- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareiosss
senior tag
válasz Dexter-2000 #5851 üzenetére
Egyiket sem
Normális 4K tv 300 tól kezdődik 50" ból: [link] -
zodes
aktív tag
Sony tv-t nem nagyon ajánl senki. Van velük valami baj? Vagy ár-érték arány nem jó?
Gondolok itt pl.: KDL48WD650 170 sékelért rossz?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Kicsit még is feljebb tettem a lécet:
Sony KDL48WD650
LG49LF632V
Samsung UE48J6200
A három közül választanék csak nem tudok.
A lényeg, hogy nem kell sem 3D, sem smart. A kép minőség legyen jó (ez alatt azt értem, hogy ne omoljon össze egy vizilabda meccs). Legyen DVB-T, DVB-C.
Már az sem érdekel, hogy le tud-e játszani bármit a HDD-ről (úgy is lesz egy Raspberry PI).Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
-
törölt tag
válasz Dexter-2000 #5851 üzenetére
Tudja ahhoz a géped a 4k-t kezelni, vagy az egyéb eszközeid? Azok helyett inkább egy
LG 49UF851V , ami magasabb minőséget képvisel. Azt bátran ajánlom, ha feltétlen UHD-t akarsz venni, amúgy meg 50" FHD, mint 50LF652V.zodes A 48J6200[link] most a legjobb áron van az euronics-ban, amíg van. Másiknak az LG 50LF652V-t mondanám.
-
PioDVD
senior tag
Most volt mm reklám a tv-ben, a holnaptól érvényes újságban lévő tv-kre +2 év "garancia". Újság hozzánk még nem jött, nem tudom, milyen tv lesz benne.
-
Dareiosss
senior tag
válasz Dexter-2000 #5853 üzenetére
Rossz a mozgásmegjelenítése, plusz képminőség sem jó. Nem véletlen vannak a FullHDs modellekkel egy árban...
-
törölt tag
válasz Dexter-2000 #5858 üzenetére
Talán nézz be az LG topikba, hátha valaki tud róla infót mondani, az UF7-es szériáról: LG 49UF778V Aztán esetleg nézd meg egy üzletben saját anyaggal, amit pendrive-on viszel.
-
wednesday
őstag
Kicsit keresgettem itt fórumban. Azt látom, hogy 40" körüli méretben a LG 42LF652V ajánljátok.
Ehhez képest milyen a Samsung UE43J5500? Csak a képminőség szempontjából. Mert az valamivel olcsóbb lenne.
Azt is látom, hogy a sima J5000es széria nem ajánlott.
-
-
wednesday
őstag
Köszi a választ.
Nekem a Telekom TV-s választékából kell ráböknöm egy megfelelő darabra, az előfizetés mellé. A mozgásteremet behatárolja az ott lévő választék.
Kivéve persze, ha vállalhatatlan az összes és inkább lebeszéltem az ismerősöket, hogy onnan kérjenek.Még pár 10 ezer Ft is számít, ha nincs minőségben nagy, érezhető különbség. Ha van, akkor persze legyen a jobb.
Ezeket a darabokat láttam, amikre rákérdeztem. Tisztában vagyok vele, ez a kategória nem nagy eresztés, de legalább kategórián belül a megfelelő darab legyen kiszemelve.
[ Szerkesztve ]
-
-
PioDVD
senior tag
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlás előtt álok és nem tudom milyet is szeretnék..
Ha most azt kérditek hogy mi a fontos nem tudom.. így most "mezei" felhasznalóként azt mondanám
" Legyen 4K , 3D , SMART , ívelt és 48" minimum " de ez így gondolom túl drága
És nem szeretnék elrugaszkodni a realitástól a anyagi szempontból sem. Másrészről pedig úgy vásárolnék tv-t hogy a telekom kínálatából mert oda van tv előfizetésem és így "olcsóért" 0% thm havi részletre hozhatok el készüléketMárka szempontból Samsung párti vagyok ( ne kérdezzétek miert) persze nem muszáj azt ajanlottok mert ha a telekom kinálatában van más márka jelzésű tv ami sokkal jobb és legjobb választás akkor azt választom
Ami lényeg hogy minimum ilyen 46-48" legyen minimum és max 52" ig szeretnék
4K jó lenne azt hogy miért nem tudom.. de ha most az a new feautre technology akkor miert ne..
3D jó pofa és van egy másfél éves kislanyom szóval az se gond ha van
Smart az gondolom szinte mindegyikben már alap..
ívelt ? jó kérdés nem tudom ezt sem
Szóval nem tudom.. igazából azt szeretném hogy bökjetek oda a legjobb választásra a jelenlegi telekom kínálatbólAmi pedig itt lenne [link]
Egyébként jelenleg egy 2010-ben vásárolt Samsung UE32C5000QW típusú tv-m van
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
PioDVD
senior tag
válasz #94529552 #5857 üzenetére
Most nézem, hogy az Euronics 1 év gar-ral adja a Samu-kat.
Tudom, hogy az LG önként megemeli 2 évre, a Samu-ban nem vagyok biztos.Közben az Euronics-ban visszament a 42lf652v ára, valamit elnéztem, mert hó vége rémlett.
(#5867) Pumma: Ennél az ips jobb, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
greggorius
tag
Leenedő tv-zés:
3,5 m-ről néznék filmet, mekkora lenne az ideális méret és milyen magasra kellene kerülnie ?
Köszönöm! -
nonozoom
tag
Sziasztok!
Azt kifejtené valaki, hogy a SONY tévék miért nem ajánlottak? Régebben pont fordítva volt. Illetve több helyen olvastam már, hogy szinhűség tekintetében a legjobbak. Az LG és Samu túl vannak húzva színben. -
junior11
veterán
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Egy szomszédomnak le kéne cserélni már a CRT-jét.
100 K-ért jó vétel a Samsung 40J5200 ? Vagy ilyen áron van valami best buy?
Köszönöm
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
törölt tag
válasz nonozoom #5872 üzenetére
Most a 43" alattiak közül valóban nincsenek ajánlottak, mint a
40W705Cés a40WD650sem. Aztán meg ha megfigyeled, sokan LG és Samsungra kérnek javaslatot. A másik, hogy túl vannak árazva a Sony tévék, és a keretbe sem férne be sok alkalommal, kivéve amikor nagy akciók vannak. Az LG éppen nincs túlhúzva, mert arról mondták leginkább, hogy out of box a legközelebb van a kalibrációs értékekhez, vagyis a valósághoz.greggorius 55-60" mehetne. Szemmagasságban és középen jó helye lesz. Ha fentebb kerül, akkor meg dönthető tartóval kell beállítani optimálisra, hogy rád nézzen a tv.
Ádyka Nem jó, Samsungból a 40J5100, ha Smart kellene : UE40J5500. Vétel után regisztrálni kell a garanciához, és digitális adást kössenek be hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1, Samsung UE48H6400 169k-ért. Ennyiért a legjobb vétel.
2, Panasonic TX-50DS630E 199k. Ehhez nem jár 3D szemüveg.
3, LG 50LF652V 229k-ért, ezt nagyon túlárazták, webshop-okban 165k. Viszont egyedüli passzív 3D-s, de a kislánynál még hanyagolnám a 3D-t pár évig. A Samsung és Pana pedig aktív 3D-s, amit nem ajánlanak gyerekeknek. A megfelelő minőségű UHD-k jóval drágábbak, és alig van 3D-s köztük. -
BBéci
legenda
Részemről sem az ívelt, sem az UHD nem ajánlott, mindkettő mókus(paraszt)vakítás. Mire a lányod annyi idős lesz, hogy nézhessen 3D-t, addigra már nem is lesznek olyan filmek, mert erősen lecsengőben, kifutóban van. Ráadásul tévében eleve nincs sok értelme, azért kezdi megszüntetni az összes gyártó a 3D vonalat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Nincs kilőve egyik sem. Átnéztem a kínálatot, és a Samsung 48H6400-as az ésszerű választás(2 db szemüveggel, és egy extra Smart távirányítóval). Fizethetnél többet a Panáért is, de felesleges pénzkidobásnak tartanám(+30k, és még a a szemüveg ára, ha venni akarnál). Az LG-t nagyon sokért mérik, 169k-ért már az is jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
El Gringo
senior tag
én is innen fogok venni. szerintem a h6400-on kívül nincs is más lehetőség. Max a Pana, de ott elvileg vannak gondok a betekintési szögekkel.
Többi vagy 300+-os, vagy olcsó UHD, vagy alsókategóriás.ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
dvd_R+
őstag
válasz #94529552 #5885 üzenetére
Értem
viszont az előző hozzászóló pedig sony , pana-t ajanlottilletve a samu csak 48" sokat szamít az a 2" ? és ha választok akkor persz a + tartozékokkal lehet érvelni de nem a miatt szeretnék valamit választani mert kapok hozzá + ajandek 2 szemüveget vagy egy smart taviranyitot hanem maga a tv miatt amit tud
másik dolog ha jól értem akkor a pana és a samu között az áron kivül és a 2"-on kivül nincs nagy külömbség? mármint h nem jobb maga a tv ? mert ha nem akkor eddig a samu a nyerő mert nem is tetszik a panasonic kinézette.. az az ezüst kerett olyan 2004 es évek beli..
Az lg meg ha jól értem túl van árazva de ha az árat nem nézzük az jobb választás lenne mint a samu ?
egyébként az lg külseje sem tetszik se a színe..El Gringo: az nem gond ha 300+ os a tv ha jobb választás , szóval ha van más alternativa ami esetleg jobb csak drága az nem gond
-
tomama
aktív tag
A j6200 az tényleg csak 50hz-es?Ma ezt mondták a mediamarktba.
-
törölt tag
Ha az árat nem vesszük figyelembe, akkor a Samsung UE55KS7000SXXH-t venném . Amúgy még mindig a 48H6400-at, de ha fontos lenne méretileg a 2", akkor a Panasonic 50DS630E-t. Vagy valamelyik multiba elmennék, és megtapogatnám mindkettőt a helyedben, és az ottani tapasztalatokkal együtt hoznék döntést. Ajánlott darab mindkettő.
(#5891) dvd_R+ UHD-ből ha lehet, akkor nagyot(55"), és jót érdemes, szerintem. Az Samsungnál a 7-es szériától van, ezek meg csak 6-osok.[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
válasz #94529552 #5893 üzenetére
Értem igazából szóba jöhetne UE55KS7000SXXH ez is .. ha nem 150k lenne a kezdőrészlet..
a 2" col nem tudom mennyire lényeges szóval ja az lesz elmegyek és megnezem élőben
viszont ha nem nagyon észrevehető akkor inkabb samu a + tartozékok miatt + mert jobban tetszik a desginje is..
Annyi még hogy az általam linkeld 3 trágya?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
csibuk666
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Beszart a régi TV-nk, így kvázi gyorsan szükséges vásárolni (főleg így az EB alatt), helyette. Nem lesz időm vissza olvasgatnom, tájékozódnom, stb.
Ajánlásokat várnék az alábbi igények tekintetében, bízva az itt lévő szakértelemben.
Szóval mit vegyek? Elvárásaim:
- brand gyártó terméke a garancia miatt
- 50-55" képátló
- elég a fullHD felbontás
- 3D képesség (torrentről töltök filmeket) kipróbálnám. (Igaz, hogy ebben az LG még mindig a top?)
- DVD-C (digi van)
- sokat megy
- alap, hogy csatornákat sorba tudjam rendezni
- mkv fájloknak kellene menniElőre is köszönöm a javaslatokat.
Üdvözlettel:
Cs -
dvd_R+
őstag
válasz #94529552 #5893 üzenetére
Értem akkor a samu 48" lesz aztán majd 1-2 év múlva lecserelem valami jobb minőségű 4k-ra 55"ra mert ugye jön a 4k ps4 és xbox one 4k is addig remélhetőleg a 4k árak is elfogadhatóbbak lesznek minőségi 4k tvk re értem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzá szólt a témához
ui: remélem nem nyúlok mellé ezzel a samu 48-al[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Az a Samu kimondottan ajánlott, bár vagy itt, vagy a Samu fórumban írt valaki tán 2 dolgot, ami nem tetszik neki:
Nagyon tükröz.
A másikra nem emlékszem.A j6200 elvileg 100 hz-es.
A Panát ugyan 40 col-ban néztem, de nem tűnt fel, hogy rossz lenne a betekintési szöge.
Erről jut eszembe, a Samu mva paneles, aminek elvileg rosszabb a betekintési szöge, mint az ips-es LG-nek, ha olyan helyre kerül, hogy sokszor nem szemből néznétek, akkor lehet rossz választás. De ez pont' olyan, amit valamelyik nagybótban lehet tesztelni, mindegy, mennyire rosszul van beállítva a demó tv.
-
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Egyik kollégánk most megy nyugdíjba, és szeretné a TV-jét lecserélni.
Az összegyűjtött pénzből ezeket néztük ki : [link]KábelTv szolgáltatója a Digi, csak TV nézésre lesz használva.
Melyiket érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest