Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atapi

    senior tag

    válasz Hukimoo #1833 üzenetére

    szerintem házimozira ez felejtős. bár nem írtad, hogy mekkora szobában vetítenél, 2700lumen az nagyon sok egy normál otthoni szobában (még ha nem is teljesen sötét). a fehér túlexponált lesz, a fekete pedig szürkés (fokozottan igaz ez félsötét szobában. a legfeketébb szín kb annyira lesz mély, amennyire a sötétben a vásznat látod magában). a nagy kontraszttal pedig ebben az esetben semmire nem mész, mert az árnyalatok nem nagyon fognak kijönni. szerintem az xga felbontás sem igazán a házimozinak kedvez, de ps-hez lehet, hogy jó.
    összegezve: szerintem ez egy tipikus prezentációs gép, nagy fényerővel és magas kontraszttal, de otthon ez nem praktikus. inkább oldd meg a sötétítést jobban, és vegyél egy kisebb fényerejű gépet. az sem baj, ha házimozis gépek környékén nézelődsz.
    viszonyításképpen az én rendszerem: ablak (reluxával sötétített) elé húzható vászon, így tök sötét szoba, világos falakkal. 2,8m-ről vetítek 165cm széles képet egy optoma hd600x géppel. eco módban (pontosabban ez a normál az optomában, és van még a bright) nekem még kicsit vissza is kellett vennem a fényerőből, pedig ez "csak" 1600lumenes papíron, bright módban. a képi világa kb hozza azt, amit egy lcd monitor, szóval én meg vagyok vele elégedve. de azt is aláírom, hogy komolyabb géppel nem volt még dolgom, csak ezt ismerem.

Új hozzászólás Aktív témák