- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramos_
tag
üdv
az újonnan vásárolt samsung 840 Evo-t tervezem ma délután beműteni a gépembe
a kérdésem, hogy még mindig ajánlott elvégezni ezt a firmware frissítést és performance restorationt? -
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogyha az alaplap (Asus H97m-E) támogatja az m.2 foglalatot, akkor érdemesebb olyan SSDt keresni vagy jó a sima SATAs is? Vagy számottevő különbség? A többi gépbe Intel 520-as SSDre esett a választás.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
t.kristof
senior tag
SOS! Eltörtem az ssd táp csatiját így vennem kell egy másikat a bolt meg 6ig van nyitva. Van most egy Hyperx Fury-juk 19k-ért, szerdán érkezik 840es evo. Jó a fury? 120gb, asrock b75m r2.0 lapra 8giga rammal rendszernek lenne win7 64bit futna rajta.
[ Szerkesztve ]
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
t.kristof
senior tag
válasz Ice&Lime #25257 üzenetére
Már mindegy, ma vettem az 1 terás redet és két balf*szkodásom közepette eltörtem a csatlakozót. Így most sikerült rá tákolnom a csatit addíg amíg át klónoztam a rendszert a red-re. Mit mondjak, kicsit fura...A lényeg hogy netről rendelek egy új ssd-t nem szenvedek a vidéki kínálattal. Múltkor ezt írtad: Akkor hyperx 3k és furi, sam 840 evo (esetleg nemsokára a 850 evo), sx900.
Majd a sata3_0-ra kösd.Na most ezek közül melyiket választanád? Ha lehet indokold már meg légyszives de ne úgy, hogy mer' ez jobban tetszik ( ). Valszeg iponról rendelem. Köszi!
-
Bodor
veterán
Ne aggódj, mert nem jártál rosszul az Intellel. Sokan sokféle véleményt mondanak itt, de a lényeg csak annyi talán, hogy a gyakorlati, értsd: érezhető sebességben mindegyik SSD szinte egyforma, a különbség inkább a garancia időben és a tartósságban van. Az Intel 530 meg elég tartós fajta a maga 5 év garanciájával, szinte ugyanolyan, mint az 520 .
-
Ice&Lime
veterán
válasz t.kristof #25266 üzenetére
Egyébként, ha lehetne, mindenkinek corsair force gt-t ajánlanék és mellette evo-t, kb. ennyi, de ezt nem lehet ,sajnos.
Szóval, egyik mlc-s, másik tlc-s, erről már csomó hsz. született, de a tlc elég átlagfelhasználásra, és hogy mit nevezünk annak?, évi kb. 3TB-ot, sőt, még lazán belefér a 10TB-is. Ezt bőven tudja az evo, sőt, de nyilván nem az olyanoknak van kitalálva, akik szeretik szét írni az ssd-t, akkor azoknak inkább "erősebb" kell, az mlc-sek közül, pl. hyperx 3k, 520, sx900, stb..
A terméktámogatottsága szerintem minkettőnek jó, kicsit szimpibb a sam.-é. Igen, a fw.-rel kellene mókolni kicsit, de új ssd-nél egy pár perc csak. Leírást róla SSD tudástár nagy cikk - BŐVÍTVE! - Firmware frissítés és performance restoration találsz.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Ice&Lime #25267 üzenetére
"ha lehetne, mindenkinek corsair force gt-t ajánlanék"
Bizony én is Az egyik legstabilabbnak tűnő és legtartósabb SSD, kár, hogy már alig lehet kapni, de a nagyobb kár az, hogy drága. Ha ugyanúgy leáraznák egyszer, mint az Intel 520-at, akkor azt hiszem bestbuy lenne, amíg ki nem fogynak a készletek.
-
t.kristof
senior tag
válasz Ice&Lime #25271 üzenetére
Ahogy írtad: évi kb. 3TB-ot, sőt, még lazán belefér a 10TB-is. Ezt bőven tudja az evo, sőt, de nyilván nem az olyanoknak van kitalálva, akik szeretik szét írni az ssd-t, akkor azoknak inkább "erősebb" kell, az mlc-sek közül, pl. hyperx 3k, nem szoktam 10TB-ot írni rá, de ha a hyper "többet" bír akkor inkább azt veszem. A mókolás lehet hogy nem nehéz, de ha nem muszáj megcsinálni akkor inkább nem is foglalkozok vele.
-
tomic
addikt
Lenne egy Samsung 840 120gb ssd. Ezt ha le cserélnétek és csak is a sebesség számítana akkor mire cserélnétek 120-128bg méretben?
-
janos666
nagyúr
válasz t.kristof #25272 üzenetére
Ami azt illeti, tudtommal "elfelejtette" a Samsung megkötni a garanciás feltételekben az írást, így az effektív írási terhelhetőség = a hosszan is fenntartható írási sebesség adott lemezeléséri minta mellett * (garanciaidő - csereidők) -> saccra sokkal több, mint ami amit a legtöbb consumer SSD-n megkötnek.
(#25274) tomic
Nem cserélném, de ha mondjuk elhalálozna a mostani SSD-m és csere helyett levásárolhatnám az árát, akkor SanDisk Extreme II 120Gb[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
http://www.anandtech.com/show/8170/sandisk-extreme-pro-240gb-480gb-960gb-review/3
Szándékosan a 3. oldalt linkelem a tesztből, ahol nem a jól megszokott szintetikus rágógumit adják körbe, hanem egy, bár az összevethetőség végett mesterségesen kisarkított, de mégis valós életbeli terheléseken alapuló teszteredményeket közölnek (ott van egy táblázat, hogy milyen felhasználói programokból összeállított csomaggal nyúzzák az SSD-ket, pl: többféle videójáték, PhotoShop, Visual Studio, VirtualBox, stb).
Persze lehet, hogy ez a teszt mégsem mértékadó vagy talán hazugság, de nagyon rég ismerem már az Anandtech oldalt és mindig becsületesen csináltak minden tesztet, leírtak minden olyan negatívumot, amik felett sokan szemet hunytak.
Ebben a tesztben hihetetlen jól teljesítenek a SanDisk Extreme II és Extreme Pro SSD-k, agyonverik a 840 Pro-t, szóval én sem értem, hogy itt miért nem beszél róluk senki (sőt, ellene szavaznak páran, mert nem ismerik).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz worxland #25283 üzenetére
Ez szerintem erős túlzás. A 2011-es tesztcsomaggal ugyan valóban felülkerekedik a 840 Pro, viszont százalékos arányban sokkal kisebb különbséggel, tehát ha kiátlagolod a két tesztet, még mindig a SanDisk vezet. De nem is szimplán 1:1, hanem inkább 3:1 súllyal átlagolnék, hisz most 2013-14, nem 2010-2011 köti programverziókat használok itthon.
Én is odaírtam, hogy nem feltétlenül hiteles vagy mindenkire nézve reprezentatív a teszt, de talán mégis jobb eséllyel tükrözi a valóságot, mint egy IOMeter vagy egy CrystalDiskMark kő egyszerű, 100%-ig mesterséges elméleti tesztje (hacsak nem azért veszed az SSD-t, hogy minden nap lefuttasd a CDM-t ), mert egyébként kb. pont ugyan azokat futtatom (vagy futtattam) itthon, amiket a 2013-as csomagban használtak (nem mindet és főleg nem mindet szimultán, de meglepően sokat és néha egytől többet is egyszerre, ezért tetszik ennyire ez a tesztcsomag, már-már mintha csak én raktam volna össze magamnak pár kivétellel).
-> Szóval kérlek, méltasd, ne csak a levegőbe köpködj.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Szeretnék SSD-t venni, de sajnos a pénz miatt csak a 60-64 GB-osak jöhetnek szóba.Ti ezek közül melyiket választanátok?
ADATA 64GB Premier Pro SP600 -
janos666
nagyúr
De miért cserélsz SSD-t, ha nincs különösebb gond a régivel? Számottevően gyorsabb hétköznapi használatban úgysem lesz, de ha használtan adsz el és újat vásárolsz, azt sehogyan sem lehet olcsón megúszni (hacsak nem valami rendhagyó eset), tehát csak akkor van értelme, ha látványos a különbség (ami itt nem igen áll fent).
-
MaNR
tag
Szerintetek megéri Samsung 850 EVO- helyett PRO-t venni, sima mezei (átlagfelhasználói) felhasználás esetén?
Köszi!
-
worxland
addikt
válasz janos666 #25284 üzenetére
És Te elhiszed, hogy az egyik tesztcsomagban (nem csak egy szintetikus vagy real life tesztben, hanem egy elméletileg különféle teszteket tartalmazó gyűjteményben - ami arra szolgálna, hogy a cuccok átlagos teljesítményét mutassa és ne csak az egyik értékét emelje ki) az egyik SSD 30-50%-al gyorsabb, mint a másik, majd egy másik hasonló célú, frissebb tesztcsomagban pedig 3x lassabb. Lelked rajta. Más portálok (pölö a Prohardver) másfajta tesztjein ilyen durva eltérések nem tapasztalhatóak az SSD-k között.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
M.2-es SSD-t keresek 240-256 GB-ost. Win 8.1. Játékos gépbe szánnom, egy Asus z97 pro gamer társaságába.
Iponban az ajánlott listáról ő van.
Bátran rendelhetem, oda kell figyelni valamire?
Kicsivel drágábban van még pár fajta:
KINGSTON 240GB M.2 SATA 2280 SM2280S3/240G
és
ADATA 256GB Premier Pro SP900 M.2 SATA 2280 ASP900NS38-256GM-C
Ezek lassabbak, vagy hamarabb tönkremennek? Vagy mi miatt nem ajánlottak?
-
glaci
őstag
Létezik Molex - SATA tápcsati átalakító kábel.
Régen, amikor még csak éppen kezdett elterjedni a SATA és igencsak extrának számtott, akkor a csúcs alaplapokhoz (amiken volt már extraként SATA) széria tartozékként adták. (Lévén hogy a tápok 98 % - án akkoriban még nem volt SATA tápcsati, csak sima Molex.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest