Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Rhino666 #89752 üzenetére

    Szia,

    Mindenekelőtt szerintem Te is majdnem eljutottál arra a következtetésre (csak nem írtad le), hogy bizony a "combosság" nem a SOC mag szám függvénye minden esetben. Bizony az AX50 erősebb az AX20 -nál és kb. mindkettőt földbe döngöli az AX73. E legutóbbi hardveresen az AX82U -val egyezik meg - nézz rá esetleg és döntsd el, hogy 38-39K HUF -ért megéri-e? Most csak egy hülye példa - e legutóbbiak USB másolási sebessége olyan 75/55 (olvasás/írás) MB/s. Az AX50 nagyságrendileg ennek a fele. Az AX20 meg ... nos hát az még ennek is a töredéke ... Azt nem tudom mondtam-e, de nem ugyanaz a proci van bennük - nagyon nem ...

    Amit Nálad esetleg érdemes akár hosszabb távon figyelembe venni:

    - érdekes lehet-e számodra a mesh WiFi. Amennyiben igen, akkor javasolnám, hogy maradj Asus vonalon és mondjuk ethernet backhaul -al tudnál AiMesh -t konfigurálni. Avagy egy router teljesen biztosan lefedné az igényeidet?

    - ez lehet nem annyira router kérdés. 4 szerver meg NAS mellett (+ PC -k + laptopok) lehet elgondolkodnék multigigabit/10 Gbe LAN -on. Különösen, ha esetleg a közeljövőben kinézhetne esetleg multigigabit -es internet (pl. a T 2/1 Gbe internete stb.). Azaz jövőállóság kérdése. A LAN oldal az tiszta, hogy elsősorban switch (-ek) dolga lenne - sőt a 4 szerver + NAS + PC -k és laptopok mellett a "kamerák, termosztátok, telefonok, tabletek, nyomtatók, porszívók stb." -t is nézve lehet érdemes lenne menedzselt vonalon gondolkodva VLAN -okkal , egyebekkel.

    Utolsó kérdésedre válaszolva - az AX50 jobb az AX20 -ra ugyanakkor nincs CFW rá. Egyébként ez mennyire hangsúlyos kérdés Nálad?

Új hozzászólás Aktív témák