- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
sziasztok!
itthoni maradékokból szeretnék összeállítani egy gépet netezésre, hasonlóan durva dolgokra. van itt egy socket 478-as alaplap, amibe gondoltam, hogy veszek egy 3,0 vagy 3,2 es p4-et, ezzel kihozom belőle a legtöbbet, de most már nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb. egy 2,8-as HT-sl jobban járnék nem?szerk.: magyarul mivel húzom ki a 478-ból a legjobb teljesítményt, ha számba vesszük, hogy ellátom középkategória-beli léghűtéssel is?
[ Szerkesztve ]
-
mkoch820
tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen processzort vegyek?
Szóval 2 típust néztem ki: Core 2 Quad Q9400 és Core 2 Duo E8500.
Tehát 2 és 4 mag harca, biztos elgyepált téma, de újra meg merem kérdezni...
Vegyes használatra lenne. Nem tudom sajnos, hogy a mai programok mennyire használnának ki 4 magot? Sem, hogy a közeljövőben érkezők nem fokozzák-e jelentősen a 4 magos teljesítményét...
Illetve ha ebben az árkategóriában (40e ft körül) van jobb tippetek, az is érdekel
Jobban preferálom az Intelt, de ha bebizonyítjátok, hogy az AMD jobb ebben az árban, meggyőzhető vagyok.Köszönöm a segítséget!
-
Motaba78
addikt
-
upa
csendes tag
Sziasztok
Jelenlegi gépemen néhány játék, pl. Stalker CS vagy COP akad, ami idegesít. Segítene rajta komolyabb proci ill. memória vásárlása? A monitorom native felbontása 1920x1200, így ebben a felbontásban érdemes játszanom, mert egyébként csúnya.
MSI P7N SLI, E6750, 4 GB RAM, 2 x NVIDIA GTX 275.
Előre is köszi
N
-
mkoch820
tag
Néztem jópár benchmarkot, mindenféle programmal tesztelve, s még a Quad Q8300 is megelőzte az E8500-at. Ezek szerint még azzal is jobban járok, mint az E8500-al? Játékoknál mutatkozott csak erősebbnek a 2 magos, de ott sem mindnél, például az említett GTA IV-nél a Quad hozott jobb teljesítményt. Kérdés tehát: Ha Q8300-at veszek, s megtoldom egy használható videókártyával (SAPPHIRE ATI RADEON HD4890 VAPOR-X-re gondoltam), akkor ezzel jobban járok, mint a 2 magossal?
-
dunc
nagyúr
Sziasztok 2 cpu közűl melyiket válaszam?
Athlon 5600+x2 2900 def 65nm
Athlon II X2 250 3000 def 45 nm
Az alaplap supportálja mindkettőt . -
Skyhunter
őstag
18691-es hsz-re vmi tanács?
-
karakpecze21
senior tag
válasz Skyhunter #18691 üzenetére
Szia.
Szerintem ha 4 magban gondolkodsz, ami nem hátrányos a jövőre nézve, akkor egy q6600-os esetleg egy q8200-t javaslok.
Használtan elég baráti áron be lehet szerezni itt Ph-n is egy q6600-t.
A q6600 alapból is egy nagyon jó proci és nagyon tuning barát is.
A hűtővel sem lenne gondod, persze ha nem húzod halálba a procit majd.
A 450W-os Chieftec tápnak szerintem birnia kell az álltalad leírt cuccokat, de azért lehet hogy határ eset. -
vzsryl
nagyúr
válasz mkoch820 #18702 üzenetére
Hali!
Hosszabb távra mindenképp négy mag!
AMD-ből van gyorsabb ennyi pénzért, és jobban is fejleszthető. Ha nem okoz gondot, az hogy AMD a neve Intel helyett, akkor egyértelműen AMD AM3-as konfigot ajánlok, DDR3-as RAM-okkal.
Alaplapból 770-es vagy 785G-s chipset van nagyon kedvező áron, és a teljesítményük is jó, pl: Gigabyte GA-MA770T-UD3P, Asrock M3A770DE stb...
Prociból a Q8000-es és Q6000-es AMD rivális az Athlon II X4 600, ami 20k-tól kezdődik. A Q9000-es riválisa pedig a Phenom II 900, amiből a 955 Black Edition a legjobb, mert szorzózármentes. (A 965 ugyanilyen, csak gyárilag emeltek egyet a szorzóján, és ezért drágább 5k-val...)
Memóriából pedig 2x2GB 1333Mhz-es CL6-os, esetleg CL7-est, vagy 1600Mhz-es CL7-est, esetleg CL8-CL9-est javaslok.(#18711) dunc: Szia!
Az Athlon II 250 gyorsabb, jobban húzható, kevésbé melegszik és kevesebbet fogyaszt, továbbá van benne DDR3-as memóriavezérlő is, tehát a későbbiekben akár rakhatod AM3-as lapba is.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
randras
veterán
#18701? nem annyira fontos a kérdés, csak érdekelne a véleményetek
-
dunc
nagyúr
Köszi mindenkinek a válaszát. amd c1e support az mi? Azóta látható a biosba amióta a athlon II 250 van benne.
[ Szerkesztve ]
-
miklos16
csendes tag
válasz randras #18717 üzenetére
Hello!
Szerintem 3 Ghz-es simán elég HT-vel nekem pont ilyenem van.Eggyik haverral teszteltük és a HT-val egy Intel Celeron E1500 amit húztunk 3Ghz-re és simán elverte a p4 amibe elvileg csak 1 mag van és a HT duplázza meg! a celeron pedig 2 magos!
Szerintem jó választás lessz neked!
-
=[DraNzeR]=
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb? Egy D900-as vagy egy E2140-es proci:?
Lábam között fütyül a szél az én nudlim ettől kemény. Konyha szekrény hokedli, felálott a nokedlim. Kopasz csirke vad liba ráverek a nudlira
-
envy06
tag
helló! sztetek az i7-860 ára csökkenni vagy emelkedni fog az új i5 ös procik miatt???
köszi
-
miklos16
csendes tag
válasz envy06 #18722 üzenetére
Hello
Szrintem csökkenni fog ha az új prociknak az árát nem csökkentik mert az i5 670-nek 80k az ára -->http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-511&sort=preis
és szerintem hülyeség kiadni 80-at a 2 magos prociért.(igaz hogy HT-van benne meg integrált videókártya)
Szerintem az intel integrált cuccai CPU-GPU páros nem a játékosoknak szánták mert a játékos nem valami szutyok integrált videókártyával játszik hanem rendes PCI kártyával-lehet hogy csak nekem ez a véleményem de én így gondolomSzerintem neked se irodai munkákra kell az i7-860!
-
gtamate2
veterán
válasz =[DraNzeR]= #18721 üzenetére
E2180 de ezt a kategóriát mindenképpen érdemes húzni hogy előjöjjön az igazi ereje
*Sn0w
-
asthma
tag
Hello!
Szeretnék vásárolni i7-es procit (920-ra gondoltam), de e szerint a teszt szerint a 860-as majdnem olyan jó mint a 920-as. A jövőre nézve melyiket válasszam? (az alaplapi foglalat is más, ezért kérdem...). Véleményt, segítséget kérnék, előre is köszi!
https://www.youtube.com/user/asthmajt0
-
Qru
MODERÁTOR
válasz asthma #18726 üzenetére
Azért nem jön ki érdemi különbség mert i7 920 esetén a ram csak 1066MHz-en megy, az meg kb 0, ráadásul a legtöbb esetben az i7-et csak 2 csatornás memvezérlő módban használják, holott ha mind a 3 menne rommá verné a 860-at. E mellett a 920 alapórajele elég alacsony a 860-hoz képest de kis tuniggal behozhatatlan előnye lesz a 920-nak.
920-at ha belefér a keretbe. LGA1156-ra már nem jön ki több proci generáció, nem tudod fejleszteni hosszútávon. Viszont LGA1366-ra még jönnek a 6 magos 12 szálas Gulftown procik. I7 920 sokkal időtállóbb és gyorsabb is a valóságban.
Igazából semmi nem szól az LGA1156 mellet csak az olcsósága.
#nincsbennetarcsi
-
asthma
tag
Jocy és Qru, köszönöm!
https://www.youtube.com/user/asthmajt0
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már kértem tanácsot proci-vétel ügyben, akkor az Athlon II X2 240\250et tanácsolták néhányan. Mostanra realizálódik a dolog, kérdés, hogy a 240, 245, 250 közül melyiket érné meg leginkább megvennem.
(Jelenleg egy Athlon 4000+-os procim van, aminek komoly gondot okoz, ha nem szabványosan tömörített full HD videót kell lejátszania TVn\monitoron, a videókari segítsége nélkül. Kizárólag ezért újítok, tehát a játék nem szempont.)Köszi!
-
varsam
őstag
Amelyik neked árban a legmegfelelőbb. Játékban lehet különbség köztük, ott is igen minimális, de ha ez nem szempont, akkor igazából mindegy melyik. HD videókhoz mindegyik tökéletes lesz. Tuningolni is mindegyiket szépen lehet, ha esetleg később kevés lenne a teljesítményük, bár nem hinném.
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek kellene alaplap+proci. Keret a kettőre együtt:30k. Mit ajánlotok? Konkrét párosítás(ok) érdekelne. Felhasználási terület: minden. -
barnam_
nagyúr
válasz d@minator #18735 üzenetére
Üdv,
Ár-érték arányban nagyon jó (tuningolva):
GIGABYTE GA-G41M-ES2L + Celeron Dual Core E3200 = 22k
GIGABYTE GA-P41-ES3G + INTEL Dual Core E5300 = 29k -
varsam
őstag
válasz d@minator #18735 üzenetére
ASRock M3A770DE - 15k
AMD Athlon II X2 250 3GHz - 15k -
YASS
tag
válasz 1hijjanhusz #18633 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/a_2009_eleji_processzorhelyzet/osszegzo_grafikonok.html
Itt látsz némi összehasonlítást..
állítólag jól húzható ( nem értek az intelhez ) nézz utána -
d@minator
addikt
Aggregátor, varsam köszi a precíz választ!
-
teve08
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ha van egy 2.6 intel celron(tudom elég sz*r) és egy 7300gt-m akkor elképzelhető ha nagyobb procit tennék bele lenne változás a játékokban.Szóval nem lehet , hogy procilimitem van?
Üdv. Teve08
-
karakpecze21
senior tag
-
Pee-Tee
tag
Ajánlom minden tépelődő figyelmébe az alábbi cikket az AMD 2010-2011 terveiről:
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Hello!
Haver szeretne venni egy új konfigot, és a proci a kérdés most. Átlagos felhasználásra kellene, de abból mindenre szeretné használni, tehát játék, net, fullHD filmek és zene is. Az alaplap és a VGA sincs még kiválasztva, tehát mindent a CPU határoz meg. A keret olyan 40-45 ezer lenne bruttóban, és hosszútávra számolunk. Tuningolni nem kell, és nagyon nem is lesznek cserélve az alkatrészek benne. Egy i5-ös Intelre gondoltunk első körben, nem tudom mit szóltok hozzá. Ez kb. 45 ezer Ft lenne, ennél ne nagyon legyen drágább, ha lehet. A monitor egyelőre úgy néz ki, hogy egy 22"-os fullHD-s HDMI-s LG lesz.
Milyen procit ajánlotok a fent kritériumok esetén?Köszi!
Veron[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
i7-920 és i7-860 között mi a különbség, a tokozáson kívül? Melyiket érdemes venni?
Védd a fákat, egyél hódot!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel