- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KöGö
csendes tag
Igazából erre keresném az optimális megoldást:
1. Tévére szánt összeg, forintban? Kb 300-400e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Feliratos koreai filmek, YouTube, netflix, hbogo, 4k remuxok nézése, konzolom nincs
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? cca. 3.8m, min. 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Inkább világos, de néha este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, max 60 fok eltéréssel
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) apple 4k miatt igazából mind1, de Netflix, hbogo, rokuten, esetleg megosztott hálózati meghajtót még lejátszhat, ha tud atmos/dts passthrough-t erősítő felé
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) hdmi az erősítőbe Onkyo 696
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? középen lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Eddig samsung volt, de most sonyról láttam jókat
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) 100 Hz
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? használt is jöhet ha tudtok jótKöszi előre is a segítséget!
-
windlord
őstag
Szerintetek:
Sony KD‑55XH8096BAEP
Hisense 55U8QFPs4 Pro menne rola, meg a szokasos hd felvetelek streamelve.
Oldalrol annyira nem lenne nezve.Melyik a jobb megoldas?
-
rodman73
aktív tag
4-500.000 Ft
Tv nézés, sport tartalmak is, filmezés, youtube, netflix, hbo go, Xbox Series X
65 coll csak ami szóba jöhet, a nappali bútor ekkorát tud befogadni
Világos, megy éjjel nappal jelenleg
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Hbo, netflix, esetleg dolby vision
Minimum 2x hdmi 2.1 az új konzolok miatt, ps5 jelenleg nincs, de remélem majd valamikor hozzá jutok én is
Teljesen mindegy
Oledet nem szeretnék, Samsung q80 és a Sony XH90 és XH95 a legszimpibb jelenleg, de nem tudok dönteni mert valamilyen kompromisszum mindenképp kell, egyik sem tudja az összes dolgot amit szeretnék
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs semmi egyéb
inkább új -
AL
addikt
Szia. Itt és a fenti összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről ( VA, IPS ) : [link]
Lényeges a választásnál, mert mindegyiknek más a képe, másak a tulajdonságai.
Érdemes egy nagyobb üzletben megnézni őket, mert mindegyik TV más és mindenkinek más tetszik. Középtalpas kevés van.
Bármilyen készüléket veszel érdemes hozzá + garanciát venni.
MM - ben utólag ( fél éven belül ) is vehetsz ( ha náluk vásárolsz ).
Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban 1 éven belül megveheted.
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adataikat ( méret, szolgáltatás, stb ), csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
Ebben a méretben LG IPS kijelzős . A Samsung VA kijelzős.
A Sony vegyes ( a 9... sorozat : VA. a 8.... sorozat : IPS.
A Sony androidos és triluminos kijelzős. A Triluminos és a Qleg hasonlóan nagyobb színgazdagságot nyújt.
Mindegyik natív 100 Hz es, ez a filmeknél és a játékoknál is hasznos a gyors mozgások miatt.
Sony Bravia KD-65XG8596B , LG NanoCell 65NANO903NA , Samsung QE65Q70TA .
A Sony XG : 2019 - es az XH : 2020 - as modell.
VA panelesek közül ezek a jobbak : Sony Bravia KD-65XH9096B , Sony Bravia KD-65XH9077S : ez a kettő szinte ugyanaz, csak apró eltérések vannak, pl, a keret színe.
Natív 100 Hz, modern háttérvilágítás, triluminos, stb. )
Ezek a Sonyk androidosak.
Samsung QE65Q80T.
A VA paneles főleg szemből jó, oldalról már torzulhat a képe.
[link] , [link] .
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Vamos92
csendes újonc
Hasonló kategóriában és méretben szeretnék én is vásárolni, ezen az összehasonlító oldalon a Sony 100/120 hz a másik 2 40-120hz. Mit jelent ez a gyakorlatban pl tv műsoroknál,youtube,netflix?
Igazából a márkahűség miatt a q70t-hez húz a szívem, de a Sony adottságai miatt most elbizonytalanodtam.. Amatőr kérdés de kissé oldalról (pl. szobabiciklizéskor ami nem pont szemben van) melyiket lehet a legjobban "látni"? -
AL
addikt
válasz Vamos92 #55760 üzenetére
Szia. Az oldalról történő nézésnél a képernyőtől való távolság a lényeges ( így lesz a betekintési szög ). Legjobban úgy tudod letesztelni, ha egy üzletben utánozod az otthoni nézési szöget ( ahonnan biciklizés közben is nézed ). Nézhetetlen nem lesz a kép, de nem az igazi, torzulnak a színek. De gondolom egy Téged igazán érdeklő filmet, műsort nem sportolás közben fogsz nézni, mert akkor nem igazán tud az ember elmélyülni benne.
A VA panelek betekintési szöge is különböző, minden típusé más.
A natív 50 - 60 Hz es tévék mozgásmegjelenítése gyengébb, mint a 100 - 120 Hz - esé.
Ezt szokták a gyártók a tenisz, vagy a focilabdával reklámozni, amikor csíkot húz a labda.
Azért az 50 Hz esek sem mind rosszak, mert már sokféle képjavító rendszer van.
Gyengébb készülékeknél a gyors mozgásoknál, vagy a képernyőn " futó" szövegnél árnyak, szellemképek lesznek. A Hz alsó 40 - es határa nem tudom, hogy milyen előnnyel jár .
Üdv. -
windlord
őstag
Leszűkítettem pár tipusra, plz segítsetek!
LG 903/913 nano
Sony 9es szeria.
Esetleg Hisense Quantum?Philips/Samsung ne játsszon?
Ugye ezek a felső polcos cuccok.
A középkategóriából van versenyző olcsóbb ársávban?
Vagy nincs értelme olcsósítani?Ami extraként megy rajta az egy ps4 pro. Nem mostanaban lesz cserélve.
Gyermekek néznek, igy a kép tán lényeges.
[ Szerkesztve ]
-
Kaktusz92
tag
Sziasztok. Felmerült a gondolat, hogy lecserélem 10 éves LG LCD tévémet, semmi baja de már kicsinek érződik(106cm). Nézegetem mik férnek bele anyagilag: Samsung UE55TU7102, Samsung UE55TU8502, LG 55UN81003LB , aztán van ez a Hisense 58A7100F jóval olcsóbban mint a Samsungok.
Ezek tudnak MKV-t lejátszani?
Másik dolog, úgy látom ezeken már csak optikai hang kimenet van, még jack se, erősítőmön meg csak RCA bemenet van. Ezt nem akarom most lecserélni, egy átalakítóval át lehet hidalni? Mik a tapasztalatok? -
KöGö
csendes tag
Sziasztok,
Emagon ma ezt leárazták:
Sony KD75XH9005BAEP
Esetleg megéri onnan megvenni, gariztatás esetén van tapasztalatotok?
Köszi
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ennyiért az M.M.-ban is van[link] és akkor már inkább ott érdemesebb megvenni.(szerintem)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Militicsi
újonc
Sziasztok!
Egy ideje bogarászom a fórumot, és egyéb teszteket, a végső döntés meghozatala előtt viszont segítségre, megerősítésre lenne szükségem.1. Tévére szánt összeg, forintban? ~250 ezer
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 4.5m-ről nézném, 55-65 közötti méret
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Este, sötét szobában
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix
A többi pontot kihagytam, mert számomra nem releváns.Az fórumon olvasottak alapján számomra egy VA paneles tv lenne a megfelelőbb. 4.5 méterről tudom hogy simán berakhatok egy 65-ös tv-t, de emellé párosodik a tv-re szánt összeg. Itt jönne az első kérdés: Inkább vegyek egy nagyobb alacsonyabb kategóriás tv-t, vagy egy kisebb jobb minőségűt. Fontos tudni, hogy a lehető legjobb ár-értékű tv-t szeretném megvásárolni.
Konkrétan ki is néztem két tv-t :
Samsung QE55Q60TA/QE65Q60TA- ez a típus az elsődleges kiszemelt, teljesen meghülyítettek vele.
LG 55NANO793NE/65NANO793NE- igaz, hogy nem VA, de az összes ismerősöm ilyet vett, és meg is vannak vele elégedve, nekem is tetszik, de a Samsung jobban, viszont ennek kedvezőbb az ára. Többször megnéztem már a médiában őket, probálgattam saját filmekkel. Egymás mellett összehasonlítva számomra a Samsung jobbnak bizonyult.-Megéri-e a samsung qled a plussz költséget, jó választás-e (vagy csak hókuszpók) ?
-A két kisebb kijelzős tv eddigi legalacsonyabb árai árukereső szerint : Samsung 200, Lg 160. Érdemes még akciókra várni( ha igen, meddig), vagy ennél már nem lesznek olcsóbbak?
-Ár-érték arányban a felsorolt szempontok alapján melyik a legjobb tv (nem csak az általam kinézett tv-k közül) ?Leginkább annak örülnék, ha azt írnátok, hogy a 65-ös qled a legjobb választás, és leakciózzák simán 250-re....
Előre is köszi!
-
AL
addikt
-
rainman72
Topikgazda
válasz Militicsi #55773 üzenetére
Az az igazság hogy itt senki se jövőbe látó.
Ha mondjuk tavaly novemberben akartál volna 65Q60-t venni akkor lett volna 250ért.
Minden héten van valahol akció,de azok az árak nem igazán,talán 1-2 kivételével.
Sötétben tvzéshez mindenképpen a VA panel ajánlott,az IPS feketéje inkább szürke lesz sötétben.
A VA panel még szinte csak szemből jó, amúgy oldal irányban fakul.
Viszont ha ez nem zavar az Lg 65Nano793 mostani 240e körüli ára jónak mondható.
Végülis azt kéne eldönteni melyik az ideálisabb neked,és akkor még van melyik tvt válaszd.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
F-ECT$
titán
válasz Militicsi #55773 üzenetére
4.5 méterről már nem árt a 65-ös méret. Szerintem menj el valamelyik ismerősödhöz, nézd meg hogy mit tud az LG, és ha tetszik, akkor vedd azt. Picit túl van dimenzionálva néha a képminőség meg a VA vs IPS téma, ha Neked tetszik, akkor ne bátortalanítson el, hogy egy tesztelő 10-ből "csak" 6.8 pontot adott az egyikre és 7.3-at a másikra.
Dive ever, work never.
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
Másod tv-nek kinéztem egy ilyet: TCL 40ES560. (Sajnos ahova megy, pont még ez a méret éppen befér, nagyobb már nem). A kérdésem az, hogy csak 802.11b/g/n-es modul van benne, ez elég DLNA-n keresztüli 1080-as filmek nézésére? Nem fog szaggatni? Bocs, ha hülye a kérdés, de a 3 éves lg tévémben is ac-s van, kicsit elbizonytalanodtamEsetleg ebben a méretben jobb ajánlat? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
uhhKinos
csendes tag
Hali, PS5-höz milyen tv-t ajánlotok ha a 120 Hz nem fontos? Samsung Q80t/Sony XH90-ben gondolkodtam eddig, de most kicsit kételkedek hogy megéri-e a plusz pénz ha a legtöbb játék max. 60 fps-el fut úgy is.
-
Saccco
nagyúr
válasz uhhKinos #55783 üzenetére
Futnak 120-szal is, csak akkor mondjuk nincsenek nézők a pálya mellett vagy más hiányzik, esetleg upscale van.
Ettől függetlenül inkább a HDMI 2.1-et érzem túlhype-oltnak.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SPQR301
tag
Media Marktban akciós az LG OLED55CX, 354 ezer. Ilyen olcsó még nem volt, és szerintem nem is lesz, érdemes rá lecsapni.
-
pinnacle
nagyúr
Mi a helyzet az Oled illetve Qled fekete árnyalat megjelenítéssel? Igaz az, hogy az Oled feketéje "mélyebb" mert ugye kikapcsolt LED-nél nem lehet feketébb semmi, viszont a Qled több árnyalatot tud? Ezt nekem régebben mutatta eladó valamilyen játékon, illetve mintha olvastam volna tesztben vagy vásárlói véleményben, hogy a sötét árnyalatok összefolynak.
-
Kiskutya
veterán
válasz pinnacle #55790 üzenetére
Szerintem pont a qled olyan hogy elvesznek részletek ha megprobálsz mely feketét elérni. Egy q80r-nél láttam hogy mélyebbnek tűnt a fekete mint az én tcl qled tévémen viszont rengeteg részletet kitakar. Nyilván a hdr fényhatások így látványosabbak voltak de ahogy írtam a kitakar részletek árán.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
-
glantai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Laikus vagyok, így segítséget szeretnék kérni eligazodni a bőség zavarában!
150-200k
elsősorban filmnézés
~ 3,5 méterről, így én 55" méretre gondoltam
túlnyomórészt este, vagy ha világosban, akkor is sötétített szobában
szemből többnyire, maximum 1 m eltéréssel, ~ 20 fokos szögben
Netflix, YouTube, DLNA
-
mindegy
LG-vel van tapasztalatom, azzal meg vagyok elégedve, de nincs ilyen téren preferencia
-
csak új, garanciásOlvasgattam, hogy 2160p tartalmaknál nem feltétlenül egyértelmű, hogy a TV elboldogul vele saját maga. Szükség lenne szerintetek médialejátszóra az egyszerűség kedvéért? Mi erről a véleményetek?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget![ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi sylex1, Kiskutya! Akkor lehet pont fordítva van. Mondjuk nekem Oled nem lehet, mert ha jól emlékszem az organikus panelja érzékenyebb a napsütésre, mint a VA, IPS. Nem akarom állandóan leereszteni a redőnyt. TV harmadát éri a nap, idáig nem volt gond.
Most Sony 50WF665 FHD Direkt LED-es VA TV-m van, tökéletes TV adásokra, SD, FHD filmekre, de tényleg kicsi ha megszokja az ember. 65"-re gondoltam, csak nem tudom, hogy ilyen anyagokat tudnak már manapság szépen felkonvertálni vagy még mindig jobb a natív FHD TV.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz glantai #55794 üzenetére
Kicsit olvass vissza please rengeteg ajánlás lesz mivel nincsenek különösebb igényeid.
1-2 ajánlott model Lg 55UN74003 vagy
Lg 55Nano793.
Mediaplayer akkor ajánlott ha külső forrásból sok 4K HDR tartalmat akarsz nézni.
A Nano793 most nagyon jó,sztem nem is kéne nagyon sokat gondolkodni rajra. [link]
De rákérdezhetsz az Lg topicban is megerősítésképpen.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
SPQR301
tag
Újra van a Média Marktben CX 354 ezerért.
-
doktordrog
aktív tag
Szia,
Már egy ideje én is nézem a topikot. Most fennakadt a szemem a Sony Bravia KD-65XG8596B tv-n, 100Hz és IPS. Ez pont még ott van, amit rászánnék a keretemből és feltételezem ennél olcsóbban nem fogok kapni ilyen paraméterekkel tv-t. Most erősen gondolkozom rajta.
Két kérdésem lenne. Látom három év garancia van rá, ettől függetlenül is megérheti hozzá a plusz garancia? Edigitalról mintha valaki rosszat írt volna. Merhetek onnan tv-t venni?
Köszi!
-
Kerek
csendes tag
Szevasztok,
eddig a Sony 90-es volt a jelöltem. De pont most keztek rá panaszkodni a topikjában.
Másik választottam a Pana 940-es.
Ti melyiket ajánlanátok?
Köszönettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest