- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
De mitől ajánlott egy SSD azon túl, hogy a gyártó jóeséllyel behatárolható?
Ezt nem értettem anno, akkor a Fury-t nagyon ajánlották, a V100-200-300-at nem, közben beépítettem sok V300-ast is, semmi baj velük azóta sem.
Szóval a Fury lehet olvas 130-at, egy új BX500-as meg olvasna 400-at, mégse érezném gyorsabbnak?
Magyaráztak olyat, hogy kisebb adategységek mozgatásánál meg a random elérésnél kijön a különbség, kérdés mit érez ebből a user.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Piftuka
veterán
válasz csabyka666 #59641 üzenetére
Csatlakozva a többiekhez, én is azt mondom, hogy ha működik hiba nélkül az SSD-d, akkor ne cseréld le!
A "HyperX Fury" az egyetlen valamire való SSD-je a Kingston-nak. Szvsz örülj, hogy van ilyened!"Aquila non captat muscas."
-
Ribi
nagyúr
válasz csabyka666 #59653 üzenetére
V300 egy speciális darab, mivel menet közben váltottak sokkal lassabb chipre, így igazából átcseszve az embereket. Nem volt vele baj, csak köcsögök voltak.
Szokták nézni a hullási faktort is. Illetve nyilván jobban ajánlott egy ismert és elfogadható árú SSD, mintsem egy csak picit olcsóbb, de totál ismeretlen pl. Illetve minek fizessen valaki többet egy kb ugyan olyan SSD-ért, ha hasonló van olcsóbban.Mondtam volna ajánlottnak az A2000 SSD-t is, de kari előtt az 500-as 20k, volt, most meg inkább 30k
Nem tudom mi lett. Az pl sima 2.5" árban nvme sebesség. Volt.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Pl az intenso-val jártam így, beépítettem belőle több darabot is, szét is szedtem és itt a topikban ki is tettem a panelt LINK , de nem ajánlott mert nálam szakrtőbbek mondták, hogy lehet a következőbe már más lesz, így nem tudni milyen minőséget kapsz, a felsoroltaknál meg tudni. hozzáteszem az intensokkal sincs baj azóta sem, amiket beépítettem. Ebből kifolyólag nem veszem az intensot, mivel kapok minőséget annyiért
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem , mert mint írtam nagy fájloknál olvasna a "reklámozott" tempón, de azt hiszem a Fury 130-on inkább ír.
Az olvasási sebessége az 500 körül vna, NAGY fájlok esetében. A Windows nem nagy fájlokból áll.
A Kingston-t már sokszor írtam.
Ők a gyártás elején elkészítenek egy szuper csili-vili kirakat SSD-t, amit letesztelnek, beharangozzák, hogy milyen f.sza...
Majd a széria közben váltanak belsőt, olcsóbb komponensek, pl gyengébb NAND-ok...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Pyttawrx #59656 üzenetére
Az általad használt Intenso-n a vezérlő az ismert SM2258Xt, ami belépőszintű cuccokon van.
Viszont a NAND típusát én ebből nem tudtam kilogikázni, nem azonos a Crucial-ban találhatóakkal szerintem.Rákeresve igen, Intel/Micron. NEkem fura, hogy nincs rajta Micron logó amúgy.
Ez akkor kb a BX500-as tudását tudja, árban viszont nem olcsóbb annyival.
Nekem erős a gyanúm, hogy az Intenso SSD-ket valahol Kínában készítik.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SunMount3r #59659 üzenetére
A WD Green 3D és a BX500-as egy árban vannak. +/- 1 ezer forint
Mi a 4K különbség?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #59658 üzenetére
Én már túlléptem ezen, ami volt felhasználtam, teszi a dolgát, de mivel szeretem a minőségi dolgokat az ügyfeleimnek adni, így váltottam.. ezért is szeretek utánajárni annak amit kiadok. Hozzáteszem: Aki gyorsítani akar, nyilván mert csak használja és nem ért hozzá, neki a kulcs az ssd, a többit rám bízza, akinek fontos a minőség is mert ki is használja annak úgyis általában samsung lesz. Így mindenki minőségi terméket kap, csak más áron és más kategóriában.
-
csabyka666
veterán
Ahogy látom itt sem egyértelmű, hogy a drágább mitől drágább. Azt aláírom, hogy a nem leinformálható gyártó azt tesz bele, amit akar, és amin a legnagyobb lesz a haszna, de a felhasználói oldalról úgy érzem, kb mindegy, milyet vesz az ember. Vagy van ez ellen logikus érv?
Kíváncsiságból futtattam egy tesztet, Kingston HyperX Fury 120GB, az alábbi konfigon:Ha jól értem, akkor akár a BX500-at is megvehetem, és vélhetően nagyobb értékek jönnek ki, de érdemben nem megyek vele semmire?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
HARDVERAPRÓD
válasz csabyka666 #59666 üzenetére
Úgy csináld a tesztet, hogy másik gépbe rakod, és ne arrol induljon, úgy valósabbat kapsz, de igen nagyobb értékeket kapsz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csabyka666 #59666 üzenetére
Semmi értelme nem lenne a másik SSD-nek, ezt se használod ki, merthogy a géped csak SATA2-esen tudja.
Így igazából nem jönne ki nagyobb érték gyorsabb SSD-vel sem, mert a szűk keresztmetszet maga a géped.
@Pyttawrx: Tervezek összerakni magamnak egy kis gépet, abba lehet kerül majd valami Kingspec.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz Pyttawrx #59668 üzenetére
Jó, és annak mi értelme van? A rendszert azon használom, amiben van.
Szóval fütyiméregetésnek oké, de a gyakorlatban...?!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
HARDVERAPRÓD
válasz csabyka666 #59674 üzenetére
te csináltad a tesztet, te akarsz méregetni. Csak jeleztem, hogy amit csináltál ezért lehet lassabb, illetve nem pontos adat, mert közben a rendszer is arról megy. Neked fontos a méregetés. Mi pont azt mondjuk, hogy felesleges a csere, amit akartál.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csabyka666 #59673 üzenetére
Valamennyit javulhat, viszont a BX500-ban nincs DRAM cache, a HyperX-ről most nem mondom meg hirtelen , de valamekkora van..
Ha akarsz válthatsz, de akkor érdemes nagyobb tárhelyesre váltani, és esetleg MX500-ra inkább.
De én már megírtam, hogy én nem cserélnék , ha elegendő. Ha viszont kimaxolva használod, mint a képen is látható, akkor lehet kinőtted.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Köszi a válaszokat!
Ez lett volna a kérdés, hogy érdemes-e. Valahol az ár biztosan tükrözi a minőséget is, de továbbra sem teljesen tiszta a téma.
Ha lesz nálam egy mostani alsópolcos SSD, próbaképp beleteszem, a mérés csak az összehasonlítást könnyíti meg, a többi szubjektív, és erre mondtam, hogy a 6 ezer forintos meg a 12 ezer forintos ugyanaz - szerintem.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csabyka666 #59677 üzenetére
Nem feltétlen ugyanaz.
Persze egy SSD egyszerűen épül fel.
Vezérlő / SM, Marvell, Realtek, Maxio, és még ki tudja hányféle van..
NAND / SLC, MLC, TLC, 3D többréteg
DRAM / van - nincs , mekkoraAzért ezek halmazából más és más ársávú termék jön létre, más és más felhasználói szokásokhoz, feladatokhoz.
-
csabyka666
veterán
válasz Graphics #59678 üzenetére
Világos, a profi felhasználást nem ismerem, én is úgy indultam neki anno az SSD kalandnak, hogy megvettem a Fury-t, ami kb középkategória volt, aztán a tapasztalat azóta egy vagon beépített olcsó SSD után az, hogy az átlag felhasználónak több, mint elég.
Őszinten szólva egy alap gép, aminek az ára kb 30 ezer, nagy luxus 15-ért az SSD, illetve ezek a gépek ki se használják.De ezek szerint a szubjektív véleményem igaz is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz SunMount3r #59680 üzenetére
Ha régi, elavult géped van, vagy új, de a belépő kategória, akkor nincs értelme az mx-nek a bx-hez képest. DE ha jelenleg egy modern géppel rendelkezel, ami egy középkategóriát képvisel, akkor megéri az mx a felárat a bx-hez képest.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Piftuka
veterán
válasz SunMount3r #59680 üzenetére
Ha tisztességes forgalmazónál vásárolod meg, akkor az MX500-ra 5 év gyári jótállást kapsz.
Az jól jöhet a termék meghibásodása esetén. (A vezérlők azért még napjainkban is viszonylag nagy számban hajlamosak elhalálozni ~2-3-4 éven belül.) Kapsz helyette egy aktuális új terméket cserébe.
Én úgy gondolom, hogy a BX500 és az MX500 között nincsen akkora különbség árban, hogy a majdnem 2x annyi jótlállást ne érné meg az utóbbi."Aquila non captat muscas."
-
SunMount3r
nagyúr
válasz varmi2 #59681 üzenetére
+ (#59682) Piftuka: Régi gépbe lesz, ha majd cserélem (1 éven belül) egy újabbra, abba úgy is vennék majd egy nagyobbat, node ezt sem szeretném majd kidobni, úgyhogy gondolkodok az MX500-ban is.
(Amúgy tudtok még olyan webshop-ot, aminek van olyan jó és olcsó háztól-házig garanciája, mint a PCX-nek? Debrecenben helyileg sehol nem kapni Crucial-t gyári garival).
-
phain
tag
Sziasztok !
Egy 500GB s SSD t keresek általános felhasználásra. (office és társai)
Ez normális, hogy ilyen árban van ?
Valakinek van tapasztalata vele ? -
nagyúr
Üdv !
Ahogy néztem, ennek a sima SATA-s változata ajánlott.
Biztos, hogy M2 SATA-s kell ?
Milyen gépbe lesz ez ?[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Frawly
veterán
válasz Zsidaaj #59686 üzenetére
Ez eddig is működött, csak a régi verziós HD Sentinel nem ismerte a Crucial BX500-at, ami egy relatíve frissebb modell. A régi progik sokszor rosszul olvassák ki a SMART-ot, mivel nem ismerik a meghajtó specifikus SMART értékeinek az értelmezését, és tévesen nem létező hibákat azonosítanak rajta.
Ez nem csak a HD Sentinelre igaz, hanem minden ilyen SSD-s progikból mindig az aktuális legújabb verzióval kell nézni, meg a Crucial SSD Toolboxra is igaz ez.
Szinte minden oldalon van két ilyen példa ebben a topikban, hogy jön a felhasználó, hogy hibás az SSD-je és kiderül, hogy régi verziós szoftver adott csak kamu riasztást, az SSD-jével nincs semmi baj, hibátlanul működik. Ez így kívülről tudjuk, már akkor is, ha a screenshoton nem látszik a HDS verziószáma.
Meg egyébként is az van, hogy ha egy proginak a legújabb verziója hibásnak ír egy olyan SSD-t, amivel egyébként semmi hibajelenség, működési zavar, akkor el kell kezdeni azonnal gyanakodni, hogy tévesen írja, és a gyári szoftverrel meg másik progik szintén legfrissebb verziójával is meg kell nézni.
Ha egy SSD valóban hibás, azt külön progi nélkül is könnyen észrevenni általában, néha eltűnik a BIOS-ból, többször lefagy a róla futó rendszer, nagy lagok és belassulások vannak vele, nem lehet formázni, néha elfelejt adatokat, progikban néha nem látszik a neve sem. Ha ezekből valami fenn áll, már előre lehet tudni, hogy döglődik.
-
Frawly
veterán
válasz Piftuka #59616 üzenetére
Sajnos 2242-es méretű M.2- ből nincs választék, nem nagyon gyártja senki, így csak a Transcend MTS széria az egyetlen, ami valóban ajánlható bele. Ezt köszönheted a gyártónak, aki ilyen okosan eldöntötte, hogy nem szabvány, hanem feles méretű SSD mehet csak bele, ők csesztek ki veled, ez a 4 centi spórolás nem ér meg ennyi kompromisszumot. A szabvány méret az az M.2 2280, abból van bőven választék több gyártótól is.
-
Frawly
veterán
válasz Piftuka #59682 üzenetére
Így van. A BX500-nek az igazi baja nem az, hogy nincs rajta DRAM cache, meg nagy másolásoknál belassul, hanem hogy nálánál az MX500 alig drágább, és annak nincsenek meg ezek a hátulütői, és jótállás is majdnem kétszer annyi van rá. Valóban nincs akkora árkülönbség, hogy megérje lespórolni, főleg, ahogy egyre nagyobb tárterületes modellt hasonlítasz össze a kettőből, az árkülönbség egyre kisebb.
Kivéve talán nagyon régi gépbe (ilyen 10+ éves, nagyon gyenge hardver), ahol úgyse futja ki magát még egy BX500 sem, és felesleges pénzégetés lenne bármi drágábbat nézni bele, meg csak elég a 120 gigás, nem kell 250, ami ugye MX500-nál minimum.
-
Piftuka
veterán
válasz Frawly #59693 üzenetére
Köszi a választ!
Nem probléma. Legalább a Transcend nem drága, és ennek még a minőségében is megbízom.
A gépen biztosan gyorsítani fog, mert a jelenlegi Hitachi HDD még úgy is lassú volt, hogy 7.200 RPM-es.
Azt jobban sajnálom, hogy nem tudom 2x8 GB-ra bővíteni a memóriát a gépben. Ugyanis maximum 12 GB RAM-ot támogat. (Ez is micsoda hülyeség a Lenovo részéről...)"Aquila non captat muscas."
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok!
Samsung 960 EVO M2 500gb. Vélemények?
The Mechanic
-
Frawly
veterán
válasz Piftuka #59695 üzenetére
Gyorsítani mindenképp sokat fog egy HDD-hez képest. Az eleve odaforrasztott RAM is elég birkaság, ja. Azért a 12 giga sem olyan kevés, arra, amire egy ilyen gépet tudsz használni, arra talán elég. Amelyik feladatnak több kéne, ahhoz valószínű a gép sem elég combos amúgy sem.
Egyébként nem véletlenül utálják ThinkPad-es körökban annyian a 40-es szériát. A legjobban pocskondiázott.
(#59696) FlashLed: jó SSD, csak eléggé melegszik, meg nem árulják már sehol. De ha használtan sokkal jobb áron kapod a 970-esnél, akkor miért ne. Nagy baj nincs vele, elég gyors.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.