-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qade
újonc
válasz pecccccccca #61328 üzenetére
Milyen Lg-d van?
-
Qade
újonc
válasz pecccccccca #61332 üzenetére
Hogy tetszett a q60-as működés közben?
-
pecccccccca
őstag
Nekem 48”-os C1 OLED.
Amíg ez meg nem érkezett addig meg egy 50”-os NANO753PA amit apu rendelt magának.
Játszani az OLED-en sokkal jobb a Freesync, G-sync, VRR és a 120hz miatt.
Viszont a NANO-val sem volt úgymond semmi problémám. VA panel miatt egész szép feketéje van.Q60-as különösebben nem fogott meg. Szép annak is a képe természetesen meg jó nagy, de a 60hz-es panel miatt számomra nem lett volna jó. A tulajnak is csak az az egy baja van vele, hogy 60hz-es. Persze másnak biztos megfelel tökéletesen. Ízlések és pofonok ugye.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Qade
újonc
válasz pecccccccca #61353 üzenetére
Filmezéshez melyiket ajánlanád inkább de akár azt is megkérdezhetem, hogy mit. 50"-nál nem lehet nagyobb és 260 a limitem. A telekomnál kedvezménnyel az A13 éppen belefér.
-
czanga
őstag
válasz czanga #61247 üzenetére
Összeszedve akkor:
Megérkezett a verdikt a biztosítótól, így komollyá vált most már a TV nézegetése
Ahogy nézem három választás van, de ha van több is szóljatok:
(Hisense-ből van esetleg valami jó? Ilyesmikre gondolok, ami még nem került látóterembe)1, TCL55C728 ami jelenleg elvileg Best Buy QLED Tv, tehát nagyon más mint a maradék kettő. ez 260.000 Ft kb.
2, LG 55UP81003LA ami egy jó választás lehet, de nem tudom ez jobb e a harmadik helyezettől, mivel ez annál olcsóbb: 200.000 Ft
3, pedig egy Samsung UE55AU9200 ami kb 240.000 Ft
Nem tudom a Samu és az LG közt van e akkora difi ami miatt megérné a Samsung. Itt főként képminőségre (mindkettő VA paneles?), fényerőre és álltalános tudásra gondolok.
A TCL előnye szembetűnő.A legtöbbször HD/SD TV adások mennek majd rajta, de filmezés is előfordul. Én szeretném őket a minőségibb kontent irányába terelni ha vevők rá, de induljunk ki abból ami használják szüleim most is.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz pecccccccca #61328 üzenetére
Én is a topik, valamint az rtings méretajánlója alapján kezdtem nézelődni, elvileg nekem már az 55''-ös is kicsi lenne (280 centi-re lenne majd)...Most 250ről nézünk egy 32"-eset, apóséknál pedig azt hittem hogy 55-ös van, amit 3,5m-ről néznek kb..és az csak egy 50''-es volt...szóval sokat számít mihez szokik hozzá az ember.
-
Saccco
nagyúr
válasz GoldhandRent #61346 üzenetére
Úgy nézem nem nagyon van rá ismert PC-s böngésző. Talán az Odin a legszimpatikusabb. Nem telepítettem, de nem számítanék hihetetlen teljesítményre.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Tothgera30
Ármester
50" körüli 4K-s TV-kből mi lenne az ajánlott 150k-ig? Philips előnyben. 43PUS7304-el tudom összehasoníltani, hasonló minőségű lenne az ideális.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zοltta
senior tag
válasz Saccco #61325 üzenetére
40" jelenleg is elég , és 55-re gondoltam mivel , miért ne .. 65 már túl nagy lenne a szobámba
Ezt olvastam én is, kiskereskedők meg a multik biztos ,hogy adtak el.... Hiszen Hisenset is veszegetik , pl sógorom is Hisenset vette..
#61325 Saccco
Pont ilyen a jelenlegi Samsungom képileg
Nem ismerem az op rendszerét , tudsz esetleg róla mondani pár szót ?
Azt tudom ,hogy android, kb úgy képzeljem el ,hogy a Google Play áruházból amit letöltök az működik a tvn?Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
menyus11
tag
Sziasztok!
Gyerekszobába szeretnék tv-t venni.
Ezt most akcióban 58k-ért meg lehetne venni:
[link]
Követelmény lenne, hogy a Bing nyuszi menjen HD-ben YouTube-ról.
Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Esetleg más márka, típus, hasonló tudással ebben az ár kategóriában? -
pecccccccca
őstag
Az A13 azért elég fapados OLED. A panel nem 120hz csak 60, nincs VRR sem HDMI 2.1, gyengébb chip.
Ezekkel legyél tisztában. Nekem a Telekomnál 290-re jött ki a C1. Tudom az már 30-al több mint a kereted, bár bőven megér ennyi felárat a C1 az A1-el szemben. Szerintem.
Esetleg kérdezz be OLED topikba, hogy mennyire lehet együttélni az A1 “gyengeségeivel”.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Qade
újonc
válasz pecccccccca #61364 üzenetére
Jó, akkor ebben az árkategóriában 150-260 között mit ajánlanál? max 50" fér be.
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #61363 üzenetére
Valami előfizetést ír ez. Feltettem az Odin-t, tettem hozzá egy vezeték nélküli bill+egér kombót, egész használható.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz GoldhandRent #61346 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Zοltta #61361 üzenetére
Ami a Play áruházban feljön hozzá azt fel is tudod tenni.
Maga a TV is alkalmazásként szerepel rajta. Van saját TCL-es alkalmazás is, amiben vannak néznivalók. De mehet rá a TED, Netflix (külön gomb is van hozzá a távon), HBO Go, stb.
Most már nagyon nem bánom, hogy FALD helyett inkább okosabb.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
pecccccccca
őstag
Nézd.
Nem azt mondom, hogy neked nem lehet jó az A1-es OLED. Csak leírtam, hogy miben gyengébb mint egy C1. Nehogy meglepetés érjen.
Ha tetszik a tévé és belefér a keretedbe akkor mint írtam kérdezz utána OLED topikban, hogy mik a tapasztalatok. Lehet, hogy amire neked kell megfelelő lehet.
Máskülönben 50”-ig a Telekomnál nem sok tévé jöhet szóba. Vagy Nanocell vagy Q60-as Samsung, vagy a fent említett A1.Humorban nincs helye tréfának!
-
csemege86
tag
Sziasztok,
nyár elején már nekifutottam egyszer, de egyéb prioritások miatt elmaradt az új tévé vásárlás. Amire akkor esett volna a választásom, az már nincs olyan jó áron (Hisense 55U8QF; az EB alatt akciós volt).
Tudnátok segíteni, mik a jelenleg forgalomban lévő legjobb ár/érték 55"-os tévék? Sajnos nem vagyok képben a legújabb technológiákkal. 2-300 ezer Ft-ot szánnék rá - nem a világ legjobb, legdrágább tévéjét szeretném, csak egy megbízható, szép képű, hosszútávra tervezhető, minőségi középkategóriásat, ami mostani technológiára épül.
Ilyen árkategóriában mik a most legjobban menők?
1. 200.000-250.000 (3k a lélektani határ)
2. csak PC kép kiterjesztésként filmek, sport stream, PC játékok
3. 55" - az ágy vége a faltól 2,5 m
4. Sötét fekvésű a szoba, de nem szeretek vaksötétben tévét nézni; mindig ég kislámpa
5. Szemben, ágyról, ketten
6. Netflix
7. A hang fontos. A mostaninál kicsit csúszik a kép, mert HIFI-PC-TV utat jár be. Ezt mindenképp jó lenne egyszerűsíteni
8. Falon lesz (fali konzolt is ajánlhattok hozzá)
9. Bármilyen márka
10. Vagy legyen nagyon erős saját hang kimenete, vagy egyszerűen és lag nélkül lehessen HiFivel párosítani
11. Csak új.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz czanga #61360 üzenetére
Ehhez a Philipshez 58PUS8505 mit szóltok? Az Ambilight egy dolog, de ezen van analóg audio kimenet, árban még belefér, forgatható talpas, droidos de MVA paneles, ha jól mutatja a displayspecs oldal.
-
zsolya
csendes újonc
Sziasztok,
LG OLED65B16LA és Samsung QE65Q80AATXXC közül melyiket érdemesebb megvenni? Bármi egyéb tipp is érdekel. Eredetileg gondolkodtam NanoCell LED-ben is, de korábbi hozzászólások alapján lemondtam róla.
5-5.5 méterről nézünk tévét, tehát 65" a cél méret. Többnyire este, leginkább filmeket nézünk. Netflix, HBO GO, Plex kötelező elemek, AirPlay-nek örülök, ha van. A tévét szemből és oldalsó szögből is nézzük (család ). WiFi ac-t tudjon, ez fontos, de gondolom ez 2021-ben már nem probléma.
Anyagiak: 500K alatt jó lenne maradni, ha nagyon nem megy, akkor jó indokkal mélyebben nyúlok a zsebembe.
A többi paraméter kb mindegy.
A javaslatokat köszönöm!
-
Héliosz
tag
válasz zsolya #61373 üzenetére
B13-at venném a helyedben. Nem egy szint a két tv, esetleg a NeoQledek lehetnek az "ellenfelei" az olednek, bár szerintem ott is főleg a QN95-ös az ami 10bit 120hz VA csúcs LCD
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
JohnYBoVs
csendes tag
sziasztok,
Taviranyitot hol tudok venni 2020as modellhez? ripityára törtem, és az univerzálisokkal nem boldogulok😒 -
rainman72
Topikgazda
válasz csemege86 #61370 üzenetére
Az 55U8QF ára nagyon magas jelenleg.
Az Sony 55XH90 is olcsobb jelenleg egy tizessel,de az is a keret fölött van.
Ebben az ársávban amit megadtál nem sok minden van,belépő Lg,Sony(55XH8096)
Hisense U7QF [link] ez még alatta is van.
Vagy a TCL soundbaros tvje a C815 [link]
Nekem az véleményem aki rászán 250ezret egy 55" lcd tvre,akkor már érdemesebb,300e felett kicsivel egy oledet venni,föleg ha hosszú távra tervez.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz csemege86 #61382 üzenetére
Annyira nem új,jelenleg a mini ledek a legújabbak.Viszont drágábbak mint az oled.Képminőség szempontjából viszont az oled kevésbé kompromisszumos tv sztem mint bármelyik lcd változat.
Én már nem adnék 250-300e között egy lcd tv-ért 55"-ba.Ennyiért inkább egy 65"-os tv.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Saccco
nagyúr
Akciós a Hisense 65U8QF 288eFt.
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlotok az alábbi felhasználásra:
-Netflix + TV adás /gyerekműsor + természet film/ tartalom
-Nappaliban helyezkedik el, világos helység
-2m távolságból nézzükmost egy 6 éves UHD LG van, 100cm, ennél szeretnék nagyobbat plusz okosabbat /Netflix valamiért nem megy rajta, plusz nagyon lassú/
Melyik technológia lenne erre a legcélszerűbb? Nano LED, OLED, QLED?
Mekkora méret lenne ideális?
Preferált gyártó?
Összeg: 350-400k -
rainman72
Topikgazda
válasz csemege86 #61386 üzenetére
Vagy a drágább Sony vagy az olcsobb U7QF.
Az 55U8QF ára most majdnem annyi mint a 65"-os testvére,arra várni kéne egy akciot,de az is lehet h kifut.
Konkrét modelt nem szeretek ajánlani,egy bizonyos tvre mondani h ezt vedd meg,irány mutatás van,péntárcád dönt.
Illetve ha még az 58" befér:
Pana 58HX810 [link]
Philips 58PUS8505 [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Bazsiszeged
újonc
Sziasztok. A Segítségeteket szeretném kérni tv vásárlás előtt állok a jelenlegi tévém sajnos egy barátom kikönyörögte viszont jó áron megvenne így eladom neki. A tv 2 eves kb , samsung Ue65mu6102, Nagyon szerettem a távirányítója miatt kb. ez nálam a fő szempont. A képe menü rendszere megfelelt nekem. A problémám az hogy kicsit félek ezektől az oled tévéktől Amik kb. két 300 000 Ft ba kerülnek és beleférnének a költségvetésbe. Tévét keveset nézek inkább játszani szoktam a fekete szín fekete szeretném hogy legyen. A jelenlegi tévém operációs rendszerrel és két év után úgy vettem észre hogy már nem tudtam vele böngészni. Érdemes lenne Android tévét venni pl.? Mit javasoltok? Méretben 60-70 col közt gondolkozok. Előre is köszönöm a segítséget jó tanácsokat . Kicsit meguntam a vásárlói értékelések olvasását az Árukereső n és egyéb helyeken, ezért fordulok hozzatok!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Bazsiszeged #61391 üzenetére
Ha Samsung volt lehet jó ha Samsungnál maradsz pl egy 65q70a. Ez játékhoz is jó mert hdmi 2.1-es így akár a legujabb konzol generációhoz is jó. Igaz ez valamivel drágább mint 300. Én még bátran ajánlanám a tcl 65c728-at ami hasonló tudásban csak jobb áron van mint a samsung. Most az euronicsba akciós 279. A samsungnak saját rendszere van a tcl android. Nyilván a távirányító a tcl-nél más mint amit megszoktál.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
czanga
őstag
válasz rainman72 #61390 üzenetére
Meg is rendelik, köszönöm.
Android alapú TV-k esetében mindre telepíthető KODI és amin van USB az képes felvenni TV adást külső merevlemezre, vagy ez nagyon ad-hoc? (utóbbi esetben egyesével utána nézekj
Egy kb 43”-os TV-t kell még lőnöm, ami közép talpas, és a fentieken kívül nincs más követelmêny. Fentebb említett LG és Pana van versenyben de örülnének ha másodlagos TV-re nem kellene ennyit költeniük. Persze nem minden áron, vagy Kovács Áron.
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
válasz rainman72 #61388 üzenetére
Voltam a Media Markt-ban és a Hisense-ről eléggé lebeszéltek. Mondták, hogy ha kicsivel többet szánnék rá, már egy LG oled jobb lenne. Ezekről tudnál véleményt mondani? LG OLED55A13LA vagy LG OLED55B13LA
Az elsőnél a hangot nagyon lehúzza egy komment.[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Csak a kép minősége érdekelne, hogy ezekből melyiknek lehet jobb?
Hisense 65AE7000F
Sharp AQUOS 65BJ3E
Ha jól tudom a Hisense v panel edge led, de a Sharpról csak annyit tudok, hogy direct led.
Jól tudom , h a direct led megvilágítás az jobb?
Előre is köszi a segítséget.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
HugóBoss
tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
350.0002. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Most készülök konzolt venni, valszeg Xbox series X és 4K-ban szeretnék játszani, amivel csak lehet.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb 3m4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
nappali, de sötétíthető5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből, általában ketten6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
netflix/hbo7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
ööö...XSX kompatibilis legyen8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy, de az oldalsó stabilabb9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
nincs ilyen10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
jól használható távirányító előny, pl netflix keresésre11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
új -
Héliosz
tag
HugóBoss:
Ha 55"-ban gondolkozol, akkorLG 55B13 OLED vagy a tavalyi CX széria. 300 ezer felett 55-ös méretben nem vennék LCD-t csak 65-ben, ha esetleg a 65" is elfér, akkor a Sony XH9096, vagy Samsung Q77A. A Sony esetében tudtommal még mindig nem érkezett meg a várva várt VRR frissítés,papíron egyszer csak meg fogja kapni, de kitudja mikor...., a Samsungnál nincs ilyen probléma, viszont saját tapasztalataim alapján filmezésre jobb lesz a Sony
Illetve ha elég az 55, akkor pedig az OLED, ahogy fentebb is írtam.
[ Szerkesztve ]
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
turho
addikt
Sziasztok!
Képméret igényem 65-70"
A kiszemeltem eddig TCL65C725 volt.
Igények: 4k120hz, vrr (vagy G-sync vagy ilyesmi neveken) hdmi2.1
Ha jól tudom, ez a TCL pl. teljesíti ezeket. És nem EDGE led....talán nem felhős annyira. Jó választás volna.
300.000 körül meghúznám a keretet.
Vagy ajánljatok esetleg alternatívát, ugyanezen tulajdonságokkal.
Fő felhasználás 4k gaming, és filmezés volna.
A natív kontraszt ha nagyobb, azt se bánnám. (Az ilyen 1000:1 elég karcsú).
Este és félhomályban, napközben is használnánk.Ha úgy van, használtan is vennék.
Oled is szóba jött, de 400 már tényleg a plafon, és tudnia kellene vrr-t, beégésvédelmet és 65" alá nem megyek.
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest