- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
Bodor
veterán
válasz SchumiBácsi #23651 üzenetére
Ez jó választás szerintem. Vagy HyperX 3K illetve Intel 530.
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
SSD-ből mit tudtok ajánlani átlagos felhasználásra, tehát rendszermeghajtóként, illetve pár program menne rá (játékok, képszerkesztő/animáció készítő program). Mi mostanában a legjobbár-érték arányú meghajtó 250 Gb tárhely környékén?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi! Visszaellenőrzés gyanánt belinkeltem az ADATA mellé az INTEL HyperX párost is.
Amennyiben ezekre gondoltál, akkor már kisorsolom magamnak, ha a performance szinte azonos átlag használat esetén.
1ébként a drágább Intel miért drágább, azon kívül hogy más a "sorozatszáma"?
Még egy fontos kérdés: ugye ezek az SSD-k mind 2,5" méret, adnak hozzájuk keretet 3,5" helyre illesztéshez, vagy azt külön kell szerválnom? Előköszi!
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Teaway
veterán
válasz SchumiBácsi #23654 üzenetére
Nincs/nem kaptál a házhoz 3,5>2,5 átalakítót?
Alaplapi tálca hátulján is szokott lenni hely neki, nézd meg!Nincs itthon csokid??
-
Ice&Lime
veterán
válasz gameresboy #23657 üzenetére
A 840 és 850 pro-k nem érintettek, azoknál nincs rá szükség.
-
p.lac
tag
Átlagos fogyasztás ssdboss szerint: 840 evo 1,91W, intel 520 (2,66W, +39%).
http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-EVO-120-GB-SATA-III-vs-Intel-520-120-GB-SATA-III
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SchumiBácsi #23654 üzenetére
A HyperX-hez adnak beépítőkeretet, ami jó az asztali házba.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
shield
őstag
Az előbbi HyperX- tesztet nézegetve, én még mindig az INTEL 520-at venném meg, esetleg az Intel 530-at az 5 év gar. miatt. Igaz ez a teszt "ős régi".
Egyes típusoknál SSD max írás: 120 MB/s vagy alig több. Ez nem gázos? (vagy csak egyes leírásokban rosszul van írva?)
Én még csak ezután akarok venni és most tájékozódom. Tapasztalat alapján szívesen fogadom a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
gameresboy
aktív tag
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Egy Samsung 840 250Gb-os SSD-t cserélnék nagyobbra, sajnos kinőttem. Egy 500Gb-os modellt szeretnék helyette, mit ajánlanátok, ami elfogadható áron van, és jó is. Csak telepített játékok lennének rajta.
Köszi a segítséget!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23666 üzenetére
Mivel egy sz@ros játék már 40-50giga(BF4-ről ne is beszéljünk) elég nehéz beleférni a 250-be, most pont van jó pár játék amikkel játszok, jönnek újak is, és unom már a le-föl telepítéseket.
Szerintetek mennyi a reális használt ára egy 250-es 840-nek? 1 éves kb, még garis...
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
A-data XPG SX900 256gb jobb választás lenne mint a Samsung Evo 840 250gb?
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23669 üzenetére
1 éves 840-es 250gb Evo-nak??? Újonnan 32k-ért lehet már kapni!!
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23671 üzenetére
Ok, nem is azért mondtam csak csodálkoztam, mert 4k-val drágábban már vadi újat lehet venni Tudom mert pont én azt nézegetem, hogy vegyek-e vagy sem Remélem nem lesz gondolom a lassulással ha az új fw-t felteszem. Csak ugye ez hónapokkal később derül majd ki vásárlás után.
Viszont nem tudom, hogy mit vegyek 240-256gb között ha nem Samut.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Daffchy #23662 üzenetére
Akkor nincs több ötletem miért, ha nem jó, akkor marad a win7, talán.
Nem hiszem, hogy ezt gariztatnák, de megpróbálni meglehet, hátha.(#23664) gameresboy: ez a típus (520 és 530) is ajánlott. Ezekhez nincs beépítőkeret. Vagy rendelkezel vele, vagy veszel egyet, vagy a házadban van olyan mérethez furat, vagy csinálsz egyet magadnak házilag ingyen.
(#23673) BomiBoogie: ugye nekem is az van, és sok mindenkinek. Valamiért ez a dolog azért mégis visszatartja az embereket már ettől a típustól úgy veszem észre, ez nem jött jól ennek az ssd fajtának. A bizalmat nehéz lesz visszaszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23673 üzenetére
Több mint valószínű az lesz belőle, és remélem nem fogok csalódni. Én is fw frissítéssel fogom kezdeni, de nem hiszem, hogy gond lenne, az itt olvasottak alapján sikerült kijavítani a hibát. Holnap vagy holnapután már be is szerzem
-
daveoff
veterán
Akkor melyik 500-as SSD-t ajánljátok 60k körüli áron? A 840 EVO nem pálya? Nem ajánlott?
Erről mi a véleményetek?
ADATA SSD Premier Pro SP610 512GB SATA3, 560/450MBs, IOPS 73K[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23677 üzenetére
Akkor szerinted az EVO, vagy az ADATA legyen?
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Jelen pillanatban 20k-25k pénz (elég a 120GB) között melyiket SSD-t vennétek/vegyem ?... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23680 üzenetére
500-as 840 EVO berendelve!
-
Malamute
tag
Sziasztok!
Garanciális okokból kifolyólag az ipon.hu-nál levásárolhatok kb. 36K Ft-ot, és SSD az hiányzik a gépből. Tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában?
Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.
-
vzsigmon
csendes tag
Sziasztok
mit szoltok az intel 530 120gb-hoz? nehez a frissitese?[ Szerkesztve ]
-
vzsigmon
csendes tag
vagy samsung 840 inkabb?
-
Dorian
félisten
Na, megszopattam magam, nem fér bele a dvd helyére a hdd adapter. Úgy tűnik a vékonyabb kellett volna mégis... Hol kapok olyant? Ugyanitt hdd adapter külső dvd házzal eladó...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Az összefoglalóban a Plextor M5M SSD az ajánlottak között van. Nekem az mSATA nem jó, ami SATA-ban van, az M5S. Az is vállalható vagy csak kizárólag az mSATA ?
-
törölt tag
Hali.
Kingston V300*** (MLC) Csak a Toshiba 19nm Toggle-Mode 2.0 szinkron NAND-okkal , és a 505A firmware-rel rendelkező darabok az ajánlottak!
Oké, honnan tudom az éppen melyik?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #23694 üzenetére
Miben szarok? Sebességre vagy élettartamra? És mennyire durván?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Helló!
Tapasztaltatok esetleg olyat, hogy adott egy Intel 530-as SSD, ami szekvenciális írásban és olvasásban 260Mbyte/s környékét teljesít, CrystalDiskmark szerint 0xFill tesztben. Elképzelhető-e, hogy az alaplapon lévő ASMedia chip tud ennyit? Ugyanezen a lapon egy OCZ Agility 3 ennél jobb eredményeket produkál az alaplap Intel vezérlős SATA portján. (Délután majd kipróbálom, az 530-ast is az Intel porton.)
Előre is köszi a segítséget.
-
félisten
SATA3 vezérlőkről, általában. Röviden meg igen, ASMedia elmarad sebességben(meg a Marvell stb), de ez csak mérésben érzékelhető, OS alatt nem észrevehető a különbség
UI: További kérdéssel a másik (SSD) topikba írj, ne ebbe, thx!
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jmakk
őstag
Egy ASUS X51L notebookba tervezném leváltani a HDD-t egy hasonló méretű SSD-re.
A rendszer sebességének növekedését szeretném látni, mint eredményt.
Ha SATA II SSD-t vennék, probléma nélkül működne? És egyáltalán érdemes lenne váltani az alábbi paraméterekkel rendelkező masinánál?Processzor típus: Intel Core Duo
Processzor jellemzők: T2370 (1 MB L2 gyorsítótár, 533 MHz FSB) 1,73GHz
Memória: 2GB (2x1GB) DDR2 667 MHz SDRAM, max. 2GB
Merevlemez: 160GB 5400rpm SATA
Chipkészlet: Mobile Intel® GL960 Express Chipset + ICH8M[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest