- Milyen okostelefont vegyek?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz rumos14 #4801 üzenetére
Na igen, biztos új élményben lesz részem, ha pda-n megy majd a navi progi, de elsődlegesen a kijelző mérete fogott vissza, a netezés határozottan fárasztó ilyen kis kijelzőnél, na meg hunyorogni kell a feliratos filmek nézésénél , a gps-t többynire gyalogosan használtam, arra pont elég volt.
Thx a segítséget!
btw a cruise-nál és a kaisernél emlegetnek vmi videólejátszási problémát, az mit takarhat?
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
Jodanovich
senior tag
sziasztok
jelenleg melyik készüléket mondanátok jó vételnek?
ami számít gyors erős processor, gps igo 8 menjen rajta, wifi, erős készülék ház...
kösziLife is Short... Ride Hard!!!
-
hito
nagyúr
Hali....Tud valaki esetleg olyan pda-t ajánlani ami megfelel a következő kritériumoknak:
-Szép kijelző, nagy tudás (wifi,jó proci,sok memória)
-IGO 8 kompatibilitás
-a legfontosabb: 640*480 videórögzítés 30fps-sel
-TV out nem hátrányEzek a HTC gépek naon jók, DE MIÉRT CSAK 320*240-BE RÖGZÍT????
Tudom, miért nem veszek N szériás nokiát? Mert nem megyen rajta az IGO8 és már naon unom a symbiant...
Szóval várom a tippeket, csecsemőnek minden új jeligérePrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
rumos14
nagyúr
azt takarja, hogy bár a bennük lévő Qualcomm mindenes (proci, "videóvezérlő", mittoménmégmi) elvileg igen izmos darab, a HTC nem írt meg rendesen vmi driver-t, ezért nagyfelbontású (értsd: DVD rip) videót nem tud röccenés nélkül lejátszani. érdemes átkonvertálni 320*240-re, ami időigényes, unalmas dolog.
-
rumos14
nagyúr
válasz Jodanovich #4803 üzenetére
és a keret mennyi lenne? használt készülék szóba jöhet? mire használnád amihez kifejezetten "gyors erős" proci kell?
-
hito
nagyúr
válasz rumos14 #4806 üzenetére
Pénz nem számít... Általában mindenre használnám amit tud a készülék. Programozni nem akarok vele, de szeretem kihasználni az adott készülék tudását. Filmnézéstől kezdve a dokumetum szerekesztésen át a navigációig...
Használttól se ijedek megPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Jaaa....most látom hogy nem is nekem szólt a kérdés
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
_ak_
addikt
válasz rumos14 #4805 üzenetére
Köszi, így már vágom,amit viszont nem értek, h próbáltam utánakeresni, h született-e azóta megoldás, de egy rakás februári postot találtam, ahol azt írják, h a htc márciusra ígéri a fixet, gondolom ez nem következett be, de született azóta vmi jól működő javítás?
-
MODERÁTOR
-
_ak_
addikt
válasz Viktor0610 #4812 üzenetére
Angol fórumokon említettek vmi félkésu megoldásokat, miszerint bizonyos esetekben adott ROMmal aktiválni lehet a videók hardveres gyorsítását, persze link vagy részletesebb leírás nem volt ott. azt is láttam, h 1500 ill. 5000 dolcsit ígértek azon fejlesztőnek (/csapatnak) aki csinálnak egy működő drivert, de ha így sem sikerült összedobni egyet fél év alatt, akkor ott vmi komolyabb probléma lehet. Gondolom akkor nem is várható javítás?
-
MODERÁTOR
-
_ak_
addikt
válasz Viktor0610 #4814 üzenetére
Kár ezért, láttam 1-2 tesztet és a 400mhz samu cpu is odaverte egy pár alkalmazásban, ami mondjuk elég ciki egy felső kategóriás cucctól.
-
rumos14
nagyúr
válasz Jodanovich #4808 üzenetére
az, hogy min megy az iGo, fejből nem tudom, de feltételezem, hogy kb. minden relatíve modern pda-n.
az erős proci nálam az Intel XScale-eket jelenti, mert videolejátszásban ezek teljesítenek a legjobban. Samsung és főleg TI OMPA procik sztem nem felelnek meg ennek a kritériumnak.
az árspektrum alján található pl. az Asus PP535, nem egy mai darab, 3G nélkül, de egy "már bizonyított" példány. ha 3G, qwerty bill kell, akkor persze megint változik a felállás, ezért kéne minél részletesebben leírni a szükségleteidet. -
rumos14
nagyúr
a HTC aszonta (leegyszerűsítve) hogy a Kaiser nem egy multimédia cucc, hanem üzleti készülék, ne tessék ezen filmet nézni.
a számszerű teszteredményekkel én úgy vagyok, hogy nekem nem mondanak sokat. a mobilarénás tesztekben is írják sokszor a srácok, hogy jól ment a cucc, semmi lassulás, de érdekes módon x meg y teszt igen sovány eredményt mutatott. és akkor mi van? a másik oldalról, hiába hasít vmi benchmark ha a rom-ot szarul írták meg. és persze a WinMo képes abszolút rejtélyes lassulásokra, de ezért is szeretjük
összességében a Qualcom egy nagyon erős proci, jól meghajtja a pda-kat, jobban mint egy samu, csak filmnézésre nem ideális. -
_ak_
addikt
válasz rumos14 #4818 üzenetére
Valahol igazuk van, de úgy érzem nehéz korrekt döntést hozni ebben a kérdésben, viszont az ijesztő/zavaró, h az elégedetlenkedő tömeg ellenére sem lépnek az ügyben, azt sem írták oda sehova, h nem fogjuk tudni teljesen kihasználni a Qualcom procit, mert nem lesz driver hozzá, legalábbis ebből a szemszögből is meg lehet közelíteni dolgot. Bár "szerencsémre" jelenleg ez a kérdés foglalkoztat a legkevésbé, csak a HTC-ről eddig azt hittem, h a PDA-k királya, de ebben kezdek megrendülni.
-
York
tag
Sziasztok.
A kovetkezo 3 PDA mindenesbol nem tudok valasztani:
- HP iPAQ 614c
- HP iPAQ 914c
- HTC KaiserA fo szempont GSM + jo GPS.
IGO szeretnem hasznalni rajta.
Fontos meg a hosszu uzemido, azt olvastam a HP 614c-hez lehet venni nagyobb aksit.
Jo lenne a harombol a legjobb ar/teljesitmenyut venni.Valaszokat elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
kell qwerty? ha igen -> 614 kiesett.
kell qwerty és túl kicsinek tartod a 914 képernyőjét -> marad a Kaiser.
szóval én azt venném, árban sincs nagy különbség. hátránya a 190g súlya.
nekem kicsit idegen a 614 tárcsája, de ez ízlés kérdése.
a 914-nél pedig, érintőképernyő + qwerty a frotnpanelen, ez nekem már túl sok a jóból -
veterán
Árban nagyjából együtt vannak a készülékek, de nekem a HP-k valahogy szimpatikusabbak. Rumos tényleg jól összeszedte: ha kell qwerty, akkor 614 esett ki, ha nem kell, akkor az nyert, ha néha kell, akkor HTC, ha rögtön használatos változat kell, akkor 914.
GSM és jó GPS esetén én a HP 614-et venném, mivel telefonáláshoz nekem könnyebbnek tűnik egy normál gombsor használata, mint a tapicskolás.
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
törölt tag
Vennék valami kütyüt amiben van GPS és telefon is, jó helyen érdeklődök? Ha igen akkor mit javasoltok? Ha nem akkor hol kérdezősködjek?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #4829 üzenetére
Néztem a mobilarénán egy leírást róla, hát elég szűkös infót adott, ráadásul a GPS-ről egy szót sem szólt. Tudsz esetleg valami linket ahol többet megtudhatok ról, tezst, értékelés, ilyesmi. Köszi!
-
MODERÁTOR
válasz #34784256 #4830 üzenetére
Igen, azért nem szólt semmit a GPS-ről, mert érthtetlen okokból a HTC az első ROM-verzióban nem tette elérhetővé a GPS-vevőt. Pl. a PDAMania is ebben a tudatban tesztelte.
A GPS kissé nehezen talál jelet (kb. egy perc) de utána nem veszíti el, viszont az iGO8 a kevés memória miatt néha lefagyott. A 2006 ment hibátlanul.
Xiaomi 13T
-
_ak_
addikt
válasz #34784256 #4832 üzenetére
Természetesen nem akarom Viktor üzletét rontani, én sajnos nem tudom, h mikor tudom megvenni, így szabad préda. Amúgy a trinityről szinte csak jókat olvastam, de hozzá kell, h tegyem nincs összehasonlítási alapom.
A samu proci teszi a dolgát, ramból meg lehetne több is, viszont ez már egy kifutott modell, ha mindenféleképpen új készüléket akarsz venni, és htc akkor én a cruise-ot nézném meg közelebbről (feltéve ha nincs szükséged qwerty billre)l, erősebb proci + több ram, de ha kimondottam navi pda-t szeretnél akkor nézz körül a fu-siknál és a Hp-nál, bár azok típusait nem ismerem, de tudom, h azok közt vannak 3.5", 3.8"-as kijelzővel ellátott példányok is amik biztos nagyobb élményt nyújtanak ilyen téren.Remélem majd valaki megerősít abban, h nem mondtam hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cousin333 #4833 üzenetére
cousin333: Kb. 60-70.000 HUF-nyi összegre gondoltam, többet nem szivesen áldoznék rá.
Viktor0610: akkor ezért nem találtam semmit a GPS-ről Nekem végülis mind1 melyik IGO megy rajta, csak a térképeket tudjam frissíteni. Ha most akarok IGO szoftvert venni kapok még 2006-os verziót?
_ak_: Most baromságot fogok kérdezni: tudom mi az a QWERTY bill., de milyen van még? Úgy értem, hogy ezt úgyis a kijelzőre rajzolja ki, oda meg olyan kiosztásút jeleníthetek meg amilyet csak akarok, nem? Vagy hogy van ez? ( teljesen homály vagyok ehhez )
update: De bekopizon amit az okostelefonok topikban már megírtam, hogy mire is kell ez a készülék:
"Arra kell az eszköz, hogy egy tetszőleges mobilszolgáltatást tudjak rajta használni, valamint mondjuk fel tudjam rá telepíteni az IGO szoftvert, navigáláshoz. Fényképező nem érdekel, semmiféle WiFi, BT, GPRS, mittomén milyen netezés nem érdekel. Ha esetleg szótárprogit lehet rá telepíteni az előny de ha nem az sem nagy baj. Ja és még egy szempont, tudjon MP3-at lejátszani, lehetőleg elfogadható minőségben. Hát dióhéjban ennyit szeretnék. Meg ne naponta kelljen tölteni, ha mondjuk csak a telefonálás részét használom. NOKIA nem érdekel, csak végső esetben"[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz #34784256 #4836 üzenetére
Olvass utána az Asus P535-nek, erősebb proci van benne, mint a trinityben, de nem képes a 3G-re, ami miatt nekem alapból ki van lőve, mert beleszeretnék kóstolni a "normális mobilos netezésbe".
Van a qwerty, ami akkor fontos, ha viszonylag sűrűn gépelsz (sok sms/fórum/im), van bill nélkül, amikor egy virtuális billt. kapsz csak, de ezt külön progik szolgáltatják amikkel többnyire lassabb az írás és közbe eltakarják a képernyő 2/3adát, ill. láttam 1-2 "hibrid" (nem tudom, h pontosan, h hívják) megoldást, amikor az átlag mobilokhoz hasonló bill-t kapsz, persze emellett még használható virtuális is.
-
cousin333
addikt
válasz #34784256 #4836 üzenetére
"egy tetszőleges mobilszolgáltatást tudjak rajta használni"
<=>
"semmiféle WiFi, BT, GPRS, mittomén milyen netezés nem érdekel"
A kettő között némi ellentmondást érzek. A videotelefonállás is egy szolgáltatás és 3G alatt nem úszod meg...
Ha nem kell 3G, akkor nagyjából kapsz érte egy használt Asus P535-t. Más típusokat majd ajánlgatnak a hozzáértőbbek...
"We spared no expense"
-
törölt tag
válasz cousin333 #4839 üzenetére
Nem jól fogalmaztam, a tetszőleges mobilszolgáltatás az én low-level szintemen azt jelenti, hogy bármilyen szolgáltató kártyáját bele tudjam tenni, telefonálás céljából
Nálam ezzel a mobilszolgáltatás be is fejeződött
Csak azért nem azt írtam, hogy kártyafüggetlen, mert nem tudom, hogy más-más szolgáltatók ugyanolyan frekvencián forgalmaznak-e ( ha egyáltalán igy hivják azt a 900-1800, meg mittomén-mennyi csatornákat vagy mit ) Tényleg hülye vagyok ehhez -
törölt tag
-
törölt tag
Találtam két készüléket, Xda Orbit 2 és a Xda Stellar-t. Ha minden igaz akkor az előbbi a HTC Touch Cruise, az utóbbi a HTC Kaiser készülékek némileg átalakított verziója. Számomra csak annyi a különbség ( a külalaktól eltekintve ), hogy az utóbbinek van QWERTY bill.-je. Működés szempontjából szerintetek melyik az ajánlottabb, ha tegyük fel, hogy egy árban vannak? Telefonálni, zenét ( esetleg rádiót ) hallgatni, valamint GPS-ezni kell. Előre is köszi a véleményeket!
-
rumos14
nagyúr
válasz #34784256 #4841 üzenetére
neked PDA kell, olyan PDA amiben telefon is van.
igen, ezek az XDA-k átalakított HTC-k és sztem a kereteden felül adják őket.
sztem régebbi típusokat kellene nézned, az említett Asus P535 és HTC Trinity mindkettő jó gép, az Asus procija erősebb, ez tény, de gondolom ez kihat az üzemidőre is. -
rumos14
nagyúr
válasz rumos14 #4843 üzenetére
ja még annyi hogy zenehallgatáshoz sztem erősen javallott nem használni a hozzáadott fülest. ha van vmi számodra bevált. vélhetően 3,5mm-es jack dugasszal rendelkező fül/fejhallgatód, akkor be kell szerezned egy átalakítót. ha nincs, akkor én személy szerint javaslok pl. egy Sennhesier CX300-at, ebből létezik olyan is, aminek 2,5mm-es dugasza van, az Asus-hoz tudod használni átalakító nélkül.
-
törölt tag
válasz rumos14 #4844 üzenetére
Köszi szépen a hsz-eket! Most meg tudnám venni kb. 60.000 HUF-ért ezen készülékek valamelyikét ( telefon előfizetéssel, de az ebay-en már olcsóbban is kapni függetlent ) szóval még kereten belül lennének pont, csak még nem tudtam rájönni melyiket vegyem, de valószinűleg az Orbit 2 ( Touch Cruise ) lesz az, elég jókat olvastam róla.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Én is akartam egy iPhone-t. Megkértem a vodától a számhordozási engedélyt, de olyan szinten beszéltek rá a maradásra (anyagilag is), hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes otthagynom a szolgáltatómat.
Az iPhone meg különben is egy lufi, ami szép, nagy, de a fene sem tudja, hogy azért a pénzért megérné-e nekem
A kérdésem az, milyen mobil PDA-t tudnátok ajánlani, ami nem túl drága függetlenül (100.000.-Ft alatti ár a megcélzott árszínvonal), újjal is irányítható, van benne Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM rádió, és minden földi jó, amit egy Mobile Windows tudhat, emellett szép, pici, megbízható, és esetleg mégy magyarosított is?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs