- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Daemon09 #6847 üzenetére
CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszám
CPU VID: a CPU default VCore értéke, az alaplap eszerint állítja be boot-oláskor a feszt.
G0, G3: a magok steppingét jelöli. A stepping pedig a processzorok egymást követő generációit takarja. Az első szériás CPU-k A0 jelölést kapnak, majd miután folyamatosan javítják, csiszolják, úgy következnek a továbbiak. Az apróbb változások esetében csak a szám változik mondjuk B1-ről B2-re, míg a nagyobb mértékű, komolyabb módosítások után kiadott új stepping betűjele is változik teszem azt B3-ről G0-ra.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pszihó
aktív tag
Szasztok
Proci vásárlás!
Q6600
vagy
E8400
estleg
E8500?Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
nagyúr
Gondolom nem magadnak keresel, mivel egy G0-s Q6600-ot vétek lenne lecserélni. Persze attól is függ, hogy mire lenne használva, de én a Q6600-at venném.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Játékokban még mindig inkább dominál az órajel, mint a +2 mag, és a 2MB-vel több cache-t sem mindig kamatoztatják, ezekben pedig jobb a Wolfdale. A többi kb. desktop alkalmazás, felesleges hozzá Q proci. Órajelben meg biztosan lenyomja a Q6600-t.
-
Myair
tag
SzasztoC2D 6550 G0 procim érdemes lenne szerintetek lecserélni egy Q6600ra? főleg játékra használoma gépet, némi film, stb.
-
codec
senior tag
Desktop alkalmazásoknál(xp sp2 alatt) a több mag vagy a nagyobb freki jelent látványosabb gyorsulást?
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
nagyúr
Én desktop alkalmazásokban speciel nem veszem észre, hogy 2400MHz-en vagy 3600MHz ketyeg a proci. (Vagyis, hogy épp 6-os vagy 9-es szorzón jár a CPU az EIST - C1E kombó miatt.)
-
Marcy
csendes tag
Sziasztok!
Ki mit tud ( kontra / prokontra ) mesélni nekem P4 D925-ös (3GHz, 800FSB, 2x2MB, lga775) procikról? új deszkám van (p5w dh deluxe), és abba keresek egy olcsóbb procit. szinte csak filmeket nézek, netezek, esetleg néha egy kis NFS carbon és paszinánsz nem tuningolok, nem akarom húzni, de cerka procit azért mégse...
a kétmagos prociktól pedig nem vagyok letérdelve, melós gépemben egy e6300-as vánszorog. nem rossz, egész stabil, de messze nem hozta azt a teljesítményt, amire számítottam egy 30ezres procitól... szóval c2d nálam felejtős, ezért is érdekel ez a 4 megás kis jószág. vélemények, tapasztalatok?üdv nektek!
Marcy
-
codec
senior tag
Haver gépében pont ilyen proci megy, és bizony nagyon is jól teljesít(még az asrock lapjához képest is.)! Én csak ajánlani tudom , azért a 2x2 cache nem hazudtolja meg magát. Természetesen ilyen E6550-es procikkal nem veheti fel a versenyt, de ha nem tervezel tuningot az E2140-nél mindenképp jobb válsztás.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
donpel0
aktív tag
válasz Telefunen #6872 üzenetére
mod: Marcynak címzem a hozzászólást
925-öt venni ma óriási hiba. fűteni akarsz a géppel?
ahogy telefunen írja, végy egy kis e2xxx procit, nagyságrendekkel jobb.
tuning meg szintén úgy van, ahogy írja.[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
Marcy
csendes tag
Köszi a tanácsokat. Ezek saját használatból származó információk, vagy a teszt grafikonokból indultok ki? A melegedés mondjuk annyira nem zavarna, most is egy P4 3.0 GHz-es 1 megás procim van, az se nagyon megy 60 fok alá. Az E6300-asom hasonlóképpen...
Egyszer volt egy athlonom, asszem a 3200+. Azt 2 gigán húztam, mondván hogy azt kötelező, és 30-35 fok fölé sose ment. Ez tetszett... 2 giga fölött viszont már hibázott, és érezhetően lelassult.Alapvetően nekem mindegy lenne hogy AMD vagy Intel, egyszer számolgattunk hogy bogomips/Ft arányban szinte pontosan ugyanazt nyújtja az AMD is mint az Intel. Óz meghalt, csodák nincsenek Viszont a 875-ös, 975-ös chipsettel nagyon meg vagyok elégedve. Sose nézem a teszteket, de a P4C800 deluxom is olyan volt mint a kisangyal felapattant rá egy winfos, nagyon sedert, és 2 évig hozzá sem kellett nyúlni. Van bent egy szerverünk, abban is egy P4C800 van, és 3 éve hibátlanul fut rajta egy Linux 0-24-ben! Talán egyszer kétszer kellett újraindítani. Az AMD-s gépeimet viszont (rejtélyes okokból) évente legalább 3-szor kellett újrahúznom, mert állandóan hisztizett valamin A játékok jobban futottak mint egy hasonló árfekvésű inteles vason, ezt meg kell hagyni, de nekem a stabilitás és a megbízhatóság sokkal előbbrevaló. Ezért is szeretem a brand vasakat. A felső kategóriás lenovo vagy Dell laptopok is mind inteles platformra épülnek. Bekapcsolod, és mennek. Évekig.
De visszatérve: az E21XX procik 1 mega cache mérete nem túl kecsegtető, és az 1,8-2.0 GHz sem annyira odab..szós A D sorozat ugyan kifutott modell, de annak idején nem az olcsó kategóriába tartozott. Lehet hogy megveszem mindkettőt. Tesztelgetés után pedig majd beszámolok nektek, hogy melyik hogy szerepelt
Halkan szeretném idézni egy nagytudású kollegám szavait: ez az egész új processzor mizéria nem más, mint a kóbor indiánok megtévesztése két mag, új nevek, de a lényeges dolgokban (cache méret, sebesség) még mindig ott tartunk, ahol 4 évvel ezelőtt. Talán még mind emlékszünk, hogy 10 évvel ezelőtt mekkora léptekben haladtak a procik. alighogy kijött a P1, már jött is a P2, P3, stb. Akkoriban tényleg érezhető volt a különbség.
Manapság csak a legdrágább quados prociktól esik le az állunk. Pont a minap kezdtünk el telepítgetni egy 2 millás IBM szervert. Azért az egy érzés mikor ott csücsül 8 pingvin a képernyő tetejénMarcy
-
radírfej
senior tag
nos nézzük... az A64 3200+ pontosan 2ghz-en fut... gyárilag. tehát húzni nem nagyon kellett. ha efelett lassult, akkor ott nálad volt hiba nem a lapban, tuningban gyorsul a rendszer.
aztán...
mutatok én neked olyan userkört, akiknél a felsőkategóriás betonstabil dell notikat is félévenet újra kell rakni, ill olyan helyet, ahol az összelegózott athlon xp + asrock kombón évek óta fut a win2000. talán kicsit többdimenzós a dolog, minthogy intel évekig, ájemdé meg "rejtélyes".stabilitásban semmi különbség nincs asszerint, hogy Intel, vagy AMD. lapok vannak, chipsetek, rossz szériák, bugok, ilyesmi. ez viszont mindkét oldalra igaz.
"a játékra AMD, de intel stabilabb, munkára azt." - felett régen eljárt az idő. ma intel a gyorsabb, és mindkét platformon betonstabil rendszert lehet kiépíteni.
és akkor a végére: lehet, hogy nagytudású kollégád mégsem olyan nagytudású. merthogy a fejlődés töretlen. azt mondod ott tartunk ahol négyéve... olvass prociteszteket, kiderül, hogy nem.
ha meg venni akarsz legalul celeron-L, vagy athlon LE-1600, középen egyértelműen 21xx core, felső középen tetszés szerint. tetején meg intel négymag.
[ Szerkesztve ]
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Telefunen
őstag
Akkor vegyél P4D-t és ne hallgass senkire. Hidd el, én csak segíteni akartam. A kollégád pedig alaposan le van maradva -talán ha kódolna, játszana, esetleg grafikával foglalkozna, akkor érezné hogy mekkorát is fejlődött az iparág.. Megjegyzem, a P2-P3 váltás koránt sem volt akkora horderejű mint a P4-C2D. A mai rendszereket a stagnáló I/O sebesség (HDD..) fogja vissza.
-
donpel0
aktív tag
"egyszer számolgattunk hogy bogomips/Ft arányban szinte pontosan ugyanazt nyújtja az AMD is mint az Intel. Óz meghalt, csodák nincsenek"
e21xx széria 3,2-3,3 ghz-re húzva megveri bármelyik kétmagos amd CSODÁT (lásd pl 6400+)
a csoda az, hogy amd-vel meg kell feszülni, hogy ki tudj hajtani egy 8800gt-t, míg intelnél egy kispajtás+tuniggal már nyeregben vagy.vegyél szerintem is minden ellenére p4d-t!
-
radírfej
senior tag
válasz donpel0 #6877 üzenetére
igen a az e21xx kivételesen jó tuningban is... bár nem mindegyik húzható ilyen mértékben... igaz 2.8-on is rendben van a cucc, még úgy is nagyjából egálban van egy 6400+-al az esetek többségében.
a húzás az külön kategória, nem biztos hogy bele kell keverni. mert teszemazt most akkor elrohanok, veszek egy e2140-es, aztán írom neked a privátokat, hogy 2.8-on már meg sem kettyen, mi lehet a baj...
azt tudjuk a hogy a k8 vége léggel windsor esetében 3.3-3.4 körül van, ez kivételes esetekben 3.5 ig elmegy. ez nagyjából viszont egy 2.8-2.9 körüli core teljesítménye. ezek az erőviszonyok.
legolcsóbb core 12-14 körül van, AMD nagyjából egy 10% al olcsóbban. így a kis e2140 est éri meg legjobban nyúzni!
P4D abban az esetben lehet alterbatíva, ha régebbi alaplap van, ami nem támogatja az újabb procikat... 4ghz környékén még az is eghajt rendesen egy közepes kártyát, mondjuk nem 8800gt-re gondolok, de egy 3850-es már ok.
-
veber2
csendes tag
HI
Egy olyan kérdésem lenne két proci között vacilállok az e2180-as illetve az e4500-as között kérdésem mennyivel tud többet az e4500-as,illetve megéri érte azt a plusz 6-7000 forintot adni a dupla cache-t?
toki
-
mkoch820
tag
Helló! Egy kérdésem lenne... 1 hónapon belül tervezem új processzor vásárlását (nyilván alaplap és memória csere is lesz ) és nem tudok dönteni. Az AMD X2 6000+ és az Intel Core2 Duo E6550 közt vacillálok. Mit javasoltok? Előre is köszi
-
phoenix56
tag
Szerintetek milyen lapot érdemes venni mert váltanék intelre. Olyan lap érdekelne amivel tuningolni is lehet viszont jó árban is legyen.
Thousands Of Thoughts, bvdub = Brock Van Wey
-
donpel0
aktív tag
szerintem sem éri meg, abból a pénzből vegyél egy cooler master hxpertx2-t
-
donpel0
aktív tag
válasz radírfej #6878 üzenetére
1. igaz, hogy az újabb példányok gyengébbek a tuningban, de ez azt jelenti, hogy nem viszik a 3,4-3,6-ot. 3-t 99%ban visznek.
2. mivel ph!-n vagyunk a tuningot érdemes belekeverni. 5 perc alatt belátható, hogy érdemes, egy nap alatt megtanulható, hogy hogyan kell csinálni.
3. "leggolcsóbb core 12-14 körül van, AMD nagyjából egy 10% al olcsóbban. így a kis e2140 est éri meg legjobban nyúzni!"
és annak az amd-nek milyen a teljesítménye? lóf@sz habbal?
vesd össze az e2xxx szériát a 30k+os amd-vel, és ott is számold ki, hogy az amd hány százalékkal drágább és csak a közelében van az intelnek"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
radírfej
senior tag
válasz donpel0 #6886 üzenetére
ha nem tuningolsz, akkor nagyjából ugyanannyival van az alsóházban lemaradva az AMD, mint amennyivel olcsóbb.
a 99%-ot honnan veszed? elhiszem, hogy a ph-s topikok alapján így látszik... de azért én óvatosabb lennék ezzel a kijelentéssel.
nem akarok Intel vs AMD flame-be belemenni.
-
donpel0
aktív tag
-
robrt
csendes tag
Nettó 70e Ft-ig milyen alaplap, proci, ram, videokártya most a legjobb kombináció? A legnagyobb igénybevétel persze a játék lenne.... Én nem szeretnék tuningolni :-)
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Szeretnék gépet venni, főleg videókonvertálásra, de nem ipari mennyiségben, szóval először quad-ra gondoltam, de nincs szívem kiadni annyit érte, mivel pénzt nem kapok a munkámért, csak magamnak mentegetek, de most alig megy 6-8fps-el az xvidbe tömörítés 2pass xvidben high q-in. Így meg órákig tart bármi.Szeretnék minimum 25fps-el kódolni, de inkább többel.
Gigabyte P35-DS3 Intel P35 LGA775 ATX
Core2 Duo-2,66GHz/1333MHz LGA775 6MB Box (E8200)
2GB/1066MHz DDR-II Kingston PC2-8500 HyperX(Kit! 2db 1GB) (KHX8500D2K2/2G) (kezdetnek)
sztem videókártya mindegy, most marad ami van
egy Corsait táp kb 550W-os.Aki hasonló géppel rendelkezik tudna nekem véleményt írni hogy muzsikál?
Így is picivel többe lesz mint 100k, ahol venni fogom, de a quad, amit akartam az már 150k fölött mozog...és..
Ha már megjött a 45nm, akkor olyat szeretnék venni.Eddig az árig vmi jobb kis konfigot tudna vki?
-
ormembar
csendes tag
üdv! elsősorban idorai célra szeretnék összedobni egy konfigot. fő szempont az alacsony fogyasztás és, hogy minél halkabb legyen a gép. szóval egy alacsony hőleadású procit keresek, amit egy csendes venti is elvisz. és, ha költséghatékony is a megoldás, akkor még örülni is fogok. kinek milyen ötlete van erre? kösz!
-
donpel0
aktív tag
lap: rendben van!
proc: rendben van!mem nyugodtan lehet kingmax, giga lapokban nagyon jól muzsikálnak!
táp: corsair 550W-os tápot két ok miatt ne vegyél.
első: az 550es nagyon hangos, a 520-as vagy 450es viszont nagyon halk
kettő: minek neked 550W? 45nm keveset fogyaszt, ráadásul csak kis vga van benne (450VX még így is kicsit megalomán a teljesítményt tekintve, de kitűnő táp!)"így is picivel többe lesz mint 100k, ahol venni fogom, de a quad, amit akartam az már 150k fölött mozog...és.." milyen quadot akartál, ami 90k? nem lenne elég neked egy g0 steppinges q6600 ami 50k újonnan?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- HP nyomtatók
- Ukrajnai háború
- Apple notebookok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Ingatlanos topic!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest