- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kezdő vagyok #63400 üzenetére
Szia, mi lenne a felhasználási mód? És mibe lenne?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kezdő vagyok #63402 üzenetére
Értem, ez fontos. Én akkor Samsung 970 Evo Plus- javasonám ebben az esetben, de ha nincs, akkor kell rá borda is. Sokan még ezt ADATA XPG SX8200 PRO-t javasolják, mert nagyon jó eredményeket adott. Talán ehhez van hűtőborda is. Én e kettő közül választanék erre a célra
-
Bodz
nagyúr
Az 1 terás SP tud annyit. Az 512-es kb 3200/2100.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kezdő vagyok #63404 üzenetére
Sebességre panaszkodtak, illtve hajlamos a lassulásra. TBW meg olyan érték, amit ha elérsz nem lesz semmi baj, de azért ahhoz elég extrém terhelésnek kell lennie.
A TBW olyan garancia, mint mondjuk egy autónál a garancia.
3-5 év, vagy 100-150 ezer km. Utána se romlik el az autó.
Ez az ssdnél is így van -
nagyúr
Szia!
Figyelj! Ha tartósan nagy terhelésnek veted alá az eszközt(videóvágás, nagy fájlokkal végzett műveletek, komolyabb 3D renderelések), akkor mindenképpen a Samsungot vedd, ezeknél kijön annak a tartóssága, egyébként sebességben kb együtt van több jó és ajánlott tipussal, nagyon a 970 EVO Plus sem tér el a tesztekben, a mezőnyt egyedül a 970 Pro veri. Ha nem fenti feladatokra kell az SSD, akkor nem sok értelmét látom a jóval drágább Samsungnak.
Tudja a feltüntetett írási/olvasási sebességet?
Biztosan tudja és ugyanazon hardverkörnyezetben szintetikus tesztekkel Te is fogod ezt tapasztalni, megfelelő tesztprogramokkal természetesen. Ha viszont nem tesztelésre veszed, akkor ezzel ne foglalkozz, mert az említett értékek bizonyos feladatok tesztelésekor állnak fenn, például szekvenciális írásnál, de ha sok ilyet csinálsz és a hardvereiden csak 2200 MB/s sebességgel fog futni az írás 2700MB/s helyett, azt észre fogod venni? (napi használat során senki nem találkozik ezekkel a marketingértékű számokkal és nem is ezek a fontos értékek amúgy)
A topikban vételre ajánlott, ahogy nézem, szóval vedd nyugodtan és itt megnézheted a szintetikus tesztekek, amikből fentieket leszűrtem.
(nem ismerem a két eszközt, a linkelt hsz-ek és a linkelt teszt alapján írtam fentieket)
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #63409 üzenetére
Ja, most látom, hogy írta a kérdező, hogy milyen célra kéne. Fene se érti, mikor a választ írtam, csak az első kérdése volt látható, biztos elfelejtettem frissíteni az oldalt.
Mindegy, szerencsére említettem, hogy renderelésre Samsung a jó.Ezután lehet jobb lenne csak részletes kérdésre válaszolni, ahogy az az Összefoglalóban is írva vagyon.
Ez a 800 TB-s TBW meg elég vicces, szemben a 970 EVO Pro 300-as TBW-jével.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az SSD-n lévő virtuális gépet klónoztam ugyanarra az SSD-re, és 2-3 perc alatt megugrott a hőmérséklete 29 fokról 43-ra, szólt a HDS. Ez mennyire normális? Ahogy olvasgattam itt, azt látom, hogy magasabb az üzemi hőmérséklete, mint a HDD-nek, viszont nagyon rövid idő alatt emelkedett meg ennyire. Ráállítottam egy ventit, utána hűlni kezdett.
Egy WD Blue 3D hőmérséklete hány fokig normális? Mikor kezd egy kicsit túlmelegedni?
