Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz rover45 #22840 üzenetére

    Érezhető sebességben biztosan hozná a Samsung 840 Pro szintjét, a tesztekben mutatok számok meg azokat érdeklik, akik ezek alapján döntenek.
    Szekvenciális írásban az M500 gyengébb, de ha rendszermeghajtónak lesz , akkor ez egy nem fontos tényező. Gondolom nem fogsz naphosszat 5-10 GB-os fájlokat másolgatni rá egy olyan meghajtóról, ami van olyan gyors ( pl. másik SSD ) , hogy ki tudja szolgálni a 250MB/s feletti írást.

    Ha rendszernek használod az SSD-t, akkor szinte teljesen mindegy, hogy melyiket választod, mert úgyis a gyors elérési idő, és főleg a 4K olvasás/írás értékek azok, amik mérvadóak, de szerintem ez utóbbi értékekben sincs olyan nagy eltérés az egyes SSD-k között, amik érezhetőek lennének.

    Ezt alapul véve, a vásárláskor figyelembe veendő tényezők közül, az általában vett sebességet, mint SSD jellemzőt, mondhatni ki is zárhatjuk.
    Ezt gyakorlati tapasztalatból is mondom, mert elég sok különböző vezérlőjű, és gyári specifikációk szerint eltérő SSD-t használtam már különféle gépekben ( SATA2-őn és SATA3-on is), és érzésre mind ugyanolyan gyorsak voltak.
    Amire figyelni kell mostanában, az inkább a felhasznált NAND-ok fajtája, írási terhelhetősége, a garancia idő, és azon belül az, hogy kötik-e a garanciát írási limithez. Természetesen ezek a tényezők szorosan összefüggnek az árral, és a felhasználói igényekkel, és a felhasználási területtel, ezért mindenkinek más és más típus lesz az a legjobb ár/érték arányú SSD, ami számára ajánlott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák