- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Lassan úgy érzem, hogy a jó kis öreg 2500K-m amit 4.4GHz-en hajtok 8GB RAM társaságában megérik egy cserére...
Milyen procit, vagy egyáltalán milyen configot javasolnátok egy VEGA 56 és egy 2560x1080-as 144Hz-es freesync monitor mellé?
Gyakorlatilag a gép játékra van, minden egyéb mást amire még kell, gyak. 2 hörcsög is kiteker.
Játszom online PUBG, DayZ, Forza 4, stb. szeretem a max grafikát főleg ha smooth is, utálom a röcögést (sajna mostanában 8GB mellett eléggé érzem)
Szeretném a jövőbeni játékokat is még pár évig maxon játszani, nem tervezem a váltást 1440p-re. Nem vagyok tuningnak sem ellensége, viszont szeretném nem hatalmas vagyoni áldozattal is megúszni a dolgot. -
Chalez
őstag
válasz SECTORnooB #81853 üzenetére
Tehát kapásból váltsak AMD-re? És mondjuk mi szólhat az i5-8400 vagy esetleg az i5-8600K ellen? Ha jól tudom a RAM-ot is olcsóbban meg lehet úszni Intelhez. Oké, hogy AMD több szál, és a 2700X valódi 8 mag, de mi használja ki ezeket, mutat valami afelé, hogy 6 mag nem lesz elég bármihez is pár évig? (azon kívül, hogy honnan is lehetne tudni )
-
Chalez
őstag
válasz kolopele #81855 üzenetére
Igazából játékra legfőképp, igen.
No és mi van az alábbi linken lévő táblázattal?
FC5-ben a min FPS értékek(#81857) DudeHUN Jó kérdés, 150-200 körül a cpu, mobo, memo trióra... Vagy még várjak kicsit, jön ki 19-ben valami ütős cucc?
(#81858) SECTORnooB Bizonyos keretekig rugalmas vagyok, ha mit tudom én xy a best of, a legjobb ár érték arány, vagy jövőbemutató, stb...
-
Chalez
őstag
válasz solfilo #81860 üzenetére
A jelenlegi konfigomba ideiglenesen ha vennék 2600K vagy 3770K-t? És még 8GB RAM-ot?
Esetleg Ryzen 2600, és olyan mobo amibe belemegy majd a 3xxx proci? Na de új lap, nem jön vele?
Vagy inkább várjak a Ryzen 3xxx-re, merthogy még a mostanitól sem hányok azért be és elvagyok vele?
-
veterán
válasz Chalez #81861 üzenetére
Mindhárom életképes opció, úgyhogy nem is foglalnék állást. A legolcsóbb mindenképp a kivárás lenne.
Elvileg az AM4 lapokba belemegy még a Ryzen 3xxx. B450, X470-ben érdemes ez esetben gondolkodni a mostani kínálatból. De gondolom jönni fognak új lapok is, ahogy 2xxx-hez is jöttek a most említettek.
solfilo
-
Chalez
őstag
válasz solfilo #81862 üzenetére
Na jó, pont a kivárás nem az erősségem, ha valamit akarok, akkor az kell azonnal, a föld alól is pénzt kerítek... Meglátjuk ma érkezik e a fizetéssel valami egyéb év végi juttatás Ha nem, akkor marad a kivárás 3xxx és új lapkáig, ha igen, akkor meglátjuk mennyi az annyi
-
kolopele
nagyúr
válasz Chalez #81859 üzenetére
Azt a 0.1% - os értéket el kellene már felejteni, remek hogy lehet mérni, de ilyen esés lehet hogy fél napi játék alatt egyszer fordul elő. Az 1% az ami a lényegesebb, azt kell minimum fps - nek tekinteni, viszont ha biztosra akarsz menni akkor vegyél egy 8700 - ast. Egyébként meg ez a 0.1% totál játékfüggő, ennek a ritka alacsonyabb értéke optimalizálatlanság miatt van, amit egy többmagos/szálas proci valamelyest képes ellensúlyozni. Az AC Origins esetében már nincs ilyen probléma, a Far Cry 5 egy rendkívül f...l optimalizált játék, még nálam is fps droppol olykor a 8700K mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz kolopele #81864 üzenetére
Ahogy nézem 1%-ban sem jeleskednek az i5-ök, még a 2600 is lenyomja őket, mondjuk a különbség marginális... Oké, hogy az avg magasabb náluk, azért ez sem mindegy, sőt. Egyébként ha már optimalizálatlanság, tartok tőle, hogy a jövőben tele leszünk ilyen és ehhez hasonló sz@&okkal, amiknél még hatványozottabban jön elő.
A 8700(K) pillanatnyilag az ingerküszöb fölött áll árban, és ahhoz dukál egy prémium lap is Bár ha jól tudom, a magas órajel kifejezetten jól jönne a relatív alacsony 2560x1080 felbontáshoz... -
kolopele
nagyúr
válasz Chalez #81865 üzenetére
Éppen ezt mondom neked, a 6 mag 12 szál (ugyanúgy mint a 4 mag 8 szál) képes arra hogy javítson valamelyest a játékfejlesztők hanyagságain, olyan ez mint egy erős videokártya. Szerintem egy sima 8700 is elég lenne neked játékhoz, azért az is boostol rendesen, alá meg egy jobb B - s lap, de inkább egy Z - s, akkor a későbbiekben biztosan nem lenne gondod ha feljebb akarnál lépni proci terén, a lap már adott lenne. Tudom, nem olcsó mulatság, de ilyen a PC világ, ez nem konzol Mindenesetre kicsi az esélye annak is hogy egy 6 magos I5 - el bármi gondod legyen majd és földhöz vágd a monitort mert játszhatatlanul szaggat egy játék
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Chalez #81867 üzenetére
Mindenképpen, de ugye ha a jövőt nézzük akkor senki nem tudja mi és hogyan lesz még Ami biztos hogy egy 8700 - al meg egy Z - s lappal rossz boltot nem csinálsz, a procit meg tudod majd fejleszteni. Természetesen nem kell rám hallgatnod, felőlem vehetsz nyugodtan olcsóbban Ryzent is, csak nézd el nekem ha én azt nem ajánlok neked, ettől függetlenül az is kiprésel magából megfelelő számú fps - t egy normális kártyával és sokan használják megelégedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Vega 56 mellé szvsz mindegy melyik oldalt veszed ebben a kategóriában. Sok különbség nem lesz. Ezzel a büdzsével úgyis tudsz majd bele komolyabb processzort venni. Vagy mert jön bele jobb, vagy mert létezik bele jobb.
Amire figyelj: legyen normális lap. Ahogy kolopele is írja jó lenne Z-s lap. Jó vrm fontos, ha majd komolyabb proci menne bele. Vagy AMD oldalról is olyan B450, X470-es lap, amin fasza a vrm és normális a BIOS (ajánlott az ehhez kapcsolódó topikot felkeresni). Plusz 16GB RAM. Az ma már az eléggé ajánlott kategória.
Ha viszont úgy játszol, hogy minél magasabb fps-t érjél el (a 144hz-es monitorod alapján gondolom, alacsonyabb beállítások, hogy bírja a VGA...), akkor szvsz jelenleg(!) erre valami Intel-t vegyél. i5 8600K+... Az új Ryzenek valamikor jövőre jönnek csak. Senki sem tudja itt valóban milyenek lesznek. Csak reménykedünk.Gamer for Life
-
Chalez
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, igazából nincs meg a tuti terv, kivárok még egy kicsit, lehet veszek egy 2600K vagy 3770K-t és húzom, plusz 8GB RAM-ot. Aztán ha kijön az új Ryzen, meglátjuk, hogy jobbra, vagy balra, ott majd eldöntöm.
-
Humbucker
senior tag
Végül úgy döntöttem, hogy egy új konfigot rakok össze, nem költök i5-re. Olyan március körül lesz annyim, hogy egy ütős vga-val, alaplappal, DDR 4-es gépet rakjak össze.
Addig is, egyik ismerősömnek van pár holmija, és szerelek kicsit, régi lga775-ös procijai vannak ingyen nekem,addigg míg nincs új konfig, lehet rakok bele egyet, csak én nem ismerem őket.Core 2 Quad 9400 2,66 Ghz
Xeon X5450 3 Ghz
Xeon E5472 3 Ghz
Xeon X5470 3,33 GhzSzerintetek melyiket válasszam?Ingyen vannak
-
nightvison
tag
Hali!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A konfigot látjátok a profilomban. A kérdésem az lenne, hogy a 3470-em megérné lecserélni 2700k-ra vagy inkább 3770k?!Köszi.
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Ace Ventura
addikt
válasz nightvison #81872 üzenetére
Szia!
Felhasználási terület?
Ha nem tervezel vga cserét, akkor én hagynám.
Ha munkához kell, és több szálat használsz, akkor mehet a csere.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
nightvison
tag
válasz Ace Ventura #81873 üzenetére
Munka és játék is. 970-re lesz váltas most, aztán majd...
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Ace Ventura
addikt
válasz nightvison #81874 üzenetére
Akkor hajrá, de csak akkor ha árban értelmes keretek között tudsz maradni.
Erősebb prociból baj még sosem volt Én a 3770 felé hajlanék.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
naksi88
csendes tag
Üdv a tegnapi nap Sikeresen betettem egy 4 magos processzort egy MSI k9 neo v3-ba De volna egy olyan gondom hogy a 4 magot csak az ezközkezelőben látom de az msconfigban nem!Az lenne a kérdésem hogy, Esetleg nem az lehet a baj hogy egy régi windowsal van a gép és az csak 2 magra van beállítva?Egy újratelepítés segíthet ezen a gondod szerintetek?
-
Ace Ventura
addikt
válasz naksi88 #81877 üzenetére
Szia!
Milyen 4 magost tettél bele?
CPU támogatási listaÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
naksi88
csendes tag
válasz Ace Ventura #81878 üzenetére
Nincs a listán ezért itt meg tudod nézni http://prntscr.com/lyklvo. Viszont azt hozzá kell tennem hogy ez egy Beta Biossal sikerült megtennem mert Gyárival csak 2 magot támogat szóval 2 hetembe került mire mindent beszereztem hozzá és 3-4 órába mire sikerült elindítanom a gépet vele de szépen fut nekem annyi a gondom hogy nem 4 magot használ hanem 2-t Aida szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
-
naksi88
csendes tag
válasz Ace Ventura #81880 üzenetére
Akkor ez hogy is van? http://prntscr.com/lykojv
-
naksi88
csendes tag
válasz Ace Ventura #81882 üzenetére
-
naksi88
csendes tag
válasz Ace Ventura #81884 üzenetére
Semmi gond azért köszönöm Ma újratelepítem a Wint és meglátjuk hogy hoz e változást
-
BerserkGuts
őstag
válasz naksi88 #81885 üzenetére
A feladatkezelő/ processzoraffinitásnál mit mutat a programokhoz?
Ha itt minden okés 0,1,2,3 akkor elvileg jó.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
naksi88
csendes tag
válasz BerserkGuts #81886 üzenetére
Üdv.Újratelepítés megoldotta a problémám és most már 4 magos a gép Aida és a Feladatkezelő is 4 magot mutat.
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Gigabyte GA-MA790X-UD4P //AMD Phenom II X3@Phenom II X4 be//Geil ultra DDR2 4*1gb//AMD Radeon ™ HD 7770 GHz Edition ,ez a jelenlegi gépem igazából el lennék vele,de a ram kevés és sokszor elfogy,menet közben innentől rendkívül idegesítő ,hogy ki kell lőni a futó alkalmazásokból ezt-azt. A családom többi tagja meg szidja a gépet ,ami érthető is.Elsőre a rammokat akartam cserélni 4*1-ről 2*4re,de nézegettem az aprót és némi +pénzel már alaplap+proci+ram csere is képbe került.A kérdésem érdemes-e a jelenlegi procimat fm2+-osra cserélni? Az integrált gpu-k tudják-e hozni a hd770 szinjét, vagy inkább Athlon procit vegyek. És melyik fm2+ os prociba érdemes befektetnem, mit keressek ?
Köszönöm a segítséget.
Privire válaszolni illik.
-
Ace Ventura
addikt
válasz Aranygyerek #81888 üzenetére
Mi a felhasználási terület?
Ha váltanál, akkor már DDR4-re és 2X00G-re lenne érdemes.
Ha nem áldozol rá sokat, akkor az eredeti 2X4 Gb ram + SSD kombót javasolnám. (SSD-t nem írtál, nem tudom van-e)Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz Ace Ventura #81889 üzenetére
Általános otthoni +némi játék.
Nincs ssd-m.
Az fm2+ ddr3 nem hoz némi +? 30k ft körűl már egész jókat látok.[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz Aranygyerek #81888 üzenetére
Szerintem felejtős az fm2, ha viszonylag olcsón meg akarod úszni, akkor Ryzen 2200G+lap+8 giga ram, annak az integráltja már jóval erősebb mint a 7770, rakhatsz mellé később erősebb kártyát vagy tudsz továbblépni proci ügyben is évek múlva.
Ez kb 75-80e-ből kész, apróról kb 65-70.[ Szerkesztve ]
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz Lorden #81891 üzenetére
Hát megrágom a dolgot. A ryzenhez ,milyen lapot ,rammot nézzek?
Ha mégis maradnék az fm2+ vonalon ott melyiket érdemes megvenni? Athlon x4 + marad 7770 hd ,vagy A10-7850K ?
Előbb -utóbb váltok,de most elég lenne némi gyorsulás + ram.[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz Aranygyerek #81892 üzenetére
Ne válts FM2-re. Semmi értelme.
2X4 Gb ram + SSD, Csodát fogsz látni a vinyó után.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Aranygyerek
aktív tag
-
BerserkGuts
őstag
válasz Aranygyerek #81892 üzenetére
figyelj ha a mostani géped teljesítményével elégedett vagy akkor nem lehet olyan magas a szint hogy 2400G az 50.000ft ráadásul nem is éri meg ilyet biztos ne vegyél akkor már inkább 2200G sokkal olcsóbb és ugyan az.
De ahogy írtad nem túl nagyok az igényeid ha egy HD 7770 és egy régi F2+ a szint ami jó.
Ezért szerintem a 200GE ami nagyon jó választás mert csak 18.372ft-tól indul és benne van minden[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
Megnézed a "történelmi" nagy elvárást és rájössz régi olcsó szöveg ez a több mag szál hülyítés
Én ezt 2008-ban nem ettem meg amikor jöttek a hülyeséggel hogy 4mag kell persze persze vegyél x4 phenomot amikor a core2 intel ugyan azt tudta sőt még jobb is volt mert akkori programok örültek ha 1mag max 2 szálfeldolgozásig eltudtak számolni
Azóta változott valami???
Még mindig elég a 4 pedig 10év eltelt 2018 van és még mindig megy 4-en a dolog hogy hogy??? Akkor hova tudnának még 12 vagy 16szálon írni programot amikor a 4 se megy nekik kijön a BFV és tele van hibákkal[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #81896 üzenetére
Éppen azért kell a több mag több szál mert a programozók trehányak. Ha lelkiismeretesen fejlesztenék a játékokat még mindig elég volna a 4 mag, de sajnos nem ez a jellemző. Ami egy 6 magoson nem jól fut az egy 4 magoson még rosszabbul futna.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #81897 üzenetére
Áh dehogy kell basszus ne viccelj te is ismered hogy megy a dolog 10-40% processzor használat és minél nagyobb felbontás úgy csökken 4k-n 10% processzorhasználat vicc kategória valami nincs rendjén nem gondolod???
-
DudeHUN
senior tag
válasz BerserkGuts #81896 üzenetére
A megy és megy között is vannak különbségek. Már a te processzorod esetén is a 4 plusz szál a 2200G ellenében cirka 15%-nyi elönyt jelent fps-ben BF multi esetén. Manapság már egyre inkáb használják a 8 szálat a játék programok.
De valóban felesleges egy átlagfelhasználónak netezésre meg hobbi office-ra 10+ szál.Btw. te indie játékokkal játszol, hogy 10% a CPU használat? Ne vezessük félre a látogatókat. Ma már 4 szál a minimum. A 6 mag vagy 8 szál az optimális. És de igen jelentős különbségek vannak egy 4 szálas és egy 6 szálas processzor között sok játékban.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #81898 üzenetére
A 4K inkább erős VGA - t igényel, ez igaz, de kisebb felbontás mellett jó az ha van 4 mag 8 szál vagy még inkább 6 mag immáron. Nem tudom milyen teszteket nézel, de pl. az AC Odyssey már a 6 mag mellett is képes 100% - on járni, ahogyan az elődje is, és mondjuk a Battlefield alatt sem csak malmozik a proci. Ami ellenben igaz hogy még mindig egy erős VGA az ami dominál, de én a magam részéről már egy I7 6700 alá nem adnám, Ryzen terén meg egy 2600 alá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel