- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz tomboy0013 #56800 üzenetére
Az a cél!! És hogy néha menjen rajta egy kis kandalló effekt
Mi újság a tv nézés funkcióval? Hátha film is megy rajta.
-
félisten
Vásznat is használsz hozzá? 5-6 méter távolságról milyen képet vetít?
Illetve a vezeték nélküli jelátviteli mennyire frankó?
Légvonalban 7-8 méterről milyen a vétel, ha nincs akadály/fal a jeladó, és a projektor között?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56798 üzenetére
Ezek a noname tvk,
Star-Light,Hitachi,JVC,Horizon egy helyen készülnek,talàn egy 5év garis Hitachi.
De jobb lenne vmi ismertebb màrka.
43"-os tvt màr lehet venni 100e fölött kicsivel.Azon még nézhetőek a nem hd adàsok is.
De van még tavalyról full hd smart tv is ez jobb a tv adàsokhoz [link]
Illetve ennek a nem smart vàltozata [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
tibbike01
őstag
válasz gazsermarton #56782 üzenetére
BX Oled 320ezer.
CX Oled 360ezer.Van ettől olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csandi
őstag
válasz scott_free #56807 üzenetére
TCL és Hisense jók igen
-
pidzse4
aktív tag
Néztem én is ezt a 82 Va paneles LG tévét de sehol nem találtam összehasonlitó videot róla . Mert mondjuk engem a 75" sony 9 es széria és a 82" Va paneles LG között érdekelt volna a fekete szin és a kontraszt megjelenitése hogy melyik a jobb. Mert árban kb ugyan annyi. Viszont méretben nem . Az a baj nincs összehasonlitó video sehol a neten. Mert lehet hogy nagyobb a képe de a fekete lehet nem elég jo . Azt néztem hogy a sony nak nagyon jo a va panele jo a fekete és a szinek is. Viszont a 82 Va paneles LG ről sehol nem volt semmi. Megnézni meg nem lehet sehol.
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56807 üzenetére
Thomson a TCL-nél van,de màr ezen a néven nem jön ide tv.
Hisense 43A7500f vagy nagyobb méret.
TCL P610-615-616-715
Ezekhez nézz àrrat.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz pidzse4 #56810 üzenetére
Nem igen fogsz talàlni.
A Sony egy magasabb fényerővel rendelkező FALD ledes tv.
Az Lg pedig egy normàl direct ledes 120hz VA panel àtlagos fénnyel.
A Sony-nak biztosra vehetően jobb feketéje lesz,az Lg-nak meg egy àtlagosabb,de nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #56802 üzenetére
Vászon is van, es simas 1.0-s, 5-6 méterről nem tudom, mert 4m széles a szoba. Gondolom ugyan olyat. Vezeték nélkküli jelátvitelt nem tudom, mivel üvegszálas 15m-es hdmi kábelem van hozzá, ezze semmiféle probléma sincs.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
120 ezer környékén keresek tv-t, illetve használtan néztem egy LG 49UH8507 tv-t.
Ennyiért megérheti szerintetek, vagy inkább más felé nézelődjek?
Szimplán csak tv nézésre lenne, IPS jó lenne, 4K, smart.
-
Ricsi.M
tag
Rendelt már valaki edigitáltól tv-t amin az volt, hogy "Újszerű/Bontott"? Ezek konkrétan mit takarnak? Javított cuccok, vagy kiállított darabok, stb...? Pont van egy újszerűnek mondott 58PUS8505, és protekcióval elég jó áron tudnám megszerezni...
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
rainman72
Topikgazda
válasz Ricsi.M #56820 üzenetére
Nézd garit mert nem egy forma,inkább 2 év mint egy 1
[Tájékoztató][ Szerkesztve ]
-
Ricsi.M
tag
válasz rainman72 #56821 üzenetére
Igen, annyit láttam, hogy csak 1 év gar. van az újszerű-nek írt tv-re.
Nekem úgy jön le, hogy az "újszerű" terméket visszavitte valaki. Felbontott, használatba helyezett készülék. Az újracsomagoltra írják, hogy szervizelt...[ Szerkesztve ]
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
-
Ricsi.M
tag
válasz rainman72 #56823 üzenetére
Emagon az újracsomagolt 8505 5kval olcsóbb, mint ED-n.
"Használat apró jelei a terméken, sérült csomagolás, bontott kiegészítő szett, bontott használati utasítás szett, szállítás során megsérült, jelek a csomagoláson"A tiednek volt bármi baja? Az nem érdekel, hogy bontottak a cuccok benne, de ne legyen rajta karcolás, stb, hiába bontott
-
rainman72
Topikgazda
válasz Ricsi.M #56824 üzenetére
Semmi baja nem volt,ugyanez a sablon szöveg volt hozzá írva.22 üzemóra volt benne.
Ami nagyon hibás ahhoz oda írják,de az ritka,most egy 65PUS7354 van ilyen.
Amugy érdemes figyelni mert kb havonta 1szer egy napra szokott 10% kedvezmény rájuk lenni,kapok róla mailt mindig.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56826 üzenetére
Nincs olyan sűrűn,az idén vagy 3szor volt sztem,vagyis többször nem kaptam levelet róla.
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56828 üzenetére
Rendben köszi legyen úgy
Hol van ez a BB topik,nem ismerem[ Szerkesztve ]
-
Arcsi78
újonc
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy 10 éves Panasonic TX-P50U30E plazma tévémet (ha ez valakinek mondana valamit) le kell cserélnem, mert világos képeknél erőteljesen elkezdett zúgni. Számomra a jelenlegi tévé képe is megfelelő, így a cél az lenne, hogy legalább ezt a minőséget hozza egy új készülék, de természetesen minél jobb „mozis élmény” lenne ideális.
Sok tesztet olvastam/néztem, természetesen vennék OLED tv-t, de a min. 500k-t túlzásnak érzem az én esetemben. Eddig a Samsung QE65Q80T tűnik a legszimpatikusabbnak, de nem tudom mennyire lehet ez indokolt. Ha pl. óriási különbség nincs a Q60T panelhez képest, akkor abból akár vennék 75”-at is, vagy LG NANO-t, stb. Minden ötletnek örülök.
A tesztek alapján nem tudom mennyire reálisak a „negatívumok” a fent említett kategóriában, de ha pl. egy sötét jelenetnél feliratok esetén bevilágítja a képernyőt a háttérvilágítás, azt nem hiszem, hogy meg tudnám szokni.
Minden tapasztalatot/véleményt szívesen veszek, a segítséget előre is köszönöm!
Tévére szánt összeg, forintban?
250 000 – 400 000 Ft (Nagyon extra, meggyőző esetben 500 000 HUF)
Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmnézés (megfelelő minőségű tartalom lejátszásával)
Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
65-75”
Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Leginkább sötét szobában.
Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Jellemzően szemből, de ideálisabb a jó betekintési szög.
Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nem fontosak.
Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Apple TV 4K-t és külön hangrendszert használok.
A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Középen esztétikusabb, de ez nem mérvadó.
Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Apple környezet integrálhatóság előnyt jelenthet...
Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs extra.
Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új. -
vamzi
senior tag
Sziasztok,
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200.000 Ft, ha van valami extrán jó ajánlat, akkor 250.000-ig valószínűleg elmehetek büdzsében.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
XBOX One játék, filmnézés laptopról HDMI-n keresztül. (nincs tv előfizetésünk, nem is lesz)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4 méter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos helyiség. Hatalmas déli ablakok vannak, azaz a nap túlnyomó részében besüt a nap.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Ketten nézzük általában szemből, a jelenlegi talpon álló és elforgatjuk főzés közben a konyha irányába.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, wifi
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Van AptX-es BT füles, amit jó lenne használni, de nem kritikus. A jelenlegi házimozi RCA kábelen csatlakozik, de tervben van annak is a lecserélése egy normálisabb hangprojektorra. Csak előbb legyen meg a tévé.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Lényegtelen, valószínűleg falra kerül.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Lagg mentes legyen, azaz ha megnyomok egy gombot rajta, akkor történjen is valami. Az időzített kikapcsolás és a fényerő szabályozó legyen könnyen elérhető, hogy az esti filmen alváshoz ne kelljen fél órát nyomkodni a távvezérlőt.Jó lenne, ha tudná, hogy ha az xboxot bekapcsolom, akkor átvált a source arra, ha meg a laptopot csatlakoztatom, akkor a laptopra vált.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
A légegér tetszik, de alapvetően egy laptop és egy konzol lógna a tévén egész nap. Előbbit remote mouse-szal telefonról, utóbbit pedig a kontrollerrel irányítjuk, így ez csak egy nice to have feature.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
1-2 éves használt még szóba jöhetJelenleg egy Philips 42pfl7404h/12 (42" full hd, extra lomha szoftver) tévét használunk, amibe 10 év alatt 25.000 órát tettünk.
Köszönöm szépen a segítséget, közben pedig már böngészem is az 1.hsz-ben linkelt táblázatot
-
pkgyerek
csendes tag
válasz Ricsi.M #56820 üzenetére
Én is rendeltem edigitalról "újszerű" tv-t. Ez volt a leírása: "Felbontott, használatba helyezett készülék, eredeti csomagolásba és eredeti állapotába visszaállított."
Amit kaptam, csomagolás-sérült volt, viszont benne a tv teljesen original, sérülésmentes. még sosem volt használva. -
scott_free
senior tag
-
Ricsi.M
tag
válasz pkgyerek #56832 üzenetére
Megrendeltem emagon a 58PUS8505-öt, hossza huzavona után... újracsomagoltan, 192e Ft, szállítással együtt. Nagyon kíváncsi vagyok. Csomagolás nem érdekel, de ha a TV-nek baja lesz akkor visszaküldöm...
-
Kayla2
tag
Sziasztok!
Nem tudom hova írjak ezért itt is itt hagyom, hátha ez a megfelelő hely. Adott egy 2070 super VGA ami HDMI 2.0b-szabványt támogatja és van rajta USB type-c x1 rajta most vettem egy Samsung 65" Q80T-t hogy tudnám elérni milyen kábellel a minél magasabb felbontás/hz-et a TV-n? Gondolom a 120Hz-kivan csuka mivel ahhoz HDMI 2.1 kellene (a TV támogatja a 120Hz-et). Fogalmam sincs mit kéne vennem. Válaszokat előre is köszönöm!Régen: Kayla
-
ph2012
senior tag
40 zoll-os Samsung tv-ben lehet kapni PVR képes smart tv-t? Csak 43 zoll-osban találtam de abban is csak egyet 159.990 Ft-ért amit drágának tartok: [link]
4 éve 130.000 Ft-ért lehetett kapni 40"-os Samsung PVR képes TV-t. Most nem találok ilyet.
Köszi a segítséget. -
joysefke
veterán
Édesanyámnak szeretnék kis méretű TV-t. Kb 32-33" -os kéne, ez fér el a polcra.
Kábel TV adást nézne rajta. ugye ehhez nem kell külön box?Legyen Full-HD szép kép, sok garancia és ne legyen túl vacak a hangja. Max 80E-t szánok rá, illetve ha van olcsóbban jó, akkor jöhet az is.
Árúkeresőt böngészve ezt találtam, rengeteg pozitív értékeléssel:
32LM6300PLA
LG 32'' (81 cm) FullHD HDR Smart LED TV | LG MagyarországVan ebben a kategóriában ennél jobb? Vagy olcsón hasonló? Van pár számomra ismeretlen gyártó kb fél áron. Ezek mennyire jók?
Hangja nem túl vacak? Ha igen mit lehet vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz antikomcsi #41097 üzenetére
Szia!
Én pont ezt a TV-t nézem édesanyámnak (LG 32LM6300PLA)!
Megkérdezhetem, hogy mi lassú benne? A csatornák közötti váltásnak / hangerőváltásnak / némításnak mekkora késleltetése van?Anyunak nem lenne sokra szüksége, de ha még kapcsolgatni /némítani sem lehet rajta rendesen, akkor megette a fene az egészet...
Előre is köszi!
üdv
J. -
félisten
válasz joysefke #56838 üzenetére
Kategóriájában szerintem ez a legjobb, okostévében mindenképpen, de nincs rajta jack.
Philips 32PFS6805/12 - itt van jack, de nincs BT, és eggyel butább, nincs pl. HBO GO.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
gyuszmó
őstag
KÜdv kollégák
Létezik, hogy ebben a típusban Samsung ue55tu7102 nincs Bluetooth kapcsolat opció, vagy csak én vagyok bena és nem találom. Milyen egyszerű hangrendszert érdemes venni, hozzá elsősorban blue szerettem volna, soundbar ilyesmi, esetleg csak nasdust is lehet, mert a mély hang ami igazán hiányzik
A wifis hangrendszer sajnos elég drága :(
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
Rick4
félisten
-
joysefke
veterán
El tudná valaki mondani 3 mondatban, hogy mi az az okos-TV, milyen hátrányai vannak a lassúság mellett egy normális TV-hez képest, egy okos TV-t le lehet-e butítani, ki lehet-e kapcsolni rajta az androidot, hogy úgy működjön mint egy hagyományosabb TV?
Nagyon régóta TV-t használok monitornak, de TV-t nem nézek, nem érdekel. Anyu elég maradi, egész biztos, hogy ezeknek az okos dolgoknak csak a hátrányait látná. Főleg, ha lassúak.
-
qwest
csendes tag
Sziasztok!
PS5-hoz nezegetek uj keszuleket. A Sony XH90 es Samsung Q70T amiket igy elsore talaltam, de ha jol latom, az XH90 meg mindig nem tamogtatja a VRR-et es ALLM-ot. Jobban orulnek olyan eszkoznek ami mar tud is mindent, nem pedig "egyszertalansoha" megtanulja.
Esetleg ebben a kategoriaban (55" - 250-300k) van mas jelolt is?!Koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest