- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
válasz kolopele #93799 üzenetére
Felreertetted szerintem. Te 4k-hoz soroltad a 3080at. Gondolok itt a kimaxolt 4kra 60fpsel. Na de, egy assassinsba 1440pn is csak 70-80fpsem van ez 4kban meg kevesebb. A 70-80fps nyilvan ettol a kartyatol keves (az ac sz.r)boven 100+al megy minden 1440pben.
Az erdekelt hogy mi alapjan soroljuk a kártyákat, hogy minden letezo jatekot visz 4kban, vagy ugy atlagban hogy megy rajta stb.
4k60-ban a 3080-on is megy majdnem minden nyilvan..
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
félisten
válasz hobizoli #93780 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Ezek szerint jobb új konfigurációt kapok boltból újonnan, mint a nekem kínált használt.
Amit viszont nem értek, az a Ryzen 3100. Az egyik legolcsóbb CPU, a PassMark szerint viszont a teljesítménye (11100 pont) az egekben van, többszörös árú CPU-k társaságában. Ez valami elírás, vagy egy műszaki anomális a mérésnél?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
xact
tag
Valaki okos kérlek magyarázza el, hogy miért van, hogy ott vannak a Ryzen procik , mondjuk a 7-s széria 8/16 maggal és ott van az i7-7700k 4/8-l, de majdnem mindegy hogy melyiket nézem az Intelből, de az Intel játékokban általában jobb?
Támogatottság, GHz?[ Szerkesztve ]
-
-
M4T4D0R
tag
A Ryzen 2000 processzor ok kb intel 4000 processzor családdal vannak egy szinten. Ryzen 3000 kb intel 8000. Ryzen 5000 jobb a legújabb intel szériánál is.
A 9700K szinte minden játékba elkeni a 2700X száját mert nagyobb az egyszálas teljesítménye. De persze nem csak ettől függ. Azonban 8 magos mind a 2 proci tehát kevés olyan lehetőség van ahol kijön a Ryzen 16 szálas előnye.-------szinte soha.
Röviden és tömören ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Még előző genes Ryzen (Zen2) vs első genes Ryzen --> 4c8t vs. 8c16t (3300x & 1700)
Érdemes megnézni, ahová elég a 4c, ott mennyivel előrébb van a 3300x. Jobb IPC, magasabb órajel, alacsonyabb késleltetés.
Intelnél is az 1mag-1szál & alacsony késleltetés a "nyerő", ami miatt eddig lenyomták a vörösöket gamingre.
[link]Ill így érdemes játékos teljesítményt nézni: alacsony grafikai részletesség, 1080p. Így gyakorlatilag a GPU-bottleneck kiiktatva, és jóval hangsúlyosabban a proci lesz a szűk keresztmetszet. 4k ultrán kb. "tökmindegy".
2700x & 3700x [link]
2600 és 3600 GPU scaling, 4k esetén ténylegesen kevésbé jelzett a Zenplüss előnye [link]
Bár jelen piaci helyzetben nem erőltetném a Ryzeneket. Pedig nem szeretem az intelt[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
A butaságok (valótlanságok), a szájkarate, és a kapcsolódó hsz-ek is törlésre kerültek.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csucsbicep
nagyúr
Azt meg tudnatok mondani, hogy kitolt tdp limitekkel a sima i7 10700 tartja a 4,6GHZ-et allcore terhelesnel?
-
DravenMoral
senior tag
válasz csucsbicep #93824 üzenetére
Szia!
A kérdést tedd fel itt: link
biztosan talász hozzáértőt, és ide való a kérdésed is. -
palfitom
félisten
válasz csucsbicep #93824 üzenetére
Igen, ha a hőmérsékletek (cpu és vrm) rendben vannak.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz palfitom #93826 üzenetére
Z490 Tomahawk + Fortis 3 + 16GB Crucial Ballistix memoria melle kellene. De nem tudom, hogy melyiket vegyem i5 10600K vagy i7 10700, arban mindketto belefer. Ahogy nztem a 4,6Ghz allcore orajel ellenere is tartja az 5Ghzre huzott 10600K-t játékokban. Munkara meg szerintem osszessegeben sokkal jobb az i7.
-
palfitom
félisten
válasz csucsbicep #93827 üzenetére
Ha valaki szereti piszkálgatni, tuningolni, finomhangolni a gépét (mint pl. én is), akkor annak jó játék lehet a 10600K, egyébként minden szempontból a 10700-at (10700F-et) tartom jobb választásnak.
Árban sincs összességében jelentős különbség, hisz az i7 alá mehet egy normális B460 (az i7 mellett már 2933 MHz a natív órajel B-s lapban is), és szerényebb hűtő is. Ha a lap, és a hűtő már adott, akkor a procik közötti árkülönbség valóban megjelenik, de még így is az i7-et venném.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz csucsbicep #93829 üzenetére
Jól gondolod. A proci szorzózáras, ezért a szorzót változtatni nem tudod, de az egyéb változókat lehet babrálni.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #93831 üzenetére
Persze, hogy nem ajánlott, hisz kb. 100Hz-et lehet vele nyerni, viszont legalább sok galibát és instabilitást tud okozni.
#93832 csucsbicep
Szívesen.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csucsbicep #93832 üzenetére
Vegul a i7 10700-at rendeltem. Remelem jol fog muzsikalni az emlitett alkatreszekkel. A TDP limiteket kitolom es a memoriat is meghuzom, ha mar jo kis micron e die. Cel, hogy a 4,6-ot tartsa nekem allcore munka alatt, persze a magok nem lesznek 100%-on terhelve.
-
palfitom
félisten
válasz csucsbicep #93834 üzenetére
Jó lesz!
-
petyus_
senior tag
válasz csucsbicep #93834 üzenetére
Én most vettem MSI Z490 A-Pro lapot, 10700, 3200Mhz RAM, a RAMot 1 kattintás 3200ra állítani, power limiteket megemeltem a cpunak, végig tartja a magasabb órajelet, Cinebenchen multicoreban 30%kal hoz így több pontot. Hőmérséklet aida64 alatt 78 volt max, alap órajelen 69, Fortis 3 hűtővel, de de egyébként még nem ment 70 fok fölé, csak aidaval.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz petyus_ #93836 üzenetére
En Tomat valaszottam, mert cegen belul vettem es igy nem volt dragabb, mint a sima A-Pro, ami amugy nem egy rossz lap.
Ramot en felhuzom 4000 fole, ha mar lehet, miert ne. Ertelemes fesszel ment a ryzen 3600 melett is 4000 folett, csak ugye ott akkor aszinkronban volt sajnos.
Amugy gondolkoztam AIO-n is. Emagon volt/van CM ML240L 20-ert, de jobban bizok a leghutesben, ezert maradt a Fortis3.
Koszi az infot. Hasznald egeszseggel!
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #93837 üzenetére
3600 cl18 bőven elég használni. Semmit nem nyersz 4000-en vele.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
válasz csucsbicep #93839 üzenetére
Nagy eséllyel inkább nagyon értesz hozzá, mert nekem a 3200 ugyan ment 3600 - on, de teszt alatt mindig elhasalt, azaz nem volt stabil, pedig elvileg húzhatóak a ramok. Automatán is lehet, az sem lett jó.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz csucsbicep #93837 üzenetére
Azt megkérdezhetem hogyan lehet A Pro árban venni Tomat? Hol van ez ugyanannyira árazva?
Másik kérdésem az lenne, hogy miért nem 3900x-et vettél, ha munkára használod? Nem tudod kihasználni a magokat? -
beach head
senior tag
Sziasztok! 5500 xt mellé melyik az "erősebb" választás? i5 10400, ryzen 5 2600, ryzen 5 3500x? 1080p játékban elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz beach head #93842 üzenetére
10400
A 3500x 6mag/6 szál én olyat már nem vennék 2020 végén. A 3600/3600x meg drága, 3300x 4/8 az még talán talán elmegy 50k alatt
Vagy várj kicsit jön az új intel széria ami biztos, hogy kihatással lesz az árakra[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
csucsbicep
nagyúr
válasz VirsLee #93841 üzenetére
Ahol dolgozom, ott :)
3900X azert dragabb lett volna es annyi szallal nem tudtam volna mit kezdeni. Illetve az hozza tartozik a tortenethez, hogy minden ellenere Intelt szerettem volna igazabol, de csinaltam egy AMD opciót is magamnak.
Volt 2600-am es 3600-am is, B350, B450 tobbfele rammal es vgaval 2 even keresztul. Eloszor 3600xt + B550 lett volna vagy Z490 +i5 10600K. AMD a lap miatt olcsobb lett volna, illetve olcsobb huto is eleg lett hozza, de Intel lett vegul megis es ha mar lúd, akkor legyen kover alapon i7.
Ha csak a szamokat nezem, akkor AMD lett volna, de nekem most kek kellett.
-
M4T4D0R
tag
I5 10400F a lehető legjobb választás. Ha igényed van rá a 10400 is jó IGP vel kicsit magasabb áron.
A r5 2600 nagyon kikap a 10400 tól. -
VirsLee
Topikgazda
Mennyi pénzed van rá? Van alaplapod? Ram-od?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, Apum gépét 8GB rammal illetve SSD-vel bővítettem. Úgy gondolom, hogy ezen két upgrade sikeresen javítja a felhasználói élményt. A kérdésem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van-e értelme a procihoz nyúlni? Mennyire alsó kategória a jelenlegi? Látható változást milyen áron tudnék elérni?
JELENLEGI GÉP:
ALAPLAP: ASROCK FM2A58M-DG3
RAM: CORSAIR Vengeance 8GB (2x4GB)
CPU: AMD A4-6300 APU
SSD: Kingston A400 2.5 240GB SATA3 SA400S37/240G
Eredeti gép:
ALAPLAP: ASROCK FM2A58M-DG3
RAM: Kingston 4GB (2x2GB)
CPU: AMD A4-6300 APU
HDD: Toshiba 500GB[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel