Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz ollie #64189 üzenetére

    Igazán nincs mit! :N Nem bírtam ki, hogy ne rágjam át magam a legtöbb fellelhető értelmes teszten, mert elképzelhetetlen volt, hogy újabb vezérlő és NAND esetén lassabb a 870 QVO annál, amit kivált.

    Sajnos itthon valamiért nem jó az árképzése nekünk, de épp másik topikba esett szó arról, ami épp a tesztek nézegetése közben ugrott be, hogy ezt a sorozatot és főként a 870-est már kifejezetten nagyobb HDD-k kiváltására szánták és sok kevésbé árérzékeny országban veszik is a 4TB ill 8TB-os QVO-kat HDD-k kiváltására, itthon meg végül is forgalomban tartja a Samsung, mert van ilyen is. De az üzletileg elképzelhetetlen, hogy 2 év alatt ne fogyjon világszerte és mégis kijönnek a 870-nel, még akkor is, ha hosszú távra játszanak. Arra viszont a két év tökéletes volt, hogy kiderüljön, nincs vele semmi baj, a 42giga feletti bezuhanás az QLC sajátosság. (mivel ez szokatlan volt MLC, TLC után, így mindenki első reakciója az volt, hogy deszarez)

    Fene tudja mennyire van ez így, de belegondolok, hogy van egy NAS-om mondjuk Germanyban és gyorsan rákeresek, milyen megbízható 8TB-os SSD-t ajánlanak tárolásra, kedvelem a Samsung márkát, meglátom a 870 QVO-t és nem bújom tovább napokig az Árukeresőt, hanem megrendelem. Ott se mindenki ilyen, de könnyebben megtehetik.

    Berakom ide azt a tesztet is, ami miatt kerestem még teszteket:

    Samsung 870 QVO SSD Performance On Ubuntu Linux

    és itt a három teszt, amit végigbogarásztam: elsőnek már a címe is kifejező amúgy :Y

    Samsung 870 QVO 1 TB Review - Terrible, Do Not Buy
    Samsung 870 QVO SATA SSD Review: Taking Baby Steps With QLC (Updated)
    The Samsung 870 QVO (1TB & 4TB) SSD Review: QLC Refreshed

    Rengeteg összehasonlító grafikon miatt érdemes belenézegetni.

    ***************************************************************

    Ja igen, a WD Blue 3D széria annyira jól sikerült, hogy ha az lenne drágább, akkor is azt venném, nem a QVO-t, persze én mindig úgy tervezek, hogy bármikor NAS, desktop, notebookok, pendrivepótló között váltok/átrakom az SSD-ket. Mikor milyen méret kell éppen családon belül.
    Mondjuk notebookba Linuxot futtatni simán jó lenne a QVO is, ha sokat töltök le rá adatot.

    [ Szerkesztve ]

    mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki - #win6eR

Új hozzászólás Aktív témák