- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mi a gond a C650-nel? UHD-tv a 7-es szériától ajánlott, ami ennyiből nem jön ki. 50"-os FHD.
claire78 800 és 900-as Panák még jobbak, de sokkal többe kerülnek. Most van folyamatban a típus/évjárat váltás, a CX700-ast is csak Videpart-ban találni, de lehet, hogy már ott se sokáig lesz. Jönnek az új modellek magasabb árszinten.
-
-
törölt tag
válasz This_is_Ice #4847 üzenetére
Addig még modellváltás is lesz, a mostaniak egy része eltűnhet, és újak érkeznek. Tehát bőven ráérsz nézelődni. Írd be a keresőbe az LF540-et és nyomj egy entert, vagy nézz be az LG topikba a valós véleményekért.
cd930
1, 32" alap FHD tévék: Samsung UE32J5100 + LG 32LF5610Golota Addig sem kellene használni, és ez súlyosnak tűnik szerintem is.
-
Golota
aktív tag
válasz #94529552 #4853 üzenetére
Köszönöm a tippeket. SZétnézek. LG tv-ben nem bízom, az egész szervíz tele volt velük, de a futár is mondta, hogy 10-ből 8 visszavitt készülék LG, pedig Samuból is annyit adnak el. Most már a Samsungban sem bízom. Marad a Sony/Pana vonal. Az UHD-ról valszeg lemondok, pedig nem lenne rossz. Kár ezért a C650-ért, mert szerettem, jó kis készülék.
-
BBéci
legenda
"LG tv-ben nem bízom, az egész szervíz tele volt velük, de a futár is mondta, hogy 10-ből 8 visszavitt készülék LG"
Többek között ezért sem ajánlok senkinek semmit attól a gyártótól. De mindjárt jön a márkaképviselő és ad a fejünkre.Mégis mi a csudára lenne jó az UHD? Mókusvakítás, marketing, semmi egyéb. Ezzel akarták, akarják a gyártók fellendíteni a forgalmukat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dareiosss #4856 üzenetére
Idiótának tűnnek a Sony döntéshozói, mert korábban volt full HD Triluminossal. Ami nem rossz, de nagyobb a füstje, mint a lángja, vidáman meg lehet lenni nélküle. Szerencsére a jó mozgásmegjelenítés nem kötődik az UHD-hoz, ami szerintem fontosabb tulajdonság.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Hát ez érdekes, mert nekem pont az LG-ket mondta tartósabbnak egy szervizes, és szerinte ezek most sokkal megbízhatóbbak, ráadásul normális hozzáállást is mutatnak a garis problémákhoz, amíg a Samsungosok inkább elhajtanak. Állítólag a Samsungnál ezerrel megy a spórolás, ami a minőség és tartósság rovására megy. Persze, nem árt ha szétnézel magad is, akár még az LG topikba is.
Ha Sonyt is nézel, én az 50"-os W8-ast 3D-s kivitelt mondanám, időnként akcióban a sima W755-ös árszintjén lehet venni.
Ha ennyire érdekel, megnézhetnél 1-2 UHD-t, persze saját anyaggal, amit Pendrive-on viszel, ne a bolti demóval. Pl. a Panasonic VIERA TX-50CX670E és 680E-t, vagy egy JU6400-as Samsungot is. Tapasztalatszerzésnek biztos jó lesz.
Itt még van TX-50CS630E raktáron.
Nálam működik hibátlanul a C650-es. Esetleg nem érte valamilyen folyadék a kijelzőt? Mert azt nagyon nem szeretik. -
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Egy ideje LED TV vásárlásán gondolkozok, talán tudtok tapasztaltabbként tippeket adni.
Használat: nulla tévézés, kizárólag Win10 alatt monitorként használnám és a fileszerveremről filmek nézésére.
Elhelyezés: a 3 monitorom felé (mivel az asztalomon már nincs hely) a falra szerelve, kb, 1-1,5 méteres távolságból nézném a dolgozószoba kis méretei miatt.
Példaként valahogy ilyesmi felállásban, csak fentebb téve: [PÉLDA]
Elvárások: FullHD felbontás, legyen rajta min 1, de inkább 2 HDMI csatlakozó. nem kell Smart TV, 3D meg a többi okoscsicsa.
Méret: ezzel vagyok a legnagyobb gondban, mert a 32" és a 40" közt vacillálok. Kérdés, hogy kis nézési távolság (plusz szemmagasságtól fentebbi belátással nézve) elég a 32 vagy megéri nagyobba ruházni.
Gyártó/márka: nézegettem Euronics/MM-ben tévéket párszor, szubjektíven nekem az LG/Samsung képminősége nem jött be, a Philips/Panasonic/Sony tévék képe jobban meggyőzött.
Ár: ez a legszűkebb keresztmetszet, 80-90 ezernél többet nem szánnék rá.
Köszönöm előre is a tippeket!
[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Golota
aktív tag
válasz #94529552 #4860 üzenetére
Nem vagyok egyik márka elkötelezett híve sem. Az LG-vel kapcsolatos aggályom abból fakad, hogy mikor anno hozták a TV-t, akkor futár kocsija tele volt LG TV dobozzal (kb 30) és megkézdeztem, hogy mi ez a nagy LG kiszállítás. Felvilágosított, hogy nem ki, hanem vissza, mert rengeteg baj van velük. Mikor a mikrót vittem szervízbe, ugyanez a látvány fogadott és ott is rákérdeztem. Ugyanez volt a vélemény. Ez kissé elbizonytalanított. A Samsung telókról már lemondtam, ezt a TV-t nagyon szerettem, de az előzetes látletet szerint nem sok ideje lehet hátra (ma megjelent egy 4. halványabb csík is).
Jelenleg az általad is ajánlott Pana TV-kez vizslatom. Egy dolog zavar: ha nem UHD, akkor nem biztos, hogy 200K körül szeretnék fizetni érte, tekintve hogy a C650 is olyan 130 volt 5-6 éve és a célnak tökéletesen megfelelt. Csak én nem találom, vagy tényleg szinte semmi választék nincs 46 col környékén a Sony/Pana kínálatban? 50' már kicsit overkill, felesleges tékozlás nekem.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Cickánykoma #4861 üzenetére
Tulképpen akkor monitort keresel nem ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Cickánykoma
tag
válasz Core2duo6600 #4863 üzenetére
Tulajdonképpen tévét, amit monitornak használnék. Ha alapból monitort keresnék, az általam megcélzott/leírt árkategóriában jóindulattal talán egy 27"-os ha beleférne.
[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
This_is_Ice
tag
válasz #94529552 #4853 üzenetére
Körbenéztem, de nem lettem sokkal okosabb, szóval az lenne a kérdésem, hogy van-e más alternatíva és ha igen, akkor micsoda? Mi az ami ebben a méretben (ha nagyon nincs, akkor 43" is jó lenne, de ha lehet maradnék a minél nagyobbnál, messziről fogom nézni) és árszegmensben ajánlott (tele vannak a boltok pl samukkal de nem írtok róluk valami túl jókat)? Köszönöm az eddigi segítséget!
-
robi1979
aktív tag
Basszus! LG LF652V 55"-ból 3,5m távolságból nézve biztosan kell nekem az 55"? Nem elég oda az 50"-os? Vagy az ekkora távolságból kevés a 3D-hez?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi1979 #4866 üzenetére
3D-t a képátló 1,1-1,2-szereséről a legjobb nézni, ami 55 colos TV esetén kevesebb, mint 2 méter. Ugyanennek a tévének full HD 2D-re 2,2 m az optimális nézési távolsága.
[link](#4862) Golota
A Samsung C650 egy kiváló TV, amikor kifutóban volt, a 40 colost adták 140000 forintért. A Samsung topikban keress rá, olyan véleményt is fogsz találni, hogy a mostani 6-os szériájú utódai nem adnak olyan remek képminőséget.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cickánykoma #4864 üzenetére
Nem véletlenül kerül annyiba egy jó 27 colos monitor, mint egy 40 colos TV. A képminőségük miatt.
-
törölt tag
Szerintem tuti, hogy palira vett a futár, annyi tévé be se fér egy furgonba. Az is érdekes, hogy akkoriban nekem a negyedik darab Samsung lett a jó, mert előtte 3 db pixelhibásat hoztak ki. 46"C650-est 130k-ért?
Az jó lett volna, de sokkal drágább volt. 6 éve kb. 280k volt.
Még jó, hogy megfelelt, mivel felső kategóriás. De nem is a múltat kell itt átbeszélni, mert azzal nem jutunk előre.Nincs már 46"-os tv, mert megszűnt ez a méret, de 48-as Samsungból van kínálat bőven, pl. a 48J6200, de ha azt a márkát nem akarod, akkor Sonyból egy 43"-os, a KDL43W756C link.
This_is_Ice Ilyen az előbbi. Van még a nagyobb méretben a 632V, de nagyobb pénzért. [link] Ezek csak tesztek, de személyesen is meg kellene nézni pár típust működés közben.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz #94529552 #4869 üzenetére
Az árat valóban benéztem, most előtúrtam és 200K volt akciósan. Valamiért kevesebbre emlékeztem. A futár nem vert át, egy furgonba simán befér 30 lapos TV és láttam is őket. Mindegy, nincs jelentősége, csak háttér, hogy miért fázom ettől a márkától.
Köszi a tippeket, elmegyek megnézek pár Panát meg Sonyt, aztán meglátjuk. Annyira nem sürgős, még nézhető a TV így is egy darabig. A szervízben remélhetőleg kiderül, hogy javítható-e.
-
törölt tag
Tehát nem volt leöntve, akár tisztítófolyadékkal, semmivel? Mert az előfordult már sok esetben, persze anélkül is bekrepálhat bármikor.
Ha javíttatni viszed, akkor nem lenne szabad használni. Olyan is lehet mint az autóknál, kis hibából lesz a nagy, és a költségek is sokszorozódhatnak, ha nem vigyázunk.[ Szerkesztve ]
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Milyen tv-t tudnátok ajánlani amiben van beépített webkamera a skype-hoz?
Képátlóba max 109 cm fér el. Árba max 300 ezer."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
BBéci
legenda
A Samsung megszüntette a Skype támogatását, tartok tőle, hogy a többi gyártó is követi a példáját. Ennek oka: a Microsoft felvásárolta a Skype céget.
-
McSico
senior tag
válasz #94529552 #4878 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyire tré a helyzet. Azt hittem csak a samsung csinálja a fesztivált, mert a pana tv-men még nincs gond.
De akkor felmerül a kérdés, hogy minek az okos tv-ha nem lehet használni semmi normális dologra.
Na mindegy. Akkor még meggondolom, lecseréljem e a másik tv-t. Mert így tényleg felesleges, mert kitudja meddig lesz skype. Kössz mikrofos."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
BBéci
legenda
A tévégyártók marketingesei folyamatosan kitalálnak olyan mókusvakításokat, amivel vásárlásra próbálják ösztönözni az embereket. Ezek közé tartozik a LED megnevezés, a Smart, a 3D, az ívelt forma, az UHD, a HDR, a beépített kamera, a hang- és gesztus vezérlés és még ki tudja mi más.
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
40-es TV-t keresek.Amit szeretnék, beépített Wifi és a gépről tudjak videót lejátszani rajta. (Eddig az Allshare-t használtam a Samsung TV-hez). Felbontásban UHD-ban gondolkozom, hosszútávra lenne és bár jelenleg 2-2,5 méterről nézzük a TV-t később lehet hogy ez változhat. Árban 150k alatt gondolkodok.
Köszi a tippeket előre is!
i5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
BBéci
legenda
válasz Teki1986 #4881 üzenetére
40 colos méretben akkor van értelme a full HD-nak, ha 1,5-1,6 méterről nézed. UHD esetén enél még közelebb kellene ülnöd, tehát semmi értelme olyan tévét venned. Minimum 55 colos kellene.
Ráadásul a 150000 forintnál olcsóbb UHD tévék a legalja színvonalat képviselik, ami a képminőségüket illeti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Hát igen. De azért mégis inkább Smart tévét érdemes venni, mert az már a jobb tévék tartozéka. Sőt, lassan már ha jobb minőségű tévét venne valaki, akkor UHD-t kell venni, mert sajnos a FHD-t is kezdik beszüntetni a gyártók.
Lehet az okos tévékkel hálózatra csatlakozva filmeket lejátszani, mobilt tükrözni, meg Youtube-ozni is, és hébe-hóba netezni is, bár arra nem igazán praktikus a tv.Teki1986 2,5 méterre még FHD-ból is nagyobbat(48-50"-ig) kellene keresni, pl. Samsung UE48J5500. Ennyiből 40-43"-os UHD-t is csak az alsó kategóriából tudnál venni, mint a JU6-os Samsung[link] és az UF6-os LG tévék[link], és azok nem igazán ajánlottak.
-
McSico
senior tag
Jobb lenne, ha a tv tudná, de ha az MS leállította a támogatást akkor mindegy. Majd ha bekrepál akkor cserélem azt tv-t.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
-KP-
addikt
több webshopba látni, hogy le van akciózva a pana tx55cs630e. vajon az ott vásárolt készülékekre is érvényes a pana gar? ill. be tudom regisztrálni őket vajon a pana oldalán a kiterjesztett 5 év garra?
-
bobsurf
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, összeállítottam a szóba jöhető TVk listáját, ennek szűkítésében kérném a segítségeteket.
Ami biztos, hogy 40es lesz a fizikai korlátok miatt. UHD nem érdekel, íveltség még eldöntés alatt, wifi nem árt.
RasPI-ról, vagy HTPCről lesz meghajtva, így a belső média lejátszó sem annyira érdekes.
Leginkább NFL-t, gurulós focit, meg sorozatokat nézek.
Samsung ue40h6400
Samsung ue40j6300
Samsung ue40j6200
Sony KDL-40WD650
Sony Bravia KDL40W705CBAEP
Panasonic TX-40CS630E 3D SMARTIgaz szűkíteni szeretném a listát, de ha valaki úgy érzi, hogy mindegyik felsoroltnál tud egy jobbat, azt kérem ne tartsa magában
Köszöntem előre is a segítséget!
-
McSico
senior tag
Ha rendes pana garanciát adnak akkor érvényes. Ott érdeklődd meg ahol kiszemelted, hogy milyen gart adnak mellé. Boltit, vagy pana gart. A regisztrációhoz nem tudom mennyire követelmény a gyári gar jegy.
De ha biztosra akarsz menni akkor itt a hivatalos márkaboltjuk."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Kékes525
félisten
Sziasztok, itt is megkérdezem.
Szeretném a 8 éves Sony-KDL40w4000 Tv-met lecserélni, mert gyakran előfordul, hogy bekapcsoláskor sötétebb a kép. Milyen tv-ét tudnátok ajánlani 55'' nagyságban, ami a mostani típusnál egyértelműen jobb, szebb képet add, 600 ezer alatti árban. Film + sport nézésre használnám. A 3D nem lényeges szempont és természetesen kapható. Sony előnyben.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
válasz bobsurf #4889 üzenetére
1, TX-40CS630E
2, UE40J6200 vagy J6300, mert az csak az íveltség miatt más.Kékes525 SONY KDL-55W809C május 1-ig. Vagy ha nem akarsz androidost, akkor Panasonic TX-55CS630E .
[ Szerkesztve ]
-
NavySeal
senior tag
Nézegetem az eddig kiszemelt LG 42LF652v mellett a Panasonic TX-40CS630E-t is. Képminőségre és médialejátszó tudásra van lényegi különbség? Illetve az idei TX-40DS630E miben különbözik a CS-től? (a Panakra most 5 éves gari azért csábító).
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
kets520
tag
Üdv Mindenkinek tv vásárlást tervezek 6 éves Lg plazma lenne cserélve létezik tv az alábi feltételekkel?
-48--50 col
-fekete fekete legyen
-felhősedés mentes
-szép kontrasztos képel
-200e körül
-s/s2 tuner
-3d -
Ármester
Sziasztok!
Új TV vásárlásán gondolkodok én is, de nem nagyon ismerem még a TV-ket, ezért kérnék egy kis segítséget.
Összefoglaló híján összeszedem kritériumaimat, ha még kellene valami akkor szóljatok:
Felhasználás: Gépre lenne rákötve, így monitorként is használnám, ezen belül FHD filmezés, netezés, ill. játék is lenne rajta.
Méret: 32 és 40 coll között vacillálok, még nem tudom melyik legyen.
Smart, 3D és egyéb okos funkciók nem kellenek.
~1,5-2 méterről nézném.
Márka: Így elsőre a Samsung/LG tűnik jónak, természetesen ha más márkában van jobb ajánlat, akkor ne tartsátok magatokban.
Keret: 100k (nagyon max. 110.000)
Mindenképpen jó képminőségű legyen, ill. játék miatt jó lenne a minél kisebb input lag.
Ha valamit kihagytam akkor szóljatok, válaszokat előre is köszönöm!Üdv.: SyMbioTe
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
törölt tag
válasz NavySeal #4894 üzenetére
Az 5 éves garit Smart tévékre már legalább fél év óta adják, és remélhetőleg ezt a szokásukat nem fogják abbahagyni. Sőt, bevezethetné minden gyártó. Lejátszóban és feliratkezelésben az LG a jobb, de ez mindegy, mert a gépedről minden lejátszhatsz HDMI-vel. Például a Panánál a dts hangot, mert azt nem tudja.
DS630 vs CS630? sztem kb. a legnagyobb eltérés az 1 db betű a típusszámban.kets520 Az LG Electronics 50LF652V [link], ezen belül is a VA paneles változat szerintem jó lesz erre.
[ Szerkesztve ]
-
NavySeal
senior tag
válasz #94529552 #4898 üzenetére
És képminőségre mennyire térnek el egymástól a Pana 630E es az LF652v? Garit meg az Euronics-ban lehet azt hiszem 15k-ert +3 evet venni az LG-hez is. (Mondjuk ez nem tudom milyen gari...LG? ) Egyenlőre akkor maradt a mezonyben a Pana 40CS630E es az LG42LF652v. Igazabol belegondolva tenyleg 90%-ban UPC TV adas menne rajta a smartbol meg a medialejatszo lenne csak kihasznalva.
[ Szerkesztve ]
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
törölt tag
válasz NavySeal #4899 üzenetére
A CRT után csak jobb lesz bármelyikük, és még a nagyobb méret is hozzátesz. Ajánlott mindkettő, az Euronics-nál csak biztosítás alapú garancia van más feltételekkel. Az nem ugyanolyan, mint a gyári gari. Amúgy gyári jótállást hosszabbítani csak Samsung és Sony tévékre lehet, de csak akkor, ha hivatalos viszonteladótól lett véve. Én 149k-t (+ szállítási díj) biztos nem adnék egyikért sem, akkor inkább vennék egy 630V-t, vagy 520E-t. De ez csak a saját különvéleményem róluk..
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Külpolitika
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.