Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peet210
őstag
Itt. Persze másol lehet olcsóbb a G710 de a lényeg, hogy az Asus-t se adják drágábban.
kispéé
Ha navi képessé akarod tenni a hp-t akkor rá kell költened azt amit most az n560-ra költenél.
Én nem rég jutottam hozzá egy N560-ashoz és szerintem jó döntés volt, bár én a hp214 szemeztem (a 4700 is megfordul a fejembe de igazából nálam már nem volt befutó, bár tény, hogy erős gép). Ezek mellett az hosszabb akkus üzemidő szól ill. a + kártyafoglalat.[ Szerkesztve ]
Today's record, is tomorrow's motivation
-
kispéé
senior tag
válasz Peet210 #4956 üzenetére
köszi a válaszokat!
És ha azt mondom, hogy 35e-ért megkapom a hp-t gps-sel,2GB sd-vel,stb.Akkor csak jól járok,igaz? az oprendszert meg tudom frissíteni wm6.1-re.Később a ramot is bővíteném 128mb-ra.
Igazából dokumentumokra kéne,powerpointra,stb. mellesleg navi is jól jöhet,na meg a wifi. -
danih
veterán
Megpróbálom itt feltenni a kérdésemet, mondjuk én nem venni szeretnék hanem eladni...
Kíváncsi vagyok mennyit érhet a másfél éves HP iPaq hx2190 PDA-m... Angol WM6 van rajt, PXA270 @ 312 mhz, 128 Rom/64 Ram, infra, BT. Jó állapot, egy-két kis karc a hátulján...[ Szerkesztve ]
-
vicosa
csendes tag
Sziasztok!
A következő a kérdésem. Ha csak nyelvtanulásra akarok venni egy PDA-t. Semmi telefon, semmi GPS. Csak hangos szótár funkció, illetve audio CD-k mp3 formátumban való hallgatása. Mivel járok jobban? (Anyagilag és használhatóság szempontjából)
1. Egy egyszerű PDA-val ? (mp3 lejátszó funkcióval+ szótárprogramok) vagy
2. külön szótárgép és külön mp3 lejátszó.
Igencsak laikusként a szótárgépek nekem túl statikus tudásunak tűnnek. De lehet, hogy ilyen célra felesleges venni egy PDA-t.
Vesz még valaki egyáltalán szótárgépet? Az alapkoncepció az lenne, hogy bárhol lehessen angolt tanulni a segítségével, illetve legyen egy olyan szótáram, ami bármikor nálam van.
Teljesen felesleges csupán fordításra és nyelvtanulásra PDA-t venni?
Ha nem felesleges tud valaki ajánlani erre a célra PDA-t és szótárprogramot?
Köszönöm
-
rumos14
nagyúr
szótárgépet sosem használtam, de a PDA-mon csücsülő STDict [link] sztem egy igen jó szótárprogi, bár csak az angol részét használom. mondjuk a nyelvtanuláshoz nem elég egy szótár...
mp3 hallgatásra is teljesen jó egy PDA.
aztán ki tudja, lehet hogy előbb-utóbb más funckióit is használni kezdenéd. -
Piton
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani valami olyan PDA, amiben van GPS, WLAN esetleg telefon és Wifi használattal a lehető legtöbbet bírja?
Előre is köszönöm!Kódból vagyunk...
-
vicosa
csendes tag
válasz rumos14 #4963 üzenetére
Köszi a választ! És köszi a mellékelt linket is. Jónak tűnik nagyon. (Különösen teszik az előző fordítások listájának megjegyzése). Tudom, hogy a szótár nem elég a nyelvtanuláshoz, de a szókincs bővítéséhez, illetve a kiejtés gyakorlásához jól jöhet.
Tudnál ajánlani egy alap (azaz jó árú), de megbízható PDA-t. Mivel ez lenne az első PDA-m nem akarok rögtön csúcsmodellel kezdeni.(agyon is csapnának otthon). Először is meg szeretném tapasztalnia PDA-val járó feelinget. És ha nem jönne be, nem szeretnék túl sokat veszíteni rajta.
Mint ahogy kiderült nem vagyok valami nagy spiller a technikai kütyük terén. Tehát nem szeretném és nem is tudnám állandóan fejleszteni, tökélesíteni, a legújabb dolgokkal telepakolni.Egy "tanuló", "belépő", kifejezetten felhasználóbarát modell kellene elsőre, aztán majd később ki tudja...
Lehet 40.000 Ft-, alatt ilyet kapni? Újat, nem használtat, bár ha megbízható forrásból jön és még garanciás...Mi az alsó határa a még használható (főleg a fenti célra) PDA-knak?
Bárkitől sívesen fogadok ötletet!
-
Kbali
nagyúr
Itt ezeket találtam, persze van sok más bolt is.
-
Kbali
nagyúr
Ezek között nézegess, de azt azért tudni kell, hogy minél több processzorterhelő fícsör, annál rövidebb üzemidő.
Az új palmnak (Palm Pro) izmos akksija van, de ez bőven 100 fölött van. -
Ramius
őstag
Nekem is hasonlóak az igényeim, annyi különbséggel, hogy telefon funkció nem kell. Nem szeretném, ha navigáció közben megcsörrenne. Olyan típust tudsz (vagy vki más) mondani, amin az igo 8 probléma nélkül fut?
És még egy kérdés: érdemes használtat venni?gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Kbali
nagyúr
Mennyi a keret? Sajna ezek közül telefonosban kevés tud 3G-t, HSDPA-t, ez mobilnetnél gáz lehet, egyébként ASUS-ok jók, HTC-k jók (a Diamond nagyon lassú). Egyébként ez a Speedshop (nem a reklám helye) webboltja. Ha ott megnézed, leírják, hogy az off-line üzletben melyikeket lehet kipróbálni (szerintem választás előtt érdemes).
-
Piton
tag
Keretet meg nem szabtam, egyenlőre inkább csak próbálok infót gyűjteni, h melyikek azok amik egyáltalán megfelelnek a célnak...
Telefon az csak nem lenne rossz, de ha az kimarad nem fogok idegbajt kapni... A 3G és a HSDPA meg egyáltalán nem gond, mobil netet nem használok, amerre járok többnyire van wlan, az meg ingyen áll a rendelkezésemre...
Ami fontos és nem mondanék le róla az a gps és a wlan...
Speedshop egy gondot okoz, tőlem 200km-re van kb... :SKódból vagyunk...
-
Ramius
őstag
Nekem az a bajom a gps+telefon kombóval, hogy mi van ha egy 3-as kanyarkombináció előtt szólal meg, pont a belvárosban, ahol nem lehet félreállni?
És nemrég volt nálam kölcsönbe egy régebbi mio gép, és teljesen jól futott rajta az új igo.gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Ramius
őstag
Na ez szimpatikus. De hát telefon van ebben is. Erről vélemény?
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
MODERÁTOR
Emlékezetből navigálsz, vagy újratervezi az útvonalat, ha tévesztesz.
Alternatív megoldás a navigáció idejére kikapcsolni a telefon részt -opcionálisan feltétel nélküli átirányítással, ami még ha fizetős is, csak nem fogadsz annyi hívást, hogy a költségekre a gatyád rámenjen...Az Eten gépek általános problémája a kevés szabad memória, amit kompromisszumokkal jól lehet használni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Ramius
őstag
válasz Viktor0610 #4975 üzenetére
Akkor valami hasonló árú alternatíva? Ez azért tetszett meg, mert egyedül ennél láttam, hogy 640x480-as a kijelző felbontása.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Peet210
őstag
Ezt az egyik fórumtárs mutatta nekem. Itt a hp 214 (ami bizony nem épp belépőszint ) asnew változata bruttó 50.000 alatt van.
A hp 114-es változatának új ára kb. br. 50.000 Ft.
40.000 alatt új pda-t nem biztos, hogy találsz.Ramius
Nem mernék rá megesküdni, hogy ilyen árban találsz hasonló felszereltségű gépet.[ Szerkesztve ]
Today's record, is tomorrow's motivation
-
Kbali
nagyúr
Megnézés nélkül tényleg nem érdemes ilyet vásárolni, főleg, ha az az első géped.
Ha helyben nincs ilyen lehetőség, akkor még azzal lehet élni, hogy a neten rendelt áru megvételétől 8 napon belül indoklás nélkül el lehet állni.Egyébként itt is áll, hogy a márkás gépek adott esetben kevesebbet tudnak és drágábbak, viszont az olcsó hús, híg lé nem áll rájuk.
-
rumos14
nagyúr
az STDict-hez van ilyen "kiejti a szavakat" kiegészítő is, persze kicsit gépi a hangzás, de mindez full igyenesen.
40k alatt bőven lehet kapni a célnak megfelelő pda-kat, használtan.
illetve amit kbali ajánlott, igaz 50k-ért, de az a HP 114 sztem jó választás. ahogy a neve is sugallja, ez egy igazi klasszikus pda. a régi szép idők mintájára telefon nélkül.
visszatérve a használt példányokra, kínálat az van bőven, nézz körül pl. itt [link]
amikre én figyelnék:
-oprendszer ne legyen régebbi a WM5-nél
-provi legyen lehetőleg 400 mhz vagy több
-RAM lne legyen kevesebb 64MN-nál
wifi, bluetooth kell-e, te tudod, sztem 40k-ba ezeknek be kell férni, ha az említett HP ezeket mind tudja újonnan 50k-ért.
na látom írod, hogy inkább újat vennél, argep.hu [link]alapján 40k-ért nem nagyon tudok mit ajánlani, kicsit fölötte esetleg Mio P360 (gps is van benne, a navi jó dolog), vagy már 50k fölött Asus A696... ha nem kell gps, én a HP-t venném. -
Peet210
őstag
válasz rumos14 #4981 üzenetére
Őszintén megvallva megdobbant a szívem mikor megláttam, de mikor tudomást szereztem erről már le volt "zsírozva" az N560.
Szerencsére ez az N560-as szép is jó is és van hozzá szinte minden ami kell. Szóval nagyon tetszik (a gps nekem meg jó ha van és így az egyszerűbb).Today's record, is tomorrow's motivation
-
törölt tag
A jövőhéten készülök megvenni az XDA Orbit 2-t ( ami HTC Touch Cruise ha minden igaz ) és azt szeretném a készülékkel kapcsolatban kérdezni, hogyha az előfizetésemben van korlátlan internet használat akkor meg tudom azt oldani, hogy ezen a készüléken keresztül tudjak netezni a laptopommal?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #4984 üzenetére
Köszi a választ, ennek örülök!
-
törölt tag
Lassan úgy vagyok ezzel a PDA vásárlással mint a fényképezőmmel, minnél jobban belemerülök annál inkább döntésképtelen vagyok
Mint irtam, mostanában akartam megvenni a XDA Orbit2-est, de olvastam, hogy október végén elérhető lesz a szolgáltatómnál előfizetéssel a Samsung Omnia. Érdemesebb lenne azt a készüléket választani szerintetek, vagy felesleges megvárnom? -
VD
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem, nem meglepő módon szükségessé vált egy öszvér termék beszerzése. Idáig egy 6110 navigátor teljesített Garminnal, de lassan 2 éves lesz a vas és egy komplett generál többe lenne mint egy új kütyü, nomeg most volt szerencsém huzamosabb ideig egy IGO8-val együtt mozogni és nagyon meggyőzött. Sajnos symbianra ez nem elérhető, így jött képbe a PDA vonal. Amire elsősorban kellene: Telefon funkció (GPRS bőven elég a mailek szinkronizálására, nem kell feltétlenül 3G meg HSDPA), GPS. És mindez emberi méretben lehetőleg 60-80e Ft között. Igazság szerint egy Mio A702 találtam idáig a legszimpibbnek, de mivel PDA régióban nem vagyok annyira jártas, így profik véleményére is adnék az ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #4990 üzenetére
Köszönöm a válaszod, igazság szerint engem is a HTC-hez húz a szivem, úgyhogy valószinűleg kihagyom az Omniát.
Még egy kérdés, tud valaki angol-magyar szótár progit WinMobile-hez? -
manokaki
addikt
sziasztok!
Tud valaki esetleg segiteni abban hogy lehet e kapni már itthon a HTC Diamond ( Victor )P3702-t nem a sima diamond-t ??
Előre is köszi a segitséget .
üdv. Attila
[ Szerkesztve ]
Attila
-
runner 125
nagyúr
-
veterán
64 megás PNA-kat adnak iGO 08-cal, más is próbálta és működött, szóval elmegy vele - már ha van elég szabad memória.
Csak egy érdekesség: barátom az egyik fejlesztő vagy mi a szösz - nem tudom a titulusát - és szerinte jobb a 2006-os.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Redpaladin
tag
tegnap voltam a Pdamania központi üzletében és volt alkalmam kipróbálni egy-két PDA-t. HTC Touch (Elfin P3452 (P3450)) volt az egyik készülék, és furcsa volt nekem,hogy mindig volt "kis" idő mire reagált. Tényleg ilyen lassuak a PDA-k?
Évek óta az álmom,hogy vehessek egy PDA-t,és erre csalodok a készülék "sebessége" miatt. Cáfoljatok meg.
Ezt venném meg,ha lenne rá pénzem: HP iPAQ 614c
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest