- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Mobil flották
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
sziasztok szerintetek érdemes kicserélni egy x2 245-ös procit egy x3 710-re? látványos lenne? adatlapomon a konfig
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
schüpe
csendes tag
Sziasztok,
egy majdnem laikus kezdő vagyok, s új gépet szeretnék játék céljából venni.(FPS)
Szerintetek milyen konfig.ban érdemes gondolkodni? Intel vs. AMD ? Milyen proci? stb
max.250e FtElőre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
milomi
tag
Sziasztok sikerült vennem egy elég nagyszerű procit
AMD Phenom2 X4 Black edition 965 C3 stepinges. 40 790 Ft ért.. remélem jól döntöttem hogy nem a sima 965 öst vettem,,,,.,, szerintetek a C3 as jobb ?? ja hés 22 ezerért mien alaplapot vegyek hozzá ami jó és erős is .. DDR2 és DDR 3 on is fusson vagy inkább csak DDR 3 on aki tudna válaszolnmi privibe ??NFS World Nick Ewing1987
-
Killing
addikt
válasz schüpe #18904 üzenetére
AMD. Az Intel kicsit jobb teljesítményben és fogysztásban, de az AM3 platform AMD oldalon nagyon időtálló, és nem mellesleg sokkal olcsóbb is.
Az intel nagyon sűrűn változtatja a foglalatokat, és semmi kompatibilitás, mellesleg kib*szott drága, még az alaplapok is.
Az AMD aktuális csúcsmodellje a AMD Phenom2 X4 Black edition 965 40 000 forint, amit az előző hozzászólásban írtak. Az Intel csúcsmodellje több mint 300 000 forint...[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz milomi #18905 üzenetére
Ha tuningolni akarod, akkor jobb a C3, másra nem.
Azért kicsit több szempont nem ártana az alaplapot illetően, a DDR2 viszont felejtős, az újabb CPU-k valószínűleg már nem fognak menni AM2+-ban, csak AM3-ban."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Motaba78
addikt
válasz schüpe #18904 üzenetére
minden benne van az összegben ? (monitor, egér bill, hangfal, gép ?)
vagy csak maga a gép ?
ha csak a gép akkor még lehet az i7 konfig is belefér.(lényegében ha csak játék akkor felesleges ilyen erős gép.)i5 is elegendő lesz pár évig, igaz a jelenlegi cpuknál erősebb már nem érkezik bele.
amd am3 foglalattal is jó választás megfelelő alaplap mellett, mert a nyáron megjelenő 6 magos is am3 foglalatba érkezik.
-
Killing
addikt
Overlocker kolléga ilyennel indult a Gigabyte OC-n és elég tekintélyes eredményt ért el vele.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Motaba78
addikt
válasz Killing #18906 üzenetére
"Az AMD aktuális csúcsmodellje a AMD Phenom2 X4 Black edition 965 40 000 forint, amit az előző hozzászólásban írtak. Az Intel csúcsmodellje több mint 300 000 forint..."
azért nem egyforma kategória a kettő, illetve tudásban nincs ekkora különbség mint árban.
ha olyan feladatra van használva akkor az i7 mindent visz, és az ár ilyenkor másodlagos.Otthoni user nem rohan venni gyorsan egy i7 játékokra.
-
Killing
addikt
válasz Motaba78 #18910 üzenetére
"Otthoni user nem rohan venni gyorsan egy i7 játékokra."
Ezért javasoltam neki AMD-t. Az AM3 még sokáig kitart, az Intel szinte minden új procit új foglalatba rak.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
milomi
tag
akkor a 965 C 3 hoz mien lapot ez e lényeg Ramom már megvan ... egy DDR 3 as 1333 MHZ de birja az 1600 MHZ -t ) szal mien lapot javasolnátok léccives ??
NFS World Nick Ewing1987
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Asrock M3A770DE ~17k
Gigabyte GA-MA770T-UD3P ~21k
MSI 770-G45 ~18k (De ez max. 125W-os procikat támogat, ami a jövőbeni fejlesztéshez nem biztos, hogy jól jön. A C3-as Phenom II 965-höz elég.)
Esetleg még a 785G-s lapok is jók lehetnek, mert feature-ben a legjobbak, és még IGP van rajtuk, ami megkönnyíti a dolgod VGA cserénél.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz milomi #18912 üzenetére
Ez nem tűnik rossznak, de érdeklődj utána a megfelelő topikban [link], nincs-e vele valami nyűg.
#18914 vzsryl: Ha már C3, akkor gondolom meg lesz rángatva a bajsza, 100W fellett meg tényleg nem árt valami borda a PWM-re.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Stirlitz
senior tag
Urak, phenom II x2 545/550 vagy phenom x3 425? És milyen alaplapot mellé? Ha lehet szeretném a szúnyadó magokat aktíválni. Memoriát az elöző gépemböl használnám, 4db 2gb-os kingston 800mhz-es ddr2 modulom van. Olvasgattam délután a témában, de csak összezavarodtam. Szimulátorokkal játszok leginkább, és filmeket konvertálok még.
Őőő, ezek a procik csak ddr3 rammal müködnek?[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Stirlitz #18917 üzenetére
A Phenom II előnye, hogy van L3, viszont ha nincs szerencséd mindkét mag lehet hibás, az L3 pedig nem pótolja a 3. (esetleg 4.) magot.
A 425-ös nem Phenom II, hanem Athlon II, nincs benne L3 cache, viszont 3 működőképes magod már garantáltan van, konvertálásnál az jól jön.
Ha a Phenomot veszed, mindenképpen olyan alaplap kell, amivel külön-külön tudod aktiválni a magokat, nem csak egyiket sem, vagy mindegyiket. Az ASRock alaplapok ilyenek, a többivel nincs tapasztalatom.
A DDR2 RAM miatt AM2+ alaplapot kell venned, abba lehet DDR2-t pakolni, a procin nem fog múlni, de ezt már írták."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Stirlitz
senior tag
Kösz a válaszokat mindkettötöknek! Még egy becslést kérnék, a 450/500as prociknál mekkora esély van mindkét plusz mag hibájára?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Stirlitz #18921 üzenetére
A 400-asoknál (Athlon II X3-ak) csak egy plusz mag aktiválására van lehetőséged, erre még mindig több az esély, mint kettőt aktiválni egy 500-asban (Phenom II X2).
Szerintem inkább a lehetőségeket mérlegeld, ne az esélyeket, de ha statisztika érdekel, kérdezz itt."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
milomi
tag
üdv anyi kérdésem lenne hogy ... 965 C3 hoz megfelelő lap lenne e
a Gigabyte GA-MA770T-UD3P ?????????? birná ez ha kicsit húzva lenne a procin ? ?NFS World Nick Ewing1987
-
HellGreg
őstag
sziasztok, szerintetek mit érdemes venni inkább?
x4-es athlon II-t, vagy x3-as phenom II-t?
mert a 2600mhz-es athlon II 22k körül van, ebből meg még x3-as phenom II se nagyon kapható. ár-teljesítmény arányban melyik javallott?
ja és én nem szórakozok plusz mag aktiválással.
köszi -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz HellGreg #18926 üzenetére
Attól függ mire kell. Játékra most még talán jobb a kétmagos Phenom L3-mal, ha hosszabb távon gondolkodsz akkor viszont mindenképpen a több mag éri meg.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
HellGreg
őstag
válasz VaniliásRönk #18927 üzenetére
kösz, hát igazából vegyes felhasználás, játék nem annyira, kivéve ha néha rákattanok valamire, de ha az x2 4200 elég volt eddig minden játékra, tán az athlon II x4 is elég lesz. inkább konvertálás meg miegymás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz HellGreg #18930 üzenetére
Figyelmetlen voltam, eggyel kevesebb magra gondoltam.
Ahogy elnézem Phenom II X3-at nem nagyon lehet kapni, az Athlon II X4 meg még olcsóbb és konvertálásnál (ha a program használja az összes magot) is jobb a 4 mag. [link]
Alaplapot kell cserélned, bár gondolom ezzel tisztában vagy."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Bacy85
csendes tag
Sziasztok!
Már a fejfájás kerülget ,mert mindenki mást mond , ezért felteszem itt is a kérdésemet!
Fejleszteni akarom a mostani gépemet ami:
Táp: 500watt chieftech
Alaplap Abit, Processor egy celeron így ez mind1 mert ezek úgy is cserélve lesznek.Mire használom a gépet: Photoshop,netezés max még HD filmek
Tehát: alaplap(integrált VGA-s kari kéne max később fejlesztem), memóriát is veszek ez evidens és a fejfájásom oka!!
Processzorból milyent vegyek? AMD Athlon II X620at ajánlottak de egy ismerősöm aki Intel párti lebeszélt róla mondván ő most vett egy E6300at és prímán üzemel 3.6 on.
Szerintetek mit tegyek most? ki tudnátok okítani milyen alaplap \ CPu összeállítás kéne?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Bacy85 #18932 üzenetére
Az ismerősödnek mondd meg, hogy egy Athlon II is prímán üzemel 3.6GHz-en, csak némi hűtés és fesz kérdése, semmi extrém.
Épp az előbb linkeltem egy anandos tesztet, abban láthatod, hogy az Adobe durva Intelre optimalizálása ellenére is rondán elkenik az E6300 száját az Athlon II X4-ek."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Balller
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
E8200 vagy Q6600
köszi elöre is!
Üdv! allBalage
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Balller
tag
alap használatra.
játék, net, filmnézés stb....Balage
-
-
Balller
tag
-
-
Tomate
veterán
válasz Balller #18941 üzenetére
Vágom... Bár én megtartanám a helyedbe az AMD-s vonalat, egy erősebb procival már lehet mit kezdeni és nem is adják őket horror áron. 775-be már nem fektetnék. Egy jól támogatott AM2-es lappal sokáig ellehetnél és kedved szerint fejleszthetnéd még később is.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Bagira01
veterán
válasz VaniliásRönk #18944 üzenetére
Cserélj szemüveget, bolti áron túl is van árcédula Szerinted ha e8200 meg q6600 között vacilál akkor majd azokat is a boltba veszi meg
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Balller
tag
E8200-ért 20Knál többet nem adok!
Balage
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Balller #18948 üzenetére
Ennyiért vehetsz boltban Phenom II X2 550-et vagy akár Athlon II X4 620-at, de kit érdekel, ha kapsz helyette egy használt, kifutó procit, én se gondolkodnék.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel processzorok - i5/i7 LGA 1700
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest