- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
maestro87
őstag
Üdv!
Office Depotban most lehet kapni 8GB-os Transcend JETFLASH 530-as pendrive-ot 3590Ft-ért.
Szerintetek érdemes lenne megvenni? A márkát sajnos nem ismerem és a sebességekkel sem vagyok tisztában, hogy lassú vagy gyors. -
Fr3eWar
őstag
válasz WonderCSabo #1043 üzenetére
Ha veszel egy 16gigásat, mindenképpen írd meg, hogy mennyire vált be. Én is erősen gondolkodom rajta. Ha már van USB3-akkor csak kihasználnám már. Meg a régi pendriveaim együtt tesznek ki 2gigát.
-
atesss
addikt
Üdv !
Nővéremtől kapnék karácsonyra egy 8 vagy 16GB-os pendriveot, ezt kellene kiválasztanom - minnél hamarabb.
Kb. 1,5 éve már alaposabban utánanéztem a témának (meg a ph teszteket is át szoktam futni álltalában), de azóta elég sokat változhatott a helyzet.
Ami kellene:
- viszonylag nagyobb írási sebesség. De nem kell E-Sata/USB3 (hacsak nem ugyanannyiba kerülne...)
- nem kell ilyen ultra-kis méretű, szines, szagos, stb.
- a fizikai kialakítás legyen olyan, hogy nem esik szét ha esetleg egyszer leesik - de ez gondolom a nem no-name kategóriában alap dolog. De dobálni nem szoktam, szóval semmi extra ütésvédelem nem kellAz sem baj, ha nem lehet itthon kapni, mivel nővérem Amazon.com-ról rendelné(angliában dolgozik), ott lehessen kapni.
Miket tudtok ajánlani ?
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Hali!
8GB-os pendriveot keresek, USB2.0, minél gyorsabb írási/olvasási sebesség és megbízhatóság a fő kritériumok. Ja, és fekete színű legyen. Ár: 6k fölött ne, azalatt bármi jó lehet. Tippeket előre is köszi!
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Pendrive vásárlásban szeretnék tanácsot kérni(nem nekem lesz). Egyenlőre csak két kritérium van:
-a lehető leggyorsabb legyen USB 2.0-án
-4GB-nál nem kell nagyobb-Mozgatandó fájlok mérete erősen vegyes. 5MB-200MB
Hát ennyi, várom az ötleteket, tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz WonderCSabo #1056 üzenetére
Attól függ mekkora fájlokat. Merthogy erősen függ a fájlok méretétől.
pl. [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
janos1988
addikt
Hali.
Errol mi a velemenyetek? Kell egy kis meretu de nagy tarolokapacitasu megbizhato es viszonylag gyorsabb pendrive. Gondolom a vedo burkolat 180 fokban is kihajthato?!
Udv.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
válasz cellpeti #1061 üzenetére
Azért bele tudok nyúlni a jóba. Még a teszt megjelenése elött megrendeltem egy ilyen "karabíneres" Adata-t, de 8GB-os hetek óta nincs raktáron. Így kénytelen voltam egy 16-ost rendelni
(A linkelt kép is abból a tesztből való)
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
EnoMan
csendes tag
Csak jelezni szeretném, hogy itt a hardveraprón is elkezdték árulni nagyon olcsón a Sandisk fake pendrive-okat.Nagyon figyeljen oda mindenki.8gb helyett akár 1gb-os is lehet vagy használhatatlan, sérült memóval kapja meg a vásárló.
Fake Sandisk Cruzer leírása
Mégegy Fake leírásha kevés az infó a Google ad még.
[ Szerkesztve ]
-
válasz D.Orion #1064 üzenetére
Egy mezei kb igen. Most sem az USB adja a limitet, hanem maga a felépítése. Természetesen léteznek spéci kiadások "aranyáron", ami tulajdonképpen egy pendrive méretbe zsugorított kis kapacitású SSD. Ezeket már valóban az USB sebessége limitálja. Ezért is van rajtuk más felület, pl. eSATA.
A Silicon Power Portable eSATA/USB SSD II 32/64GB-os eszköze több mint 25/40k. Ugyanakkor USB csatlakozás csak +kábellel lehetséges, mivel esata a "fő" csatlakozója, és csak egy mikro USB aljzat van rajt.
Hiába tudná egy USB3-as pendrive ezt a sebességet (pl. Kingston's DataTraveler Ultimate 3.0 16GBos verzió több mint 20k), ha a hozzávaló intefaceek többsége ma még 2.0.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cellpeti
nagyúr
-
-
-
EnoMan
csendes tag
válasz cellpeti #1068 üzenetére
én nem azt mondtam, hogy "lehet ő olyat árul" csak érdemes nagyon odafigyelni.A Sandisk U3 utility egyből megmondja fake vagy real a drive.Gyanúsan olcsóak azok a drájvok.Ebayen 1500Ft körül van egy 4gb-os postával.Itt is eléggé áron alul megy és hirtelen mindenki olyat árul
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
8GB-os Transcend JETFLASH 530-asról még mindig nincs senkinek sem véleménye? Érdemes-e ilyet venni, vagy nem?
Az írási sebességéről nincs valakinek információja?
-
cellpeti
nagyúr
válasz maestro87 #1075 üzenetére
Transfer Speed:
Read 14 MByte/s, Write 4 MByte/s (2GB);
Read 15 MByte/s, Write 4 MByte/s (4GB);
Read 15 MByte/s, Write 7 MByte/s (8~16GB);
Read 21 MByte/s, Write 10 MByte/s (32GB);
Read 32 MByte/s, Write 18 MByte/s (64GB)Én tuti az A-Data Nobility-t venném a helyedben
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
siohajo
csendes tag
Kaptam egy Kingston /DataTraveler 100 G2/ pendriv-et, Kezdő vagyok a használatában, de szeretném megtanulni.
Egyszer mindenki kezdő volt, így hát segítsetek és ne szóljatok meg, mint ahogy láttam a hozzászólásokban bizonyos megjegyzéseket.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
vasutas01
tag
Hi!
Tudtok ajánlani valami olcsó és gyors pendriveot? 16 gigás kellene. Nem nagyon akarok sokat rászánni az átlagtól, de mégis árkategóriájában gyors legyen.
Előre is köszi a válaszokat.Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)
-
cellpeti
nagyúr
-
Findzs
addikt
van valakinek tapasztalata az a-data n005 usb3 -asával ?
16 gb -ost szeretnék venni és elég jó árban van de az a-data oldalán a 16 gb -os lassabbnak írják mint a többit
annyiba kerül mint a kingston r500 -as de gyorsabb tőle"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gjohnny
tag
Sziasztok,
Most tervezem 16GB-os pendrive vételét. A következőket néztem ki:
A-Data C905 16GB
Transcend JetFlash 600 16GBMelyik a megbízhatóbb márka? Sebességben mint produkálnak?
Köszi előre is.
GJohnny -
danih
veterán
Milyen pendrive-ot vegyek ha fontos az adatbiztonság? Valami jó kis titkosítással rendelkező cuccot keresek, 8 gigás méretben.
Köszi -
Findzs
addikt
nem nagyon pörög ez a topik
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
NagyBandi
csendes tag
Én egy 16 gigás Kingston Lockert rendeltem, a 8 gigás már 6 000 Ft környékétől kapható. 256 bites hardveres titkosítás. 10 sikertelen próbálkozás után zárolja a partíciót, így brute force ellen is elég jól védve van. Be tudsz rajta állítani egy privát és egy publikus partíciót, jelszó nélkül a publikusat látod, jelszó beírásával a titkosat. Így pl. kollégáknak úgy tudsz odaadni publikus dolgokat (fotók, lolcatek ), hogy a titkosakhoz nem kapnak hozzáférést.
Egyik hátránya, hogy tudtommal nem látod egyszerre mindkét partíciót. A másik hátránya, hogy elég lassan írható Mivel még nem érkezett meg, ezért tapasztalatokkal nem tudok szolgálni.
Ha nem akarsz publikus részt, akkor meg a Locker+-t vedd, azon tudtommal csak titkos partíció van.
A findzs által linkelt másikat nem ismerem. Drágább, de pl. fizikailag erősebb, plusz valószínűleg gyorsabb is.
És ha már xkcd: villáskulcs ellen ez sem véd -
NagyBandi
csendes tag
válasz NagyBandi #1090 üzenetére
Ja, és ezen a titkos partíciót csak windows alatt tudod használni. A Vault Privacy-nél nem tudom, de mivel hardveres titkosítás, ezért talán megy linux meg mac alatt is. A Locker is hardveres, tehát gondolom, az unlockoláshoz használt program miatt kell windows. Bár azt meg lehetne csinálni a másik kettő alá is, szóval nem tudom.
-
danih
veterán
válasz NagyBandi #1091 üzenetére
Köszi, közben én is utánaolvastam.
Van a Locker, itt van publikus+titkos partíció (nem lehet csak titkosat tenni rá, bár úgyis mindegy, max csinálsz egy 1 megás publicot)
Locker+: full titkos partíció - viszont ezek lassúak kódolásnál
Vault Privacy: teljes hardveres titkosítás (full speed másolás) , és nem csak Win-nel kompatíbilis (bár úgy láttam a Locker+ megy Mac alatt is) -
robesz107
csendes tag
Üdv.
Annak írom aki esetleg ilyet tervezne venni.
Nemrég vásároltam:
ADATA superior C905 8gb fekete.
Fat32- win7 64bit
Olvasás átlagosan 28 MB/s
Írás átlagosan 8 MB/s
Fájlmérettől függően persze változik.
Max értékek 1-2 MB/s-mal nagyobbak.Tesztelő programok alapján.
3000 Forintomba került. Nekem ár/érték arányban teljesen megfelel. -
Geresics
addikt
Szerintetek:
ADATA Nobility S805 vagy CORSAIR Voyager (esetleg GT)?16GB
u.i.: fontos a sebesség számomra, ill. a megbízhatóság (ADATA: 60 hó gar, Corsair: 36 hó gar., de Corsair termékben még sosem csalódtam). Árban nincs jelentős különbség, tehát az nem szempont.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
-
Egyfejű
tag
Lehet, hogy megajándékozom magam ezzel!
http://www.rambazar.com/product.php?id=402[ Szerkesztve ]
-
inkubator
aktív tag
Erről az oldalról melyik 8 vagy 16 gb-os pendrive-ot ajánjátok? A lényeg hogy gyors legyen és ne haljon meg hamar. A Flash Voyager-t néztem ki (de olvastam róla hogy az meghal egy idő után) és a OCZ Rally 2-t a sima változatot. A lényeg hogy itt Debrecenben meg tudjam venni. Ajánlhattok más márkát is a plafon olyan 7.000 Ft. Köszi!
Note 4, bicikli 3, Gear 2, asszony 1
-
inkubator
aktív tag
ADATA Pendrive 8GB, S102, USB 3.0, Szürke Erről nincs valakinek teszt hogy USB 2.0-án hogy teljesít?
Note 4, bicikli 3, Gear 2, asszony 1
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest