- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz undercover #55949 üzenetére
49" ips, 50" va panel, a nano8 edge ledes, többén panaszkodtak rá/visszaküldték az ócska háttérvilágítás miatt.
-
dzsuhasz1
csendes tag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok és szeretnék segítséget kérni. Köszi előre is
150k (+-30k)
Film, játék, néha tv
Kb. 2,5m, most 50"es van, teljesen okés. Az 55" nagy lenne ?
Világos, oldalról. Este nézem inkább.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, néha oldalról babzsákból.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO esetleg Crunchyroll (bár eddig csak Sony tv-n láttam)
Jack csati + az alapok.
Mindegy, konzolra tenném.
Eddig Samsungom volt. Vegyesek az érzések.. menü belassulás, net problémák. Nincs fix márka, bármi jó jöhet.
Szívesen kipróbálnám az Android Tv-t, ismerősök tapasztalata alapján jobb mint a Samu rendszere.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi extra.
Új és használt is, de csakis garival.Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Üdv! -
rainman72
Topikgazda
válasz daver88 #55944 üzenetére
IPS panel nem ideális esti filmezés,főleg szélesvásznú filmekhez,de úgy általában se.A fekete szürke lesz,sokaknak zavaró.
Az ambilight kompenzál valamennyit,de az se elég.
Amúgy egy jó model de inkább tv adásokhoz és inkább világosban.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz noblem1983 #55948 üzenetére
Öszintén,én még egy tvnél se néztem mennyit eszik százon
-
Bandesz001
csendes tag
Sziasztok!
50-es és 55-ös samsungokat nézek. Meg tudnátok mondani TU70-es, TU80-as és TU85-ös sorozatok között mi a lényeges különbség, melyiket érdemes választani, illetve kerülni? -
dante2006
kezdő
Tudnátok 50 "-ban olyan LG Nano típust ajánlani amit érdemes megvenni?
VA paneles legyen és ne edge ledes!
Esti tvzéshez, filmezéshez! -
rainman72
Topikgazda
válasz dante2006 #55966 üzenetére
A VA Nano793 szintjét a Samsung Q60T is hozza, meg jobb is sztem,kontrasztban és fényerőben.
A VA Philipsek szintén jók de idén elvileg jobb modelek jönnek.
Viszont ezek árában elég nagy szórás lesz,mire beáll az inkább a BF novemberben.
Már az idei Samu qledek is megjelentek itthon,de még elég horror áron.
VA paneles még Hisense 50A7500f is ami szintén ajánlott model ill.a TCL 50C715,ez szintén qled.
Itt egy összehasonlító táblázat [link]
Ha viszont választani kéne minimum a Samu Q60 ha engedi a keret,a többi opcíó.
A TCL is nagyon jó képminőséggel bír,de vannak bosszantó hibái mint a szaggató 4Ks youtube videók.[ Szerkesztve ]
-
bobby45
tag
Sziasztok légyszi segítsetek. 2 típus ami játszik, sok ps5 használat illetve netflix, 4k-filmek...
LG nano903 75"
Vagy
Sony Xh90 75"Ez a kettő között vacillalok légyszi segítsetek...
Csak szemből lesz nézve falra rakva. -
rainman72
Topikgazda
válasz dante2006 #55970 üzenetére
Inkább a Philips az ambilight miatt is.
Ez ugyan az a tv,csak a talp szinében tér el,krómozott,és olcsóbb vmivel mint a 8505. [PUS8545]
Ennek meg billentyűzetes a táv.másik oldala [PUS8535]
Az árukereső szerint raktáron az euronics oldalán meg nem elérhető,érdekes[ Szerkesztve ]
-
djele
újonc
Sziasztok!
100k-120k
Netflix és játék. Főként feliratos filmeket nézek, illetve a játékoknál is fontos lenne, hogy az apróbb szövegek is olvashatóak legyenek. Mostani TV-men a játékok szövege elég nehezen olvasható és a film feliratok is eléggé kikészítik az ember szemét egy-egy hosszabb film alatt.
kb. 2-2,5m-ről, 43-50"-osra gondoltam.
Sötét szobában, minden napszakban.
Szemből, általában többen.
Netflix, esetleg Spotify. Egy rendes appstore, amiben nem csak ilyen basic kandalló háttérkép appok vannak.
HDMI minimum 2, Bluetooth, esetleg LAN
Mindegy, a lényeg, hogy 90 cm széles TV állványom van és azon férjen el. Ahogy nézelődtem ebben az árkategóriában leginkább az oldalt talpasok vannak (Samsung UE50TU7022, LG 43UN71003LB), amik nem igen férnek el 90cm-en, szóval egy új TV állvány még belefér, ha cserébe jobb a TV
Legyen minél "okosabb" és 4k felbontású.
Nincsenek
Csak új, garanciávalAz árukeresőn és egyéb oldalakon nézelődtem, eddig leginkább ezeket néztem: Samsung UE50TU7022, LG 43UN71003LB, de elég sok találat van ezekkel a paraméterekkel és laikusként nem igazán tudom megszűrni ezeket.
Előre is köszi a segítséget!
-
kircsi21
csendes tag
-
Mákdaráló
tag
Sziasztok!
Tévét/monitort szeretnék vásárolni. A covid előtt nem sok időt tartózkodtam otthon, ez most megváltozott. Eddig útközben mobilról, illetve otthon, a 32"-es, 15 éves Benq monitoromról néztem filmeket.
Nagy lenne tehát a változás, segítségeteket szeretném kérni.Az összefoglaló alapján összeállított kritériumaim az alábbiak:
1. Max. 120.000 Ft
2. PC kijelzőként (főként böngészés, Office), és filmnézésre (szeretem a látványfilmeket) használnám.
3. Max. 100cm képátlóra gondoltam, mert ez még úgy férne el az amúgy 90 centis asztalon, hogy csak kicsit lóg bele a mögötte lévő ablakba. Elég szomorúan tapasztalom, hogy ez már kicsinek számít.
4. Monitorként bármikor, moziként inkább este használnám. Szeretem, ha a fekete valóban fekete, a 15 éves monitoromnak még nagyon gyenge a kontrasztaránya.
5. Szemből nézném, ha többen, akkor is max. ketten.
6. HBO Go előfizetésem jelenleg is van, böngészőből megy. Nem árt, ha okos is a TV, és nem eszméletlen lassú.
7. Logitech X-540 5.1 analóg hangszóró szetem van, szeretném ezt használni. A TV-nek nyilván nincs ilyen jellegű kimenete. Kérdés, hogy a TV továbbra is tud-e PC-re kötve menni, így használva a hangrendszert?
8. A talp mindaddig nem számít, amíg a 90 centi széles asztalomon biztonsággal megáll.
9. Semmiféle márkaspecifikus elvárásom nincs.
10. Azon filóztam, hogy létezik-e mobilról irányítható készülék. Esetleg egy app, amivel kikerüljük a távirányító használatát. Terv szerint ugyan továbbra is PC-ről menne a dolog, ehhez pedig van klaviatúra és egér.
10B. 7-8 éve találkoztam avval a számomra rémes megoldással, hogy a régebbi filmeket a szoftver automatikusan "felturbózta", és amolyan "nyúlós, összefolyós" lett a látvány. Ha a mostani TV-k ezt automatikusan tudják, akkor mindenképp olyan eszközre volna szükségem, ahol ezt ki lehet kapcsolni.
11. Ha van nagyon meggyőző használt, az is jöhet, de garancia mindenképp szükséges.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
A matt kisperec sokkal finomabb a fényesnél.
-
rainman72
Topikgazda
Az igazság hogy ebbe az összegbe csak a legalapabb tvk férnek be főleg az ismertekből.
A Lg UN71 IPS modele például nem is igazi 4K mert RGBW panelt használ ami csak 3K.
Ha igazi app store-t akarsz akkor egy adroidos model kéne neked.
Ebben az árban az se nagyon van még,az Lg-nek meg a Samunak meg egyáltalan nincs.
Talán ez a Xiaomi model ami jó lehetne androiddal [link][ Szerkesztve ]
-
djele
újonc
válasz rainman72 #55980 üzenetére
Köszönöm!
Ha elengedem az app sotre-t akkor melyik lenne az amelyiknek a legszebb képe van? A lényeg igazából az lenne, hogy a feliratok a filmek alatt, illetve az xboxos játékokban jól/jobban olvashatók legyenek.
"Okos" funkcióból inkább csak a Netflixre, képernyő tükrözésre lenne szükségem. -
rainman72
Topikgazda
Kinek mi a szép
Én Philipseket használok.
Felirat megjelenitésre nem tudok mit mondani,de sztem egyik tvn se le rossz,meg nem igazán sok tartalmat nézek így,kivéve a Netflix,ott nincs gond.
Netflix minden tv alap,az HBO GO meg az Lg-n meg a Samun.Telefon tükrözéssel se lesz gond, a 6 éves Lg 3Ds tvm is tudta.
DLNA-t is tudnak.
Nem szeretek fixen egy modelt ajánlani,belépőszinten a Samsung TU7102
vagy az Lg UN73003.Az Lg mérettől függően más panelt használ,43-49 IPS az 50 meg VA.
Mind2 márka 43 colba kb 80cm talp szélésséggel rendelkezik.[ Szerkesztve ]
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok
Segítsetek légyszíves a választásban.1, 200k körül.
2, 70% tv nézés, 30% filmnézés a tv lejátszó programjával vagy netflixen.
3, kb 3,5 méterről nézem 50 vagy 55 coll szerintem jó lehet.
4, teljesen változó nappal is és este is nézem, van hogy a nap is besüt a szobába.
5, szemből nézzük ketten.
6, netflix az biztos.
7, mindegy.
8, jobb volna ha közepén volna de nem feltétlenül muszáj.
9, mindegy csak jó legyen.
10,
11, csak új. -
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55983 üzenetére
Erre a leírásra van sok ajánlás!
Nem ártana vissza olvasni kérdezés előtt.
Elég fárasztó ezredjére is leírni ugyanazt.
Köszi
Amugy 3,5 méterre min.55col de inkább nagyobb.
Mondjuk ez az LG 60UN71003 [link]
Volt nem rég 150ért is kár hogy nem akkor írtál.
Vagy 65be [link]
A 60s VA a 65s IPS volt eddig,de vannak olyan infók hogy jelenleg már ez is VA.
Vegyes használatra nappal-este sötétben inkább a VA ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55985 üzenetére
Ha abból indulunk ki hogy a 60s VA és a 65s IPS és sötétben is akarod nézni akkor a 60s ajánlottabb,az IPS panel feketéje sötétben nem az igazi inkább szürke,de van akit ez nem zavar,vagy nem érzékény rá.
A VA hátrány az oldal irányú fakulás,de mivel középről nézitek ez nem érint!
Viszont jobb kontraszt és fekete szín jellemzi,és a panel se hajlamos annyira a bevilágításra.
Most én is IPS-t nézek,nappal nincs vele gond,viszont esete elő jönnek a gyengéi,gyengébb fekete,szélesvásznú filmeknél enyhe bevilágítás.(Philips)
Viszont napfényes világos helyre meg az IPS ajánlottabb.
A tv adásokhoz is ezt szoktam ajánlani.
Ha lentebb megyünk 55 collra akkor se leszünk előbbre mert ott is van mind2 panel,és még kisebb is.
Nálad mind2 játszik nappal és este,szóval döntsd el a leírtak alapján neked melyik ideálisabb,én nem választok Végülis rosszat nem tudsz venni.
Még annyit az Lg UN73003 nem középtalpas az árukeresős kép rossz,de van olyan is az a 65UN74003.Ennél a modelnél merült fel hogy az IPS panelt VA-ra cserélték,forrás Lg topik.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55987 üzenetére
Az egy VA paneles tv!Az jó mert akkor ha meg vagy elégedve vele,csak a méret miatt akarsz nagyobbat venni akkor maradj a VA-nál. [link]
Philips tv?Nekem azok vannak,ambi nem fog hiányozni?
Ha Philips vonalon maradunk akkor jó lehet neked a VA 58PUS7805.
Ilyenem is van itthon,ajánlom tv hd adásokhoz,Netflixhez mert dolby vision képes.
A tv jól van össze rakva,nincs bevilágítás,menű kellően gyors,egyedül nekem az HBO GO hiányzik. Mint a legtöbb tvnek ennek is kicsit magasabban van az ára sajnos. [link][ Szerkesztve ]
-
Fenn3gyer3k
tag
-
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55989 üzenetére
"Ambilight alatt arra gondolsz, hogy világít a tv hátulja össze vissza"
Ja arra gondolok,nekem pl hiányzott ha nem ilyen tvm volt,azért van most is Philips.
Annak menni kéne ha csak ki nem kapcsolta vki.
Az újabb androidok nem rosszak amúgy,de az ajánlott model nem az hanem saját op.rendszeres amit Saphinak hivnak.
Szóval a panelt el tudod dönteni elvileg ha megfelelt a Philips VA-ja akkor maradj annál.
Az Lg webOs rendszer jobbnak számít mit a Saphi,ha pedig a 65s modelt választod akkor magic remote néven kapsz hozzá egy légegeres távot.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55990 üzenetére
Nem fog eltörpülni már az 58s is jól mutat falon,pedig előtte volt ott 65 is.
-
-
dante2006
kezdő
Sziasztok ismét🙂
A Philips 50PUS8505, 50PUS8545, 50PUS8535 azok mind VA panellal szereltek? -
rainman72
Topikgazda
válasz Fenn3gyer3k #55993 üzenetére
A Samsungoknak van egy sajátos színvilága,ami kicsit tulszaturált,az LG,Philips színei természetesebbek!
Ha viszont az kell akkor olyat kell venni!
Ez [link] vagy ez [link] Képminőség kb ugyanaz,a hdmik és az usb számában van eltérés!
2hdmi+1usb vs. 3hdmi+2usb.VA panel mind2 viszont nem direct led hanem edge led,ami ami hajlamosabb a bevilágításra.[ Szerkesztve ]
-
-
Kaba
veterán
válasz Fenn3gyer3k #55998 üzenetére
Zárva van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz F-ECT$ #55997 üzenetére
Nekem nagyon jól kiegészíti a tv nézés élményét,máshogy nem tudom elmondani!
De kell hozzá hely bőven hogy jó legyen,meg az se árt ha nagyobb tvd van.
Nem kell amugy teljes sötét már úgy is ki adja magát,érdekes szín parádét tud a tv köré varázsolni.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest