- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
Nagyon is megeri.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61295 üzenetére
Valószínüleg igazad van. Várok még vele egy picit, úgy is ősz környékére terveztem a vásárlást. Köszi még1x.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Cseneles
őstag
válasz viperabácsi #61301 üzenetére
3chip 0,95" dlp
Christie HD6k,10k,14k DC3 Dmd
Runco VX22i DC4 Dmd
Digital Projection Titan 1080, 1080 3D(DC4 de mindegyik) de ezek is csak a HC objektívesek3chip 0,65"
Runco LS10,LS12i (DC4)
Digital Projection Highlite 260,330 (DC4) de csak a HC objektívesek.
Digital Projection Titan 1080, 1080 3D (DC4 de mindegyik) de ezek is csak a HC objektívesek a nagy kontrasztúak. Ha az nélkül veszed 2200:1 de kész jtek bele irisz ha kell igény esetén.[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61306 üzenetére
Amíg a vásárlók veszik az új bóvli gépeket addig nem is fog. Elég csak a marketing, ráírni hogy 4k, 8k, hdr, milliós kontraszt, 8000 lumen és máris el van adva.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61307 üzenetére
Van esetleg releváns tapasztalata valakinek az Epson-EH-TW9400W projektorral? Esetleg a nativ 4K-val összehasonlítva milyen(Sony)?
Ez a megoldás sokkal jobbnak tűnik mint amit a BenQ használ.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61308 üzenetére
Elég sokunknak van tapasztalata.
Nativ kontraszt aránya 3.500-5.000:1 között mozog. Én azt mondanám hogy a benq élesebb képet ad. Van akik látják rajta a "csirkehálót", a pixelek közötti hézagot.
Egyébként egy jó mindenes gép, nagy fényerővel.Ha már nem natív 4k nézzél jvc-t is.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61309 üzenetére
Most igazából mindent nézek, utol kell érnem magam az újdonságokkal. Természetesen a cél a Sony vpl vw290es, de ha van alternatíva ami hasonlóan jó képet vetít(olcsóbban) akkor nem zárkózom el előle.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Ez a LG CineBeam HU810P Forte 4K Laser Beamer is érdekesnek tűnik. Csak jó véleményeket találok róla. Viszont nem találom, hogyan éri el a 4K felbontást, mit használ hozzá?
-
Vhiktor
veterán
válasz Laccoss #61310 üzenetére
Ez szerintem csak nálunk igaz. Külföldön megveszik gondolkodás nélkül az új gépeket, hiába rosszabb esetlegesen a képük a lecserélt projektorhoz viszonyitva is.
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61312 üzenetére
Rezegtet, 0.47-es chip van benne fing kontrszattal.
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61313 üzenetére
Meg hát, és a használt is jóval olcsóbb mint otthon. Nagyon sok eszköz van fent használtan ami szinte új, legyen az projektor, tv, hangrendszer.(Fél-egy éves) Én németben vettem a Sony HW55ES projektoromat 1 éve 400€-t, és még kaptam mellé egy eredeti zsír új égőt is, valamint egy kontraszterősítő lencsét.
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61315 üzenetére
Nagyon jó vétel volt
Mire cserélte le a tulaj?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bikkrom
senior tag
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61316 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor újonan vett egy VW290ES-t, amit én is szeretnék majd. De aztán lehet, hogy valami komolyabbat szerzett be a srác. Lent van a raktárban a doboza, abban kaptam meg a régit. De a moziszobájára irigy vagyok 😁😂
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz Bikkrom #61317 üzenetére
Ráérek persze. Tegnap este is mondtam a páromnak mikor fílmeztünk, hogy mi a francért akarom lecserélni(HW55ES) hiszen ennek is gyönyörű éles, részletes képe van(84"on.)
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61318 üzenetére
55 és 290 nagy különbség van, kontraszt arányban is
Már azt hittem valami vacak "csoda" gépre cserélte.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
yanpec
aktív tag
válasz spiky03 #61321 üzenetére
Izlések és pofonok. Van akiknek a kövér nők jönnek be, van akiknek a vékonyak. Ez pont ugyan ilyen. Aztán az is lehet, hogy csak ezt kapott ekkora méretben.
-
yanpec
aktív tag
válasz Vikthor #61322 üzenetére
Ezt a kaputelefon minőséget nem értem. A srác mindent a saját kezével épített. Jó lehet, hogy nem professzionális minőségű anyagokból, de én azért elfogadnám. A hangrendszer az viszont profi. Egy torony csak a végfokokból állt.
-
yanpec
aktív tag
válasz Vikthor #61325 üzenetére
Ja, most már értem. A kaputelefon hatást szerintem a telóm csinálta. Nem igazán voltak a fényviszonyok alkalmasak fotózásra.
-
spiky03
veterán
válasz yanpec #61323 üzenetére
Persze tudom, ott volt a végén a smile.
Csak kicsit furcsa párosítás Optimussal. Már csak akkor lenne vicesebb, ha egy Penge poster lenne ott.De amúgy menő a szoba, le a kalappal előtte!
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
yanpec
aktív tag
válasz spiky03 #61327 üzenetére
Ez fel sem tűnt. Biztos az asszony keze van a dologbam .
De térjünk vissza a Topik témához.
Csak bújom a netet mik vannak, aztán rátaláltam a SAMSUNG The Premiere 4K Laser Projektor LSP7T.
Nem is tudtam hogy gyárt projektort. A samsung közel áll a szívemhez, mert nagyon meg vagyok elégedve a gyártóval, kb minden Samsung a lakásban.
Látott már valaki ilyet? Valóban nativ 4K mint ahogy a gyártó, meg a shop-k írják? Jók az últrarövid vetítésű projektorok?
Még nem volt időm tesztet végigolvasni, de a vevői értékelés alapján 5*.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61328 üzenetére
Van tesztem róla, nézd meg:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
sony89
tag
válasz yanpec #61318 üzenetére
Hello!
Nekem is VW290ES projektorom van már kb 1 éve! Nagyon megvagyok elégedve vele gyönyörű képe van mind SDR ben min 4k HDR ben ! Előtte volt Optoma, Acer, Benq igaz azok csak fullhd-k voltak de azok után ez ég és föld , na jó nagyon más kategóriák! SDR on/off kontraszt 9050:1 -hez azért ez mindent elmond!
Annyi hogy sötét szoba kell neki én a mennyezetre is raktam fel sötét burkolatot hogy a zavaró fehér falak ne rontsák a kontrasztot , meg van sőtét függöny és igy nagyon jó lett!Csatoltam pár képet! De persze ez itt nem adja vissza amit élőben látni rajta!
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61329 üzenetére
Köszönöm szépen, hát ez nagyon jó videó volt. Igaz a felét nem értettem , de annyi átjött, hogy ne keresgéljek tovább maradjak a Sonynál. Az összes tök szép, tök jó és praktikus, mint a samsung is, de ezer sebből vérzik. Én hülyét kapnék ettől a szívárványosodástól.
1000 köszönet.
-
yanpec
aktív tag
válasz sony89 #61330 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem csak én festettem be feketére a plafont. Nem nézegetek tovább, marad a Sony, hiába szép és jó mind, de kompromisszumosak.
-
Vhiktor
veterán
válasz demarad #61334 üzenetére
Pixel hiba?
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61335 üzenetére
Nem biztos. Nekem az Aceren volt ilyen, és 1-2 hónap alatt eltünt. Valszeg csak egy szösz vagy por volt elötte. Jobban aggaszt ez a nagy mértékű foltosodás. De szerintem nagyon koszos a lencse.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz demarad #61337 üzenetére
Minden színű hatter előtt így vilagit?
-
yanpec
aktív tag
válasz demarad #61339 üzenetére
A DMD chipet egy dolog tudja kinyírni a meleg. A hűtésre nagyon oda kell figyelni. Ezért kell rendszeresen takarítani,. Észre lehet venni ha koszos, mert egyre hangosabb a masina, próbálja magát hűteni. Azok a kör alaku foltok mind por a fényútban. Én fotózok, és ha poros a lencs ugyan ilyen pöttyök vannak a képen
-
makkmarce
őstag
-
yanpec
aktív tag
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61346 üzenetére
Hogy el lehessen kérni a feketéért jó borsos felárat
-
yanpec
aktív tag
válasz devil-k #61349 üzenetére
A felület egy 84"(186x105cm) eSMART Pro tatenso motoros feszített vászon. A nézési távolság kb 3-3,5m-r.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest