- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frici69
tag
válasz BomiBoogie #20099 üzenetére
Mondjuk ez : ADATA 2.5 SSD SATA III 128GB Solid State Disk, SP900 Premier Pro Series
[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Qru
MODERÁTOR
válasz frici69 #20101 üzenetére
Ne, az aszinkron nand-os. A-data SX900-at vegyél mert az szinkronos.
#nincsbennetarcsi
-
WestBam
senior tag
Sziasztok.
T500 laptopba szeretnék ssd-t de csak a rendszernek így a 64GB bőségesen elegendő lenne nekem.
Kérdésem, hogy melyik a legolcsóbb 2 verzió ami ajánlott vételnek is számít, várhatóan nem lesz vele gondom?
Az alábbi kettőt néztem ki:
KINGFAST 64GB KF2710MCJ14 2,5" F5 S-ATA3 MLC SSD
A-DATA 64GB SP600 Premier Pro Series 2,5" S-ATA3 MLC SSD
Ne menjetek bele a részletekbe mert ezekhez hülye vagyok, én csak be tudom csavarozni a helyére, szóval inkább pontos típust amit keressek írjatok ha ezeknél van jobb vagy olcsóbb megoldás.
Köszönöm!⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Qru
MODERÁTOR
válasz frici69 #20109 üzenetére
Nem, az is aszinkronos. Abban Toggle mode nand-ok vannak azok meg mind aszinkronosak (csak a Toshiba meg a Samsung gyárt ilyet amúgy).
mod:
Maradj az SX900-nál. Vagy ha sokallod az árát akkor esetleg Crucial M500, az is szinkronos bár abban egy picit lassabb vezérlő van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kondás
tag
Hello, ez vagy ez?
1. ADATA 256GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-256GM-C
2. SAMSUNG 250GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE250BW -
PNP
őstag
Üdv!
Még februárban vettem egy 240GB-os Kingston V300-at, mint most kiderült, ez már a (benchmark szerint) jóval lassabb változat. Azon túl, hogy dühítő a dolog, gondolom garanciához ez kevés. A kérdésem igazából az, hogy ez gyakorlatban mennyit számít. Nyilván egy HDD-hez képest bármi gyors, de ha gyakran dolgozom nagy file-okkal (Photoshop, Premiere, stb.) egy egyébként viszonylag erős gépen, akkor érdemes lecserélnem az SSD-t, vagy nem igazán fogom észrevenni a különbséget?
-
Bodor
veterán
válasz DoItYourself #20116 üzenetére
Semmi gond nincsen az aszinkronos SSD-kkel sem, gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség, ezért az ajánláson nem érdemes változtatni.
Jó SSD az Adata SP900 is, ne bánd, hogy ,megvetted. -
WestBam
senior tag
válasz WestBam #20104 üzenetére
Hopp, változott a helyzet, most mondták, hogy kelleni fog a 128GB-os verzió, szóval arra ha tudtok legyetek kedvesek adjatok tippet mi a legjobb ár-érték arányú darab ebből a boltból, mert ez van hozzám a legközelebb és csípem is őket:
ZC 4. kerület
Árban max 21e amit erre költhetek.
Köszönöm még egyszer és bocsi a sok variálás miatt...⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
PNP
őstag
Szoktam kérdezni, de V300-ból vettem korábban egy 120 gigásat, semmi gondom nem volt vele, így később megvettem a nagyobbat is, nem gondoltam volna, hogy ugyanazzal a névvel teljesen más tartalmat kapok.
Szóval szerinted, ha papíron ez kb. fele olyan lassú, mint kellene, vagy mint a korábbi széria, akkor ez a különbség nem észrevehető? Vagy pedig érezhető, de Te nem költenél rá? -
WestBam
senior tag
BomiBoogieés
QruKöszönöm szépen! Majd feldobok egy érmét és kiválasztom a kettő közül melyik legyen
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
kerekfej
addikt
-
TheProb
veterán
Üdv!
Van különbség E között és a Samu EVO közt? Teljesítménybeli/minőségbeli,etc
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Soma01 #20132 üzenetére
500Ft-al drágább az EVO-hoz képest. Kicsit keserédes a dolog, mert kb 1-2 hete akció volt az edigitalál, hogy ha PP-vel gizetek adnak 3ezer kedvezményt. persze hogy most van lehetőségem újat venni...
Boogie azt mondta ez új modell, mmint az EVO-hoz képest. De ezek szerint akkor már vannak tapasztalatok. Lehet, hogy rászánom azt az 500ft plusszt
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Soma01 #20132 üzenetére
"Én is a Kingston Hyperx mellett döntöttem és ezt a tipust ajánlom másnak is."
Csak azért ajánlod ezt inkább, mert te ezt választottad, és nem a Samsung 840 EVO-t? Na jó, csak azért kötekszem, mert nem igazán láttam indoklást. (Bodornál igen, hogy tartósabb (mivel MLC a TLC-vel szemben), lehet, hogy csak nem akartad megismételni, de vártam volna, hogy pusztán azért ajánlod, mert nem volt vele gondod, vagy van valami komolyabb ok is.)=================
Amúgy most az jutott eszembe, hogy néha az SSD-knél a különböző webshopokban megnézem a felhasználói értékeléseket (néha naivan várok valami szakmai jellegű indoklást, hogy vajon érdemes-e megvenni a terméket), és sok, a termékre 5*-ot adó felhasználó azzal indokolja a döntését, hogy "Nagyon gyors!".... Bírom az ilyeneket, annyira meglepő tény ez egy SSD-nél.
Félre ne értsd, azért a Te hsz.-ed nem ilyen volt, csak beugrott.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
válasz Sk8erPeter #20134 üzenetére
Úgy kollektíve a felhasználói véleményekhez: Hogy a legtöbbjük, kb 2-3 óra használat után írja meg a véleményét. Hát ennyi idő alatt ki is lehet tapasztani hogy is működik a cumó...
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
válasz BomiBoogie #20136 üzenetére
, Komolyan.. nem is ismerem...
[ Szerkesztve ]
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
M107
addikt
Ezt is elértük, 9 hónapos Samu EVO 120 GB
Csak az oprendszer, és a felhasználó programok, Office, kizárólag rendszergyorsításra. No games
Valahol olvastam, ha a vezérlő 1 év múlva is működik, akkor már csak 20%-esély, hogy tönkremegy az SSD a vezérlő miatt.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
maestro87
őstag
Egy hülye kérdés:
Egy Sata3-as SSd-hez elég egy hasonló SATA3-as kábel? Mert, hogy van a SSD-n egy hosszabb érintkező felület is, az micsoda? -
Jarod1
addikt
Próbálta valaki a samsung migrációját? nekem kb 4 óra volt a rendszert klónozza a ssdre ,, mondjuk ide winyóról csinálta...
-
frici69
tag
válasz vittorio7 #20145 üzenetére
Tudom,hogy náluk 2 év a Samu gari! Csak ott böngésztem ezért onnét a link!
Igazából a márkák közti különbségre gondoltam.[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
-
baboss
őstag
Sziasztok.
mSATA SSD-t szeretnék venni,2 típushoz tudnék olcsón hozzájutni.
Melyik a jobb ?
liteon mSATA 128gb LMT-128M6M
A másikról csakannyit tudok,hogy SAMSUNG Msata SSD 120GB ha jól tudom csak 1 van belőle.(Samsung SSD 840 EVO mSATA)[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz royalka #20148 üzenetére
"tökre lehúzásnak érzem, hogy a háztól-házig garira plusz pénzt kér mikor az edigitál ez ingyenes"
Hát ez vicces. Az az általános, hogy nem ingyenes a házhozszállítás, és az edigitalnál is egy akcióról van szó, ami 16-áig tart... azután az edigital is tökre lehúzós lesz... Bár a nyavalygásra mindig lehet okot találni (ahelyett, hogy mondjuk örülnél, hogy az egyik helyen épp van egy ilyen akció, hogy ingyenes a házhozszállítás).Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest