Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• milan26

senior tag

válasz Ance #53385 üzenetére

Szia!

Értem én, amit mondasz, de senkinek sem fognak fegyvert a fejéhez, hogy konkrétan azt vegye meg, amit mondunk, vagy ami a táblázatban van. Általában több modell is kerül javaslásra, amik közül mindenkinek a szuverén joga eldönteni, hogy mit vesz meg. Ajánláskor is mindig óvatosan fogalmazok ("szerintem", "érdemes ránézni erre is"), de ha nem mondunk semmi konkrétat, akkor ez nem a "milyen tv-t vegyek", hanem a "tv kibeszélő" topik lenne. Törekedni kell arra, hogy minél több, de a szükségesnél nem több információt ossz meg a kérdezővel. Ugyanez a fizikai boltokra is igaz.

Az "okoskodások" majd megszűnnek, addig is felelős topikgazdaként le tudom szűrni belőlük az információkat, sokszor még én is tanulok, és kordában tudom tartani a helyzetet. Szerintem nem az a jó vezető, aki mindenhez a legjobban ért, sőt még csak az sem hogy bármihez, csak a minimálisnál magasabb, szélesebb tudás kell. Ugyanúgy, ahogy a focicsapatok csapatkapitányaira is igaz ez.

Úgy érzem ez a fórum alapelveivel is egyezik:

"A topikgazda nem moderátor, hanem egy olyan felhasználó, aki
    - szívügyének tekinti az adott topikot, a témájához ért, otthonosan és nap mint nap mozog benne,
    - fejleszti a Topik Információs Rendszert az adott topikban,
    - jogosultsága azokra a topikokra korlátozódik, amelyekre engedélye van,
    - és néha, tényleg csak néha, ha valóban szükség van rá, akkor durva hozzászólást, hirdetéseket, egyebet töröl, vagy a moderátorok segítségét kéri az elszabadult indulatok féken tartásában."

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Ance #53385 üzenetére

Az megint nem egyszerű kérdés, hogy mi javasolt HDR-hez.
    A gyártók már ugye eleve félrevezetik az embereket, és nagyon sok olyan tévé megkapja a HDR10+ és a Dolby Vision támogatást, ami még meg sem közelíti az 1000 nits csúsfényerőt.

Például a Hisense U7QF csúcsfényereje 700 nits, és azt "javasolt"-nak lett írva, ez szerintem korrekt. Nem néztem most végig az összeset, de lehet hogy 500 nits-nél kellett volna meghúzni a határt, esetleg 600, tehát 500 vagy 600 nits alatt az "elmegy" kulcsszót használni, felette a "javasolt" szót, amik elérik az 1000 nits-et, ott a "megfelelő" szót, 1000 nits felett pedig az "erősen javasolt" szót. 300 nits alatt pedig a "nem javasolt" szócskát használni.

És így valószínűleg mindenki elégedett lesz. Mondok egy példát:
    Képzeljünk el egy üzemet, egy gyárat, ahol gyártanak bizonyos termékeket.
    A vevőnek a termék minőségével kapcsolatban vannak bizonyos elvárásai. Általában, hogy ne legyen "vevőreklamáció" vagy csökkentsék a mértékét, ezért a minőséget nem 100% -os értéken határozzák meg, hanem 120% -os "minőségi mutatóval" gyártják le az adott terméket, azaz a vevő igényeit túlteljesítik, így biztosan elégedett lesz, és nem lesz reklamáció.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák