- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
P35-ös lap már PCI-E2.0-s, vagy az csak az X38-as? Nem látom Giga oldalán.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Kösz. Akkor ezt még rá kell kalkulálni az árra.
Giga X38-DS4 és DS5 között mi a különbség? Annyit látok eddig GB oldalán, hogy DS4 nem Ultra-Durable. Hogy van ez? Nem annak kéne lenni D-vel?
EX-et meg nem talál az árgép, mondjuk abból úgyis csak DS4 van.
Azt jól tudom, hogy X38-akon már mindkét PCI-EX16 megy 16X sávszéllel?[ Szerkesztve ]
-
donpel0
aktív tag
válasz katt777 #6754 üzenetére
"milyen procit vegyek?"
x38 nem annyira ajánlott, szerintem inkább vegyél p35ös gigát, és ne lovagolj a pci-e 2.0-n, lényegében teljesen kihasználatlan perpill.
2 vga helyett is több értelme van venni egy brutált, úgyis most jönnek."Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
katt777
félisten
válasz Telefunen #6757 üzenetére
Ja, csak az összehasonlító táblázatban nem volt kép. UItána már én is megtaláltam az Overview-nál. Annyit silabizáltam ki, hogy DS4-en 2 eSATA port van, DS5-ön meg 4.
Sima X38-DS4-et lehet energiatakarékosra upgrade-elni? Mert amit kaptam linket, ott csak a P35-ösöknél tértek ki erre. EX38-nak nem találtam mo-i beszerezhetőségét.[ Szerkesztve ]
-
dolbyman
tag
Sziasztok.
Van egy abit IS7-E2 -es alaplapom. szeretnék bele venni egy nagobb procit (a jelenlegi egy P4 2,4-es.
Két kérdésem lenne1, mekkora a legnagyobb proci amit beletudok rakni. (sajn a a user manualban nem találtam infót.
2, hogyan kell kicsrélni a procit profi módon
(a lehet nem telepíteném újra az xp-t.köszi mindeninek.
Bandi
-
törölt tag
Hi!
Most olvastam egy tesztet az Xbitlabs.com-on amiben az új e8000-es sorozatot vetették össze az e4500-4600 illetve E2xxx-es sorozattal, valamint az AMD procijaival. Nagyon megtesztett nekem az e8400 főleg hogy játékokban az e4500-asomhoz képest mekkora ugrást jelentene. Igaz a tesztben 8800GTX-et használtak nekem meg csak 8800GT-m van.
A kérdés megéri-e megvenni az új 8400-as procit a 8800GT-mhez figyelembe véve hogy nem tuningoltam meg a 4500-t (mivel nem értek hozá) vagy inkább ráncigáljam meg valahogyan? -
törölt tag
Hát akkor majd veszek egy jó procihűtőt meg egy jólszellőző házra is be akartam már ruházni és majd biztosan akad aki segít majd a tuningban. Háznak a Cm 690-et néztem ki, procihűtőnek sokan a Hyper Tx2-t ajánlották. (ezt honnan tudom gyorsan beszerezni?)
szerintetek ez a ház procihűtő segítene majd tuningban mert már a kis 4500 alapon is forrófejű (prime95 CPU:62, magok 50-55, 3DMark06 alatt: 53, magok 45-50) És olvastam h prime alatt kb 70 fokig szabad elmenni. Itt a procimagokra van értve a 70 fok vagy magára az egészre?Hát 3,2 Ghz már nekem bőven elég lenne, nem vagyok annyire maximalista, de alapjáraton tényleg eléggé visszafogja a proci a vga-t mert 3dmark06-ban vista alatt 9500-t csinált. Ennél azért több rejlik a kártyában.
A tápom mekkora processzort tudna kiszolgálni ezzel a vga-val egy vinyóval meg egy dvd íróval valamint néhány ventilátorral?
Bocsi ha sokat értetlenkedem de még eléggé új nekem ez e téma.
Köszi a választ. -
patai0122
csendes tag
hello új gépet vennék: Gigabyte p35 ds3
Intel p4 c2d E6750
Geil ultra 4*1Gb 800Mhz
GEF8800GT 512Mb
Corsair vx450
ez eddig megérné?
Comaster hyper tx2 hűtés a proci tuninghoz.
Mennyit lehet kihúzni így í prociból?
De lehet majd vízhűtés lesz később
THX!A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
vicodin
csendes tag
Üdv.
Elég nagy dilemmában vagyok Proci és deszka téren, az anyagi javaim hamarosan kb 60-70e ft közé fognak ékelődni. A PC 90% animálásra kellene - Autodesk Maya corporation alá.
A mostani Intel C2D jó dolgokat hallottam, világ életemben AMD-s voltam, most nagyon vacillálok mert az elsődleges szempont a Maya.
Ebből az anyagi javakból egy olyan proc és deszka kéne, amit velősen tudok húzni és teljesen fekszik a Mayának.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
-
bteebi
veterán
válasz vicodin #6776 üzenetére
Hát neked istengazából egy C2D Q6600 négymagos proci kellene, de az önmagában 50-55 kHUF, és lapra nem nagyon telne emellett . Talán még egy E8200-zal járhatnál a legjobban, vagy esetleg egy agyonhúzott E4500-zal vagy E4600-zal . Mindegyik tök jó amúgy . Alaplapnak meg valami P35 chipsetes lapot ajánlanék, mert egyelőre az X38 még nagyon drága . ASUS vagy Gigabyte (esetleg MSI) a te barátod ;). Asszem némelyik ASUS alaplappal voltak gondok (bár azóta már lehet, hogy nincsenek), úgyhogy talán jobb lehet egy más márkájú lap.
Nézz szét pl. a www.depo.hu-n, vagy valamelyik itteni bazárban .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
copperhead
aktív tag
Szerintetek egyértelmű, hogy az E8400 vagy E8500 jobb, mint az E6850?Én csak attól tartok, hogy mivel nagyon új széria, nehogy valami gond jőjjön elő.
-
-
csendes tag
Sziasztok!
Ha tud valaki egy AMD 462-es procit, lehetőleg 2200+ felett és eladná, azt megköszönném!
Előre is THX! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz vicodin #6776 üzenetére
Ebben a tesztben megismerheted a jelenlegi procik elitjét, tanulmányozd
70 körül simán kijön egy Gigabyte P35-DS3 Q6600 procival. És hogy mit tud?
És a QX9650 eredményét gyári hűtővel alapfeszen tuningolva hozza a Q6600
Mellécsapsz 2x2GB memóriát, amit 30 körül már meg lehet szerezni és süvít.[ Szerkesztve ]
-
vicodin
csendes tag
Köszönöm az infókat : bteebi, Goldye és Speed(R)
-
codec
senior tag
Üdv! Létezik lga 775-ös xeon processzor, ha igen akkor azt honnan tudom, hogy az alaplap melyik biostól támogatja(gyártó oldalán nem találtam infót erről)?
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
őstag
Üdv!
Épp gépvásárlás előtt állok (mily meglepő), és szeretnék tanácsot kérni.
Amire gondoltam:
Gigabyte P35-DS3 23k
C2D 6550/6750/8200/4500 ?? 25-40k
A-Data Vitesta extreme 2 GB 800+ CL4 Kit 22k
Inno 3D 8800 GT 512Mb 52k
500 GB SATAII HDD Samsung/Seagate 22-26k
Chieftec 450W 12kA kérdéseim: - prociból milyet? Ugye a 6550 és 6750 között csak órajelkülönbség van. E8200 elég új, és nem tudom, megéri-e... E4500 meg... nem gyenge egy 6550/8200-höz képest? Mámint lesz akkora érezhető különbség, amiért érdemes lenne a drágább procit venni?
- A-Data RAM tuningra sztetek jó? Olyan 3.2 Ghz a cél kb. 22k-ért is?
- érdemes esetleg DS4-et venni CF, vagy SLI miatt később esetleg?
- HDD-ből majdnem tök mind1 a típus nem? Eddig Seagate volt, és jó cucc.Már megnéztem egy rakat tesztet, de még mindig nem tudok dönteni. A gépre olyan 170k van nagyon max, és olyan 2 évig jó lenne, ha kiszolgálna...
A cucc persze játékra kéneKöszi.
Icewolf || kósza ||
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A lap jó, procinak elég az E4500 3GHz körül, alig lassabb mint az E6550.
Ha hosszú távra tervezel, akkor E8200, jó a fogyasztása és nagyon tuningos.
AData átlagos, ennyiért PHn gyártói garis vadállat Tracert is vehetsz.
SLI nem megy a P35ben, CFet csak benchmarkokra éri meg építeni.
Játékgépbe csak akkor van értelme ha 24+ colos monitoron tolnád..
Vinyó ízlés kérdése, megbízhatóság, csendesség, sebesség a sorrend.A kérdésed pedig itt lenne igazán a helyén..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Telefunen #6787 üzenetére
Hát ha tuningolni is szeretné a memóriát, nem igazán nyerő a Kingmax.
Persze ha engem kérdezel, nagyjából tökmindegy, hogy 800 vagy 1000.
800/CL4 vagy 1000/CL5 bőven jó akármilyen rendszerbe. Inkább +2GB..
Én az E6550et kihagynám, vagy olcsóbban E4500as vagy E8200.
Jó, megy az E6550 is veszettül, de 500+ FSB kell neki a szorzó miatt..[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
Azért Giga P35-ben 1200-at el-el szoktak menni a Kingmax-ok is 2,1V körül. Szerintem annál nem kell több. Az 500+ FSB-nek (bár sajnos ez is lutri, láttam már olyan 6550-et is, amit emberi feszen csak 486-on sikerült stabilizálni) hála a memóriakezelés még a Kingmax-al is valószínűleg szebben alakulna mint a 4500+tracer párossal. Persze igazából csak az E4500+tracer-en lovagolok (prémium RAM, alsó-közép, alacsony rendszerbuszú procc), valószínűleg igazad van és a 6550 sem lenne indokolt. Szóval tényleg E4500, vagy E8200 -viszont előbbihez akár még a 800-as KM is elég és akkor legyen inkább 4GB.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Telefunen #6791 üzenetére
Eredetileg is úgy akartam írni, csak nem fejtettem ki elég bőven.
Természetesen a Tracert akkor javaslom, ha E6550/E8200at vesz.
Azokkal lehet állatkodni FSB500-MEM1000/CL4et 1066os Strappel.
Kingmax memókkal nem szimpatizálok, nagy a szórás minőségben.
Van akinek 1000/2.2Von is hibázott CL5ben az 1066os..
Inkább minőségi 1000+/CL4 memó mint 1066/CL5 Kingmax.
Persze csak ha szintetikus benchekre is gyúr az illető.
Játékra/munkára a 800/CL5 is tökéletes, de >2GB kell.Megmondom őszintén, a mai helyzetben procitéren én leginkább kivárnék.
Egy ~10ks E2140el 3+Gn nyugisan bevárom míg elterjednek a 45nmesek.
Igen, tényleg jó az E8200, de nem 40ért. 25 körül lesz érdemes megvenni. -
őstag
Thx.
Nézegettem közben árakat. A 8200-est nem lehet kapni sehol, 40k ténnleg sok, bár nemhiszem, hogy 25 köré fog menni... A 6x50-ek sem estek sokat, amióta megjelentek. A 6750 stabil 40 körül, a 6550 meg olyan 35 körül van már jó régóta.
E4x00 olyan 24-27k körül van most. A 6550 meg 35 körül. Nem tudom, hogy a 6550 nem érne-e meg 10k pluszt. Ha a 6550 lesz, azt olyan 3,2 Ghz körülre szeretném húzni, az még közel sem a vége, úgyhogy az azért talán meglesz. Esetleg talán gyári hűtővel is, talán alapfesz közelben is.
Várni meg... Már fél éve csak várok. Mindig lesz olcsób, jobb, szebb stb. De akkor az életbe nem lesz új gépem. Már erősen haldoklik az 5,5 éves 1600+ XP-m, szal most kéne félév elején gépet veni, amig van időm szórakozni vele.
Icewolf || kósza ||
-
Telefunen
őstag
Esetleg ha még kapsz -és az olcsó proci mellett tetted le a voksodat- akkor a 4500 helyett legyen inkább egy 6400-as (Gianni-nál még van, 26K). Jobban is mennek mint a 4500-ak és magasabb is az FSB-jük, de a 800-as ram a 8-as szorzó miatt még elég lehet melléjük. Ha lehet, 6400-ból a B2-es steppinget keresd.
Speed(R): Meg kell védenem a Kingmax-ot. Ha hibázott a gyári spec. alatt, akkor vissza kellett volna vinni. (egyébként ASUS lapokra tényleg kicsit háklisak, de a giga topikban egekbe magasztalt ramok ezek). Ennyi pénzért, ilyen teljesítményt mástól nem kapni, best buy. Bim kolléga nem egy GMH-s szettet kipróbált már és mégis a Kingmax a favoritja, mondván CL5-ben azokkal sem volt semmivel sem előrébb, pedig azok sokszor annyiba kerültek.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok.
E 3 proci közül melyik éri meg a pénzét és miért?
E6750 - ~32k
E8200 - ~39k
Q6600 - ~42k
Főleg játékra kellene...
Köszönöm..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
MZsoltee
veterán
válasz s7evcsenko #6795 üzenetére
Gondolom tuning játszik
Akkor E8200, ebből magasabb órajelet lehet kihozni, a game-knél meg az a fontosTelefunen: CSatlakozom mingmax témában
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
3-3.2GHz körül simán elmegy az E4500 is, ezen az órajelen nem kell E6550. Olyat akkor érdemes venni, ha megér neked 10kt pluszban 4-500 lehetséges MHz és hogy tudsz vele szinkronban járatni memóriát 1000MHz körül.
Az én véleményem az, hogy nem ér meg ennyit. Mondom ezt úgy, hogy egy E6550@3.5GHz prociról váltottam a mostani 3.2őn rohangáló E2140re. Alig lassabb. Az E4500 2MB cacheel azonos órajelen pedig szinte semenyivel sem.
De az is jó, amit Telefunen mond, régebbi E6x proci 25 körül akad.
Neked kell tudnod milyen mély a zsebed és mire akarsz költeni.
Én inkább több memóriára vagy komolyabb videókarira költenékTelefunen
Nekem sosem volt jó tapasztalatom még Kingmaxal..kezdve a TinyBGAs DDR433al, át a HC DDR500ig, aztán noti 533mas modulok, DDRII fronton is járt nálam 533/667/800, csak 1066 nem. A gyári speckót hozták órajelben, de késleltetésekben egyik sem járt a toppon, sem tuningban. Persze tiszta sor, hogy a gép összteljesítményét nézve szinte tökmindegy, hogy 800/CL4 vagy 1200/CL5, de azért az 1000+/CL4 jót tesz az önérzetnek De végülis tök8, igazából az a lényeg, hogy sok legyen -
s7evcsenko
addikt
Ezzel csak az a baj, hogy a 3.2GHz nem elég a 8800GT-nek...
Legalább is nálam nagyon nem!
Akiknek 3.6GHz-el van párosítva a 8800GT-jük, azoknál a 3dmark06 kb. 2000-el többet hoz!
Nem hinném, hogy ez csak a proci miatt van!
Erre monghatnád, hogy 12k vagy 14k ugyan mindegy, de szerintem ha már lúd, legyen kövér!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
patai0122
csendes tag
hy! míg nincs meg a lém az új gépre addig ebből mit lehet kihúzni max:
Abit BD7II-es alaplap
Intel celeron 1.7Ghz proci
512MbDDR400
ATI ASUS A9550GE 256Mb vga
Codegen 350W táp?????
tom szutyok hogy enyhén kifejezzem magam de mit bír?
csak az a baj hogy fesz növelés nélkül nem naon stabil de ha feszt kap sütni lehet rajta a tojást kb:S[ Szerkesztve ]
A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel