- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Snoop27 #5134 üzenetére
FHD-s Panasonic-ból a TX-55CS620E, TX-55CS630E-t mondanám, ha lehet még kapni. UHD-ből inkább a 7-es vagy 8-as kategóriától, mint TX-55CX700E. Samsungból az UE55H6400, UE55J6200.
claire78 Használtakkal csak óvatosan. Annyira nem olcsók, hogy nagyon megérné azokat.
Még nem igazán van készlet, egy Panasonic TX-50DX700E-t találtam csak itt, de rá kell kérdezni, hogy melyik boltjukban lehet megnézni. -
Snoop27
őstag
válasz #94529552 #5151 üzenetére
Köszi. A 55JU6470 és a 55CR730E közül ajánlanád barmelyiket is? Jol néznek ki, bár ugy látom a Panat nem lehet falra fogni.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
BBéci
legenda
válasz theballa32 #5148 üzenetére
A felhősödés teljes mértékben egyedi mértékű, a szalagról közvetlenül egymás után lekerült példányoké is totál eltérő lehet. Tehát azzal nem megyünk semmire, hogy látjuk a tiédet. Más egyebet lehetetlen megítélni ezen a módon, semmiféle támpontot nem ad. Tényleg vicces, hogy valaki erre nem gondol.
(#5150) ttt1
A fényerőt nappali használathoz 120-130-ra, estére 80-90-re szokás kalibrálni, tehát nem kell tartani a megadott 200 cd/m2 értéktől, bőségesen elegendő.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Dehogy mindegy. Azokat egyiket se. Az a Samsung egy olcsósított, lebutított változat. Nincs fejhallgató és optikai kimenete sem, és csak 2x5W audiót tud, ami eléggé dobozhangot adhat, meg egyébként is. Helyettük a Samsung 32J5100 és az LG 32LF5610, amit érdemes.
claire78 Azért gondoltam hogy nincs raktáron, mert csak rendelésre írja, vagyis lehet, hogy még nem kaptak. De hátha van bemutató darab.
Azok meg nem nagyon ismertek, az azonos számozásúak legalább a tavalyi változat szintjén vannak, vagy még jobbak, reméljük.CosinusSL OLED topik?
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
-
cd930
aktív tag
Sziasztok
A topicok alapján Samsung UE40H6400 vagy Panasonic TX-40CS630E készülékek között vacillálok, nagymama tévé beszerzése céljából.
A Panasonic 5 év garija annyira kellemesnek tűnik, hogy arra hajlok.
Nekem Samsung tévéim vannak, így alapesetben a 6000-es sorozatban keresgéltem.
Mi a különbség a két tévé között?
Csak Digi tévénézésre lesz használva. FullHD kell az adások miatt, más ficsör fölösleges.
Nincs net, maximum a szomszéd wifijét befogva youtubeozhatnának az unokák, ha néha arra járnak.Sőt most találtam egy 40H6200-as Samut is jó áron.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
sakal83
addikt
Nagymama nagyon jól járna egy 5 év garis cs630-al.
A különbség a Pana javára:
- képminőség
- garancia
- és képminőség (a Samsungé "mű" hatású)A különbség a Samsung javára:
- Smart rész sokkal-sokkal jobbAzonos kategóriában szerintem a képminőségnél a következő sorrend van: Panasonic-Sony, Samsung-LG, a SMART és társainál pedig épp fordítva (volt LG, Panasonic, Samsung és Sony, Philips tv-m is a középkategóriából. A tapasztalat gyakorlati)
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz sakal83 #5162 üzenetére
Ha felrakod a KODIT az androidra, úgy ott van a legjobbak között a Sony, ha nem rakod akkor helytálló a leírásod.
Továbbá a Panának a legpőrébb a SMART, mert sajnos túl kevés az alkalmazás a firefoxra(uhd), a cs630 on pedig még sajna az sincs, viszont cserébe kárpótol a képminősége.
Szóval Nagymama szeretni fogja.[ Szerkesztve ]
-
Jazoli
csendes tag
32-es TV-t szeretnék, full HD, smart, 100 K nagyságrendben, és nagyjából sportot nézek csak Nem vagyok guru. Help, please!
-
ttt1
őstag
válasz #94529552 #5157 üzenetére
Edigitalba az nem kapható csak [Samsung UE32J5200] ez. Ebben van lan de sztem ennyiben ki is merült a különbség. Az meg nem érdekel annyira
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Totális félrevezetés amit írtál, ilyeneket nem lehet kijelenteni, hogy melyik a jobb márka. Mind a 4 márkának rengeteg típusa van, ugyanúgy van gagyi Sony, és alsó kategóriás Pana, mint csúcs LG és Samsung. Csak konkrét típusokat lehet hasonlítani, de az is csak akkor és egy adott személy véleménye lesz, abban a pillanatban, és nem általánosíthatunk.
Panasonic=LG=Sony=Samsung, ez a sorrend, vagyis nincs sorrend. Nem hinném, hogy sok tapasztalatod lenne az összes pl. 2015-ös tv modellel.ttt1 Az ugyanaz külsőre is, + van benne Smart rész, és drágább is.
cd930 Ezt is nézted a H6200-nál? A termék elérhetősége: Azonnal elvihető, Bemutató darab
Vác, Euronics Vác
Van még az MM-ben is,de ott új tv, és 139k. De a Pana CS630 sincs minden boltban. Ha nem kell 3D, akkor van másik 5 év garis Pana: TX-40CS520E -
loksi83
csendes újonc
Hosszasan átgondolva a dolgot, igazat kell adnom a fórumon a többségnek, és mégis úgy néz ki, hogy Full HD lesz UHD helyett.
A tv-t falra fogjuk tenni, így a nézési távolság 2,5 méterről 2,7-2,8 méterre nő.
Ezért gondolkodom, hogy 55"-os tv helyett 65"-os tv-t vegyek.
Azt az ajánlást kaptam, hogy sportközvetítésekhez a Sony és a Pana ajánlott.
De sajnos a keretemen belül (425000Ft) csak ezt a tv-t találtam:Panasonic VIERA TX-65C320E
Erről tudna valaki véleményt mondani?
Tud valaki adott kereten belül jobb tv-t ajánlani? (Főleg sportközvetítésekhez kell a tv.)
Vagy erről a távolságról jobb inkább az 55"?Nem akarok feltétlen 65"-os tv-t venni, ha az 55"-os tv-k jobbak.
-
cd930
aktív tag
Köszönöm Nektek a hozzászólást és bíztatást, Panasonic 40CS630E bezsákolva Euronics Köki Terminálból.
Minden üzletben csak bemutató darab volt, innen is azt hoztam el.
136 ezerért 5 év garral ellesz vele a mama.
Be is üzemeltem neki, csatornák nagyjából sorrendbe raktam.
Még a képi beállítások szorulnak finomhangolásra. Erre nem szánnék sok időt. Fellelhető valahol általánosan használható beállítás?20+ éve a Prohardveren
-
törölt tag
-
toto76
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, szerintetek érdemes megvárni a foci eb-t a nagyobb akciók miatt vagy nem lesznek már nagyobb akciók?
toto
-
törölt tag
válasz CosinusSL #5158 üzenetére
Nem lesz olyan, ami neked mindenben megfelelne, de majd válogatsz belőlük a szempontjaid alapján. Alapvetően a 7-es széria és felette lenne a jobbak.
Pana; 65" ívelt : Panasonic VIERA TX-65CR730E, 60": Panasonic VIERA TX-60CX740E, LG 60": UF850V,
Samsungból csak FHD van normális áron: Samsung UE65H6400.
65" 65UF770V
A Sony UHD-k túlárazottak, nem is találtam 600k alatt.
A 2016-os UHD-k bevezetés alatt vannak, illetve még meg sem jelentek.A LG 60UF695V egy másik tagnak is kellett volna 335k-ért, de mire megrendelte volna kifogyott.
toto76 Talán. Jönnek majd az új tipusok is.
-
gerg007
csendes tag
válasz #94529552 #5079 üzenetére
Egyre több kereséssel csak egyre bizonytalanabb lettem.
Közben tisztázódtak az igények, és lett pár kiszemelt is.- Full HD felbontás
- Élénk, szép színek
- Filmnézés, TV-zés
- 250k-ig
- 3D
nagyon max 120 cm szélesAmit eddig néztem:
http://www.edigital.hu/led-televizio/sony-kdl50w805cbaep-3d-android-smart-led-televizio-p485058.html
http://www.edigital.hu/led-televizio/lg-50lf652v-3d-smart-led-televizio-p476677.html
http://www.edigital.hu/led-televizio/samsung-ue48h6400awxxh-3d-smart-led-televizio-2db-3d-szemuveggel-p460712.html
Aktív 3D-től kicsit félek, bár nem tudom megmagyarázni miért.Vivat Academia!
-
Ciccuka
veterán
válasz gerg007 #5174 üzenetére
Erre megfelel akár egy Samsung UE48H6400 is.
A 3D semmit se ér. Majd kinövöd.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
sakal83
addikt
válasz #94529552 #5166 üzenetére
Azt hiszem nem olvastad figyelmesen:
"Azonos kategóriában" tehát, ugyanazon ársávban és kategóriában. Azért némi tapasztalatom van, legalábbis úgy hiszem, mert összesen 7 tv-t vettem középkategóriában a 2015-ös modellek közül. (sajnos egyik sem vette fel a versenyt képminőségben a Pana ET60-al, még a Pana CS630 sem) Természetesen a felsőkategóriában már egyáltalán nem Panát vennék, mert klasszisokkal drágább a Samsung felsőknél, és kimondottan szép a képük.
Egyébként a cs520-as, amit nem érdemes megvenni, mert eleve 50hz-es, és abban az ársávban bizony nagyon nem nyerő...
De természetesen ízlések és pofonok a képminőség, de a többségi vélemény szerint bizony középkategóriában ez a sorrend.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sakal83 #5177 üzenetére
Vagy te nem vagy figyelmes, hogy mit írtál előtte. Azonos kategóriát írtál, most mégis az
ársávotis hozzáveszed, ez így nem járja.
A te tapasztalatod egyedi, holott két egyforma tv sincs, és ha nem kalibráltattad mindet, akkor nincs miről beszélni, akkor félrevezetés. Mindegyiknek más képe lesz, és mindegyiket sokféleképp lehet beállítani, használni, jól és rosszul egyaránt. Egymás mellett volt a 7 db egyáltalán, vagy emlékezetből csinálod.Nem tudom mit akarsz az ET60-nal mert szó nem volt ilyenről. Hogy lehet almát körtével hasonlítani?!
Ízlések és pofonok vannak, méghozzá a márka topikokban, ahol a többség van a tévéjével, nem itt. -
-
Beca1990
senior tag
Sony Bravia KDL48W705CBAEP
Erről mi a véleményetek? Nem találtam róla sokmindent.
köszi -
leslieke
Jómunkásember
Üdv!
4K, 65", nem ívelt, dlna képes TV-t keresek, ár 600k körül.
Melyik a most kapható legjobb TV, ami ezeknek megfelel?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Jazoli
csendes tag
Akkor konkrétan....
EZek közül:
LG 32LF632V
LG 32LF5800
Samsung UE32J5500
Samsung UE32J4510
mit választanátok? -
szabessz
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy LED-TV-t venni, max200eFt keretem van rá 48-50" coll körül akarok.
Eddig LG 50LF652V vagy Samsung 48" vagy UE50H6400 között gondolkodok.
Van más jó ebbe az árba?
Kettő közül melyik a jobb vétel?
Melyiknek van jobb képminősége?
A 3d passzív vagy aktív az mindegy keveset lenne használva.Eddig 50LF652V lg fele hajlok VA paneleset ahogy olvasta 2 féle van.
De ha 6400 jobb akkor Samsung ott 48"-ba van csak Samsung panel.
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
válasz Ciccuka #5183 üzenetére
Vagyis otthon teszteljen, rengeteg időt ráfordítva, hogy a legjobb eredményt kapja? Egyetértek.
Beca1990 Sonyból inkább a W755C és W756C az ajánlott vétel.
Jazoli A J4510 nem Full HD tv, és csak a 4-es, vagyis alsó kategória, a többi hasonló, látnod kellene őket a választás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Dareiosss #5184 üzenetére
Hmm..ez még nekem is tetszik, igaz nem Pana, de a másik ajánlott márka, ha jól tudom.
Ahogy olvasom a tesztet, elég jókat írnak róla, képminőség terén.Egyre jobban azon gondolkozom, hogy dobok fel egy hirdetést az 55VTW60-ra és csak cserére. Nagyobb méretű UHD LCD-re, ráfizetéssel, de a felső kategóriából. Azt hiszem pl. ezt a Sony-t bevállalnám.
Vélemény? -
szki
őstag
Sziasztok!
Samsung UE48J6250 SUXZG készüléket tudnék venni most az Expertnel Németországban. Pendriverol néznék filmeket, és a számítógépem monitorjának szánom. És még sportot nézek, meg YT, stb.
Jó vétel lenne? Mik a tapasztalatok vele?
Jómagam ma tudom megnézni működés közben.[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz leslieke #5187 üzenetére
65cx700, de már csak ezekben a boltokban lehet kapni, többet pedig amúgy sem ér a sonynál.
Új modellekből 65DX750, de ez már 800 körül mozog. -
Messss
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az utolsó 100-200 hozzászólást, de nem igazán láttam érdemi infót a különböző OS-ek smart funkcióiról.
Mit gondoltok jelen pillanatban mik az erőviszonyok?
Android, LG (WebOs), Samsung, Firefox.Még nem igazán volt dolgom Smart TV-vel, de most vásárlás előtt állok (140.000 - 180.000) és inkább innen szeretném megközelíteni az egészet, mert reményeim szerint szívesen használnám a smart tv nyújtotta lehetőségeket.
Viszont az is fontos kérdés, hogy a kontrollerek is mennyire használhatók ilyen téren?
Véleményeket, tapasztalatokat kérnék tőletek!
(Majd később persze én is belemegyek az ár, méret, felbontás kérdésébe is)Köszi!
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest