-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #32889 üzenetére
Üdv !
Nagyon közeledik az idő ( febr. közepe ) , amikor meg is veszem az első projektoromat, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Ugye kipróbáltam az LG Pf1500-at és mellette az Epson 5350-t - optika letakarásos módszerrel. Utóbbi kevesebbe is kerül, de nem ez volt a lényeg, hanem sokkal szebb képe is volt.
1./ HM-hoz, úgy gondolom nincs szükségem olyan fjúcsörökre, mint a Wifi direct - nem mozgatom, és nem tartok bemutatót - gondolom elegendő lenne az Epson 5300, a speckókat nézve nem találtam különbséget. A két proji vetített képe között talán nincs különbség, ha vki mégis tud ilyesmiről, inkább kifizetném a különbözetet.
2./ Amíg nem jön össze a lóvé egy normális vászonra addig sk. készített vászonra lesz csak lehetőségem.
Kinéztem egy [blackout] vásznat, és erről kérdezném a véleményeteket. Leírás szerint 95-100%-os a fényzárás. Ezt feszíteném rá egy keretre.( Mennyi lehet egy ilyen vászonnak a gainja? )
3./ A sötétítést, maszkolást pl. egy [ilyen polárral] oldanám meg. Elképzelésem szerint a vászon mögötti teljes falat, valamint az oldalfalak és plafon utolsó 150cm-ét sötétíteném ezzel az anyaggal.
Mit gondoltok, van ennél költséghatékonyabb?!
Ha lenne bármilyen gondolatotok a fent írt három dologgal kapcsolatban szívesen olvasnám.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Koczó93
őstag
Ha nem szeretnék nagy mozit és a sötétítést meg tudom oldani 1600lm elég lehet? Egy epson emp tw680-at néztem mivel ez 16:9 és 720p.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz alphamooncam #33302 üzenetére
Néhány észrevétel:
1.
Az fícsör (feature - vonás, képesség, funkció), nem fjúcsör (future - jövő).2.
Attól, hogy valami "blackout" képességgel bír, azaz fényzáró, nem jelenti azt, hogy jó fényvisszaverő is. (Ezzel az erővel egy darab deszka is remek fényzáró lehet, hiszen nem jut át rajta a fény.) A linkelt szövet egy függöny anyag, ami a fénykép alapján valamilyen krémes-szürkés árnyalattal bírhat (furcsa, hogy pont a színét nem tüntetik fel), de hogy vetítésre alkalmas-e... hát, szerintem nem.3.
A sötét színű polár tök jó a szoba belső felületeinek sötétítésére, viszont maszkolásra válassz inkább valamilyen koromsötét feketét. A maszkolásnak pont az a célja, hogy az oda kerülő fényt lehetőség szerint 100%-osan elnyelje. Ha a maszkolás nem teljesen abszorbens, azaz valamilyen színű fényt ver vissza (értsd: színes), akkor az még jobban zavarni fogja a nézőt, mint ha nem is lenne maszkolva a kép. Ha kicsit visszakeresel itt a topicban, több házilagos maszkolásos megoldásra is láthatsz példát. -
alphamooncam
őstag
válasz cinemazealot #33307 üzenetére
Köszönöm az észrevételeidet !
1./ Na most elárultam magam ,- a nyelvek sosem mentek, anno az orosz sem, arról nem is beszélve, hogy amikor lediplomáztam, akkor még nem kötötték azt nyelvvizsgához.
2./ Válaszodból kiderült, hogy rosszul tettem a fel a kérdést.
Szal. a rendelkezésre álló infók alapján, van-e olyan tulajdonsága a kinézett függönyanyagnak, ami nyilvánvalóan alkalmatlanná teszi vetítővászonként történő felhasználásra?
Gondolatmenetem, pongyolán fogalmazva:
A fekete szín elnyeli a fényt, míg a fehér azt visszaveri.
A cél az lenne, hogy a vetítőből kilépő fényt, minél kisebb változtatással, minél kisebb veszteséggel verje vissza a vászon. További fontos feltétel, hogy a felület a lehető leghomogénebb legyen, hogy a visszavert fényt ne össze-vissza szórja.
A normál, fehér lepedővel a legfőbb baj az, hogy a szövés miatt egy része átszökik az anyagán, és ezáltal a fénynek ez része elveszik.
A blackout tipusú, és általam említett anyagnál ez nem következik be, tehát nincs mi elvesszen. A "fehér" szín miatt nem jöhet szóba az elnyelés sem.
Marad a felület homogenitása, mint olyan tulajdonság, ami nagyban befolyásolhatja a célzott felhasználásra való alkalmasságot.
Javítsd ki, ha vmi-t rosszul értelmeztem.
"(Ezzel az erővel egy darab deszka is remek fényzáró lehet, hiszen nem jut át rajta a fény.)" - No komment, ahogy a művelt "brazil" mondaná.. .
3./ Akkor maszkoláshoz fekete anyagot veszek !!! Köszi.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
cinemazealot
addikt
válasz alphamooncam #33308 üzenetére
2.
Tegyük fel, hogy egy síkra feszített fehér géppapírra vetítesz és most tekintsünk el attól, hogy a papír átvilágítható, nem tökéletes fehér vagy esetleg becsillan. Ha a papír pontosan az optika beállított fókusztávolságában van, akkor a rajta megjelenő kép minden részlete éles lesz. És élesnek lesz látható minden irányból, ahonnan normálisan rálátsz a papírra, ugye?Na most tegyük fel, hogy egy ugyancsak fehér, síkra feszített, de kissé szivacsos (vagy mint a kiszemelt fehér sötétítő függöny, vastagon szőtt) anyagra vetítesz. Nappali fénynél (függönyként) minden pontját fehérnek látod, mert szórt fénnyel világítod meg, így az minden pontjába elér és minden pontjából fehérként is tér vissza. Abban a pillanatban viszont, amikor irányított fényforrással világítod meg, az anyag szivacsos / szálas szerkezete miatt lesznek olyan pontjai, ahova a fény nem vagy csak részben jut el, és onnan verődik vissza, rosszabb esetben az egyes szövetszálak árnyékot is vethetnek a mélyebben fekvőkre. Mindez nem probléma, amíg a projektor ott búg a fejed mellett, Te pedig pontosan a vetített fény irányából nézed. De amint a fényáram és a nézeti irány szöget zár be egymással, ráláthatsz a mélyebben fekvő, esetleg beárnyékolt szövetszálakra is, így egy kicsit oldalról nézve már a vetített képnek is lesz egyfajta vastagsága, amit természetesen életlen képként fogsz érzékelni.
Ezért gondolom azt, hogy ha már nem normális vetítő vászon, akkor inkább glettelt matt fehér fal.
-
alphamooncam
őstag
válasz cinemazealot #33309 üzenetére
Jó, hogy beszélgetünk erről a témáról,mert újabb ötletet adott ! Köszi, felveszem lehetőségként a glettelt matt fehér falat !
Bennem is felmerült ez az általad említett probléma, és - eddig nem mondtam, mert elég szokatlan megoldásnak tűnik - korábban egy olyan megoldásban is gondolkodtam, hogy a homogenitás növelésére -próba képpen, az egyik oladlára- rávarrok a korábban linkelt függönyanyagra egy [egy ilyet], ami un. PEVA - klórmentes műanyag, a PVC alternatívája.
Ez egészen pontosan 0,2 mm vastag, rendkívül sima, ha úgy tetszik homogén felületű, rugalmas, selymes tapintású anyag, és nem kevesebb mint 795Ft-ba került.Most, hogy beszélünk róla, ezt akár ráfeszíthetem, egy a falra rögzített, és "megfelelően előkezelt" gipszkartonra, "vászonra", és így megtakarítom a keret árát.
Mit gondolsz, működhet?
-
cinemazealot
addikt
válasz alphamooncam #33310 üzenetére
Nem ismerem ezt a zuhanyfüggönyt, de szerintem ez nagyon nem alkalmas ilyen célra. Ha viszont már gipszkarton, akkor egyszerűen fesd be fehér Hérával, oszt jóccakát. Én is így tettem és teljesen jól bevált. Persze idővel ezt is le fogom cserélni, de ennek több egyéb oka is van, elsősorban minőségi.
-
Koczó93
őstag
Melyik a rizikósabb egy használt dlp vagy 3lcd?
-
ssid3956
tag
Egy körülbelül 160x90 -es képmérethez milyen vastag fekete keretet érdemes hagyni? 3 cm elég?
-
.DLL
veterán
válasz ssid3956 #33315 üzenetére
Bőven, nekem nagyobb vásznon van 2cm technikai keret (a fa keret maga amite a vászon ki lett feszítve) feketére lefestve. Szerintem nagyon "hitech-ül" is néz ki, mint egy modern vékony képernyőjű TV. De ez szubjektív, van aki vastag kávát szeret, a "jobb kontraszt" miatt.
(P.H.)
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek megoldási javaslata a következő témában?
Adott több tárgyaló, mindegyikben 1-1 projektor. A feladat a laptopok képének átvitele vezeték nélkül a projektorokra. Tehát ha valaki bemegy a laptoppal egy tárgyalóba, akkor a laptopja képét át tudja adni a projektornak vezeték nélkül, és lehetőleg valamilyen sw-es úton (hogy ne kelljen bármilyen hw kütyüt a prezentáló laptophoz kapcsolni).
Projektorok új acerek (Acer H7550BD, H6517BD, H6517ST), laptopok vegyesen HP (0-4 évesek) illetve Lenovo (0-1 évesek).[ Szerkesztve ]
-
pappz
újonc
Sziasztok!
Van egy Optoma HD20 projektorom, nem mai gyerek.
Lényeg hétvégén volt egy nagy csattanás, és onnantól fekete-fehér lett a képe. Leszereltem csörög zörög benne valami.
Megnéztem a neten azt írják, hogy ez szinte biztosan színkerék hiba lehet, azaz összetört a színkerék.
Néztem e-bay-en ehhez a típushoz 7e Ft-tól van színkerék (ingyenes kiszállítással).
Kerestem hozzá videót is amolyan csináld magad javítást, de ez túlmutat a képességeimen.
Felhívtam két szervizt mind két helyen 35-40e Ft +Áfa javítási költséget mondtak. Ez már nekem kicsit sok.
Több okból is. Nem mai a projektorom már, azaz 6-7 éves az első generációs izzót lecseréltem már és ez a mostani is 1900 óránál jár. A javítási költség túl magas ennek tükrében már, figyelembe véve, hogy izzót is hamarosan cserélni kell (2000 óra még).Több kérdésem van:
1. Jól tippelem ez lehet tényleg a hiba?
2. A fentiek tükrében akkor tényleg nem érdemes javíttatni?
3. Tud-e valaki olyan szervizest, aki egy 7e Ft-os alkatrészt nem 40+Áfáért akar beletenni? (ezt lehet privátban is) Pláne hogy a videóban 15 perc alatt kicserélték.
4, HA csere, akkor maradnék azt hiszem az Optománál. Nekem ez a HD20 teljesen megfelelő volt, 1080p,színe fényereje minden számomra jó volt. Most sem akarok vagyonokat rákölteni. Igazából ha nagyjából lesz olyan jó képe, mint a HD20-nak már elégedett leszek vele. Amit elvárnék, 1080P, 16:9, nem létszükséglet, de akkor már 3D-s legyen. Ezek alapján nekem az Optoma HD141X lett szimpatikus 170e Ftért. A többi jóval drágább. Vélemény?
5. Néztem ki hozzá szemüveget e-bayen. 4-es csomagban kell, mivel négyen vagyunk, igaz jellemzően sosem nézzük 4-en, de ha igen... Szóval siman DLP-s projektorokhoz való gondolom jó lesz hozzá igaz?
Ezt néztem ki:
http://www.ebay.com/itm/4x-SainSonic-Zodiac-144Hz-Rechargeable-3D-Glasses-for-Optoma-BenQ-Acer-DLP-Link-/311787224976?hash=item4897f77f90:g:hYwAAOSwbsBXjKYV
6. Összepárosítható ez a szemüveg a kinézett Optoma HD141X DLP projektorral?
7. Ha lecserélem, akkor ezt a Fekete-fehér Optoma HD20-ast aladnám így. Kb mennyit érhet jelen állapotában?Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Na itt egy kép róla...
195cm képátló
Igen... a dolog úgy fest, hogy állvány kinyit, a padlón megjelölt helyre felállít, képernyő felakaszt, körépen lerögzít. Vetítés után pedig a vászon a szoba mellett van felakasztva arccal befelé, ott senkit nem zavar, és helyet sem foglal.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
AVhelper
senior tag
válasz schferenc77 #33320 üzenetére
Szia!
Mindegyik vetítőhöz kell venni egy Acer WirelessCAST MWA3 adaptert. A többit megtalálod a linken megadott oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz ssid3956 #33292 üzenetére
Én korábban sokat kísérleteztem különböző festékanyagokkal bútorlapra festve (dulux, tikkurila). Többek között a tikkurila h499-el 2x is, mely a legjobb eredményt hozta a speciális összetevői miatt(5500ft 9dl belőle).
A szürkeárnyalata miatt ez arra volt jó , hogy behúzza a feketét, ezáltal a kontrasztérzeted megnő a sötét jeleneteknél , de valójában teljesen elmásznak a színek. Arról nem is beszélve , hogy ez a feszték kb. 0,7gain, ami 300 betett lámpaóra után már igen kevés pl. egy 250cm széles vászonhoz.
Sok pénz elment a kísérletezésre, de beláttam , hogy mind ablakon kidobott pénz volt. A Szepitől vásárolt Screenline amleto diamond 1,4g vászonanyagra vetítve kisebb fényévnyit ugrottam előre képminőségben.
A színek nagyon helyrejöttek és élesebbnek, valósághűbbnek hat a kép.
Én már végigjártam a festéses ranglétrát, mint sokan mások is... és ha elfogadsz egy jó tanácsot, inkább most vegyél rendes "vászon" anyagot, mert ha festegetsz akkor 2 hónap múlva mikor rájössz , hogy mégsem olyan jó , akkor úgyis meg fogod venni és legalább nem dobtál ki pénzt az ablakon. De ez persze csak szigorúan az én véleményem/tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
elefontelefo
tag
(Ugyanezt a kérdést feltettem a házimozi topikban is, bocs az ismétlésért
Benq W1070+
Benq W1110
LG PF1500GEzekkel kínálnak. Ha a házimozi-képminőség a prioritás, ezek közül szerintetek melyik a legjobb? (W1070, W1110 nem mindegy?)
-
péjé
őstag
válasz elefontelefo #33326 üzenetére
Az LG-ről it van 1 vélemény, érdemes elolvasni...[link]
MInd2 dlp tehát jó lenne ha megnéznéd őket a szivárványozás miatt...a benq w1110-ben 6x sebességű a színkerék ez előrelépés ebben az ügyben. Mivel a w1070 kultikus lett és a w1110-es kicsit továbbfejlesztett verziója én mozizni a benq-t venném.
Az LG mivel ledes lehet jobb akkor ha sokat tv-zel de sötétíteni mindkettőnél kell majd a jó képhez. -
elefontelefo
tag
Köszi, én is valahogy így okoskodom... (csakhogy az LG vadiúj lenne hiv. garival, igaz jónéhány tizessel drágábban ) De most arra gondolok, lehet fogom majd nem csak vaksötétben használni, hanem kisebb szobai világítás vagy nappal enyhe sötétítés mellett is. Ebből a szempontból a BenQ-k 2200 lumenje tuti jobb, nem?
Egyébként azt a 6 szoros seb. színkereket a W1070-nél is írja, a két cucc speckója tök ugyanolyannak tűnik, kivéve, hogy a W1110 sokkal behemótabb
-
.DLL
veterán
válasz elefontelefo #33328 üzenetére
Szerintem csak örülj neki, hogy a W111O behemótabb, mert pl. halkabb, és kevesebb fény szűrődik ki az elülső rácsain.
(P.H.)
-
elefontelefo
tag
Másik előnye a PF1500G-nek, hogy "örök életű" a LED-je. (30 000 óra) A BenQ-kat 2000 óránként cserélni kell, ha jól értem. Mennyibe fáj egy ilyen izzócsere? És honna fogom tudni, hogy már cserélni kéne?
De a lumenekkel való okoskodásom helytálló ugye? Tudom, hogy mindhez sötétítés kell, de azért a BenQ-k elvileg érezhetően világosabb képet adnak, ugye?
Köszönet mindenkinek! -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok, tudtok javasolni projektor tartót plafonra? Fix hossz kellene (kb 140 mm) es ket fő elvarasom lenne: nagyon merev es felszereles utan konnyen es pontosan lehessen pozicionalni. Egyelőre ezt neztem ki, de hátha van mas otletetek is.
-
alphamooncam
őstag
válasz elefontelefo #33326 üzenetére
Még kb. egy hét és megveszem az EPSON EH-TW5300-t.
Próba óta voltam párszor moziban kifejezetten a feketékre kihegyezve, és szvsz, az ott látott "feketék" semmivel sem jobbak, mint amit az Epson produkál.
-
motoroskanál
tag
válasz alphamooncam #33332 üzenetére
Otthon sokkal jobb feketék érhetők el, mint a moziban. A kinézett epson nem valami bajnok e területen. Ha a fekete számít, akkor más gépet kell nézned.
-
vcsabika
tag
Sziasztok! Engem is utolert a szurke fal mizeria. Arra gondoltam veszek egy pvc tablat es lefestem vizbazisu matt festekkel. Valakinek esetleg nem maradt otthon egy kis szurke festeke ilyen celbol?
[ Szerkesztve ]
-
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy 3LCD-s projektornál, a fullscreen fehér nem tökéletesen homogén. Nagyon halványan ugyan, de egyharmada zöldes árnyalatú, míg a nagy része inkább vöröses. Gyárilag ilyen volt. Mi okozza ezt? -
.DLL
veterán
válasz Kocka Jakab #33335 üzenetére
Lehet hogy valamelyik színszűrő kezd elfáradni... Hogy érted, hogy gyárilag ilyen volt? Újonnan vetted és ezt tapasztaltad? Ez esetben gyorsan visszavinném gariba, mert ez nem jó.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
töky76
tag
Sziasztok,
egy benq w1070+-t szeretnék venni. Végigolvasva a topikot, ez egy ajánlott típus.
Ha jól látom 2,5-ről 100inches képet tud, ez nekem pont ideális lenne.
Jelenleg fehér fallal használnám, megpróbálok beszerezni tikurilla h499 festéket és ha mégse ok, akkor vásznat.
Iponról venném de ott csak 2 év gyári garanciát írnak?! edigitalnal 3 év szerepel, de ott kifutott...??Jelenleg egy dohányzó asztalon lenne.
+olvastam hogy ennél a típusnál hdmi problémák vannak...
Első projektorom lenne.
Mit mondtok? -
alphamooncam
őstag
válasz motoroskanál #33333 üzenetére
Köszi a választ ! Sajnos nem nagyon volt alkalmam egy helyen több, hasonló árú projit kipróbálni, de ha döntenem kellene egyértelműen jobb az Lg pf1500-nál az Epson 5350.
Az lenne a kérdésem, hogy:
1./ Első kézből tapasztaltad-e, hogy van ennél jobb képű projektor, vagy mások értékítélete, tesztje alapján írtál amit írtál.
2./ Tudnál-e ajánlani br. 200k körül olyan projektort, ami jobb vétel lehet az 5300-nál?
Köszönöm: P.
-
péjé
őstag
válasz elefontelefo #33328 üzenetére
Ha megnézed akkor az adatlapjukat (benqw1070 vs. w1110) akkor utóbbinak nagyobb kontrasztja és fényereje van és a nagyobb műa. test miatt jobb a hűtése, kisebb a venti hangja.Azt nem tudom h a w1070-nek üveglencséje van-e de az utódnak igen...szal van előrelépés.
-
motoroskanál
tag
válasz alphamooncam #33339 üzenetére
52XX volt amit láttam. Pontos típusára nem emlékszem. Szerintem bármelyik belépő fhd lámpás dlp jobb választás tőle, ha bírod a szivárványt.
-
dota1
aktív tag
válasz alphamooncam #33339 üzenetére
Én lcd-s gépből csak középkategóriát vennék, pl. Sony hw45/55/65, epson 9300. 2-500k ársávban mindíg a dlp rendszer győz...
Bármelyik belépő optoma,benq v. Acer jobb választás. -
alphamooncam
őstag
Oké srácok, köszönöm a választ, de akkor mondjátok már meg, hogy egy olyan ismert és elismert teszteléssel foglalkozó újság, mint What Hifi, miért hozta ki 2016-ban a kategóriája győztesének [az EPSON EH-TW5350-et.]
A Ti véleményetek a fentiekkel teljesen ellentétben áll, és ezt nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz alphamooncam #33346 üzenetére
Elolvastam a whathifi tesztet és megnéztem kiváncsiságból a benq w2000-et is amire 1 csillaggal kevesebbet adtak mint az Epsonra, pedig a benq 2016-ban EISA-díjat kapott...:-)
Az egy általános vélemény h alsóbb kategóriában jobb a dlp mint az lcd de nem feltétlenül mindig igaz.
Kiváncsi lennék egy összehasonlító vetítés eredményére mondjuk a w2000 és a tw5350 között, lehet nem is vennénk észre semmit, kerestem a youtube-on de nem találtam ilyesmit.
Ha teheted nézd meg mind2 képét és amelyik szimpi azt vidd. -
.DLL
veterán
Az Epson vastagabb borítékot adott?
Egyébként szerintem nem rosszabb−jobb, csak más a színviláguk, képi dinamikájuk, de az Epson sem mondható rossznak, szóval meg kell nézned élőben, ennyit rá kell szánni ekkora összeg elköltése előtt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
tl-x
őstag
Nekem volt Optoma (DLP) és most Epsonom van. Optomának jobb volt a feketéje és színei és élénkebbek voltak. Viszont a hiába volt jobb a fekete mert idegesített és fájt a szemem attól hogy folyamatosan a fekete kontúrok körül kék piros stb. színeket láttam. Ha pislogtam közben az egész képernyő szívárványos lett ha elfordítottam a fejem és visszanéztem szintén. Valószínű, hogy az én szemem szuperérzékeny ezért érdemes előben megnézni mindkettőt. Az Epson képe kicsit csalódás volt a DLP színvilága után, viszont nem folyik ki a szemem tőle. Véleményem szerint az Epson is tud szép színeket és éles elfogadható képet nyújtani.
-
dota1
aktív tag
"miért hozta ki 2016-ban a kategóriája győztesének [az EPSON EH-TW5350-et.]"
Talán azért mert ebben az árszegmensben LCD vonalon nincs is konkurencia.
Az a baj , hogy azonos körülmények között nem láttál dc3-as dlp-s gépet mellette. Azt nem tudom tudsz e optimális vetítési körülményeket teremteni, de ha nem tudsz és pl. világosak a falak akkor mind1 mit veszel. Viszont ha meg tudod oldani az optimális környezetet akkor jobban jársz ha megnézel mellette egy dlp-t most, mert ha szereted a sötét thrillereket, horrort v. ha kijön az új prometeus ill. a képélességről nem is beszélve és meglátod , hogy mit produkál, könnyen jófogás lehet belőle valakinek
De vedd meg nyugodtan az epsont ha az tetszik, sokan boldogak vele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest