- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
patai0122
csendes tag
hellosztok! új gépet szeretnék venni:
Asus IP35 P5K 775 DDRII PCX
AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 processzor
4* 1024Mb DDRII 1066MHz Kingmax
a procinál az intel jobb? gamelni + tuningra kellene!
milyen konfigot tudnátok ajánlani? + jó vga is kellene! és jöjjön ki kb 150-160 rugóból!?
THX előre is!A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
Neoteric
addikt
válasz patai0122 #6702 üzenetére
helloo
persze h jobb
lap: gigabyte p35 ds3 - kb 20k
proci: intel c2d e6750 - kb 34k
ram: ha tuning kee akk geil ultra, ha nem akk elég a 800mhzes kingmax - kingmax kijön kb 17-18k ból
vga: 8800gt , ha nem akarsz rá rakni coolert akkor vagy a galaxy heatpipeost vagy a gainward golden samplet - galaxy kb 55k, gs kb 60-65k
táp: corsair vx 450 - 15-17k vagy bluestorm 2 - kb 12kvinyónak meg wd
kingmaxrammal, galaxyval, bs2vel, egy 20ks wd vel 158ba megáll
mod: 8800gt nél term 512mbost
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
patai0122
csendes tag
THX! és fasza hűtéssel a prociból mennyit lehet kihúzni hogy még stabil legyen?
A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
donpel0
aktív tag
válasz Neoteric #6703 üzenetére
ramból ha tunigot akarsz akkor ősember bazár és supertalent, ha nem akarsz akkor a giga lapoknak nagyon jóa kingmax.
még egy faxa proc hűtő és tuti lesz
mod: sokat lehet kihozni az e6750ből! nézz szét itt a bazárokban!
[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
mcs10
tag
Hali!
van egy ilyen lapom ASRock CONROE 1333-D667 , nah de milyen procit is rakjak bele?
(egy 3ghz körül gondoltam..)mcs10
-
t256
őstag
A CoolerMaster egyik procihűtője. Az egyik legjobb létező hűtő!
Nekem is van egy kérdésem.
Melyik procit érdemes megvenni ? C2D E4500 vagy Dual-Core E2200 ?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Bóti
senior tag
#6698-ra vki pls... fontos lenne...
-
t256
őstag
A mostani játékok és programok mellett sztem nem fogsz észrevenni különbséget.
Őszintén szólva egyáltalán nem érné meg pénzt kiadni rá.Próbálj összespórolni egy 2magos konfigra.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
donpel0
aktív tag
kérek minden kedves utóbbi 5-10 hozzászólást eszközölő újoncot-lelkes újoncot, hogy picit vegyen vissza az iramból. érdemes visszaolvasni, nem szájbarágás a topic.
neoretic: ASRock CONROE 1333-D667 laphoz ne ajánl már légy szíves e6750et. meg a tuning szót ne említsd meg egy ilyen lappal kapcsolatban!
norbi1992:"Sokkkal jobban tuningolható , meg hát core architectúrájú , bár kicsit drágább , de szerintem megéri!!" <- irgalom most segíts! ennek gondolj picit utána. ráadásul hol éri meg a +8-10k-t a +1mega cache?
[ Szerkesztve ]
-
donpel0
aktív tag
azt jól tetted legközelebb várd meg, amíg egy-két idősebb tag is válaszol, vagy helybenhagyja az ajánlást, úgy nem lehet para
mod: reagálva a kérdésedre azt javaslom, hogy add el az alaplapod, ha új procit szeretnél és válts egy giga p31ds3L vagy giga p35 ds3-ra és vegyél bele egy olcsó e2140 vagy e2180 procit használtan és nagyságrendekkel jobb lesz, mint a mostani
ugyanis abba az alaplapba további pénzt ölni (lásd újabb proci) nem éri meg[ Szerkesztve ]
-
fireball7400
tag
Asrock és a tuning. Ez már sci-fi-be illő. Ő a tipikus alapon elketyegő otthoni használatra irodára tökéletesen megfelelő lap de semmi plussz.
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Jelenlegi lapom és procim kissé gyengus már a VGA-mhoz, és nem látom, hogy AMD a közeljövőben képes lenne utolérni a konkurenciát.
A kérdésem az lenne, milyen Intel procival és alaplappal (esetleg tuninggal) lehetne nagyobb teljesítményt kihozni (min. 3GHz), lehetőleg emberbaráti áron. Jelenleg a lap/proci kombót tudnám eladni (ha tudnám), és +kb. 50k-t rátenni.
Lap lehetőleg képes legyen Penryn-t kezelni a jövőre tekintettel, legyen rajta P-ATA csati, SATA és USB csatik, 7.1-es hangkártya + LAN. Extra hülyeségek nem kellenek, amiket nem használok, a lényeg a gyors gép.
Esetleg 2x16XPCI-E 2.0 (de tényleg 16X sebességen) jó volna CF-hez, vagy SLI-hez, hátha mégis az lesz a jövő, de ha Intel fronton túl drága egy single VGA-s laphoz képest a dual, akkor nem kell, mert abból a + pénzből veszek gyorsabb VGA-t.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz katt777 #6721 üzenetére
P35-ös DS3R (DDR3-at is kezel) vagy DS3P jóválasztás lenne. Két vga-s rendszerre felesleges áldoznod. Prociból meg ha tuningolsz vmi magas szorzós procit veygél, ahhoz nem kell tuningram, hogy szénné tuningolhasd.
mod: intelnél nincs mem visszaosztás.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
katt777
félisten
Kösz a választ!
Gigabyte-ra gondolsz, v. mindegy? Intelből sajna el vagyok maradva. Ja, és tartós kondis lap kéne, ezt elfelejtettem, hogy ne száradjon ki egy idő után (mert extra felszereltség nem annyira fontos, tartósság viszont igen).
DDR3 nem feltétlenül szükséges, ráadásul egyelőre úgyis a 800MHz-es RAM-jaim mennének bele. Az nem gond, ugye?
Hogy érted, hogy nincs memó visszaosztás? Nem tudom mondjuk 667-re levenni a 800-asokat? És akkor hogyan tuningolok?
Magas szorzós prociban mire gondolsz? Én mondjuk szeretnék 1333MHz-es-et, de egy 1066-os esetleg tovább húzható?
Lassúbb konfigot nem szeretnék, csak hogy Intel legyen, CPU-tesztben meg 300MHz-cel kisebb Intel van ugyanott, mint az AMD, szóval 3GHz körül kéne mindenképp.
Konkrét lap/proci ajánlatot megköszönnék. Annak fényében akkor majd érdeklődök C2D tuning topicban. Úgy rémlik, mintha lenne olyan...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
nagyúr
válasz katt777 #6723 üzenetére
A DS3R Gigabyte lap.
Az, hogy nem tudsz visszaosztani, azt jelenti, hogy minimum szinkronban (1:1-ben) kell hajtanod a memókat. Ez 333MHz-es FSB-nél ugye 333MHz-es órajelet jelent, ami effektív 667MHz.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
katt777
félisten
Tehát 400-as FSB-vel mennének saját sebességükön a RAM-jaim. Addig állítólag minden C2D felszalad, nem?
Ha nem szabvány az érték (RAM-jaim 944-et mentek üzembiztosan max), akkor mondjuk mennek egy 420-as FSB-vel DDR 840-en gond nélkül? Mert akkor végül is 450MHz-es FSB-ig el kéne tudnom menni a RAM-októl.
Intelnél nem fogja vissza a tuningot a 4db RAM?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
P35-DS3R nem támogat DDR3-ast, csak a P35C-DS3R. Ez már tiszta. Viszont csak 2k-val drágább egy sima DS3-nál. Tényleg ilyen jó vétel (26.460-ért találtam)? Viszont, ha csak a DDR3-mal tud többet, akkor az a +2k is fölöslegesnek tűnik. Viszont nézem, P35C-DS3R ultra-durable, szóval akkor mégis megérné. Kérdés, milyen extra hűtő menne rá (milyet érdemes, egyáltalán kell-e rátenni, mert állítólag bírják a gyári Intel hűtők is), mert szépen körül van bástyázva kondikkal a CPU.
C2D E6750-est (1333MHz FSB) találtam 44k-ért, ezt mennyire lehet feltuningolni egy P35C-DS3R-ben? Ez most akkor 4x333 MHz duplán, csak 333MHz x 8-as szorzó?[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
nagyúr
válasz katt777 #6726 üzenetére
Igen, igen.
Nem fogja vissza, csak annyira, mint bárhol máshol - vagyis, nagyobb számú chip közül nagyobb az esélye egy esetlegesen gyengébb darabnak, plusz ugye a 4modul hamarabb felfűti egymást, de ennyi.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
katt777
félisten
Mi a véleményetek egy E8400-ról? Melyik lap jó hozzá? P35C-DS3R OK neki?
Nekem tetszik. Itt olvastam róla. Simán visz alapfeszen 3,5 GHz-et, + fesz.szel meg 4GHz felett.[ Szerkesztve ]
-
dedoo
csendes tag
Hello
Most tervezek 1 core2 e8400 as proci vásárlását, de nem tudom milyen alaplapot vegyek neki, max 45k szánnék rá, tudnátok segíteni hogy milyet alaplapot vegyek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Telefunen #6738 üzenetére
Köszi, nem tudtam. Ahol néztem, ott a P35C-nél volt csak kiemelve ez. DDR2-es RAM-jaim 1,8V-osak, sima, mezei CL5 RAM-ok. Ezekkel is lehet gond?
Lehet, sima DS3-lesz, ha csak nem találok max. 30-ért X38-ast... hah, hülye ötlet volt.
P35-ösöknél kell a 8400-ashoz bios-t frissíteni? Mert sokra nem megyek, ha megveszem a cuccot, aztán nem tudom elindítani...[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
válasz katt777 #6739 üzenetére
Sajnos többféle VRM-el szerelik ezeket a lapokat, a legszerencsésebb szvsz. ez (föléfeszel):
+0,1V 2,02V
+0,2V 2,14V
+0,3V 2,29V
+0,4V 2,43V
De a rev2-esek általában már ilyenek :
Normál 1.89
+0.1 1.93
+0.2 1.96
+0.3 2.03
+0.4 2.06
Tulajdonképpen ettől még ugyanúgy be lehet lőni a megfelelő ramfeszt, csak egy kicsit zavaró.mod: H.O.D. kolléga egy ideig mintha F4-el (DS3) használta volna a 8200-esét, de aztán már nem is bootolt be neki amíg nem frissített a legújabbra (viszont frissítés után az összes P35-ös Gigában menniük kell). A rev2.1-es DS3-on tudtommal már gyárilag az F12-es BIOS van.
mod: természetesen +0.7-ig lehet adni, csak a tisztánlátás kedvéért
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Telefunen #6740 üzenetére
Na, hogy melyik, azt én itt nem fogom megtudni a boltban. Néha még akkor is marslakónak néznek, ha csak úgy érdeklődöm valami iránt.
A lényeg akkor, hogy bios bejön, és lehet frissíteni, ugye?
Viszont, ha nem bootolt be, hogyan frissített?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Telefunen
őstag
Quad alá semmivel sem jobb mint a DS3, mindössze 4 fázis (2 mag alá pedig a DS3 is tökéletes). Drágább 4K-val, És ugye az alapszabály: Intel alá Intelt -avagy a linkelt teszt is megmutatja (ahol ráadársul még nincs is p35), hogy jelentősen gyengébb a memóriakezelése... asszem nincs is mit indokolnom, a linekelt teszt grafikonjait végigböngészve ez egyáltalán nem egy meggyőző lap, de cáfoljatok meg ha nem így van.
mod: Hozzáteszem, wolfdale alá az elért 490-es FSB is kevés (ráadársul ezt is úgy érték el hogy szarráfeszeltek mindent, míg egy DS3 alapfeszen hoz 500+-t) persze két AMD-s könnyen köt belém. köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest