- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz Sigiusz #60350 üzenetére
Szerintem sem vesztesz semmit. Adott összegért ez a legjobb csomag.
richies:
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Tudatos vásárló ellensége a márkahűség. Ebben az esetben nyugodtan lehet drágábban funkcióban gyengébb eszközt vásárolni.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Kiskutya
veterán
válasz falco5 #60346 üzenetére
A max hdr fény nem 330nit ahogy már írtam a c715 esetében is itt a pH teszt mérési alapján 700 körül volt.
Pontos értéket nem tudok de szebb lett igen a hdr és biztos az új modellek esetében is lesz csiszolgatás. Nyilván olyan hdr élményt nem kell várni mint egy q80t vagy u8gf tévéken ahol az alap fegyerő is nagyobb.hmm...
-
SingleFrench
csendes tag
300 ezerig van most ajánlottabb TV a Hisense 65U8QF-nél vegyes használatra? konzol, kábeltv (upc), youtube, netflix, foci
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
-
Héliosz
tag
válasz SingleFrench #60356 üzenetére
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
-
Kiskutya
veterán
válasz Zoli50 #60361 üzenetére
Nincs részesedésem a céghez pusztán műszaki paraméterek alapján írtam. Volt már Samsung meg lg tv-m is. Láttam előben otthoni környezetben Samsung 65q80t tv-t nem estem hasra a hdr minőségtöl pedig az is a jobbak közé tartozik ebből a szempontból. Mindenki vegye azt amiben bízik én csak próbálok segíteni. Nagyon jó tv az u8qf is de ha valaki pl új konzolt akarna venni a közel jövőben akkor tvt is kell cserélni mer nem lesz teljesen jó hozzá a fényerő hiába nagy.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Kiskutya #60363 üzenetére
Szerencsere az U8QF nem merul ki a fényerő nagyságaban, minden tére kiemrlkedik kategóriájaban.
Fald led sok zónával, lcd tvk kozott az egyik legnagyobb kontraszt, valós120hz , jbl hangrendszer, gyonyorű fekete, bevilágitás sehol sincs se sarkon se foltokba sehol. Nagyon gyors rendszer.
A fényerő csak hab a tortán, ugy rémlik a kijelző részleges szazalékában 1500nitet is tud.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Zoli50 #60365 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az U8QF-et. Nagyon szép a képe. A készülék is szép. Sebességben is rendben van.
Ha engedsz kicsit a fényerőből más dolgok javára, akkor meg vedd a C728-ast.
Pont ezek voltak nekem is a pixisben. Ha a Hisense lenne most a 728 árán, akkor azt vettem volna.[ Szerkesztve ]
-
nico9519
tag
Sziasztok!
Telekomtól szeretnék kihozni egy TV-t, sikerült is leredukálnom 3 típusra:
Samsung 55AU8002
Samsung 55AU9002
Samsung QE55Q60AA magasabb fényerőn kívül van még valami, ami indokolná a Q60A-t a másik kettő helyett? Rtings alapján nem látok számottevő különbséget az AU8002 és a Q60A között
-
rainman72
Topikgazda
Samsung QD-Oled [link]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Tothgera30
Ármester
1. Tévére szánt összeg, forintban? - Olyan 90-140 ezer Ft körül
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - Film és játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - 3,5-4m-től. 43" szerintem elég lenne.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - Este, sötét szobában.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - Szemből, főleg ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - Nagyjából semmi.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - Hdmi vagy DP port.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - Mindegy, falra teszem.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - Philips
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) - Nincs igény rá.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - Használt is, garancia sem lényeg.A Philips 43PUS7304/12 TV-t néztem ki (családban főleg a márkát preferáljuk). Mennyire ajánlott manapság? Nagyon ritkán használnánk, viszont nem ártana hogy konzolhoz és átlag filmezéshez is megfelelne.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
rainman72
Topikgazda
válasz Tothgera30 #60375 üzenetére
Most 131e az alzan az 50PUS7805.
Próbáld meg!
De 4m-re az is kicsi.
A 43PUS7304 egy 2019s model,ami már igen kifutott,de ha tudsz venni az is megfelelő.
Mivel inkább sötétben használnád illetve a távolság is megkövetelni,inkább egy új
50"-os tv,ez az akcio ma indult,amugy 150e körül van az ára.[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
Az 50NANO753PA most a telekomnál olcsóbb mint bárhol máshol (kedvezménnyel 155k). Ha igazak az infók VA paneles nem IPS. Mi a véleményetek erről a TVről? Ár/értékben ennyit megér? Aki már vett ilyet mik a tapasztalatok?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
-
Obyboy
addikt
Kicsi szobában kb 2 méterről, leginkább este vagy redőnnyel sötételve néznénk így szerintem elég az 50" és a fényerő. Androidos OS hosszabb távú (5-7 év) supportjátol tartok egy kicsit így inkább saját OS-sel rendelkező TV-t keresek.
Direct LED-es de arról nem találtam infót hány zónás.
WebOS már 6.0, teszteket alapján jó a sebessége.[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
addikt
válasz rainman72 #60380 üzenetére
Fogalom és technológiai zavarban voltam, gyorsan utána olvastam a direct LED és a FALD közti különbségnek.
Lehet ismét butaságot írok: arra még nem találtam választ, hogy a direct LED-nél képes-e a TV ledenként szabályozni a megvilágítást.
Szomorú, hogy a mai TV-ket csak pár évre tervezik..."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
rainman72
Topikgazda
válasz Obyboy #60381 üzenetére
"hogy a direct LED-nél képes-e a TV ledenként szabályozni a megvilágítást."
Nem,csak zonákra osztva az pedig a FALD,illetve pontosan a local dimming
Itt megint van egy kis zavar,az oledre gondolsz ahol nincs háttérvilágitás hanem minden pixelt külön világitanak meg, röviden fogalmazva persze ez ettől bonyolultabb. [wiki oled]
Fent van egy összefoglalalo olvass bele.[ Szerkesztve ]
-
-
BullZeye
veterán
120Hz-es TV-nél a 24p filmek és sorozatok esetén 32,8ms-ig van kint egy kép kocka, ez nem zavaró, nem akad / stutterel a kép ilyen esetben?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
kipser
tag
Sziasztok!
TV vásárlásban szeretnék tőletek tanácsot, ajánlást kérni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Jelenleg képlékeny még. Egyelőre a többi kérdés alapján ajánljatok kérlek.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)PlayStation 5, illetve Sorozatok, Filmek nézése.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?3 méterről nézném a TV-t és 65 inch méretre gondoltam.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?Változó, de inkább sötétben, este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Általában szemből nézzük - 2-en nézzük leginkább.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Lehetős szerint AirPlay, Plex működjön rajta (ha nincsen AirPlay, az nem kizáró ok, viszont a Plex hiánya az)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)HDMI 2.1 legyen mindenképpen.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?Jobb ha középen, de igazából teljesen mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Jelenleg nem a márka a mérvadó.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)Fontos, hogy a lehető legjobb legyen a PS5-höz. HDR legyen rajta, 4K - 120 FPS menjen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új!Árat szándékosan nem írtam. Igazából 600 ezer környéke ami a max, de ha van olcsóbb árkategóriában is TV ami az igényeimet teljesíti, akkor kérlek linkeljétek be nekem azt is.
Köszönöm szépen!
-
Obyboy
addikt
válasz rainman72 #60382 üzenetére
Köszi a segítséget.
Olvastam az összefoglalót ez a mondat zavart meg:
"A Direkt LED módszer lehetővé teszi a lokális elsötétítést (Local Dimming), amely a közvetlenül szomszédos világos és sötét területeket hatékonyabban jeleníti meg, így jelentősen képes javítani a kontrasztarányt."
Még lenne egy kérdésem: azoknál a TV-knél ahol a max fényerő ~1000 nit, van fénymérő szenzor beépítve vagy korom sötétben is ugyan úgy maxon nyomja a fényerőt mint napsütéses szobában?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Saccco
nagyúr
Megkaptam ma a TCL 65C728-at, be is üzemeltem. Felesleges volt paráznom a fényerő miatt. Már délután is kiverte a szememet az a franctudjamennyi 350-600 nit fényerő. 60-ra vettem a fényerőt. Most estére meg 0-ra. Azt kell mondjam nekem elég.
Megnéztem rajta néhány OLED black demo videót és nem láttam blooming-ot, de ezt még megnézem majd sötétben is. A hang alapú keresés nagyon tetszik a gyerkőcnek. Pont a kezébe illik a kisebbik távirányító.
A képernyő két alsó sarkában kb. 1×1cm-es részen sötétebb a kép, illetve a kép bal, jobb és alsó felén látok valamilyen halvány derengést érdekes módon, ha tartalom van rajta, akkor feketén sem látszik.
Kétszer is megnéztem a Hisense 65U8QF-et a Mediamarkt-ban azon is ilyen black demo ment, itthon megnéztem ezen is semmilyen különbséget sem érzek így, hogy nem látom a két készüléket egymás mellett. A színek szépek, a felbontás pazar. A 2012-es Samsung plazmához képest az első észrevétel, hogy azon a panel szürke, itt fekete, azzal lehet fűteni is, ez nem is meleg.
A menüt bitang gyorsan lehet ugratni. Lassan nyomkodva egyesével lapozgat, tartva egy pillanat alatt végigugrik mindenen.Most néztem egy dimming tesztet, nem látok rajta blooming-ot, max fényerőn valami minimálisat talán. Próbáltam videózni, de a kamera képen látni aurát a fehér foltok körül, de szabad szemmel nem.
A leglehetetlenebb szögből nézve sem látok színtorzulást, az általános szögekből meg pláne.A fő asztali gépről simán tudom 120Hz-en hajtani, a 2560×1440-es felbontást egész jól megjeleníti. A másodlagos gép viszont elvérzik alatta, abban egy 7870-es régi Radeon van, ami csak 24Hz-en tudja hajtani ezt a böhöm 4K kijelzőt... az egér irgalmatlanul laggol a 24 kocka miatt...
Én összességében azt hiszem jó vásárt csináltam.
Sőt megkockáztatom, hogy ezért az árért (275) ma nem lehet ettől jobb készüléket vásárolni. Ha bánatom lesz azt is jelezni fogom.ui.: Bocs, ha kicsit csapongónak érződik az írás, ez ilyen első benyomások kissé zanzásítva.
-
devil-k
nagyúr
Mit gondoltok, érdemes Samsung 8K-s QLED 65” TV-t venni LG 4K OLED 65” helyett? Mind a kettő 2021-es kiadás, illetve a Telekomnál jó kis kedvezménnyel lehet kihozni.
QE65Q700TATXXH
QE75Q800AATXXH
LG OLED 65CC11LB- mozi bolondéria -
-
Saccco
nagyúr
válasz Bugarov #60396 üzenetére
Ezt direkt figyeltem, eddig nem láttam semmi bántót. Több használat után kiderül, hogy tényleg így van-e.
Ami érdekes, hogy csatornaváltásnál megjelenik a kép, de kell 1-2 másodperccel, mire magára talál a rendszer. Olyan, mint amikor cache-el egy stream. Gyorsan mozognak a figurák, aztán kisimul.
A 24Hz-en gondolkodtam, lehet, hogy nagyon régi HDMI kábelt használtam, kell vennem egy rövidebb darabot.
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat