Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Netfone
- Redmi Note 8T - T-modell
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Ez szép, csak nem sokáig tartja egy alzás vélemény szerint.
"Olyan pendrive-ot kerestem, amely nagyobb kapacitású, van aktivitás jelző led, strapabíró burkolata és a mai elvárások alapján elfogadható sebességet ígér. Sajnos csalódnom kellett. Adatok írása során kihívásokkal küzködik. Kb. 100-200 MB szekvenciális írást követően már gyorsan belassul 10 MB/s-re. 1-2 perc "pihentető" után azonban ismét képes ennyit (és legfeljebb csakis ennyit) kb 40-50 MB/s-el írni, majd ismét "kézifék". Érthetetlen, mert érezhetően nem igazán melegszik. Mindebből kifolyólag a nagyobb adatmennyiség törlése is kívánnivalót hagy maga után."Így már nem tűnik olyan jó vételnek.
Router logoknak ettől még jobb lehet.
Nem írtad, hogy mekkora helyet foglalnak a logok, de a 32GB-os nem sokkal drágább; lehet, hogy sebességben is jobb valamivel." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
eight
senior tag
válasz csibe1 #13001 üzenetére
Halihó
Pár száz MB logról lenne szó, esetleg 1 GB, de nem valószínű. Inkább azt szeretném, hogy ne hasaljon el, ha lehet (persze minden elhasalhat bármikor, szóval csak legalább az esélye legyen kisebb).
Eddig egy Samsung USB 3.2 64GB Fit Plus volt benne, ami másfél év után elhalálozott.
Esetleg van valami a manós boltban (készleten) 5-6-7 ezerért, ami a tapasztalatok szerint megbízható (sebesség nem lényeg).
Kôszönöm!
-
-
BitRider
senior tag
A megbízhatóság miatt nem érdemes pendrive-ot venni, hiába SSD-alapú. Vagy ha mégis, akkor ahogy csibe1 is mondja, 2 darab olcsóbbat.
Egyébként pont akartam írni, hogy mostanában nem szeretem már annyira az M80-at, ugyanis elkezdett fogazni. Ez közel egybevág az idézett Alzás véleménnyel is.
Ennyit a stabilitásról, úgy tűnik. Majd megpróbálom újraformázva, illetve komolyabb USB porton.
Ha a megbízhatóság a lényeg, akkor ezek után már biztosan állíthatom, hogy nem a pendrive-ok terén kell keresgélni, hanem az M.2 / 2,5 USB meghajtóknál. Az Axagon EEM2-SG2-m röccenés nélkül megy a Samsung SSD-vel a belében azóta is. Na, annak tényleg nem számít ez a minimális hordozós feladat és ez az, ami pendrive-ként fullosan használható (bootolásra és minden egyébre).
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #13006 üzenetére
Ok, false alarm. ImageUSB-vel kizéróztam a drive-ot – szépen, egyenletesen ment:
Aztán újraformáztam (exFAT, mivel azt használja a Ventoy), majd újramásoltam a fájlt, és még további 100 GB-ot hiba nélkül:
Ez Gen 1-es USB. Gen 2-vel tudna gyorsabb lenni, de a lényeg, hogy ismét jól működik. Úgy tűnik, túl sok beteg gépben járt és valami megcseszte. Ezt mondjuk az M.2 is eljátszotta, azt is újra kellett már egyszer húznom emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
phrenetiX
tag
Sziasztok! Pendriveból létezik high endurance verzió, mint a memóriakártyákból? Raspberry Pi 5-höz vennék egy 32 vagy 64 GB-os pendriveot a rendszernek és szeretnék valami olyat venni, ami jobban bírja a sok írást-olvasást, mint az átlag.
Előre is köszi az ajánlásokat.
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
Takuun
aktív tag
válasz BitRider #13007 üzenetére
Megvan a Silicon Power Marvel Xtreme M80 500GB. Nem csatolok képet, de erősen fogaz és az írás 60-260 mb/s között ingadozik. Rengeteg mappát, fényképet videót minden lóf*szt másoltam, és erősen melegedett, a végére forró volt.
Indexelést kikapcsoltam és formáztam NTFS-re. Mi lehet a gond? A csatlakozót nem tudom milyen céges laptopban ami van.
-
BitRider
senior tag
-
King Unique
titán
válasz Takuun #13010 üzenetére
Az említett pendrive-nál is az ilyen és ehhez hasonló szekvenciális maximum értelemszerűen akkor érhető el, ha nagy méretű fájlok vannak másolva, meg 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 porton.
Ha a "Rengeteg mappát, fényképet videót minden lóf*szt másoltam" alatt vegyes méretű fájlok értendők, sok kis méretű fájl is, meg 5 Gb/s USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) porton, akkor viszont nem meglepő, ha nem jön össze az előbbi és "az írás 60-260 mb/s között ingadozik".
A fájlkezelős fájlmásolás egy dolog, de a pendrive adatátviteli sebességénél a szintetikus tesztek eredményét is érdemes megnézni, azaz hogy Windowson mit mutat pl. az ATTO / CDM / WinSAT.
Az indexelést a Windowsban egyébként felesleges volt kikapcsolni, nem annak függvénye a pendrive adatátviteli sebessége, hanem az előbb leírtaknak.A pendrive probléma témának egyébként van külön topikja pendrive probléma címmel, legközelebb eleve ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
Köszi a válaszokat, mezei átlag júzer vagyok, nem értek hozzá, nem is érdekel mélységeiben, csak egy megbízható gyors pendrive kellett. Célnak megfelel az M80, csak nem vagyok elájulva tőle. De hozzáteszem, hogy nincs saját gépem (8 éve), céges laptopom van, így adottak a körülmények. Céges gépen meg semmit nem tudok telepíteni, így nem szórakozok külső programmal való tesztelgetéssel.
Formázásnál mit kell kiválasztani? NTFS vagy exFAT? Pendrive kihúzás előtt kell b*szakodni a leválasztással?
-
BitRider
senior tag
válasz Takuun #13014 üzenetére
NTFS, ha utána kikapcsolod a meghajtó tulajdonságaiban az indexelést, vagy inkább
exFAT, ami eleve nem indexelt, a legtöbb rendszer ismeri (Linux és Android is, meg a TV-k jó része), szintén jó a 4 GB-nál nagyobb fájlokhoz. Az utóbbi a standard pendrive-okhoz, vagy akár egyéb külső/belső tároló meghajtókhoz – külső keresőprogram mellé.
A kihúzás előtt nem kell baszakodni a win 7 óta. Persze nem árt akkor kirántani, amikor már nem ír semmit, a régebbi drive-oknál rászámolva pár másodpercet.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Takuun #13014 üzenetére
Ha nincs lehetőség tesztelni, meg nem is cél mert nem érdekel olyan szinten, akkor elintézhető annyival, hogy a vegyes fájlméret miatt is volt lassabb az írási sebesség és ennyi.
Windowson értelemszerűen a FAT32, exFAT és NTFS fájlrendszerek használata jöhet szóba, illetve 32 GB-os kötetméret felett a beépített formázó eszközöknél az exFAT és az NTFS.
A kisebb írásterhelhetőségű cserélhető lemezeken mint amilyenek a memóriakártyák és a hagyományos (nem SSD-alapú) pendrive-ok, eleve nem naplózó fájlrendszerek használata javasolt hosszabb távon mint amilyen a FAT32 és az exFAT, gyárilag is nem véletlenül FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre vannak formázva a pendrive-ok.
NTFS-re formázva használni akkor érdemes egy hagyományos pendrive-ot, ha olyan eszközön és operációs rendszerrel kell használni, ami nem támogatja az exFAT fájlrendszert (pl. médialejátszók, tévék egy része), mert pl. a 4+ GB-os fájlméret támogatása nem indok, mivel azt az exFAT is eleve támogatja.Ha Windowson a házirendeknél gyors eltávolításra optimalizálás van beállítva az adott USB-s tárolóeszköznél, akkor elvileg nem szükséges a biztonságos leválasztás és nem lesz annak hiánya miatt probléma. Elvileg, mert gyakorlatilag nem feltétlen minden esetben, meg pláne ha használatban van a meghajtó, aminek RAW vagy egyéb probléma lehet a vége. Ha biztosra akar menni a felhasználó, akkor javasolt inkább megfelelően leválasztani akár a gyors eltávolításra optimalizált pendrive-okat is.
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
Köszönöm a gyors és kielégítő válaszokat.
-
dr.laci1
tag
Mi a véleményetek a Kingston dt exodia Onyx 256GB usb3.2 . Vagy esetleg olyan ssd ami otg n tudnék képeket menteni telefonról?Akár 2,5 ös belső valami tokkal, pl: Verbatim mymedia 512GB,vagy pl.: silicon power ms60?
Köszönöm -
VMatteo
őstag
az utóbbi 20 év fényképei mind digitális úton készültek. Nagyrészük DVD-n tárolva, illetve HDD-n is. KB DVD-t már olvasni sem lehet, annyira kiment a divatból. Ti milyen biztonságos tárolási módot javasolnátok? Több pendrive-on? Külső HDD?
Nyomtassam ki mindent?Tisztelet a Gépésznek!
-
csibe1
addikt
válasz VMatteo #13019 üzenetére
A lényeg, hogy több helyen legyen lementve ami fontos!
Több HDD-n, felhő tárhelyen.
A DVD meg érdekes állatfajta.
A tök gagyi Princo vagy megadta magát vagy olvasható ha részben is, pedig azt hitte kuka lesz x év után az összes; de a Verbatim is produkált ilyesmit.
A tárolás is számít DV-nél, hogy mennyire olvasható vissza, meg az olvasó sem mindegy.
Anno ismerősnek csináltam mentést, neki HDD-re, pendrive-ra, DVD-re mentek ugyanazok a képek. Azóta lett nagyobb HDD, pendrive; de a régiek megmaradt tartalék mentésnek." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
gabormgp
senior tag
Sziasztok,
Telefon váltás előtt állok, a képeimet, videóimat szeretném iPhone-ról pendrive-ra vagy külső merevlemezre áttenni.
Ki is néztem mindkettőből egyet egyet.
Tanácsotokat szeretném kérni, hogy melyiket ajánlanátok, melyik jobb, esetleg tudtok-e jobbat hasonló árfekvésben?!
[link]
[link]
Előre is nagyon köszi,
Gábor[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz gabormgp #13021 üzenetére
Sokkal jobban jársz egy használt noti HDD-vel pár ezerért (akár kettő is a redundancia miatt), amihez veszel egy USB-s tokot 4 ezerért. Egy ilyen gyárilag összeállított cuccnak semmi értelme a lehúzáson kívül, ráadásul ha a tok sérül, a nem szabványos csatlakozója miatt nem tudsz csak úgy adatot menteni róla. A pendrive pedig nem adattárolásra való, max ideiglenesre.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz VMatteo #13019 üzenetére
Mi is az a 3-2-1 adatmentési stratégia?
Mindenképpen több tárolóeszközön javasolt a fontos fájlokat tárolni, abból is elsődlegesen inkább belső / külső HDD vagy SSD meghajtón.
A pendrive-oknál a hagyományos pendrive-ok nem igazán valók hosszabb idejű adattárolásra, a legtöbb tetű lassú és silány minőségű, S.M.A.R.T. sincsen hogy nyomon lehessen követni a meghajtó állapotát, stb. Az SSD-alapú komolyabb és gyorsabb pendrive-ok (példák) viszont elvileg valamivel megbízhatóbbak lehetnek ilyen szempontból, azoknál rendszerint S.M.A.R.T. is szokott lenni, stb.(#13021) gabormgp:
A milyen pendrive-ot vegyünk topikban nyilván a pendrive-ok ajánlása a téma, a belső HDD / külső HDD vagy SSD eleve más topikok témája.
Egyébként a hosszabb idejű adattárolásra inkább a belső / külső HDD való, viszont ha csak ideiglenesen kell lementeni és tárolni majd visszamásolni az új telefonra a képeket, akkor nyilván a linkelt Kingston DataTraveler Max pendrive is megfelelhet a célra. Ha fontos, nehezen pótolható képekről van szó, akkor meg eleve az előbb említett 3-2-1 adatmentési stratégia szerint javasolt eljárni, vagyis eleve több tárolóeszközre is lementeni azokat a képeket.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Honnan tudnek venni 4GB-s, vagy kisebb pendrive-ot? (Lehetoleg valami jo minosegre lenne szuksegem.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
King Unique
titán
válasz tvamos #13025 üzenetére
Tele van még ilyenekkel pl. az árukereső is, nem tűntek el a 4 GB-os pendrive-ok a gyártók kínálatából, sőt akár még 2 GB-os is akad.
Aztán hogy miért kell ilyen kicsi, 4 GB-os vagy pláne még annál is kisebb tárolókapacitású pendrive manapság, meg amikor már ár-érték arányt nézve sem érdemes olyan kicsi tárolókapacitásút venni, az rejtély...
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz King Unique #13029 üzenetére
Most hirtelen az autórádióhoz tipp ugrott be.
Pár hónapja nekem sem ismerte fel már a 32GB-os pendrive-ot sem a rádió.
A 8GB-os Kingston microSD-t a kártyaolvasóval simán vitte. [link]
Szerencsére megtaláltam a csomagtartóban, hogy a rádió bekötése után valamivel ki lehessen próbálni az USB-ről való lejátszást is.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
King Unique
titán
válasz csibe1 #13030 üzenetére
Ott alapesetben FAT32 / exFAT / NTFS fájlrendszer és az MBR / GPT partíciós séma szokott gond lenni, azt nem tudja megfelelően kezelni az autós lejátszón futó buta operációs rendszer, tele van a társtopik is ilyen esetekkel. Példák: [link], [link], [link].
Magára a pendrive tárolókapacitására nem feltétlen lehet minden esetben fogni, az egyik előbbi példában is míg a 32 GB-os pendrive-ot gond nélkül kezelte az autós lejátszó, addig a 16 GB-osat meg eleve nem, holott a kisebb tárolókapacitásút inkább kezeli logika mentén akkor pont fordítva kellene lenni. Ahol amúgy az MBR / GPT lehetett a gond, mivel a Windows 10/11 lemezkezelője MBR séma szerinti adatpartíciónál "elsődleges partíció", míg GPT esetén "adatokat tartalmazó alappartíció" megnevezést használ, valószínűleg az utóbbit (GPT) nem kezelte az autós lejátszó, az azon futó operációs rendszer.
A linkelt példákban és topikban a 8, 16, 32, stb. GB-os pendrive-okat eleve kezelték a különféle autós lejátszók. Amelyik kizárólag csak 4 GB-os vagy annál kisebb tárolókapacitású pendrive-ot lépes kezelni, az elég érdekes lenne, meg hogy bármelyiknél is lenne egyáltalán ilyen limit...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz King Unique #13029 üzenetére
Oszcilloszkopba kell.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz King Unique #13033 üzenetére
Ez egy regi cucc, annyit tudok, hogy a regi pendrive-ot szereti, a nagyobbakat meg nem. Kollegam kuzdott vele, aztana mikor kihuzta a pendrive-ot belole, elveszett rola minden adat. Nekem az nem hianyzik, hogy egy felnapos merest ujra kelljen csinalni, szoval nem fogom ezt eroltetni.
-
King Unique
titán
válasz tvamos #13034 üzenetére
A régi ellentéte mondjuk az új, a nagyobb a kisebbé.
Tehát akkor semmi konkrétum, hogy pontosan mit kezel és mit nem kezel az a készülék.
Ha annyira kis tárolókapacitású pendrive kell, akkor eleve adott a lehetőség olyat vásárolni, ami a hazai webáruházak kínálatában is elérhető mint linkelve lett előzőleg, nem kell spéci forrásból beszerezni. -
tvamos
nagyúr
válasz King Unique #13035 üzenetére
Azert kerdeztem, mert ezeka Dahua, meg Hikvision, meg Intenso markak nem mondanak semmit. De mindegy.
-
csibe1
addikt
válasz tvamos #13034 üzenetére
"Kollegam kuzdott vele, aztana mikor kihuzta a pendrive-ot belole, elveszett rola minden adat."
Kiváncsiságból:
Ki volt kapcsolva a gép amikor kihúzta a pendrive-ot?
Honnan tudja, hogy volt rajta adat?
Mekkora kapacitású volt az a pendrive?Bónusz kérdés:
Amúgy mi a fenét mérsz fél napig egyfolytában az oszcilloszkóppal?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
tvamos
nagyúr
válasz csibe1 #13037 üzenetére
Persze. Naponta 50x kikapcsolgatom. Nem kapcsolgatom ki.
Onnan, hogy kiirja, sorban a file neveket, amikor mentesz ra.
Szerintem egy 64-es lehetett, de nem tudom mar.
Ne haragudj, ehez semmi kozod nincsen.[ Szerkesztve ]
-
szilrobi
aktív tag
Sziasztok!
Kellene vennem gyorsan egy pendrive-ot, amire néha fel kell másolni 10 vagy 15Gb filmet. Jó lenne, ha nem tartana fél napig, mint az átlagosak esetében. Mi az, ami ezt tudja? 64Gb is elég lehet. Semmi extra igény. Nagyon szépen köszönöm, ha tudtok ajánlani egy-két konkrét darabot.
-
miku84
tag
válasz bulgesz777 #11178 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen problémám van, belassult mint a fene. 1 ideig másol rendesen, utána meg mintha megfagyna minden, megáll. Régebben nem ilyen volt ez a pendrive...Ez a pendrive tönkremenetelének a jele?
Most nézem, h sandisk élettartam garancia van rá, de WD alatt megy a sandisk és már nem élnek a linkek. Szóval lehet, h nem vesződöm vele... Vagy, van vkinek vmilyen ötlete?
köszi -
Ikolum
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy X96Air tv box-hoz akkarok venni egy pendrivet ami gyors és tudom futtatni a pendrive-ról a CoreELEC - et.
Ha a CoreELEC - et nem sd kártyára írom ki hanem pendrive usb 3.0 ra akkor gyorsabb lesz a rendszer? Tv Box sd kártya foglalat net keresés alapján:
olvasás 20MB/s írás 19 MB/s
usb3 olvasás 100 MB /s írás 32 MB/sMég nem vettem meg fölöslegesen nem akarok venni ha nem lesz gyorsabb.
Itt egy másik fórumon írták, hogy a pendrive usb 3.0 sokkal az a baj hogy gyorsan melegednek és itt rá tudok kérdezni, hátha van valakinek ilyen tapasztalata.
Pl. Erre gondoltam :
Kingston Datatraveler 32GB USB 3.2
lexar m400 usb3
sandisk ultra flair -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
egy Kingston FCR-ML3C sd kártya olvasóban van egy SP 515 GB V30 kártya, de rettenetesen melegszik. Különösen egy usb 3.0 switchbe dugva nagyon forró, de ha csak egy sima USB3 hosszabbítóban van (delock kék kábel) akkor is. Olyankor is, ha épp nincs használatban (írás/olvasás). Sokszor problémát is ír ki a gép, (valami "az adott meghajtóval problémát észlelt..."de hibaelhárítás lefuttatva sosem sikerül neki kijavítani), és írás közben gyakran le is csatlakoztatja. Ha közvetlen a gépbe van dugva, akkor ez nem jellemző, de macerás mindig bemászni az asztal alá, a gép háta mögé. Ugyanez a switch sima pendrájvokkal hibátlanul működik.
Ez normális jelenség? A kártya, vagy az olvasó hibája?
Pendriveként használnám, de félek, így baja lesz.[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
nem pont idevág a kérdés, de talán hátha tud rá valaki választ. van egy régi samsung tv-m azon szoktam filmeket nézni egy Kingston DataTraveler Elite G2 64GB pendrive-ról, de mostanában nem akar működni. a pendrive-ot látja, de azt írja, hogy nincs rajta film. ugyan azt a filmet rámásoltam egy régi pendrive-omra azzal működik. próbáltam többször is formázni, de nem oldotta meg. esetleg valami ötlet?V6
-
Iroil
tag
Sziasztok.
Off-ba indítom mert valószínű nem topik téma, de nem találtam megfelelőt.
Pár hete vettem egy Kingston DT 256GB Pendrive-ot.
Azóta felraktam rá egy windows, most pedig leformáztam mert már nincs rá szükség.
A gond ott kezdődik, hogy formázásnál 32gb-n kívül nincs más kapacitás írva és fogalmam sincs hogy tudom a gyári tárhelyet visszaformázni rá.Milu
-
Arcképgyáros
Olcsó, jó 256-os pd-t honnan?
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest