- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz cryptorick #56895 üzenetére
A FALD természetesen jobb mint az edge led.De nincs ott azzal se gond,ha jól van össze rakva.
De a te kereted egy alap tvre elég csak,se qled, oled meg főleg nem
Ha kimaxolod a kereted akkor vegyél egy Samu Q60-t.
Az 50s is jó àrban van [link]
Kicsi az a 43".[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
scott_free
senior tag
válasz rainman72 #56900 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert az alzán van most -20%-os akcióban, 128e helyett 102e-ért lehetne elhozni.
Amúgy elég sok LG és Samsung tévé van most az alzán -20%-os kuponnal:
Alza Glamour-napok
kuponkód: glamournapok2021
pl. LG 65NANO91 392e helyett 314e. -
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56904 üzenetére
Annyiért vedd meg,az jó àr nagyon.
-
tomboy0013
veterán
Sony-kra persze nincs kedvezmény
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56906 üzenetére
Nem vszinű mert egyikse 120hz illetve a proci se az alfa7.
Viszont a 203e 65Nano793 is nagyon jó deal Vagy a 65UN80 is.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz rainman72 #56902 üzenetére
DVB-T2 != HEVC! A T2 az csak a modulálási és kódolási eljárása az csatornára ültetett adat átvitelének, hogy adott csatornán több adat mehessen át, de ettől az az adat még lehet ugyanúgy h.264 kódolású, mint korábban, magyarul nem evidens, hogy egy DVB-T2 képes készülék egyben h.265 képes is, a kettő két külön szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Samsung 32T5302 hogyan viszonyul az LG 32LM6300PLA hoz?
Édesanyámnak kéne. Többen írták mondták hogy az LG lassú és körülményes.Samunak milyen a képminősége?
[ Szerkesztve ]
-
Ricsi.M
tag
válasz joysefke #56912 üzenetére
Ez szerintem nagyon emberfüggő, hogy ki mit szeret jobban. Az egyiken a Samsung saját TizenOS-e van a másikon az LG saját webOS-e...
Amúgy azt nézegettem, hogy kb 100 körül vannak ezek az eszközök. Samsung UE43TU7022 nem tetszene esetleg? Én személy szerint jobban szeretem a Tizen-t.update: visszaolvastam, hogy max 80-100 a keret és max 32"
[ Szerkesztve ]
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
gyuszmó
őstag
Letoltottem több blureay filmet is, több esetben azt írta ki a tv, hogy nem támogatott hang. Konvertálni kellene talán?
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
félisten
Köszi a Glamour tippet, ezekről mindig lemaradok!
Ez a -20% minden TV-re érvényes, vagy csak a külön akciósra listázottakra lehet rádobni?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pappkarcsi
senior tag
válasz AxBattler #56915 üzenetére
Én úgy látom, hogy csak a külön akciósra listázottakra érvényes. Pl 55nano793-ra nem, de most 79 árban lehet venni a 80/81-et.
Amúgy mi is ezen kettő között a lényeg különbség, ami miatt 30-40k a diff?[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
rainman72
Topikgazda
válasz pappkarcsi #56916 üzenetére
A lényeges difi a backlight a Nano79 már nem edge ledes hanem direct ledes és később jelent meg.A Nano80-81 nem ajánlott pont emiatt,bevilágítás és felhősödés előfordul nagy számban,mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz pappkarcsi #56920 üzenetére
A NANO80/81 TV-k 120Hz-es képfrissítéssel jönnek, ezért drágábbak, viszont ezeknél a modelleknél nagyon sokszor durva bevilágítással, és felhősödéssel jár az edge LED.
Szóval 79-es (60Hz), vagy 90/91-es (120Hz) NANO az, ami ajánlott.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AL
addikt
válasz cryptorick #56895 üzenetére
Szia. Itt láthatsz néhány VA kijelzőset, amelyek főleg szemből adnak jó képet ( jobb feketét és nagyobb kontrasztot, mint az IPS ) [link] .
Az előttem ajánlott 50Q60 szinte annyiba kerül, mint a 43 - as, de sokkal nagyobb élményt nyújt . Samsung QE50Q60TAU
A Sony Bravia KD-55XG7005 is VA, de már direct led és Triluminos, ami a Qledhez hasonló részletgazdag színeket nyújt, nem androidos és tudtommal a HBO - t nem tudja.
Ez még nagyobb, a Te nézési távolságodra megfelelő.
A Qledtől gyengébb ez a Samu, de méretben nagyobb kijön azon az áron : Samsung UE55TU8002
Sokmindenben különböznek, de a kijelzőjük VA.
Érdemes megnéznek, magaddal vitt tesztfilmekkel ( pendrive ) kipróbálnod őket, hogy lássad melyik tetszik és látod e értelmét a nagyobbat venni. Az biztos, hogy a 43 as nagyon kicsi és a részletek elvesznek 2 méterről.
50 - es méretben az LG is VA paneles. pl. : LG NanoCell 50NANO793NE
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni. Tudtommal az MM ben még mindig fél éven belül megveheted vásárlás után. Üdv. -
félisten
válasz scott_free #56917 üzenetére
No, már csak Samsungok vannak a kínálatban... remélem ez még változni fog.
-
rainman72
Topikgazda
válasz scott_free #56928 üzenetére
Reggel 9-kor írtam hogy vedd meg mert annyiért jó àron van.
100ezres tvn ami jó is nem kell sokat gondolkozni nagyon nem lehet mellé nyúlni.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
tibbike01
őstag
A Direct Led és az Edge Led között mi a különbség? Megér +70ezer ft-ot?
Ahogy látom ez az 1 lényeges különbség van a QE55Q70TA és QE55Q80TA között.
-
tibi03
csendes tag
Sziasztok!
Mily meglepő én is Tv vásárlás előtt állok .
Szükség lenne egy kis segítségre a választást illetően. Átlag user vagyok, de mind részletezem is.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max. 130.000Ft,de inkább a 100.000.-hez közelebb.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Elsősorban filmeket néznék rajta, amiket letö...khm,megvettem . Néha elő Tv adás, játék egyáltalán nem.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Egy 4X4 m-es szobában lesz, szóval olyan 2-3 méterről nézném, 43" és 50" között gondolkozom, de szívesen meghallgatom a tanácsaitokat.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire este, de néha azért biztosan nappal is fogjuk nézni, egy elég világos szobában.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, legtöbbször ketten fogjuk nézni, néha többen, akár hatan is.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nem igazán van ilyen, YouTube azért legyen, de mondjuk ez sem létszükséglet.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Egyszerű kábeles Tv, Illés usb persze, hdmi.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Hát elsőre Xiaomi-kat néztem, de egynéhány hozzászólást olvasva egyre inkább kezdem elengedni, lehet, hogy csak amiatt tetszettek, mert a telefonom is ez a márka.
Most a Hisense-k felé hajlok, jókat olvastam róluk.
Samsungok szerintem kicsit túl vannak árazva, Lg meg egy időben elég gagyi cuccokat gyártott, azóta bennem van, hogy kerülendő. Azóta persze, lehet, hogy teljesen jó minőségűek, szóval meg lehet győzni róls, ha szerintetek rendben van.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új legyen.Köszönöm előre is a segítségeteket!
Szép napot mindenkinek! -
félisten
válasz scott_free #56928 üzenetére
Este akartam rendelni, ez lett belőle. Végig azt jelezték, hogy 5+ darab van még raktáron...
-
zozinho
csendes tag
Hát én visszaadtam az 50-es NANO-t, kinyitott a Média szétnéztem és úgy döntöttem hogy gyűjtök inkább OLED-re
-
pappkarcsi
senior tag
válasz AxBattler #56933 üzenetére
Már 6kor írtam, hogy nincs benne csak a Samsung.
5:20kor beraktam a kosárba a 65nano79-et, de megvártam, hogy az asszony hazaérjen, mert kinéztünk egy A52-es telefont is neki, csak nem tudtam milyen színt akar. 125 helyett 100-ra jött ki az is a kóddal. 6 előtt ért haza 10 perccel, frissítem a kosarat, minden az eredeti áron volt már..Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
félisten
válasz pappkarcsi #56938 üzenetére
......ák meg. A kinézett elektromos borotvát most már csak azért sem onnan fogom rendelni.
-
rainman72
Topikgazda
Hisense news [link]
-
tobias40
veterán
És ezt a kupont hol lehet beírni,mert tőlem már az email címet kéri ahova a rendelés visszaigazolás jönne!?
-
AL
addikt
válasz tibi03 #56932 üzenetére
Szia. Az elmúlt hetekben többször írtam 100, 120 ezres ajánlatot. Visszalapozva megtalálható. Ilyen távolságra már 55- 65 ös kellene a jobb látványhoz, ha tudsz többet áldozni rá, akkor az 55 ösök közül ezek 140 - 150 körül vannak IPS kijelzős LG 55UN74003 , VA kijelzős a Samsung 55TU8002.
Ezek 50 es változatai mind VA kijelzős. Pl. LG 50 un74003, 81003 ezek csak 10 ezerrel olcsóbbak. Fontos a jó kijelző választás. Ha csak ketten néztek, akkor szemből tökéletes a VA, de ha hatan, akkor inkább IPS. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Ma voltam bent az MMben, és az eladó azt mondta, hogy a mostani VA paneles tévék már jók oldalról is
Be aranyozta a napomat[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz tibi03 #56948 üzenetére
Olyan nincs hogy teljesen élvezetlen legyen a tv-zés.
Max ha a 50 ezret szánsz rá talán.
Ha veszel egy 100ezres 43"-os tv-t nem nyúlsz mellé. [link] [link]
Innentől csak fentebb lehet menni,és ne vedd ezt lenézőnek
Kettőböl válassz.[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Hogy tudom le tesztelni, hogy van e, működik e a Bluetooth támogatás a tvn? Gondolom sem a telo sem egy füles nem jó erre, ha pedig már Megvettem a hangrendszert és mégsem mukszik az gáz. Persze tudom neten veszem, vissza vihetem szó nélkül, de mégis nincs vmi ötlet? Köszi
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Motoros topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