A HDS-ben be lehet állítani valahogyan, hogy különböző küszöbértékre jelezzen az SSD és a HDD esetében? (Nem találtam meg, ha van is.)Szerk.: Na, úgy látom, rossz helyre írtam, elnézést!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
187 Reported_Uncorrect -O--CK 100 100 --- - 0
188 Command_Timeout -O--CK 100 100 --- - 0
194 Temperature_Celsius -O---K 062 047 --- - 38 (Min/Max 17/47)
199 UDMA_CRC_Error_Count -O--CK 100 100 --- - 0Megnéztem a smartctl kimenetet WD Blue 3D-n a kedvedért, mint látod a max az 47 fok volt, bő 10 hónapja megy napi 16 órában. Ahogy Pyttawrx szaki írja, Sata SSD-k többnyire 70 fok max-ig optimálisan működnek.(NVME meg tán 90 fok max) Az meg, hogy rohadt gyorsan melegszik? Hát az a jó, mert azt jelenti, hogy rohadt gyorsan is dolgozik! Szerintem csak használd, felesleges méregetned meg állítgatnod a HDS-t.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #63420 üzenetére
Úgy néz ki tényleg nem nagyon van ilyen, valamelyik nap vittem fel valamelyik adatait és emlékeztem erre az adatra, de már sejtem mi lehetett a félreértés oka:
Operating temperature 0°C - 70°C
Storage temperature - 40°C - 85°Citt is ilyen furán adják meg az értékeket, XPG SX8200 Pro. Én is a 70 fokra emlékszem szinte az összesnél, na mindegy, majd elém kerül valahol, ahol ezt a 90 fokot írják....
(#63419) Linem
Azt mondjuk nem tudom, mennyire nem szeretik a NAND-ok a túlhűtést, de ezek szerint 0 fokig bírják, inkább HDD-re vonatkozik, hogy az optimális üzemi hőfokot nem kéne mindenáron levinni. Sok éve egy nagy tárolós cég végzett is ezzel kapcsolatban kísérletet és kiderült, hogy valóban 45 fok alatt futottak kis hibásodási aránnyal a WD Black HDD-k.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Marketing ja, de sokan meggyőznek vélik, mint a 3000 +-os MB/s szekvenciális értékeket, amit otthoni használat során valószínűleg soha nem ér el az ember, tartós írásnál meg a harmadát sem. A tegnap linkelt táblázatokban is látszott, hogy kizárólag a 970 Pro sebessége volt állandó másolásnál. Mondjuk ezt megfigyeltem 860 EVO-nál is, hogy nem zuhan be a sebessége, ezt máshol nem nagyon látni.
-
Raymond
félisten
válasz SunMount3r #63423 üzenetére
Ugy nez ki jol mukodik akkor.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
varmi2
nagyúr
válasz SunMount3r #63423 üzenetére
890Gb után csökkent 1%-ot, szmold ki, hogy mennyi adatmennyiség van még hátra. És onnantól csak a gari nem érvényes, az eszköznek semmi baja. Persze hamarabb fog lejárni a garancia idő, mint ez.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Raymond
félisten
válasz SunMount3r #63426 üzenetére
Ha ismeri az SSD-t a HDS akkor a SMART ertekbol olvassa ki, tehat a gyarto mondja itt hogy 99% ami kb ul is aszerint menyi volt rairva es mennyi a gyari TBW.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Emperor_
addikt
válasz SunMount3r #63426 üzenetére
A SMART fülön találsz egy olyan sort, amiben az SSD Wear leveling értékét közli a gyártó. Innen veszi a HDS az értéket.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Bodz
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #63406 üzenetére
Nem sok minden. Általában nem érdekel, hacsak nem irreálisan alacsony az érték, ami gar szempontból lehet problémás.
-
SunMount3r
nagyúr
Most olvastam fentebb a hőfok kérdéseket:
Továbbra is Crucial BX500. Alapjáraton hűvös, de ha valami kicsit is nagyobb file művelet van (pl. másolás), nagyon hamar megugrik, sokszor 50 fok felé is. És Win10 boot után is közvetlen elég magas szokott lenni. (Ez a rendszer meghajtó).Talán tényleg tenni kellene valamit, hogy hűvösebb legyen?
Most fentre az 5.25"-os ODD helyre van betéve (a takarólapja meg ki van véve a házból), de ott nincs venti sehol, így légmozgás se nagyon... ?[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #63431 üzenetére
Szia. Ezek az értékek teljesen jók, nincs min aggódj. ez egy hangyányit melegebb ssd, de kb 3-5 fokot jelent. De ismétlem teljesen jó. Minimum 70 fokig jó vagy.
[link][ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
Hi.
Ha sok a crc adat hiba az ssdn.Garancianal okozhat gondot? -
finest
addikt
512GB Patriot 2,5" P210-ről van valami infó? BX500 helyett érdemes venni esetleg?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Pyttawrx #63432 üzenetére
Akkor Oké, de azért birizgál, hogy a Sentinel már a narancs fokozatnál elég riogató dolgokat írt ki oda alá. Most mesterkedem valami hűtési megoldáson (ami még a ház miatt is jó lenne úgy ámblokk).
-
TAKÍÍ
tag
Rendelkezem egy Samsung evo 970 500 Gb vel, és pluszba csak kiegészítésként keresek egy kisebb SSD t. Esetleg lehet teszek rá egy Linuxot vagy még kit tudja. A lényeg nagy követelmény nincs vele szemben. Az alábbi 3 közül választhatok
Kingston 120GB SA400S37/120G SSD
Western Digital 120GB Green WDS120G2G0A SSD meghajtó
ADATA 120GB ASU650SS-120GT-R SSD meghajtóEsetleg ezeknek a 240 GB s verziója, majd még meglátom. Tisztába vagyok, hogy egyik se valami túl jó, de ha mégis választani kellene, melyiket választanátok? Melyik a "legkisebb rossz??
Ezenfelül nem nagyon van más választás, mert adott boltba vissza akarok vinni egy egeret bontatlanul és ott kell levásárolnom. 10 k alatt akarok venni vagy max 13 k.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #63435 üzenetére
Az sem jo ha túl hűtöd
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Pyttawrx #63437 üzenetére
Na ne már, de ennyire? Pedig már eljutottam oda, hogy direktbe be teszek elé egy akár 14cm-es ventit. Tudom, 0 fok alá nem mehet, de az reális hogy akár télen ez alá esik le a hűtéstől? (A szoba azért télen fűtve van, amolyan "szocreál lakótelepi radiátoros" módon ).
-
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #63439 üzenetére
Hogy realis-e hogy 0 fok ala megy? Kizart
-
jeni
félisten
válasz pecccccccca #63441 üzenetére
szállításból eredő elgörbülés?
ilyen csomagot nem is volna szabad átvenni,de még így feladni sem.
amúgy frankó a háttér.
boccsi loptam képet[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz ubyegon2 #63417 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted!
Nem foglalkoztam vele eddig sem, csak miután jelzett a HDS, fölkaptam a fejem. De ha egészséges állapotában így szeret működni, akkor részemről rendben.Állítgatni csak azért akartam, hogy ne riadózzon állandóan, ha az SSD eléri a 43 fokot, mivel ez nála normális, a HDD-nél meg már nem az igazi.
Ha bárkit érdekel: a Hőmérséklet fülön rögtön az első sor végén lehet egyedi küszöbértéket beállítani, és ha már nem kell, a törlésére is ugyanott van lehetőség.
-
istnag
addikt
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, a képeken szereplő winyót szeretnénk kicserélni SSD -re:
Őszintén szólva csak erős tippen van, hogy ez egy SATA 3 -as. HP laptopban volt.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20.000 Ft.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Jó lenne legalább 512 GB -s
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
A képek alapján szeretném, ha segítenétek ebben is.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
HP laptop, sajnos egyéb infóm nincs!
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Elég a 3 is.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos, inkább az alatti használat!Köszönöm előre is a segítséget!
-
koby11h
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest