- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bivalyolo
őstag
válasz rarobika #25202 üzenetére
amik a leírás részben vannak nagy baromság az egész..na nemá komolyan lehet vele böngészni? aztaaa és a másikhoz nincs odaírva akkor azzal nem lehet?
szóval ilyesmikkel nem kell foglalkozni..ezt csak azért mondom mert ideírtad a 3d monitor támogatást. na most ahhoz a videokártyának lehet köze ami egy és ugyanaz a két konfigban.
a másik dolog h nem írtad h mire szeretnéd használni..
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Gigi01
őstag
Szerintetek X II 640 vagy Phenom II 955?Játékra.Megéri a phenom a plusz pénzt?
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Játékra szeretnék lehetőleg 4 magos CPU -t, max. kb. 45k ért, az Intel háza táján. Én az i5-760 -ra gondoltam... jó-e az vagy mit ajánlotok ebben az árkategóriába?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
sziasztok érdekelne mennyivel tud többet a core i5-760 mint a phenom II x4 955 Black edition? megér +10ezer forintot az intel?
-
Atley
csendes tag
Hali!
Szerintetek érdemes újítani ezt a konfigot,esetleg egy quadra vagy i5-i7 talán phenom II x4?
MSI P7N SLI platinum+E8500+4Gb ram+ 9600gtoc SLI.Top-top
-
zenwalk
senior tag
de mondjuk egy olyan alaplap amit tud sata3at és usb 3.0-t amd oldalon 20ezer intelen 34. és nem tudom hogy hogy lesz annyi plusz pénzem. de még gondolkozok, hogy melyik legyen
-
mrThomi
addikt
Szép jo estét processzor mesterek
Egy kis segitségeteket kérném.Jelenlegi gépem:
Lap: Gigabyte 8I945 P-G DDR2
Mem: 4 x 512 MB Kingmax 667Mhz
Processzor: Intel P-4 3Ghz s775 2x2MB DualNos, legfontosabb a proci csere. Eddig Intel core i5 -650 -esre gondoltam, de ahogy olvasgattam már nem érdemes ilyet venni ezért körülnéztem máshol egy AMD Phenom II X6 1055T 2.80Ghz személyében.A KETTÖ PONT EGY ÁRBAN VAN!!! NEMTUDOM, nemértek hozzá, kicsit le is maradtam a korral ezért kérném töletek elsödlegesen a processzorban a döntést, mert gondolom ahoz kell madj igazitani egy alaplapot is.!
Köszönöm szépen
-
mrThomi
addikt
cserélném a i5-650 es egy i5 750-re !!! Most ovlasom h annak jo a tuningpotenciálja, de csak alapon 2.6 ghzen megy. Én ne makarom tuningolni, akkor is megérni olyat venni?
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv.
Az athlon ii X2 260 3,0 Ghz és a phenom ii x2 555 között teljesítménybeli különbség nagyon nagy?illetve fogyasztásban az i3 vagy a phenom ii x2 555 a jobb?
előre is thx
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Ł-IceRocK-Ł #25225 üzenetére
ez is szintén felhasználási terültettől függ. 0-10%.
i3 jobb fogyasztásban.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Ł-IceRocK-Ł #25227 üzenetére
hirtelen ezt találtam. a 2-4 magos phenom között pedig ~5W az eltérés.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz darál0w #25228 üzenetére
Sokszor átolvastam már, de nem árt az ismétlés.
Akkor az i3 lényegesen nem eszik kevesebbet mint az athlon vagy phenom.? gondolom az alulfeszelés megoldható nem?illetve egy kérdés, hozzád:
valaki szerint egy 2 magos athlonnal vagy phenommal, de még egy i3 assal sem lehet játaszani, max 1280x1024 en. ehhez vélemény?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Ł-IceRocK-Ł #25229 üzenetére
természetesen alulfeszeléssel komoly fogyasztáscsökkenés lesz
OFFban lévőre : lehet, ha megfelelően meg van rángatva....de már inkább a 4 magos procik mennek játékra is...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Ł-IceRocK-Ł #25231 üzenetére
igen.
annyi hatása van, h kevesebbet fogyaszt. semmi más.
-
ZeN973
tag
Egy core 2 E6550 em van , 8800 GTS-el. Full HD ben játszom!
Érdemes vennem nagyobb procit? Sokat dobna a játékon?
E8400 , vagy Q6600 lenne a jobb?"to punish and enslave"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ZeN973 #25234 üzenetére
Játék függő is, GTA 4 alá pl sokat doban a 4 mag. E8400 felesleges lenne, E6550-et kicsit húzod és ugyanott vagy. Szóval majd 4 magra fejlessz de még nem muszáj, Full HD úgy is a vga-t eszi inkább nem a procit. Egy erősebb vga-val többet nyernél ha a procit felhúzod 3-3,5GHz környékére.
#nincsbennetarcsi
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki,hogy fejleszteni kell a gépemet mert egyre többször lassul be,sokk pénz nincsen rá.Így próbálom most gazdaságosan megoldani,az alaplap Asrock P43 Pro/usb3 a proci meg DualCore E4300 nincsen húzva nem is foglalkozom vele.A memória 2×2GB és ddr3.A kérdésem az,hogy proci cserével tudok-e min 50% nagyobb teljesítményt kicsikarni ebből a konfigurációból?Vagy 3 hónapos alaplap és 3 éves proci eladásával és + egy kisebb pénzmaggal egy fejlettebb processzort és alaplapot vegyek?Főként virtuális pc futtatok a gépen időnként játszok is de a videokártya még megfelel így őt nem bántanám. -
Anonymusxx
senior tag
Helló!
Tervezek venni egy Asus P5KPL-AM EPU VGA alaplapot és hozzá egy procit, én egy Intel Core 2 Duo 2930/1066 MHz E6500 procit.
Viszont a 6500 -at elvileg nem támogatja, csak a E6400, E6540 E6550 -ezek állnak közel hozzá.
Szervízbe ahol venném ezeket azt mondták hogy az nem lényeg, elég ha már a 65xx-et támogatja, csak biost kell frissíteni.
Én meg viszont úgy tudtam hogy csak pont azok jók amik fel vannak sorolva, különben miért hagyták volna ki a 6500-at a listából?Szerintetek bele megy a 6500?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Anonymusxx #25239 üzenetére
ha még nincs meg, én gyorsan le is beszélnélek erről a 775ös konfigrol.
mennyi a keret rá, illetve megvan e már vmilyen alkatrész?
-
qwertly
addikt
válasz darál0w #25238 üzenetére
Szia,köszi a választ de sajnos nem írtam,hogy az intel,nvidia vonalt szeretem.Igazából intelt szeretnék venni még ha tudom,hogy szemét az üzletpolitikája,de valahogy mindig olyanokat halok,hogy az AMD olcsóbb de gyengébb mint az intel.És ha most pl.alaplapot és procit váltok akkor nem szeretnék 2-3 évig hozzányúlni de ha csak proci lenne akkor talán jövő ősszel lenne egy tartósabb proci alaplap csere.A mostani alaplapot meg csak azért vettem mert így fájdalom mentessen tudtam a ddr2 röl a ddr3 váltani.Mert az új intel procik már a ddr3 memóriát igénylik és akor nem volt pénz a komplat gépcserére.De az alaplapba a gigabyte amit szeretek a 3 év gari meg jól megy a linux és az hackintosh alá is.
Úgy-hogy inkább tudná valamit javasolni az intelből?[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz qwertly #25241 üzenetére
igazábol neked egy 4 magos sok cachees proci kell...Q9300-Q9400.
de mivel nem tuningolsz, lehet, h még a nagyobbak sem ártanak...Q9450, Q9550...
de ez ugye nem tul olcso...én még mindig azt mondom, h add el a lapot és procit, és az árábol tudsz venni olcso AM3as lapot és bele egy 4 magos athlont akár...sokkal olcsobban meguszod.
a 4 magos athlonok az intel Q8xxx prociaival vannak 1 szinten...
a phenomok pedig a Q9xxx procikkal...szal semmivel nem gyengébb
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz darál0w #25242 üzenetére
Sajnos az nem fog menni,mert nem fogok min. 35000ft kiadni egy használt prociért én max 20000ft szánnék rá.Erröl mi a véleményed?De mivel az AMD javaslod és pénz igen csak szűkösen van,így szét nézzek a vörösek között.Mennyiből tudnék egy jobb AMD procit hozzá megfelelő alaplapot venni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz qwertly #25243 üzenetére
tul nagy előrelépés nem lenne ez a proci neked.
amd részről proci
és egy olcso lap.
vagy ha annyira gigabyte fan vagy, akkor ez is egy olcso megoldás
apron természetesen olcsobban találsz jobb lapokat is...esetleg még magfeloldás is beleszolhat a dologba, ha érdekel....
egy arra alkalmas lappal és egy pre tested procival is kb ennyire jössz ki...
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Köszönöm,hogy választattok a kéréseimre. Ahogy nézegetem az ipon árrakat igen csak elgondolkodtam a AMD vonalon.Így ha azt akarom,hogy jelötösen előrébb lépjek és sokat nem tudok rá áldozni max.50000fr akkor AMD lesz a befutó.
-
syberia
veterán
Giga P945 lapba vennék procit, alapórajelen üzemelne:
E2140 vagy E3400 között vacilálok (1.6ghz vs 2.6 ghz)
Az utóbbi 10k lenne és bolti új, a régebbi használtan 7k[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel