- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Kérdés: hűtés szempontból arra gondoltam a VGA alá tenném az NVME SSD-t egy ilyen adapterbe. Megnéztem, a B450 TomaMax lapon az alsó PCI 16X foglalat csak 2.0-ás. Ebbe kilehet használni az SSD teljes sebességét vagy mindenképp érdemes inkább a VGA feletti M.2 slotba tenni? (az a baj az új nvidiák felfelé köpik a hőt ezerrel, félek, hogy ott behal az ssd, bár lenne rajta borda )
-
inf3rno
nagyúr
Szia! Már vettem közben egy 860 evo-t aprón 10-ért. [link] Árban ez így még talán megéri. Még nem volt Samsungom, úgyhogy kíváncsi vagyok rá. Igaz SSD-ben WD sem volt még. Ha mégse jön be, akkor a következő az lesz. Valamiért ilyen egzotikus márkák vonzanak, mint Crucial, Micron, stb. :-) Eddig nem volt még gondom velük.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz inf3rno #64055 üzenetére
10eft-ért 860 EVO az nagyon jó vétel volt! Kategóriájában ez a legjobb, HP 8570p-ben ez volt nekem is, csak a mérete miatt raktam be helyette a WD Blue-t. Egyszóval így jártál a legjobban. Szerintem. 860 EVO-nál stabilabb teljesítményű SSD-t még nem láttam. Igaz alig került rá 1,5 tera még 1,5 év futással, napi 16h átlag használat mellett.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
varmi2
nagyúr
Én év elején itt ph!-n vettem 20k-ért egy bontatlan samu 860 evo 500Gb m.2 ssd-t. Gari nincs rá, de bontatlan volt. Szerintem megérte.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz varmi2 #64059 üzenetére
500GB-os 20-ért simán jó, egyébként én azért veszem mostanában ezeket a márkákat/tipusokat, mert nem érdekel a garancia. Nem lesz semmi baja ezeknek, már egy Intel 520 meg egy Fury 120GB is simán kifutott az 5 év gariból gond nélkül. Minden sensitive adat mentve rajta van az eszközön, úgyse adnám oda sehová, ha baja lenne. (magam javítanám samukalapáccsal) Emiatt érdemes a legjobbakat venni.
Wd-nél amúgy van gari serial szám alapján, ha regisztrálod a weboldalon, Samsungnál nem ilyen egyszerű a dolog, de nem jártam még utána.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz ubyegon2 #64058 üzenetére
Nagyon jól csináljátok
Nálam már 18.65TB az írt adat a Samu 860 EVO-n és 1+ éves vásárlás (5 év garral - RBX-nél vettem)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
varmi2
nagyúr
válasz MaxxDamage #64063 üzenetére
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #64063 üzenetére
194 Temperature_Celsius -O---K 066 047 --- - 34 (Min/Max 17/47)
199 UDMA_CRC_Error_Count -O--CK 100 100 --- - 0
230 Media_Wearout_Indicator -O--CK 001 001 --- - 0x0034000a0034
232 Available_Reservd_Space PO--CK 100 100 004 - 100
233 NAND_GB_Written_TLC -O--CK 100 100 --- - 807
234 NAND_GB_Written_SLC -O--CK 100 100 --- - 2728
241 Host_Writes_GiB ----CK 253 253 --- - 2282
242 Host_Reads_GiB ----CK 253 253 --- - 984
244 Temp_Throttle_Status -O--CK 000 100 --- - 0Ahogy nézem, a majd egy éve torrentezésre is használt WD Blue 3D is lassan 3TB-ot eléri.
Az a 18,65TB sem rossz ám nálad, ha Windows-t használsz. 600TBW-vel még húzod egy jó darabig.
-
nagyúr
válasz inf3rno #64069 üzenetére
250TB? Azzal én elég sokáig elvagyok. Desktopon a 120GB-os Intel 520 7TB-nál járt 4 évesen, persze ott HDD-re ment a rengeteg torrent. Átlag user soha nem használja ki ezeket a sokszáz TBW-ket, ha igen, akkor meg úgyis kinövi méretben az eszközt.
Ha megjavul a desktop, veszek egy 870 QVO-t torrentre és meglátjuk mennyire vacak. Úgy látom abban már Samsung MKX vezérlő van, nem MJX, amúgy ugyanaz, ja meg 92 Layer V-NAND 64-es helyett.
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #64071 üzenetére
WD Blue-t is azért vettem, mert kíváncsi voltam rá, most a 970-es QLC-re vagyok kíváncsi, kipróbálom rendszer alatt is meg ezt a bezuhanást is megnézem 1GB-os cache-sel, mondjuk torrentnél nem sokat számít, nem gigás a netem amúgy sem. De az is lehet, hogy a 870 QVO kicsit lenyomja a 860 QVO árát és azt is megéri venni, logikus lenne.
-
MaxxDamage
félisten
válasz ubyegon2 #64067 üzenetére
Én most a WD Blue 1TB (M.2 Sata - 400TBW / 5 év gari.) ~37.5k és Samu EVO 860 1TB (M.2 Sata - 600TBW / 5 év gari.) ~44.3k ami(k) között vacillálok
Ez csak ilyen "kell is meg nem is" , így nem kapkodom el a vételt, bár lehet nem lesz már olcsóbb, inkább drágább a HUF erőssége miatt is pl.
Rendszer mentés (bizt.mentés, img file teljes rendszerről,) és programok/driverek és egyéb telepíthető dolgok lennének csak rajta "tárolva" (ez lenne a negyedik SSD a laposba) és csak a "free slot" amit ki szeretnék használni és ezzel fullra tölteni.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
chopin42
addikt
válasz #93794560 #64075 üzenetére
+1, nekem már egy éve van intel 660p 1tb, 33k volt, és torrent+játék megy rá. Semmi gond vele, gyors néma, nem melegszik. Azonos áron jobb a tlc (a2000), de annó ez 33k volt 5 év garival, az mx500 viszont 38+, a 860 evo 40+, a wd blue meg 39+. És ez mégis csak gyorsabb ezeknél, ha kis fájlokról van szó (plusz a való életben semmi hátrányom nincs belőle).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #64074 üzenetére
Tuti fejlődik még annyit mostanában a gazdaságunk, hogy a 380-as eurot is megcsípjük! Tárolásra amúgy bűn lenne 860 EVO-t venni, igaz én is a laptophátizsákban tárolom jó ideje.
(#64073) inf3rno
Nem fogunk filmet forgatni, az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
sziasztok!
128 gb-s ssd-t keresek.mi most a bestbuy? az alaplap: amd athlon II x2.max 15k lenne rá a keret.
-
-
salvation
aktív tag
válasz MaxxDamage #64074 üzenetére
Most vettem WD Black N750 1TB 5 év gari 40k volt szerintem ez sem rossz
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
MaxxDamage
félisten
válasz salvation #64084 üzenetére
Az nem Sata M.2 hanem PCIe/NVMe M.2
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
Kb 1-2eft a különbség a Blue és a Green között 1TB méretben. A két meghajtó viszont fényévnyire van egymástól, elképzelésem sincs, ki veszi egyáltalán a Greent?
A QLC nyekergés meg kb addig fog tartani, amíg ki nem jön a PLC. Ugyanez a siránkozás megvolt, amikor kijött a TLC és akkor is, mikor az SLC mellé bejött az MLC.
(#64087) Pyttawrx
Paramétereit tekintve nagyon messze áll egymástól a Green és a QVO, de ezt csak mellékesen említem, mivel minap is törölve lett, amiket ezzel kapcsolatban írtam. Ja persze, moderátor véleményével nem lehet szembemenni? Szakmai fórumon sem? Kár, mert innentől mennyiben szakmai az a topik?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #64089 üzenetére
Többek közt ezért se a blue-val kell összehasonlítani.
Jogos, nem is akarom a két színt összehasonlítani, de például a Compkernél 33080.- és 34120.- az 1 terások ára, alig van különbség, marhaság lenne a Greent venni. Én eleve úgy veszem az SSD-ket, hogy szükség esetén másik gépbe is át lehessen tenni, így ha a kolléga most Blue-t venne tárolásra, de megnyekkenne a rendszermeghajtója a Linuxos gépén, simán átrakhatná abba, ha meg Greent vesz.....az azért rendszer alá....
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #64091 üzenetére
Persze, sok biliműanyag notiba teljesen jó a belépő szintű SSD meg a Green-re sem nagyon hallani panaszt, de most ennyire közeli árakon tényleg Blue-t kell venni.
Én egyszer vettem saját célra belépő szintet, mivel itt ajánlott volt, tán a SU650 volt az, napokon belül ki is cseréltettem a 860 EVO-ra. Ti sokkal bátrabbak vagytok, hiszen rengeteg kínai csodával is szórakoztok.
-
TeeJay
félisten
Van már forgalomban 128layer SSD vagy csak a 980 Pro M2 lesz az első?
970 EVO Plus 96layer
a SATA cuccok meg 64layer továbbra is (860 EVO 4TB is)
Crucial és WD hogy áll jelenleg?
Jó lenne valami jófajta 128layer SSD-t venniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
A következő konfigurációhoz kellene egy megbízható ssd.
Alaplap: Asrock B450 Pro4 F
Processzor: Ryzen 5 3400G
Teljesen átlagos felhasználásra, otthoni gépbe lenne.
Előre is köszönöm.Csend a lelke mindennek!
-
jeni
félisten
válasz gabikiraly2 #64095 üzenetére
Hello!
Kínálat van.
Összeg?
Méret?
2,5" sata SSD?
m.2 sata (NGFF) SSD?
m.2 PCie SSD? -
Zsombors97
tag
Mit gondoltok, megéri megvárni a Samsung 980 Prot ?
-
jeni
félisten
válasz gabikiraly2 #64097 üzenetére
250Gb
Belépő szint:
Crucial BX500
WD Green 3D NAND SSD
Picit komolyabb:
Samsung 860 EVO
Crucial MX500
500Gb
Belépő szint:
Patriot Burst SSD 480GB (picivel több Ft)
Crucial BX500 480GB SSD -
HARDVERAPRÓD
válasz gabikiraly2 #64097 üzenetére
Szia.
Ha m.2 pcie. akkor a kingston a2000 a te ssd-d, 13 körül van az ára, és még jó is.
Majd arra figyelj, hogy:
*M2_2 and SATA3_3 share lanes. If either one of them is in use, the other one will be disabled.
**Supports NVMe SSD as boot disks (M2_1 only) - Mivel erről bootolsz, akkor az m.2_1-be tedd.Ennek a hőfoka is jó szokott lenni, így nem feltétlen kell rá borda
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest