimum ekkora legyen és 4 db HDMI csati kell legyen rajta !
Köszi előre is , ha adtok tippeket 280 k fölé nem szívesen mennék ez elvi kérdés !
Köszi ANdrisbandi
-
rainman72
Topikgazda
válasz bandi20 #60071 üzenetére
Itt a legtöbb ember ilyen
"Nézegetem a fórumot , egy ideje, de még tanácstalanabb vagyok !"
A hdmi csatik száma sajnos elég sarkalatos kérdés lett,már ezen is spórol sok gyártó.
Ja meg az is kérdés mennyi kedvezményed van a Tkomnál,igy nehezebb belőni 1-2 tvre.[ Szerkesztve ]
-
bandi20
aktív tag
Pontosan !
Minél többet olvasol annál inkább nem tudsz döntenibandi
-
pecccccccca
őstag
válasz rainman72 #60068 üzenetére
Hmmm. Köszi.
Akkor talán jó is lehet nekem az Androidos tv is.
Ma voltam egyébként az Euronics-ba meglesni a felhozatalt.
Néztem a 65C715-öt. Szép nagy, de ahogy néztem nincs rajta HDMI 2.1 de még egy nyamvadt USB3.0 vagy akár 2.0 ami 5V 1A-es lenne. Mind a két USB csak 5V 0,5A. Az meg elég nudli.
C728-uk nem volt. LG Nanocell-en agyalok most nagyon. Az tuti Airplay-es, gyakorlatilag az árában kapok egy AppleTv-t is, meg 100hz, 15ms válaszidő gaming módban. De azokból is annyi féle van, hogy kiigazodni nem lehet rajtuk. Ráadásul ott is csínnyán bánnak a HDMI 2.1-el.
Most hogy elmentem megnézni őket, még nehezebb minden. 😃Humorban nincs helye tréfának!
-
Kiskutya
veterán
válasz pecccccccca #60074 üzenetére
LG 55 vagy 65 ips. Azt nem ajánlom! Amúgy nekem c715 van eddig ment rendesen minden formátum nem érzem az USB 3 hiányát. Nem másolgatni akarok hanem filmet nézni.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Krobi79
tag
Sziasztok! Kérek szépen egy ajánlást az alábbiak szerint.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
max 300k, nem feltétlenül szeretném ezt mind elkölteni
Filmnézés (Netflix) 60%, Tévénézés (sportcsatornák, gyermekcsatornák, szolgáltató DIGI) 30%, Játék (Nintendo) 10% ez mellé majd jön később egy PS5, de csak alkalomszerűen játszom
kb. 3 méterről kb, most egy 42" van, 65"-re gondoltam
Világos nappaliba kerül, nappal inkább tévézés, filmnézés többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Főleg szemből többen, előfordul, hogy enyhén oldaról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
semmi extra: Nintendo, DVD és egy 2.1-es hangrendszert szeretnék csatlakoztatni. A DIGI-t STB nélkül fogom használni. Fontos, hogy jó legyen a Wi-fi, sajnos vezetéken nem tudok netet vinni a helyre ahová a TV kerül.
Falra lesz szerelve
Philips TV-m van, az Ambilightot szeretem, de a csatornakezelése lassú, igaz már nem fiatal a készülék Nincs preferált márka.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
ÚjA táblázatot elolvasva ezekre gondoltam:
[link]
[link]
Köszi szépen[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz bandi20 #60077 üzenetére
Huu nem lesz 1 szerű
Az Lg UP80 a legmagasabb a sima Lcd-ben de ott is csak 3 hdmi van
Tovább nézelődök van ennyi?
Talán a Nanokon lesz 4 vagy más márka?
Philipsekek szokott 4 lenni de az idei tipusok még nincsenek bent a kinálatban.
Vagy még Samsung.[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Krobi79 #60078 üzenetére
Általános használatra jó mind a 2 tv viszont ps5 mellé kevés illetve az 50hz miatt a mozgás megjelenítés sem biztos hogy a legjobb sporthoz. Én ezeket ajánlanám hosszú távra úgy hogy sport és játék is jó legyen:
Sony 65xh90
Samsung 65q70t vagy 80t
Tcl 65c728Én most a C728-at venném.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
bandi20
aktív tag
válasz rainman72 #60079 üzenetére
Jó fele tekingetünk, szerintem, néztem a philipseket, nem volt még ambi-s tv-m , abból néztem a 58" vagy 65 " , de a kis helyiség miatt , hálószoba 12nm összesen , lehet a 65 -ös nagy lenne , mennyire hátráltatja az hogy nem idei modell? -Én sem vagyok az !
Samsungot ha lehet nem vennék , nem szeretem a céget !
bandi
-
rainman72
Topikgazda
válasz bandi20 #60081 üzenetére
Egyálatalán nem terellek a Philips felé
Szokták itt mondani rólam
Én ezekeket használok,nálam nincs gond velük.
Az ambilight nagyon jó dolog,nézz,róla videot,megéri
Lényegtelen mikori model.
Ha jó akkor inkább ez legyen,linkelnék de a a napi árfolyolyam nem engedi
De ez naponta változik.
Ha ennél a márkánál maradsz akkor kérdez rá nyugogtan,figyelemPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
A cégünknél a tárgyalóba szeretnénk venni egy tv-t, elsősorban a videóhívások miatt.
Jól gondolom hogy android rendszerrel járnánk a legjobban, hogy telepíthetőek legyenek a chat-es programok?
Ugye kellene még hozzá egy webkamera is.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Bruttó 240.000Ft Vagyis az a parancs, hogy 300.000-be férjen bele a kamera és az állítható fali konzol is.
Videóhívások, munkaidő után egy kis konzol
max 55" fér be a kiválasztott helyre
inkább nappal, de sötétíthető a helyiség
A tárgyaló egyik rövidebbik falán lenne, az ajtó mellett, így nem középen, hanem a hosszabb falhoz közelebb. Többen néznénk.
Leginkább csak a videóhívással kapcsolatos programok.
nincs extra igény
falon lesz, ha mégsem, akkor nem releváns
Úgy gondolom, hogy android lenne a jó, de javítsatok ki.
nincs
Csak új.Köszönöm a segítséget!
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
bandi20
aktív tag
válasz rainman72 #60082 üzenetére
Köszi !
De nem Te terelsz a philips felé , hanem a többi gyártó! ahogy néztem a 8-as szériás Lg nano-kon van már csak 4 hdmi csati ! Samsungokat nem néztem , mert mint írtam nem vonz a márka , de lehet a qled cuccok jók, de annyi pénzért már inkább elviszem a gyerekeket és az asszonyt nyaralni amit pluszban kérnek érte!
Itt egy lehet a kérdés hogy az 58" -65" , mint írtam nem nagy hely van neki félve attól , hogy a nagyobbnál elveszni az ambi előnye mert kevesebb hely maradna neki a falon . de hát tudod a méret a lényeg !
mondjuk az hogy milyen op rendszer fut valamin engem pont nem zavar , mert telekom TV, Apple Tv 4k, a lejátszók , tehát kvázi nekem egy bazi nagy jó tv kellene , amin 4 hdmi van , és ez be is határolja a dolgot .bandi
-
mr.tamasbiro
őstag
40-43-as tv-t vennénk kettőt a 2 gyereknek max 130 ezerért/db.Milyen márka ajánlott?Samu kizárt.Köszönöm szépen.
-
Kiskutya
veterán
válasz Krobi79 #60091 üzenetére
KB c715 kategória. Nekem 715 van. Kép szerintem nagyon szép nekem az androiddal sincs gondom pedig előtte lg web os volt. Szerintem átlagos felhasználásra teljesen ok. Én Ps4-el használom amikor időm van a hdr szépen látszik jól felskálázza. Szaggatás akadozást nem tapasztaltam. Van aki ps5 mellett is elégedett vele. Sport amit nézek néha foci meg hétvégén F1 én problémát nem vettem észre.
Az euronics 269es ára kB reális mivel még új modell én a c715-öt 259be vettem egy éve. (65-ös méret)
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
mr.tamasbiro
őstag
Üdv. TCL 43P615 jó tv?
Mikori kiadás?
Tartalom kivetítésére is jó?
Netflux és HBO Go megy rajta! -
N_A_S
veterán
Sajnos az 55U8QF-ről lecsúsztam (apróról lett volna), 210-ért meg még egyelőre inkább gondolkodom rajta hogy kell-e annyiért...
Ezekről mi a véleményetek?
Philips 55PUS8303 NanoLED 120Hz 4K TV 1 év bolti garival eladó! 50"-os philips-et beszámítok!Philips 65PUS7304 Android, Dolby Atmos, Dolby Vision UHD 65" Ambilight Garanciális 1év
https://tinyurl.com/phnas
-
tag
Sziasztok!
Az alábbi TV-t szeretném lecserélni:
Panasonic VIERA TX-40DXU701A lényeg, hogy, ami a helyére jöhet az max 60cm magas (talppal)
Ezeket dobta ki az árukereső, ezek közül melyikre érdemes váltani?
Panasonic VIERA TX-40HX810E
Panasonic VIERA TX-40JX800E (ez van 180k-ért is euronicsba)
Samsung QE43Q67AAU
Samsung QE43Q60AAU
Samsung UE43AU8002
LG 43UP80003LAVagy esetleg valami más?
Samsung/Panasonic/LG, ami szóba jöhet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz mr.tamasbiro #60095 üzenetére
Tavalyi alap model.
HBO GO lesz mert android fut rajta.
Hogy kinek mi a jó, relative[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
A 65PUS7304 jó tv.
Mégha picit tudsz rá alkudni főleg.
Ips panel jó nagy méret,nekem is hasonlo van.
A másik Philips meg egy rendes tagé innen a forumról
Az szintén ips és ritka tipus itthon.
De inkább csak a nagyobbat venném.
Mind2-ben lehet amugy üzemórát nézni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest