- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
Koszi az eddigi valaszokat, sokat tanultam belole!
Megtudtam, hogy nekem a tobb mag es sok szalas kell, mert orult multitaskos vagyok. Tovabba a rengeteg adat miatt kell minimum 16GB a gepbe, es a live stockmarket adataradat eros GPU-t igenyel.
Azt is megtudtam, hogy az AMD olcsobb es ha nem jatekra haszalom akkor talan jobb is lesz nekem.
Amit lattam mukodes kozben es azt ereztem hogy nekem ilyen kell, az MSI domnator pro
Gtx1080, i7 6820HK procival, tobb monitor radughato.Az ara nem sokat valtozott az utobbi evben, meg mindig dragallom.
500 ezerert mar megvennem, de inkabb asztali gepre koltom, mert ugysem cipelem sehova a mostani laptopom sem.A teljes osszeallitasra cakk-pakk 500 ezret hajlando vagyok aldozni. Nem kotelezo elkolteni mindent erre, ha olcsobban kijon nem fog zavarni Lehet felolem 100ezer is az egesz, nem az a lenyeg hogy draga legyen, de 500ezerig tudok elmenni.
szoval milyen procit vegyek, ami nekem jo lesz?
- nem jatszom, a jatek nem tema nalam
- minosegi gepre van szuksegem, nem csak par evre
- az orult multitask
- stockmarket LIVE egyszerre tobb ablakban akar tobb, mint 15-20 ablakbanami meg szamit:
- legyen feljesztheto a kesobbiekben
- evek multan se veszitsen a sebessegebol mint az osszes eddigi laptopom/gepem/telefonom/tabletemHa intel es AMD is jo nekem, ajanlanatok amik nekem megfelelnek?
Amint szukiteni tudom a kort mar nezem is hozza az alaplapot[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Procit és alaplapot szeretnék cserélni.Játékra kellene mást nemigen csinálok vele.
A kiszemelteim: -Ryzen 5 2600
-Ryzen 5 2600X
-i5 8500
-i5 8600KA lényeg az az lenne,hogy egy Asus Dual GTX1060 6Gb OC(O6C) karit kibírjon hajtani.Használtban gondolkodom főleg.A tápom egy Corsair 520W HXEU,ami szerintem bőven elég azt nem szeretném cserélni.A keret kb 100-120kFt.
Valahogy szimpatikusabb a 8600K a Ryzenekhez képest bár a Ryzenek több szálon futnak mint az intel.Kérdés,hogy nekem ez előny lenne e ha csak játékra kell? i5 8600k a maga 6szálával vagy Ryzen 5 2600x a 12 szálával,nagyobb gyorsítótárral és a 12nm technológiával?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #81154 üzenetére
Ha a játék a lényeg akkor maradj a 8600K mellett. 120 - ból kapsz már egy jobb fajta Z370 - es lappal, amelyet bios frissítéssel I9 kompatibilissé lehet tenni ha netalán váltani akarnál, ill. ott van még ugye a 8700, 8700K is egy esetleges váltás esetén. A támadások elkerülése végett ideírom, hogy amennyiben nélkülözni tudod ezt az összeget, akkor ruházz be rá, ha némi gonddal jár akkor vegyél egy 2600X - et hozzá egy lapot meg 3000 MHZ - es ramokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #81156 üzenetére
Annak elég egy 2400-2666 - os is. Egy 3000 - essel max. kapsz plusz 1 fps - t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
36 játék átlaga, GTX 1080Ti-vel. Ez alapján GTX 1060 6GB mellé a legolcsóbb alternatívát venném, a többi pénzkidobás.
Nekem biztos nem érne meg több tízezer felárat néhány fps.
Amúgy a gyorsabb RAM az i5-nek is jól jön (2666 felett csak Z370 lapokban mennek), itt le is tesztelték. (ebben a tesztben még csak 1600 szerepel, a 2600 később jött.)
BF1-nél elég sokat gyorsul pl az i5 is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kolopele
nagyúr
válasz solfilo #81158 üzenetére
Valóban nem mindegy hogy 166 vagy 157 az fps egy 60HZ - es átlagos monitoron..............Lehet hogy vannak olyan játékok amelyeknél kicsivel többet számít a nagyobb ram, de az esetek zömében jó ha 2-4 fps - t hoz a konyhára. Amiben viszont igazad van hogy I5 - ből akár a 8400 - as is jó választás, csak ha az új árát nézem akkor többet ér egy 8600K, főleg ha pár hónaposan tud szerezni egyet 70-75 körül.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz Szabikaa20 #81154 üzenetére
R5 2600. A kártyádat bőven kihajtja (erősebbet is) és marad pénz egy komolyabb lapra. Ha nem kell AMD maradj az i5 8400-nál.
Gamer for Life
-
palfitom
félisten
Mindkét platformnak segít a gyorsabb ram.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz solfilo #81160 üzenetére
Nálam nem az a pár fps a döntő tényező, de ezt már annyiszor leírtam hogy többé nem fogom. Ha valaki 120 ezret kíván áldozni procira meg lapra akkor nem fogom a Ryzent ajánlani, ennyi és nem több. 50-60 ezer környékén már igen, mert ott jó eséllyel csak egy 4 mag 4 szálas I3 8100 - at lehet kapni, ott azért már inkább egy 2600, még akkor is ha játék tesztekben vegyes a kép, hosszabb távon azért mindenképpen a 2600 a nyerő, pláne némi kis tuninggal. Szóval jelen esetben a kérdező jobban jár az Intellel ha ennyit szánna rá, persze mint azt írtam is neked nem feltétlen kell a 8600K, a kártyáját nem néztem amikor válaszoltam neki.
-
Szabikaa20
őstag
válasz solfilo #81158 üzenetére
Köszönöm ez hasznos volt!
hobizoli: Most vettem (1hete sincs) GTX1060 6gb-at azt most nem cserélném le...
Most csak proci és alaplap lesz.Na meg RAM,mert DDR3-im vannak.Karira meg lehet új monitort kérek a jézuskától..
Köszönöm a segítséget...Akkor egy 8600K vagy 2600X lesz,majd ami éppen találok.Az nem baj,ha marad egy kis kraft még a prociban a jövőre nézve! Alaplapnak meg valami Z370 chippel szereltetet gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #81168 üzenetére
Z370 - et csak akkor ha az Intel mellett döntesz
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
3 processzor között vacillálok
Ezek hiteles adatok lehetnek? Valóban ilyen pici csak az eltérés, ahogy az első tesztben is látszik?
Intel Core i5-8300H vs Intel Core i5-8250U vs Intel Core i7-8550U
Felhasználási terület: Zeneszerkesztés (Ableton Live 10)
[ Szerkesztve ]
-
Mobildeck
tag
Sziasztok, ezer éves gépemből szeretném kihozni még a maximumot amíg nem építek egy új PC-t, viszont addig is örülnék ha kicsit jobban futna pár játék és program.
Jelenlegi setup:
Gigabyte P35-DS3R (rev1.0)
CSX 8 GB DDR2 800Mhz
C2D E8400 3.0 GHz
Radeon R7 250 2GB DDR5
Enermax Liberty 400WKérdésem az, hogy érdemes-e egy Core 2 Quad procit belepréselni, vagy egyéb 775-ös foglalatú procit, amivel jobban teljesítene a gép összességében? Egy Q9650 vagy valami hasonló? A 400 wattos táp miatt lehet aggódnom kéne, a mostani proci elméletben 65 wattot fogyaszt, a legtöbb Q meg 95-öt ahogyan néztem. Illetve nem lenne húzva semmi, tehát a legjobb ha gyári értékeken jól (önmagához, és a rendszeremhez képest természetesen) teljesít.
[member since 2007]
-
ribizly
veterán
válasz Mobildeck #81172 üzenetére
Mindenképpen nyernél vele, de az igazi ugrás egy másik gép volna. Már csak azért is megérné váltani komplett gépet (8th gen i3-ra mondjuk), hogy új, garanciális cuccaid legyenek, mert bár ritka az elszállás, de azért mindig benne van.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
veterán
válasz Mobildeck #81172 üzenetére
Nem csak a proci gyenge, hanem a VGA is. Mindkettőt fejleszteni kéne az érdemi előrelépéshez. Lehet inkább spórolnék az új gépre már, mint ebbe további forintokat tolni.
(#81173) ribizly: miért ajánlod a 8th gen i3-at 50k körül? Ennyiből 6 magot vesz másik oldalon, vagy 15-20k-val olcsóbban hasonló prociteljesítményt, GT 1030 kaliberű IGP-vel (Ryzen 3 2200G).
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Mobildeck
tag
válasz ribizly #81173 üzenetére
Köszi, lehet kivárok, és új build lesz a vége végül.
(#81174) solfilo: Igen a VGA-t is úgy vettem anno, hogy ami a legjobban passzol az E8400-hoz és nincs túl sok bottleneck.
Már raktam össze buildeket elméletben, tehát elképzelés van, Intel meg AMD oldalon is, két körülbelül config van is, de már régebbiek, lehet frissítenem kéne őket:
AMD config
Intel config[member since 2007]
-
veterán
-
Mobildeck
tag
Köszi szépen, hát ha eljön az idő ráfrissítek a configokra, és meglátjuk mi lesz a vége
[member since 2007]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Na most mégis elgondolkodtam a platformváltáson (nem akarok már egy 5 éves platformba pénz feccölni).
Előjött a szokásos kérdés... i5 8600K vagy Ryzen 2600x. Tudom hogy az i5 gyorsabb játékokban (főleg arra kell), viszont a Ryzen talán jövőállóbb a HT miatt.
Húzott GTX 1070 mellé lenne (tehát kb. GTX 1080 szint), mindenen víz.
Ugyanakkor ha az i5-öt választom, ha pár év múlva kevés lesz majd lövök ráfizetéssel egy 8700K-t.Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Szabikaa20
őstag
válasz LLKobe #81180 üzenetére
Pár sorral feljebb én ugyan ez a két proci között vaciláltam és nálam az i5 lett...Nekem is főleg játékra kell és emiatt i5 talán kicsit jobb.Én mondjuk nemigen használnám ki a HT adta lehetőségeket... De azt is írták,hogy ha Ryzen akkor 2600 jobb választás,mert pár MHz különbség nem ér meg annyi felárat.
-
palfitom
félisten
válasz LLKobe #81180 üzenetére
Nehéz kérdés. Ha FHD fölött játszol (gondolom igen, a 27-es monitorod alapján), akkor nem annyira jön ki a proci különbség.
Nézz teszteket, hogy az általad használt játékok mit szeretnek inkább, magasabb órajelet vagy több szálat (pl. BF-családhoz inkább a több szálas procit venném)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
LLKobe
veterán
válasz palfitom #81182 üzenetére
Üdv!
FHD a monitorom, és nem is tervezek másikat.
Pont a BF5 miatt kéne 4 magosnál jobb proci... Viszont azért mással is játszom, és szinte mindenhol az i5 a gyorsabb. Egyébként ha jól néztem, BF alatt is az i5 hozza a magasabb átlag fps-t.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
DudeHUN
senior tag
válasz Szabikaa20 #81181 üzenetére
A te esetedben a 1060 alá bőven elég a 2600. De még egy 1070 esetében is 1080p esetében. A kollégánál azonban egy gtx 1080 mellett már van különbség a 8600K és 2600x között is. De ez játékfüggő is. Van ahol nincs, van ahol pár fps és van ahol nagyobb is. 60+fps-re mindhárom processzor elég. Plusz ahogy palfitom is írja ez tényleg játék és felbontás függő. Jelenleg a 8600K nagy általánosságban gyorsabb játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Szabikaa20
őstag
válasz DudeHUN #81184 üzenetére
Tudom,de a jövőre is gondolok,mert legközelebb ilyen egész rendszer váltás 5éven belül biztos nem lesz max fejlesztés.Ezért is kell a jobb proci.Lehet 2év múlva lecserélem a GTX1060-at egy 1080-ra vagy jobbra még kitudja...
-
veterán
válasz Szabikaa20 #81185 üzenetére
Akkor majd a 2600 helyére beteszel egy jövőre megjelenő Ryzen 3xxx-et.
Vagy a 8600K helyére egy i7-8700K/i9-9900K-t.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
palfitom
félisten
válasz LLKobe #81183 üzenetére
És a minimum FPS-ek hogy alakulnak? Szerintem az fontosabb, az tudja elrontani a játékélményt.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #81185 üzenetére
Valóban neked kell eldöntened, tanácsokat kaphatsz itt csak, a többi rajtad múlik. Fejleszteni mindkét platformot fogod tudni majd, kérdés anyagilag mit bírsz. Ha nem gond ez a része akkor Intel, ha szűkös akkor meg a Ryzen.
Nincs nagyon ezen mit túlragozni. -
LLKobe
veterán
Na, azt végre sikerült eldöntenem hogy Intel lesz.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás játékra minél hosszabb távra?:
i5 8600K
i5 9600K
i7 8700 non KThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Köszi a tanácsokat Apropó: ha a non-k proci lesz, az alá nem érdemes Z-s lapot venni nem? Viszont nem Z-s lapban a RAM órajel sem állítható ugye? Fix 2666 Mhz. Ez csak azért fontos mert 3333Mhz-es RAM-ot néztem ki...
Vagy, ha Z-s lapot veszek alá, akkor a RAM órajelet fel tudom túrni? Úgy hallottam sokat tud számítani...
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
TippElek
csendes tag
Sziasztok!
A hetekben gondolkodtam egy konzol vásárlásán, mivel nincs nagy keretem a gépem fejlesztésére. Viszont itt mindig segítettetek nekem, így gondoltam egy- két kérdést újra megeresztek.
A gépet játékokra használom elég jól teszi a dolgát a maga szintjén de szeretnék + fps-t illetve néhány új játékot kipróbálni. Tehát az első kérdés az lenne, hogy egy M4A785TD-V EVO alaplapot lehet-e Procival fejleszteni? Ha jó helyen keresgéltem itt vannak a lehetőségek de nekem egyik se mond semmit.. https://www.asus.com/hu/Motherboards/M4A785TDV_EVO/HelpDesk_CPU/
Jelenleg ami van a lapon:
-AMD Phenom II X4 955 3.20GHz
- videokártya: Gigabyte Radeon RX 460 windforce OC 4gb
- 6gb ram.
A második kérdésem csak akkor él, ha lenne lehetőség az uprgadere. Megérné az árát? Mint mondtam alapból 70 körül vennék konzolt viszont ha ennyiből érzékelhető változást tudnánk kitalálni akkor maradnék a Pc-nel. 😍
Előre is köszönök mindent és bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett.. -
Lorden
senior tag
válasz TippElek #81195 üzenetére
Szerintem ebbe már felesleges pénzt rakni, ami megoldás és 70-ből bőven megvan, az az, hogy eladod a rx460 kivételével az alkatrészeket, és veszel egy am4-es lapot 20-22e körül, bele egy 1200-1300x-1400-as Ryzent pénztől függően, és 8 giga ramot. Már a legkisebb Ryzen is nagy ugrás lesz a 955 után.
Ezt ki lehet hozni 70-ből simán, úgy, ha elpasszold a régieket.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz LLKobe #81194 üzenetére
Én olcsóbb Z-s lapot vennék, abban a proci is biztosan csúcson tud pörögni, időtállóbb, s a magasabb órajelű ram is hoz pár FPS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest