- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #61450 üzenetére
Az is tény, hogy sokan azért kapnak rossz képet pc-s lejatszassal hdr esetében, mert rosszul allitjak be többek között a dinamikatartomanyt(gpu, lejátszóprogram, projektor hármason). Ebben az esetben sokkal szebb lesz a kép egy média lejátszóval. Illetve sok pc-s video lejátszó nem tud hdrt. Azok a lejátszók amiknel külön kell bekapcsolni Windowsban a HDR-t, semmire nem valók.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Cseneles
őstag
válasz Turbo73 #61444 üzenetére
"a HDR dinamikusabb és szebbek a színek"
Nem lehet összehasonlítani! Mivel az SDR-t Rec.709 színtérben rögzítik, a HDR többségét DCI-p3 ban és pár darabot BT2020 színtérben. Ezért látod szinesebbnek. Kapcsolj egy kalibrált DCI-P3 színteret a megjelenítődön SDR film esetén és ugyan úgy szinesebb lesz. Ebben semmi varázslat nincs.
A másik az ,hogy rengeteg múlik a felvételi oldalon. Jelenleg piacvbezető referencia szintet jelentenek az ARRI kamera rendszerek. Amiket ezekkel a kamerákkal rögzítettek egytől egyig a legjobb képminőséget tudhatják magukénak. Teljesen mind1, hogy SDR vagy HDR!
itt van pár cím amik ezzel a kamerával készültek.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BBéci
legenda
válasz makkmarce #61452 üzenetére
Profi fotósnak magyarázol?
Az összes sajtó és marketingfotón utólag, Photoshoppal illesztik be a vászonra a képet.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Turbo73
tag
Nem vagyok fotós, a képet csak egy Samsung S20-as telóval csináltam. Szar is lett.
A HTPC-ben egy Ryzen 3 2200g van külön videókártya nélkül. Eddig mindenre is elég volt, de a madVR tone mapping-ot már nem bírja. Lehet majd veszek bele egy videókártyát, de nem tudom, hogy melyik lenne elég a madVR-hez. -
yanpec
aktív tag
Off Topik!!!
Kíváncsi voltam melyik a jobb projektot, a vw260es vagy a vw320es, ezért megkérdeztem az IA-t.
Szerintetek helytálló? Jelenleg ez a két típus amit belefér a kitűzött keretbe.
A Sony VPL-VW320ES a jobb projektor a két modell közül. Újdonságokkal és javításokkal rendelkezik, amelyek még jobb képminőséget és funkcionalitást biztosítanak.
A Sony VPL-VW320ES 4K képminőséget kínál, rendelkezik HDR támogatással, valamint nagyobb fényerővel rendelkezik, mint a VPL-VW260ES. Ez az extra fényerő még világosabb képet eredményez, ami a projektor használatát is kényelmesebbé teszi olyan helyeken, ahol nehezebb lefedni a környezeti fényeket.
Az adaptív fényvető funkciója lehetővé teszi a projektor számára, hogy automatikusan beállítsa a kép fényességét a környezeti fényviszonyokhoz. Ezért a VPL-VW320ES ideális választás lehet olyan helyekre, ahol a fényviszonyok gyakran változnak, például egy nappali szobába vagy olyan helyiségekbe, ahol nagy ablakok vannak.
Ezek az extra funkciók és javítások a VPL-VW320ES projektor árában is tükröződnek, ami általában magasabb, mint a VPL-VW260ES. Azonban, ha a jobb képminőség és a nagyobb fényerő fontos számodra, akkor érdemes lehet befektetni a VPL-VW320ES-be.Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61458 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy a termék adatlapon elérhető specifikációk alapján hasonlítja össze és ezt foglalja mondatokba.
Az is biztos, hogy én minél újjabbat vennék sonybol, hacsak a régebbi modelhez lényegesen olcsóbban hozza lehet jutni. De látatlanban ne vegyél egyet se, mindenképpen próbáld ki és nézd meg saját filmekkel
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61459 üzenetére
Persze ez csak játék, kíváncsi voltam, hogy hoz-e rá valamit.
De azért a használtpiac legjobb projektor listája is érdekes.
1. Sony vlp-vw295es
2. Epson Home Cinemema 4010
3. Optoma UHD60
4. Benq HT3550[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61460 üzenetére
Ez a lista mi alapján van?
-
yanpec
aktív tag
válasz Vhiktor #61461 üzenetére
Az volt a kérdés, hogy melyik jelenleg a használtpiac legjobb projektora.
De a hülyeséget félretéve, így rábukkantam a Benq W2700 projektorra. Újonan 1200€.
Szerinted ez milyen gép? Gondolom közel nem tud annyit mint a W5700?
Specifikációkat én is látom, de élő képet még nem láttam tőlük.
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61462 üzenetére
Ja hogy ai
-
yanpec
aktív tag
Úgy néz ki újonan veszek egy Benq W5700-t. Sajnos látatlanban tudom csak megvenni, igaz ha nem tetszik vissza lehet küldeni minden probléma nélkül.
De sok helyen írják, hogy szívárványosodik, meg nyugtalan a képe. Ezt, hogy kell elképzelni?
Ez olyan mint, hogy valaki látja, hogy vibrál a DLP projektor és van aki nem?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61465 üzenetére
Pont arról van szó, hogy az összes projektor összes tone mapping megoldása a kanyarba sincs madvr-hez képest. JvC frame adapt csinál hasonlót, de én itt is azonnal látom a hibát, főleg, hogy amikor legutóbb láttam, a képernyő tartalom függvényében össze vissza változtatta a fehéregyensúlyt(remélhetőleg ezt javították, mert így használhatatlan jó par embernek)
A röhej az egészben az, hogy a madvr-t ha minden igaz egyetlen egy ember fejlesztette és lazán kenterbe veri a nagy cégek megoldásait amin jóval többen dolgoznak .
Madvr dinamikus tone mappingje még egy 5 évvel ezelőtti középkat gpun is vígan elfut.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz yanpec #61466 üzenetére
Próbaltal valaha dlpt? Ha igen és nem zavart semmi akkor nem lesz gond.
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #61467 üzenetére
nem, eddig arról volt szó, hogy nincs sehol se dinamikus tone mapping, én meg csak annyit írtam, hogy 1-2 akad, amiben van.
nekem itt pl az NZ9 képe jobban tetszik, mint a MadVR-es, bár gondolom azt is be lehet állítani ilyenre:
https://www.youtube.com/watch?v=IqcJn3CZOh8okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61470 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak gondoltma, hogy leírtam, hogy van dtm bizonyos projektorokon.
A JVC-ken működik a legjobban.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
válasz makkmarce #61470 üzenetére
Tévedés azt feltételezni, hogy egy vetítőben lévő processzor felveheti a versenyt egy PC-vel. A fasorban sincs. Ahogy a házimozi erősítők is messze elmaradnak egy PC dekódolási és ekvalizációs képességétől. Ez érvényes a médialejátszó vs. PC összehasonlításra is.
Sajnos!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #61471 üzenetére
ok, csak azt írod mindegyik rosszabb, holott látszik, hogy mit sunnyog a madvr , viszont egy nagy előnye van, hogy biztos be lehet állítani jobbra, mint amit a videón láttam, mert ahogy néztem, teljesen paraméterezhető.
Konkrétan kiveszik mindennek az ereje, teljesen eltolta a színek irányába, és nem csillan a villám, csak fakó zöld paca. Az nem segít, hogy látsz benne pár szálat, mert aki az effectet tervezte, nem akarta azt, hogy te azt úgy élesen lásd. Ahogy megfigyeltem pár másik madvr tesztet is, sok esetben túl sokat tol (pl a víz alatti jelenetnél kiveszi a víz fátyolosságát, ködben, esőben azt is látod, amit csak halványan kellene, néhány sötét jelenetnél túlerősíti a hátteret, szóval ennek is megvannak a bajai). Kár, hogy nem tették mellé az SDR képet, hogy hogy képzelte kb a mozis szaki pl a HP jelenetet. Érdemes megnézni tv-n/monitoron:
https://www.youtube.com/watch?v=vpFIj_8daVU
.okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
Megtaláltam az egyetemi anyagot, hogy a DTM alapvetően hogy épül fel, sőt FPGA-ra hogy lehet fejleszteni. Gondolom nincs kedvük legyártani, mert az pénz, a gépeket meg így is megveszik, hogy évente megszorozzák 2-vel a dinamikus kontraszt nevű bohózatot. Ilyen madvr szerű dobozt vennék, mondjuk 200k-ért simán megérne, ami megcsinál mindent, és paraméterezhető, ez beállítaná akár az SDR képet is, és ehhez csinálni egy kalibrációt. Néztem neten dobnak össze olyat, ami hasonlót tud (4k-s streamer kártyával), így bárhonnan tud képet fogadni. Már csak a latency a kérdés.
Jelenleg ott tart a projectorok kínlódása, hogy egy jó részük még a jelforrást se tudja rendesen dekódolni (pl az, hogy limited vs full spektrum egy sima 3x8 bites képen). Szóval belekényelmesedtek az urak nagyon. Gondolom megy a sírás is, hogy már nem veszik annyira a gépeket, mert nagyok lettek a tv-k, nem költenek már jó régóta fejlesztésre. Őszintén, nekem magára a HDR-re nincs túl nagy igényem, amíg az SDR-t se képesek normálisan megjeleníteni, mert ez a madvr is kicsit ilyen erőszaknak tűnik, hogy ráeresztenek egy shadert, ami felhúzza kicsit a sötét részeket, meg megerőszakolja a szaturációt. Közben a projector ugyanolyan bénácskán vetít sajnos, mint 10 éve (nem véletlen mindenkinek a használt jó minőségi régit ajánljátok).okoskodom, tehát vagyok
-
thomasrc
tag
válasz makkmarce #61473 üzenetére
A HP filmek HDR kiadásai problémásak, mert gyenge a mastering rajtuk. Az a baj, hogyha beállítod rá a madVR-t, akkor az összes többi film megszenvedi a kárát. A JVC képén is látható, hogy nem tud mit kezdeni a jelenettel, mert úgy próbálja kompenzálni a csúcsfényeken látható színcsatorna eredetű kiégést, hogy egyszerűen kiégeti az egész mindenséget és volt-nincs képi tartalom azokon a területeken. Hasonló problémák vannak kb. még egy maroknyi korai HDR filmmel, csak a HP mind közül a legrosszabb. Persze ettől még tarthatod a JVC képét jobbnak az összehasonlításban, de amikor nagy vásznon nézed ezt a jelenetet és ott van egy kar méretű homogén fehér semmi a vásznon, akkor azért szerintem feltűnik a hiba és elkezdesz gondolkodni rajta, hogy valami nem oké.
Egyébként a jelenlegi test buildben a tm curve és sep használatával lehet enyhíteni ezt a hibát, de a végleges megoldást várhatóan a precíz gamut rolloff fogja adni, aminek a finomhangolása és véglegesítése ironikus módon pont a mostani test build kitűzése... Viszont ebből csak a test buildet használók és az Envy tulajdonosok fognak részesülni, és ez a legnagyobb probléma most a madVR-el, hogy a jövője nem fénylik. A legutolsó nem időlimites build már most betette a kaput a Win11 felhasználók előtt, mert javítatlan bug van benne, ami érinti a kijelzők felismerését.
Akit esetleg érdekel alternatíva, az utóbbi hónapokban a libplacebo-nál kiborult a bili és elkezdték feljavítani a tone mappinget. Még mindig sehol nincs a madVR-hez képest, de érdemes lehet könyvjelzőbe tenni.
-
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61473 üzenetére
Melyiknél veszik ki mindennek az ereje?
Madvr-nál biztosan nem, a projektorok saját megoldásánál tűnnek el a részletek vagy lesz éppen fátyolos, kontrszttalan a kép.
Persze, hogy köze nincs a rendező elképzeléséhez, de ez a kevésbé szar megoldásEgyébként meg projektoron semmivel nincs HDR, ezt el kell fogadni, egyszerűen nem elég nagy a dinamikatartománya a képnek. Még egy belépő kategóriás 230 nitre képes tv is kenterbe veri még a madvr-os projektort is. Ez van. El kell fogadni.
Lehet 1-2 film kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
Turbo73
tag
válasz Khaosz55 #61464 üzenetére
A felső videóval pont az a baj, hogy ha ez alapján akar választani valaki, akkor azt látja, hogy minden, ami nem madVR, az nézhetetlen, fakó, sötét szar. Az alsó videó már korrektebb, ott látszanak a madVR korlátai is. (Pl: shadow detail eltűnése a villám környezetében)
Ez kicsit olyan, mint a Samsung elhíresült Oled beégetési tesztje, ahol egy teljesen elállítgatott színhelyességű és kontrasztú LG Oleddel demóztak.A valóság azért ezeknél szofisztikáltabb. Mikor nem régiben belekezdtem a 4k HDR-be, igyekeztem mindent (is) kipróbálni. Jelenleg 4 féle képpen tudok (nyilván sokkal többféle képpen lehet, de én ezt a 4 verziót ítéltem a leghasználhatóbbnak) 4k HDR jelet küldeni a projiba.
1. HTPC-ről madVR tone mappinggal. Ez egyértelműen a legjobb minőség, de sajnos a gépem túl gyenge, így akadozik a kép.
2. MPC-HC MPC video render HDR-SDR egészen jól megoldja, gépigény nagyon kicsi, de nem jobb mint a sima SDR változat (sőt)
3. MPC-BE HDR-SDR ez egy kicsit még jobb, gépigény kicsi, de ez kb. az SDR-t hozza. (Akkor meg minek?)
4. Natív 4k HDR a Ziddo X10 media játszóról. Itt ugye a Sony X1 processzora dolgozik, Dynamic HDR Enhancer a maxon. Egyelőre ezt használom, mert itt jelentős a különbség a HDR javára.Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy mind a 4 verzió nagyon jó képet ad és a különbség messze nem olyan nagy, mint a linkelt videóban. Hosszabb távon valszeg beruházok egy videó kártyába és a madVR tone mappingot fogom használni, mert valóban az a legjobb.
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #61480 üzenetére
pont a madvr-es hivatalos videóról beszélek, amit linkeltem, ahol azt mutogatják, milyen jó, hogy minden zöld az effektben.. nagyon megnézném a HDR kép adatait RAW hexa-ban, hogy a masteringnél oda fehéres zöldet, vagy olyan szétkent zöldet álmodtak meg, mint amit a madvr csinált belőle.
Bár lehet elég lenne mellé tenni egy OLED-et, azon csak jó a HDR megjelenítésokoskodom, tehát vagyok
-
Janaboy
Topikgazda
Kezd már eléggé off-ba menni ez a madVR téma.
Érdemes lenne átmenni vele a HTPC topikba, külön madVR topikot nem találtam, nem tudom melyikben tárgyalják mélyebben.Janaboy
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61482 üzenetére
Consumer Oled sem tud rendes hdrt megjeleniteni mert kicsi a színek fényereje. Jelenleg szabványos hdrt csak mastering monitoron látni.
Ami legközelebb áll hozzá az egy miniled tv vagy qd oled.Mindenféle tone mapping csak szükséges rossz, hogy legalább a részletek ne vesszenek el, de messze van a mastering képtől.
Innen egyenesen következik, ha tv sem tud 100% normálisat akkor projektoron mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Janaboy #61483 üzenetére
jobb hijan az uhd filmek lejatszasa topicban targyaltak multkor a madvr beallitasokat az urak.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Khaosz55
addikt
válasz Turbo73 #61481 üzenetére
Nekem sony vetítőm a van a X1 processzorral és a Dynamic HDR Enhancer használátát hig-on kerülném. Összemossa fekete és fehér részleteket. Elsőre jónak tűnik mert szemre nagy dinamikát kapsz mert több lesz a sötét és a világos, de ez úgy valósul meg hogy sötét és világos részteletek összemosódnak (részletek elvesznek) és egy szín lesz. Max medium vagy low beállítás segít, de az enyhe fátyol a komplett képen ott lesz.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #61485 üzenetére
Innen inkább számomra az kezd kibontakozni, hogy olyan képet szeretnétek látni, amit a masteringes se látott soha, ez már kicsit hasonló a mobilos hold fotózós AI által átdolgozott képekhez.
Ha a képet semmi se tudja megjeleníteni, csak a csoda madvr, ott bizony inkább az van, hogy azokat a részleteket nem is akarták, hogy úgy lásd, ahogy a madvr mutatja. (lásd madvr által szétkent HP jelenet)
Biztos vagyok benne, hogy látta a filmet a rendező, látta a vágó, és még vagy 20 ember, mielőtt a masteringre rámondták az áment. Ahogy abban is biztos vagyok, hogy nem egy 20-30"-os mastering monitoron zajlottak a tesztvetítések.
(ok, hogy a lemezre mi kerül, és az kinek a munkája, az más kérdés).okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz Khaosz55 #61487 üzenetére
Pontosan, bármilyen teszt lemezzel ellenőrizve félelmetesen kiégnek a részletek mind a világos mind a sötét tartományban. De tény hogy azzal lesz a legdinamikusabb a kép, már akinek ez tetszik.
-
m3ss
veterán
sztem is abba kellene hagyni, mert par embert ugy sem lehet meggyozni. attol, hogy ti nem latjatok / nem akarjatok latni a kulonbseget vagy mert youtube videon nezitek, vagy mert meggyozitek magatokat, hogy jo ez amugy is, attol meg ezek tenyek
orulni kell neki, hogy ingyenes es nem kell hozza tul draga hardver sem.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
thomasrc
tag
A sok évvel ezelőtti utolsó stabil verzió nem ismeri fel a kijelzőket Win11 alatt és az elsődleges kijelző beállításait alkalmazza az összesre. Ott csak a test build működik jól, ami kb. fél évente lejár és frissíteni kell.
A topik kötöttsége miatt nem tudom kifejteni jobban, de végszónak annyit, hogy a Harry Potter filmek alapján ne vonjatok le nagy következtetéseket. Az a film ismert arról, hogy problémás a HDR kiadása.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #61488 üzenetére
Nem, egyáltalán nem erről van szó.
Tv-n HDR-hez biztosan nem használnék madvrt.Csak arra akartam ramutatni, hogy ha tvn is valamilyen szinten kompromisszumos a hdr akkor felesleges bármit is elvarni egy projektortol.
-
Khaosz55
addikt
válasz makkmarce #61488 üzenetére
"Ha a képet semmi se tudja megjeleníteni, csak a csoda madvr, ott bizony inkább az van, hogy azokat a részleteket nem is akarták, hogy úgy lásd, ahogy a madvr mutatja. (lásd madvr által szétkent HP jelenet)"
A masretingen ott a részlet, mert úgy készült, a madvr nem belrak egy részletet hanem megjeleníti. Ha úgy "álmodta" volna rendező akkor nem lenne különbség részletekben a TV HDR és a projektor HDR között. Annyi ,hogy a madvr jobban megmutatja a részleteket mint egy feltolt Dynamic HDR Enhancer, vagy más projektor tone mapping.
-
makkmarce
őstag
válasz Khaosz55 #61495 üzenetére
Nem belerak, csak kiemeli azt, amit nem akartak kiemelni. Ez pont olyan, mint mikor a mobiltelefonod túlszaturálja a fotókat. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jó az, amit most HDR néven megjelenítenek, csak annyit, hogy ez jelenleg a ló másik oldala.. Még rá kellene dobni egy AI enhancer-t is, hogy ki is találja mi lehetett ott a sötétben, egyből lesz még egy alien is a HP mögött
okoskodom, tehát vagyok
-
csokszi
tag
Sziasztok! Beléptem a klubba egy Epson EH-LS11000w projektorral(ez az első projektorom)! Eddig egy Funscreen fehér kézi rolós vásznat használtam, a héten viszont megérkezett a végleges verzió amihez Szepi segített hozzá. Ez egy 124" Sepiscreens ALR vászon.Mivel nincs dedikált mozi szobám ez tűnt a legjobb választásnak. Szerintem a környezethez képest gyönyörű képe van. Csatolok pár képet.
Ezúttal szeretném megköszönni Szepinek a sok jó tanácsot és hogy rá kalibrálta a projektort a vászonra !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest