Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz dugo_ #45988 üzenetére

    Az új gyár nem jelent semmit, ettől semmi sem lesz olcsóbb. A kereslet még mindig jobban nő, mint az alkatrésztermelés. Amúgy meg a gyártóknek nem érdeke nagyon sok ilyen gyárat építeni, mert akkor csökkennének a NAND árak, és az SSD-ket, stb. mind olcsóbban kéne adniuk. A gyártóknak az az érdekük, hogy mindig kevesebb alkatrész legyen, mint amennyire szükség van.

    Nem hihetsz a kartellezések kivizsgálásában. Az óriási multik részben a törvény felett működnek, mindenkit lefizetnek, megfélemlítenek, megzsarolnak, aki akadályozni próbálja a profittermelésüket. Alig fizetnek adót, stb..

    Milliárd db-os NAND, és 100 millió db-os SSD tételben igenis legyártanak 4e-ért egy boltban 40e-es SSD-t.
    Már 8-10 éve voltam egy TV szervízben. Ott mondta egy szervízes, hogy ha a gyártótól megrendelte volna egy akkori LCD TV összes alkatrészét, akkor tized annyiba került volna, mint a bolti ára. A szervízesek simán össze tudták volna rakni, hogy hibátlanul működjön. De természetesen nem engedték meg hogy egy TV összes alkatrészét így meg lehessen rendelni ott bárkinek. Az alkatrészárak már akkor ilyenek voltak a bolti árakhoz képest. Tehát a gyártótól a boltba kerülésig lesz 10-szeres az ár, az ÁFA-val.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák