- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy AM2-es X2 4000+ procim van (a lap: GA-MA69G-S3H - AM2/AM2+).
Mivel a konfig nem bírja normálisan lejátszani az 1080p-s HD videókat, ezért rászántam magam a fejlesztésére.
Jelenleg úgy tűnik, hogy a proci a szűk keresztmetszet (RAM: 2GB Geil Kit, videókari: HD3850), mivel a haver konfigja játszva viszi ugyanazokat a videókat, amik nekem szaggatnak és a videókártyája (GTS 250) átrakása&telepítése se javít a gépemen semmit.A kérdésem az lenne, hogy milyen procira lenne érdemes beruháznom?
- elég egy AM2 X2 6000+
- vagy szükség lenne egy AM3 Phenom X2 550-re (BIOS frissítéssel elvileg viszi a lap, csak a HT-et csökkenti le)
- esetleg más javaslat?A konfigot gyakorlatilag nem használom játékra, a fenti probléma miatt esedékes a bővítés, amit szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni...
Köszi!
-
-
-Ben-
veterán
Na én meg megszereztem ma reggel az utolsó alkatrészt a számítógépembe, ami eddig nem volt meg. Intel i7-920 2,6 Ghz (úgy döntöttem, hogy megveszem használtan 45.000 ft-ért, mert szerintem az i7-930 szinte semmivel sem lesz jobb, de ez így nekem eléggé olcsó volt)
Tehát a konfig:
Gigabyte GA EX58-UD3R s1366 DDR3 2xPCIE GbE ATX alaplap
CPU Core i7 920 2,66GHz BOX LGA1366 8M 1333MHz (+ gyári hűtő, de ez cserélve lesz majd)
2X2 GB DDR 3 1600 MHz Kingmax ram
PCIE 9400GT 1Gb MSI DDR2 DVI-I HDMI N9400GT-MD1G videokártya
Western Digital GreenPower 1 TB 32 mb cache Winchester (HDD)
550 W corsair táp + "MAXX" túlfesz.védőu: gondolom nem fogtok elájulni tőle, mert pl. a videokártya sem egy csúcsmodell, de a memóriája (nekem) elegendő (1 GB), és elég szép is :-) (hangsúlyozom: NEKEM aztán gondolom itt sokaknak 3 ilyen kártya is kevés lenne)
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz kulerr #18610 üzenetére
Ezek már régebb óta itt vannak... :-D kb. 3 hete. Ebbe a lapba elméletileg jó a dual mód is. (2×2) Egyébként, a 3 G valóban egy picit kevés lett volna, a 6 G meg feleslegesen sok, ezért döntöttem így. De egyébként mi a gond a 2x2 -vel?
kelzsoca: háát... nem feltétlen :-D ha arra lenne, akkor nem 9400 GT lenne benne, hanem valamilyen GTX, de mindenképp nvidia. Amúgy, elég jól mennek ezzel is a játékok, csak nyílván az erősebb vasat igénylő játékoknál lejjebb kell venni a grafikát. :-DD F1 Challenge (2009 delux), rFactor (2008/09), Jer!cho, OpenArena (8.0.1), ezek nagyon jól mennek.
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz kelzsoca #18613 üzenetére
Igen, valóban.. a cél az volt, hogy sok sok programot bírjon egyszerre, úgy, hogy ne kelljen fél órát várnom még átváltok két ablak között. :-D egyébként, linux ubuntu 9.10 van rajta, de elképzelhető, hogy rakok be egy 80 GB-os HDD-t és arra dobok egy windows 7 / vagy vista opot. ezen még gondolkozom.
(egyébként, ha jól látom a leírásban, akkor neked is 2×2 G ramod van) :-))
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
(előbb teszteltem kicsit a dolgokat... az opon lévő összes program futott, firefox böngészőben volt 48 "fül" [lap] és ezek mellett még tudtam játszani .. minimálisan éreztem, hogy sok neki a meló, de az szerintem a HDD miatt volt, mert szerencsétlen nem győz írni-olvasni :-DD 47% -ban tudtam eddig kihasználni a procit, szóval úgy tűnik nem is kell ennél erősebb processzor egy ideig.....)
-
Danndi
tag
megvilágosodtam elvtársak, csak nemtom biztosra a témát.. asus m2n-e van 4200+ x2vel, tudja fogadni a phenom 9550 x4-et is, de találtam hozzá egy 9850 am+-t kérdésem, hogy ezek a procik mennyivel maradnak el a phenom II-től?? csak mert így nem kellene alaplapot cserélnem, meg ramot..
-
kulerr
őstag
Megmondom őszintén nem tudom mennyit ad pluszba, de nem véletlenül a felsőkategória kiváltsága egyenlőre. De van erről is teszt utána kell nézni...
ezek szerint elhanyagolható az előny.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
josy28
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy a következö proci jo e az én alaplapomba amd phenom 9500? Elöris kössz -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! LGA 775 konfigom van, az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne idén már platformot váltani, vagy elég lenne még idénre egy Q9XXX proci? Mert így olcsón kijönnék...na jó olcsóbban.
-
Zoli1222
addikt
válasz Baga1983 #18629 üzenetére
Szabad kérdeznem, h mi a baj a mostani konfigoddal? Szerintem felesleges Q9xxx-re vagy Q8xxx-ra váltani, ha csak nem akarsz renderelni, meg tervezni egyfeszt.
Q9xxx-hez már, P45-ös lap kellene.
A Q8400 csak 4MB cache-es, igaz 2 maggal több, de nagyobb a fogyasztása is.
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv! Pár napja vettem egy HD4870-et (amit ráadásul tuningolok is). Rendelkezek egy E7300-as procival, amin gyári hűtő van. Most 3,33GHz-en használom. A hűtő miatt nem merek többet adni neki. Még így is elég kevés a videokarihoz. Gondoltam veszek hozzá egy jó hűtőt és tovább húzom. A másik dolog ami megfordúlt a fejemben, hogy veszek, hozzá egy quadot. Illetve egy utolsó variáció, hogy váltok egy 3-4magos AMD platfomra. Bár ez eléggé macerás az alaplap miatt is. Vki tudna nekem segíteni ebben?
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
jeni
félisten
Szia
Amire használnám az a mindenes:játék,tömörítés,torrent,CD-DVD-Blu-Ray irás,stb..AMD Phenom II X4 955 Black Edition Boxed
vagy a
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxedaz alábbi Gigabyte vagy Asus alaplappal
Gigabyte
Asus
Kombinálva mennyivel tudna kevesebbet egy Intel Core i7-920 proccival szemben?
Ráadásként az Intelnél még az alaplapot nem adtam hozzá
Árban közel 30-40e .Ft-al lenne olcsóbb az AMD "vonal",amennyiben az Intelnél az alaplapot is hozzáadom . A kettő együt picivel több mint maga a Intel Core i7-920 procci.Ellenérv ha van akkor mi lenne az?
Régen az AMD-re az volt a rémhir,hogy jobban melegszik,mint egy Inteles széria.A segítséget elöre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz dangerzone #18632 üzenetére
hát nem tudom, sztem érdemes még 4 magos procit venni 775-ös alapba, bár ez megint csak a felhasználási területtől függ. Bennem is hasonló gondolatok vetődtek fel bár nálam nem egy e8400 hanem egy e6300 ketyeg egy Gigabyte P35-DS4-ben
Fel is vezetném akkor az én gondjaim/kérdéseim:
A csere az biztos de nem tudom, hogy mi legyen a procim utódja...
Valamilyen 4 magos lesz abba biztos vagyok, a legnagyobb elvárás talán a gta IV akadás mentes futása high beállítások mellett.
A legjobb ár-érték procit keresem.
Nemsokára lesz 2X2 giga ram is és lehet 1 nagyobb táp se ártana.
Írtátok feljebb hogy egy Q9500 csak egy P45-ös lapba pörögne jol, mennyivel lenne gyengébb az én lapomba?
megérné átálni AM3-ra? vagyis lap+proci csere, ha igen mit vegyek?Előre is kösz srácok!
Üdv: G. -
dangerzone
addikt
válasz BigG.(nnnnn) #18635 üzenetére
A p35-ös lapom miatt én már nem is gondolkodom yorkban. 400-420 körül lenne kb a max fsb-m. A q9550 drága, q9400-akat nézegettem, de az meg a 8x-os szorzó miatt így nem menne vmi gyorsan. A játékok terén kivéve 4-5öt kb, még mindig a wolfdale-k tartoznak a legjobbak közé. Ha majd cserélek, az i5 750 lesz. De majd 1-2 év múlva, mikor már 30 alatt lesz a proci, hozzá való jobb lap meg 25 körül. Addig én bőven megleszek a wolfival.
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
vki lécci
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
vzsryl
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #18633 üzenetére
Üdv!
Annyira azért nem hiszem, hogy kevés lenne. 3,33Ghz-en egy wolfdale már elég minden játékhoz. Csak kis felbontásban lehet komolyabb CPU limited, de akkor oda meg a HD4870 feleslegesen erős. Ha valamelyik játék nálad nem éri el a min. 25fps-t, akkor a VGA-n kell változtatnod.
Milyen felbontásban, beállításokkal és játékokkal játszol?(#18634) jeni: Szia!
Prociból egyértelműen a 955 a nyerő, mert teljesen ugyanaz, mint a 965, csak az utóbbi szorzója gyárilag 1-el magasabbra van állítva, de ezt a 955-el is meg tudod tenni, mert szorzózármentes (Black Edition).
Alaplapból ebben a kategóriában már nehéz dönteni. Mindkettő prémium, tökéletesen CF képes lap. Ezt a kérdést inkább a "Milyen alaplapot?" topicban tedd fel.
A Phenom II 955 kb. 10-20%-al van lemaradva a Core i7 920-tól.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz dangerzone #18636 üzenetére
jaja wolfdale volt a legnagyobb dobása az intelnek a 775-nél, de az imént említett kérdésekre felvetésekre írnál vmi véleményt?
-
vzsryl
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #18640 üzenetére
Mindkettőhöz a VGA a kevés. A Crysis-hoz mindenestül gyenge, a GTA4-hez meg a VRAM mérete nem elegendő. GTA4 még tud erős CPU limitet okozni a kétmagos procikkal, de az E7300 3,3Ghz-en már elegendő a 25fps feletti játékhoz. Ha mégis akadozik a GTA4, akkor szükséged lesz még tuningra, és persze egy normális hűtőre, pl CM Hyper TX3.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
dangerzone
addikt
válasz BigG.(nnnnn) #18639 üzenetére
No nézzük csak.
A mostani lapodban egy q9550-es , ahogy írtam is, olyan 400-420 körüli fsb-n menne biztosan. Mivel 8,5-ös szorzója van, azért olyan 3400-3600-at biztosan megy. Ha szerencséd van, talán 3800-at is. Az meg mindenre elég. p45-ben +400-500 mhz-vel tudna többet az adott proci.
Viszont elég drága a q9550-es.
Ha jobban belegondolsz egy p45-ös alaplap + egy q9550 majdnem ugyanott van, ahol egy i5 750-es lappal együtt. A ddr3-as memóriák meg már olcsóbbak mint a ddr2-esek.GtaIV-nél kell a négy mag. Szóval ha nagyon szereted azt a játékot, akkor jó vétel lehet a 4 mag. De ha csak erre a játékra kell leginkább, akkor jobban jársz, ha veszel egy q6600-ast. 30.000 alatt kapni itt ph-n. Azok is mennek 3400-3600-at. Azoknak meg bőven jó a p35-ös lap.
(A tuninghoz ugyebár nem árt valami jóféle hűtő is)Amd-re való váltás meg ugye megint elég macerás. Viszont az ottani 4magosok elég jó árban vannak. Az ottani jobb 4 magosok vmivel gyengébb teljesíményt nyújtanak mint a yorkfield procik. De ezáltal megfizethetőbbek is.
Legjobb teljesítménnyel meg ugye messze az i5 bír ezek közül.
Ennyit tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Jostee
tag
sziasztok!
a kérdésem az lenne, hogy az amd phenom2 x4 955-ös modellből ugye létekzik 2-es és 3-as steppinges is? ha jól tudom mindenképpen a 3-asat kéne vásárolnom (igazából nemtudom miért ), ezt hogy tehetem meg? szólok a cégnek előre, hogy csak ez jöhet szóba vagy mi?
kis off: megéri usb3.0 sata3-as alaplapot venni? ergo a sata2 winchestert (samsung hd103sj) rá tudom kötni a sata3 portra?
kössz előre a segítséget és bocsi a tudatlanságomért
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz dangerzone #18643 üzenetére
köszönöm, hogy így összefoglaltad, azt hiszem nem fogok amd-re váltani mert többet buknék mintha csak egy egyszerű proci cserét csinálnék. Olvasgattam is és a te írásodból is arra jutottam, hogy ehy Q6600-nál maradok hiszen nagyon többet nem ad egy Q9550 vagy jövőben a Q9500 amire nekem kell arra elég lesz és ez időt állóbb is mint egy 2 magos. Memória most kevés valszeg eladom ezt a 2 giga Kingmaxot és veszek egy 2X2-es kitet sajnálatos látni hogy mi van a RAM piacon... de elvileg esni fog az ár... Tuninghoz meg még nem értek de majd elkezdek utána nézni és próbálgatni, most egy TX2-esem van
Na köszönöm még1X a segítséged! -
veterán
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz BigG.(nnnnn) #18645 üzenetére
annyi kérdésem lenne még, hogy mennyivel jobb egy Q9300 egy Q6600-nál?
-
Zoli1222
addikt
válasz BigG.(nnnnn) #18647 üzenetére
Sztem annyival nem, h olyat vegyél. Az enyém 3,2-ig húzva is bőven elég mindenre.
A Q9xxx-es procik alá P45-ös lap az ajánlott. A ramod 2x1GB vagy 1x2GB?[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz BigG.(nnnnn) #18647 üzenetére
Nagyobb cache méret, kevesebb fogyasztás és hőtermelés.
A nagyobb cache max tömörítésnél, videókódolásnál jó, játékoknál annyira nem számít.
Viszont kevésbé húzható. Szóval inkább a q6600 szerintem is. -
Zoli1222
addikt
válasz dangerzone #18649 üzenetére
Q6600 8MB > Q9300 6MB --> L2 cache nem? De a többi valóban így van.
Ahogy elnézem ez az újabbik E6300, azaz ezt is lehet még bőven tuningolni. Játékhoz ez is elég lehet. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Külpolitika
- BestBuy topik
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest