- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz CosinusSL #5546 üzenetére
Szerintem 65"-ban inkább ezekből érdemes választani: Samsung UE65H6400 + Sony Bravia KDL-65W857C. Amit találtál, annál magas input az input lag, gyenge a mozgásmegjelenítése, labilis op rendszer, gyenge támogatás és szervizháttér, stb. jellemzi.
-
CosinusSL
csendes tag
válasz #94529552 #5551 üzenetére
labilis op rendszer, gyenge támogatás,stb - ezek alatt mit ertesz picit konkretabban?
Android op rendszert ugy altalaban tartod labilisnak, vagy Philipsnel, vagy konkretan ennel a modelnel?
regebben rossz hiruk volt a Philips TVknek, mostanaban viszont en 1-2 forrasbol jokat hallottam roluk.
koszi amiket linkeltel, bar ezek FullHD-sak, en pedig 4k felbontasu gepet szeretnek (ezert talaltam ezt a Philips-et mert jo arban van, 65" es 4k). -
törölt tag
válasz Tamás008 #5545 üzenetére
A noname tévék, továbbra is felejtősek. Itt vannak az olcsóbbak, ami alá nem szabad menni, inkább érdemes várni egy hónapig, még gyűjteni hozzá és pl. a FHD-s LF5610-et venni például(66k). Mert sokkal inkább megéri, aminek a képe, hangja, csatlakozásai, stb. jobbak mint a belépő HD ready tévéké. Mint amit most az MM-ben 2 év gyári garanciával adnak (még 2 napig akciós) az LG 32 LF510B.
dems LG 42LF652V[link]
-
Gyuree91
tag
Na srácok, végül a Samu mellett döntöttem, kifogtam egy jó akciót!
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
-
VaDy
tag
válasz csokoládé13 #5550 üzenetére
No, ezt ide is bemásolom:
Ja, így most majdnem annyiba kerül mint bárhol máshol!
Vajon ha kapura rúgsz és betalálsz, ebből még lejön a 10/15/20%-os kedvezmény?!
Már 3x is voltam médiában és már biztos h nem veszek lg-t, beállítás ide vagy oda képtelen vagyok megvenni úgy h mellette a samsungnak és a sonynak is sokkal szebb a képe!
Amúgy odajött segíteni eladó gyerek (sima piros pólóban), beszélgettem is vele vagy fél órát, ő (is) nagyon a sonyt mondja, ami végül is tetszik, de míg a Samsung UE55H6400 210ezer, az LG 55LF652V is 210 körül mozog, a sony meg 310 (legolcsóbb boltban 280k)
Lényeg h nem könnyű a választás, hetek óta olvasom a fórumokat meg a külföldi teszteket,
Samsung azért necces mert már 2 éves (nem mellesleg undormány a talpa) - az új J szériára meg mindenki azt mondja hogy jobban sikerült az előtte lévő (H széria)
Lg -t rengetegen ajánlják, de élőbe ha meglátom elmegy tőle a kedvem (a talpa olyan mintha egy 8 éves tv nek)
Sonyt meg mintha az emberek nem is ismernék, pedig jól néz ki (a talpa is) vékony a keret meg oldalról nézve a tv is, android rendszeren van még mit csiszolni de alapvetően jókat olvasni róla ... és ami a lényeg h nagyon szép a képe, de ez az ár micsoda?!?!?!?! +70ezer ft a másik 2 márkához képest!
Sose veszem meg a tv-m!!! -
törölt tag
válasz CosinusSL #5552 üzenetére
Azt jelentik, pl. hogy összeakad a rendszer, lefagy, újraindul. Ha gond van, akkor a szerviz(gyenge és lassú) és a képviselet is tehetetlen stb. A frissítések csak rontanak, mint javítanának, a 2015-ös tévék nem jól sikerültek náluk, és nem a külföldi írások alapján kell választani. Rajta van a régi op rendszer, az android ennél a márkánál csak jelentéktelen mértékben van integrálva. De ha gondolod, akkor próbálkozz vele, ez csak az 1 vélemény.
65" UHD-ra jó árban van még a SONY KD65X8509C. Játékra is sokkal jobb az előbbinél. Vagy még a Panasonic és LG 7-es 8-as-as sorozatú UHD tévéi is ajánlottak. Ha például 60" is elég: LG 60UF850V + Panasonic VIERA TX-60CX740E[link]VaDy Tévét tesztelni nem úgy kell, ahogy random módon az üzletben állnak, véletlen, vagy szándékos elállításokkal, megtévesztő demo anyaggal vagy rossz tévé adással. Arra nincs esély, hogy egy külön helységben órákig helyre tedd a képi beállításokat, a neon tengerben, a rengeteg tévé is zavaró tényező. Az eladóval jobb, nem szóba állni, mert ő csak eladni akar, mert abból él, és nem pedig a jó tanácsokból. Mindig a drágább felé próbálnak terelni, nem a legjobb megoldás felé. Akkor választhatsz a megtévesztő és túlhúzott beállításokkal menő tévék közül.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Már 3x is voltam médiában és már biztos h nem veszek lg-t, beállítás ide vagy oda képtelen vagyok megvenni úgy h mellette a samsungnak és a sonynak is sokkal szebb a képe!"
Erről van szó, ugyanezt állapítottam meg minden alkalommal és nem csak a MM-ban. Sőt, a két S-betűs mellé még oda lehet írni a P-betűst is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VaDy
tag
válasz #94529552 #5556 üzenetére
Oké értem amit mondasz, nem belekötni akarok abba amit írsz, de akkor mégis hogy "teszteljem" - vegyem meg és otthon majd beállítom?!
Amúgy az eladó jó fej volt, első kérdése az volt, amit nekik sose szabadna megkérdezni. hogy: "Mennyi a keret?"
Tök jól elbeszélgettem vele, mondtam is neki kb. a párbeszédünk felénél h tuti nem itt venném, mert hogy mennyire drága náluk minden, mire ő mosolyogva mondta hogy naja .... de hogy most náluk van ez a kapura rúgás ás ha ügyes vagyok már annyiba fog kerülni mint máshol, esetleg picit olcsóbb lesz, amúgy iszonyat nagy szemetek ezek, amit (most épp) kinéztem sony tv-t 310be kerül , pár napja 300, előtte kb 1 héttel meg 280k volt.... DE most ha ügyes vagy lejön belőle pár tízezer ... vicc!Amúgy az LG vel még az a tetű lassú webos is a bajom, nekem itthon az van lassan 1 éve , és ki nem állhatom!
No, de többet nem fikázom az LG-t ígérem! -
ateszm
senior tag
Jól összekócoljátok az ember fiát...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
törölt tag
Na látod, majd jó drágán veszel egy másikat, és rájössz, hogy az se tökéletes. Szóval minél drágábbat veszel, annál nagyobbat fogsz csalódni. A két "S" betűsnek is vannak hibáik, és a jappán "P" betűsnél is vannak hiányosságok. Az új Panasonic-ok ígéretesek, de nem az alsó és közép kategóriára gondolok most. Mondjuk a DX800-at példaként. Az alsó kategóriában FHD-ben sehol ne várjunk csodát. Az UF850-es webos2 nem lassú, nem tudom most melyikre gondolsz. Ha veszel egy fapadost, lehet még gyorsabb lesz, mint a csodálatos, de olcsó Smart tévék.
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni mit javasoltok felső kategóriás, 65-os UHD TV-ben, melyiknek legjobb a képminősége és ár/érték aránya. Forrás BD filmek és telekom iptv lenne, ezért fontos a jó sd felfonvertálás is.
Jelenleg a Samsung 65KS8000 a legszimpatikusabb, de nem tudom, hogy hasonló árban találnék-e jobbat. -
Clark78
tag
Sziasztok!
Az alábbi két modell közül melyik a jobb választás, feltételezvén, hogy ugyanazon az áron (~225e) kapja meg az ember?:
Sony KDL50W805
Samsung UE55H6400
Köszi, Clark -
törölt tag
Ezt a PanasonicTX-65DX750E UHD 3D SMART tévét is érdemes megnézni.
Clark78 A nézési távolság is fontos a méretek miatt, nem csak az áruk.
[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
válasz #94529552 #5570 üzenetére
Köszi! Megnézem ezt is, látom, hogy ez az MM-ben megtekinthető.
Ez miben jobb, mint a samsung? Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de jelenleg egy A sorozatú samsung tvm van, mióta megvettem, azóta nem nagyon foglalkoztam a tvkkel
A nézési távolságról jut eszembe, hogy 3,5m-re a 65-ös méret megfelelö? -
törölt tag
válasz Clark78 #5571 üzenetére
Hát, akkor rossz hírem van , mert a kinézett nagyobb is kicsi lesz az ajánlások szerint. Szvsz. Persze a 65" biztos nem férne bele az elképzeléseidbe, de 55" alá sztem nem kéne menni.
NTX Valójában most jelentek meg a 2016-os modellek, a gyári honlapokon találni infókat, rendes teszteket még nem nagyon, de most írták, hogy a Pana egyre jobb az LCD-kben. Az op rendszerét is dicsérik. Megnézni érdemes mindkettőt, de csak online rendelés a praktikus. 3,5m-re már ok a 65-ös, csak sima tévézésre nekem talán a 60" is elég lenne. De nagy tévé nem létezik, mint tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
laceb
tag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény?[link]
8 ms válaszidő nagyon gáz, ha netán monitorként használva játszanék vele?
1,5-2 méterről nézném.
Ha szerintetek nem jó akkor ebben az árfekvésben mit ajánlotok?Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a kommentkeiteket és a UE48J6200 mellett döntöttem. Edigitalban 150k, vagy az Euronicsban 160k, de ha Euronics hitelkártyával veszed akkor lejön belőle 10% (lehet megérné igányelni egyet)
Többen írtátok, hogy garancia és garancia között is van különbség. Hol érdemes Tv-t venni?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Jazoli
csendes tag
Dilemma....még mindig a véleményeket olvasva Samsungot hanyagolnám...most ez a kettő korrekt áron megvehető:
Sony KDL40W705CBAEP vagy LG 42LF652V
Foci, kis netes filmnézés, kb ennyi.
Szerintetek? Melyik? -
PioDVD
senior tag
válasz madmike #5576 üzenetére
A Cetelem hitelkártyával az edigital-ban is van 7 % kedvezmény, még az akciós árból is. Ugyanez a kártya az mm-ben 10 %-ot ér, de csak teljes árból - viszont vannak időnként - most még 2 napig tán éppen van egy - kimondottan a kártyára akciók. Most pl. hétvégére súlyengedménnyel hirdetik az 50lf652v-t 200-ért, holott a másik akció alapján 190 körül van, a Cetelem kártyával meg 157-167 közt. (Pesten 157, keleten 162, nyugaton 167.) Ha nekem nem lenne túl nagy, lecsapnék rá, a webshop-oknál is olcsóbb és rendes a garancia.
-
madmike
őstag
Sajnos túl nagy. a 48as j6200 ugy fér be a szekrénybe, hogy fél cm marad mellette. Remélem valósak a specifikációban megadott adatok
Utánanézek ennek a cetelem hitelkártyának.
Edigital garija nem rendes?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
NTX
tag
válasz #94529552 #5573 üzenetére
Lehet, hogy várok vele, de most a hétvégén van egy jó akció az MMben, ráadásul 5 év garanciát adnak a Samsungra, ezért gondolkodtam el rajta. Amit még kinéztem az a 65ju7000, de azt már nem nagyon lehet kapni. Néhány vélemény alapján a ks8000 viszont sokkal jobb, mint a ju7000, ez is mellette szólna, de én sajnos nem láttam egymás mellett a kettőt, ezért nem tudom, hogy ebben mennyire lehet igaz?
A Sony esetében amiket láttam, azok nem tetszettek, de a típusszámot nem tudom. Az Lg oled tetszett, viszont az meg jóval drágább és félek, hogy még kiforratlan a technológia.
Ilyen áru tvt online is csak olyan helyről vennék, akik gyári garanciát adnak. Én is drágának tartom a nagyobb áruházakat, de az akciós árak sokszor jobbak, mint az online webshopok. -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm szülei addig halogatták a TV vásárlást, mire a múltkor kinézett típusok (biztos forrásból) beszerezhetetlenné váltak.
Melyek ezek ma megvehető utódai (azonos mérettel, azonos vagy jobb tudással)? -
Dareiosss
senior tag
A video-part a magyarországi fő forgalmazó, ha jól tudom a gari is rajtuk keresztül megy. Szóval veheted a médiától de ugyanott vagy. Plusz "Pana?" hát kérlek ennek van a legjobb képe full hd sok közül, amiket előtte kérdeztél azoktól sokkal jobb, írhattam volna a DS630 at ami idei, de az sokkal drágább mint amiket eddig néztél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Akkor várj vele, főleg azért is, mert a Samsung nagyon túlárazza az új modelleket, 800k-t nem ér semmiképp, szerintem. Meg azt sem árt tudni, hogy a Panára folyamatosan 5 év gari van, és az edigitalban[link] már raktáron is van néhány típus, esetleg Euronics-ban is, és ezek hivatalos viszonteladók. Mondjuk én ekkora tévét nem vennék 3D nélkül. A tavalyi és idei oled qnagyon jó tv, de a 65"-os még megfizethetetlenül drága. Ja, és majd ne csak a bolti demóval teszteld a tévéket, hanem különféle felbontásokon és anyagokkal.
-
Mopar426
tag
Sziasztok!
Milyen TV-t ajánlanátok konyhába?
Képátló 40-50cm között valahol.
Nem egy felső kategóriára gondoltam, hanem valami jó ár-érték arányúra. Igazából a lényeg amiért írok, hogy ne szaladjak alá valami nagyon silánynak.
Köszönöm a segítséget előre is.Hope for the best, plan for the worst!
-
laceb
tag
válasz #94529552 #5585 üzenetére
A monitor része jogos!TV-nek jó vétel?
1.5-2 méterre ebben az árfekvésben mit ajánlasz?60K körül.Legtöbbször sportot nézek meg ismeretterjesztőt,filmet egyáltalán nem.HD Ready elég?Ennek azért örültem mert 70cm a képátlója.Valahogy a 60 kicsinek tűnik a 80 meg nagynak.Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
lala117
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek UE55JS8580 vagy UE55KS7580 ?vagy van esetleg JS7 séria? köszönöm!
-
Clark78
tag
válasz #94529552 #5585 üzenetére
Köszi, akkor maradok az 55-ös méretnél.
Most, hogy ÁFA mentes hétvége van a 2016-os Samsung modellekre több helyen találtam erre hasonló árban:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue55k5500-full-hd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1197212.html
Ez lehet jobb alternatívája a H6400-nak? Mégiscsak 2 év van közöttük... Az 5-ös széria sokkal rosszabb, mint a 6-os? Miben különböznek? Csatlakozók száma? Vagy ennél komolyabb? Jelenleg egy C6000-em van.[ Szerkesztve ]
-
PietPunto
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Hamarosan itt van anyám születésnapja és szeretném meglepni egy televízióval. Azonban nem tudom hogy HD-Ready vagy Full-HD felbontásút vegyek neki!? Méretét tekintve a 32" col ami számításba jöhet. Olyan 2- 2,5 méterről nézné.
Köszönöm előre is a tanácsokat.
-
törölt tag
2 méterre elég a HD tévé, de nem sokkal több egy FHD[link], akkor inkább azt. Ráadásul csatlakozókban, hangzásban és kivitelben is jobb. Meg minőségre és megbízhatóságra is, mint egy olcsósított abszolút belépő hd-ready.
Szatura A Philips-et nem szoktuk ajánlani, olvass vissza a topikban, meg a saját topikja is teli van problémákkal.
-
Lanash
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni TV váltás miatt. 3 méterről nézünk TV-t és gondoltam már válthatunk 49-50' -ra.
Kiszemeltek:
SAMSUNG UE49K5500 Full HD
LG 49LF632V
Samsung UE48J6200
LG 49 LF540VEzek közül melyik a legjobb választás? Nem létszükség a SMART TV, WiFi.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a két tv közül melyik a jobb választás: Samsung UE40j5100 vagy SONY KDL40R450CBAEP ?
-
DirtyFREE
tag
Sziasztok!
Televìzió vásárlás előtt állok,és kissé belezavarodtam a kìnálatba.
Megtetszett ma egy
Sony KDL-40R555C 102 cm (40") 385€
A keret kb 150k,tudtok esetleg jobbat ajánlani vagy milyen szempontokat vegyek figyelembe,ha a tartósság volna a fő szempont.
Köszönöm a válaszokat előre is."A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
pc360
addikt
Üdv! Ezzel szemezek (nincs olyan sok variáció 0% THM-mel, és limitált a szekrény mérete is, ahova menne), amiről lenne pár kérdésem (tök hülye vagyok a TV-khez, összefoglaló meg nincs):
1. ez a passzív 3D (ha jól emlékszem) mennyire kihasználható a szokásos 3D-s release-ekkel? egyáltalán melyik jó hozzá?
2. etethető valamilyen megosztott forrásból WiFin keresztül?
3. a specifikációkban van valami USB-ről szó, de... ugye megeszi az MKV-kat a TV? a többi nem is érdekel
4. kezel valami értelmes input eszközt is, mint billentyűzet vagy egér, ha már lehet rajta netezni?
5. egyáltalán mennyire használható ez a webOS 2.0 böngészésre? a leírásban 3.0-t írnak - gondolom elírás
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Niceboy NIC-HIVE-DROPS-3 vezeték nélküli fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest