- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJosef
őstag
válasz marositech #55400 üzenetére
A NanoCell az egy speciális réteg a kijelzőn.
A megvilágítás típusa lehet EDGE LED VAGY DIRECT LED.
A panel pedig vagy IPS vagy VA.
Például az LG NANO 91 sorozat az IPS panel Direct LED megvilágítással.
A SONY XH90 az VA panel Direct LED megvilágítással.
Az LG NANO8 az IPS panel EDGE LED megvilágítással.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
rainman72
Topikgazda
Elég roszkor kezdtél el 100/120hz tv-t keresni,mert a gyártók a egyre jobban mellőzik!
Marad az 50/60hz vagy pár drágább model amiben még ilyen panel van!
Mivel NanoCell tvt keresel 65"-ba ez még jobban leszűkíti a kört!
65Nano863 [link]
65Nano903-913 [link] [link]
De mivel a Nano86 és Nano90 egy árban van érdemesebb a a ngyobb számozásut választani.
De ha megelégszel az 50/60hz-el akkor a 65Nano793 olcsóbban [link]Nanocell mint technológia [link]
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
DJosef
őstag
Ha fontos a 100Hz akkor LG-ből a Nano8-at mellőzd mert nagyon csúnya a bevilágítása.
Nano9, Sony XH90, Samsung Q70, Q80(ebből viszont csak az 55"-tól kezdődően van 100Hz)
Forget about it
-
Zoleee83
addikt
Továbbra is nézelődöm, az általam eddig nem annyira preferált Samsung tv-k is elkezdtek érdekelni, létezik hogy szinte az összes 2020-as modell tudja a HDMI 2.1-et?
Néztem a Media oldalán szinte mindengyikhez ki van írva.
Samsung mellett az LG Nano tv-k jöhetnek még szóba.
Kíváncsi vagyok az idei felhozatalra is, sacc/kb mikor jönnek a 21'-es szériák ezekből?
Tudja valaki?* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
marositech
senior tag
Kedves Uraim!
Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdésem van.
Akkor ne higgyek a LG oldalon leírtaknak:
Képminőségi Index Értéke 100Hz
Mert ezt írták 65Nano793 készülék alá, holott az előbbi kollega 50Hz-t írt.
Eléggé ciki, hogy a gyártók nem írják le egyértelműen a tv paramétereit és még igénytelen módon közlik.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
rainman72
Topikgazda
válasz marositech #55405 üzenetére
Higgyél inkább ennek a fórumnak...
Kérdezz nyugodtan segítenek.[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Már a leírásból is látszik, hogy át akarnak verni: "index érték" - azmiaz?
A panel 50 Hz-es abban a tv-ben.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Zoleee83
addikt
válasz rainman72 #55406 üzenetére
Gyanús is volt, hogy már a 7-es széria is tudja, meglepődtem: Mediamarkt
Próbálok tájékozódni, de mindig arra jutok, hogy érdemesebb itt megkérdeni, mert sokkal pontosabb/hitelesebb infókat kapok! Köszi!* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
marositech
senior tag
válasz F-ECT$ #55409 üzenetére
Kész agyrém. A jól következtetek a NANO8-as is 50Hz? Mert ott is 100 Hz-t ír az oldal.
NANO86-nál pedig 200 Hz, ami 100-nak felel meg?
Leegyszerűsítem magamat és ismét a közönség segítségét kérem szépen.
Egy majdnem olcsó (200-300k) 65'' 100 Hz készüléket tudtok ajánlani?Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
rainman72
Topikgazda
válasz marositech #55411 üzenetére
Az a Nano08 az Nano80-81 lenne,más talppal,50/60hz panel.
Nano85-86-tól 120hz edge led
Nano90-91 120hz FALD LED65colba nem nagyon lesz 120hz tv 2-300ezerért,inkább fölötte csak
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz marositech #55413 üzenetére
IPS, 100 Hz egy gyors netes keresés alapján.
Dive ever, work never.
-
mikrofon
veterán
Ez a két TV közül melyik számít jobbnak?
PHILIPS 58PUS8505/12
TCL 55C715 -
rainman72
Topikgazda
válasz marositech #55413 üzenetére
IPS 100/120hz
Itt meg találsz minden tvt ami számít [link]
Az utolsó szám nem mindig egyezik az ne zavarjon.
Az Lg-nél a dobozon is csak az első két szám szerepel,például 65UN74,65UN81,65UN85 stb...Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz mikrofon #55415 üzenetére
Nehéz választani!
Mind2 wide color gamuttal vagyis széles szinskálával rendelkezik,a TCL Dci-P3 színtartomány értéke jobb valamivel.
Papíron jobb színekkel operál,de ez nem biztos hogy észrevehető.
A Philips mellett szól a nagyobb méret,hiába csak 3 coll, érezhető a különbség,próbáltam.
Plus ott van még az ambilight ami nagyon szerethető feature annak aki kapható rá.
Mind2 droidos ebben nincs nagy különbség,appok ugyanazok lesznek rá.
Jelenleg ár/értékben a TCL jobb,viszont az jó tudni hogy szoftveresen nem valami stabil, állandóan foltozzák.
TCL topic tanulmányozása ajánlott,a Philips-é is.[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Xbox Series X mellé szeretnék tv-t venni. Fontos lenne a 4k@120hz, jó mozgás megjelenítés, gyors és átlátható menü. 65 collos méretben szeretném, 4-500.000 Ft környékén. Xbox mellett menne rajta a netflix, hbo go és azért néha-néha tv adást is néznénk rajta. Talpa mindegy hogy milyen, inkább új tv-ket részesítének előnyben.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Philips 65PUS7805 és Philips 65PUS7354
között mi a különbség? Illetve melyiket ajánlanátok jobban?
Philips márka ambilight miatt fix, okos funkciók nem lényegesek. Vodafone kínálatról lemondtam (amit eddig terveztem), így ÁK ajánlataiból választok. Egy árban vannak kb.Philips 65PUS8505 volt tervben, de az 50 ezer ft különbség miatt az említett 2 modellt néztem inkább. (remélem nem teszem rosszul)
-
rainman72
Topikgazda
válasz rodman73 #55420 üzenetére
Igen a 65Nano90-91 már FALD ledes.
Aránylag jó áron vannak most,350e alatt. [link]
Ha elmész 500e-ig akkor még ott az Lg oled bx3-ha 511e-ért az eMagon,szintén jó ár jelenleg. [link]
Sony-ból jó lehet a 65XH9096 szintén FALD mint az Lg csak nem IPS hanem VA. [link][ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia. A Hz megjelölést többféle értéknél használják, ami Téged érdekel az a Natív 100 - 120 Hz. A többi értéknél a képjavítórendszereket jelölik.
Ezen az oldalon szinte minden készüléknek megtudod nézni az adatait. Itt a Téged érdeklő Hz - et jelölik. Magyarra fordítva Függőleges frekvenciának nevezik. [link]
A fenti összefoglalóban és az itt olvasható cikk alapján érdemes a először a Panelt
( VA, IPS ) kiválasztani. [link]
Itt láthatsz néhányat.
VA panelesek : Sony Bravia KD-55XH9077S , Sony Bravia KD-49XG8377 , Sony Bravia KD-49XG9005B , Samsung QE55Q70TA , Samsung QE55Q80TA , Itt láthatod az adataikat : [link] .
[link] . Ugyanezek a Samsungok kisebb méretben csak 50 Hz.
Csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni és láthatod az adatokat. Az LG és a Samsung készülékeinél általában az utólsó 1 - 2 számjegy más, ha anélkül írod be ugyanazt találod.
IPS panelesek : Sony Bravia KD-55XG8596B , LG NanoCell 55NANO913NA , Panasonic VIERA TX-55HX940E . [link] .
A Sonyk mind androidosak.
Bármelyiket veszitek érdemes + garanciát venni hozzá. Ismeretlen és a gyanúsan olcsó üzleteket érdemes elkerülni. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
monster95
tag
1. Tévére szánt összeg, forintban? 250k max
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)Film és tv nézés illetve sport is.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?2-2,5m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?Is-Is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Egyedül nézem és szemből és oldalról is nézném.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Airplay,netflix,plex.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?Mindegy falon lesz.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Mindegy bármi szóba jöhet.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)Nincs ilyen
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?Csak is új. -
AL
addikt
válasz mikrofon #55395 üzenetére
Szívesen. A szép kép mindenkinek mást jelent, mert mindenkinek más az ízlése.
Ha Pesten laksz szerintem érdemes személyesen megnézni, mert nagyon jó ajánlat.
Az egy év garancia egy kicsit visszatartó erő, de talán lehet hozzá venni + garanciát.
Érdemes megérdeklődni : [link] , [link] .
[link] , [link] .
Nekem is volt már több Panasonic tévém hagyományos és az LCD, LED korszakban is több.
Mindegyikkel meg voltam elégedve. Próbálj Piftukától érdeklődni, Ő jobban ért hozzá.
[link] . Próbálj Nála is érdeklődni. Üdv. -
Rusher4587
tag
Még egy OFF kérdés!
PC-vel vagy lejátszóval összekötésre (4K filmnézéshez) ti milyen HDMI kábelt ajánlanátok?
Jól sejtem, hogy MM-ban a 15 rongyos InAkustik-kal átbactak, van ilyen minőség sokkal olcsóbban is?
Ezer hála!Si vis pacem, para bellum!
-
rodman73
aktív tag
válasz F-ECT$ #55422 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Samsung és a Sony tetszik a legjobban, de nem tudok dönteni a kettő közül. Most egy Samsung Q6F-m volt, ebben sajnos kellett panelt cserélni és nem lett tökéletes. A kettő közül te melyiket választanád? Rtings.com összehasonlítása szerint egyértelműen a Samsung a jobb. Samsungból nincs esetleg olyan ami full fekete?
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
gellei
aktív tag
400k ért 65 collban milyen tv t vennétek. Főleg meccs, néhány film, meg sorozat. Hd esetleg néhány 4k s anyag, jd tv műsorok.
[ Szerkesztve ]
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
rainman72
Topikgazda
válasz Gordiann #55440 üzenetére
Az 58 mindig VA panel.
Volt már ez a model idén 150e is.
Én ujracsomagolt-ba vettem pár napja 140ért,2év garival.Vki vissza küldte,sztem nem konyított hozzá,mert amúgy nekem meg tökéletes,nem is igazán kellett állítgatni.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Gordiann #55443 üzenetére
Mint minden VA ez is fakul.
Nekem is olyan helyen van hogy nem tudom középről nézni,de nem vészes, észrevehető.
Választanom kellett vagy egy gyenge feketével rendelkező, bevilágítós IPS vagy egy kisebb de jobb, viszont oldalról
fakuló VA.
Te rád is ez vár.
Nem volt mostanában Samsungom,csak Philipsek,de az sok.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
RWD
tag
Üdv! Kis segítséget szeretnék kérni. Úgy fest le kell cserélnünk a régi TV-nket, és elakadtam kicsit.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 100 ezer nettó, nagyon indokolt esetben maxmax 120 ezer nettó.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Film, youtube. (hdmi-laptop kapcsolatal toltuk régen. Ennek megfelelően ugyanígy, vagy modernebb megoldással [smartTV?]).
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
100 cm átló körül, körülbelül 2-3 méterről nézzük majd szerintem.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Inkább sötétebb a szoba, árnyékos fekvésű. 30%-70% nappal este arány használat.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról, falra rögzítve. Többen.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi.
HDMI, USB.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Nem releváns, falra szerelem.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Marha öreg vagyok, operációs rendszer?
Nincs márkafétisem. Na jó, japán termékekkel kapcsolatban egy kicsit talán elfogult vagyok.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Elsősorban újat szeretnék, de lehet akár garis használt is.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs